Door de gebeurtenissen ter plaatse is het niet mogelijk om via ons platform reizen naar Rusland te boeken. Wij zijn solidair met onze reispartners in Rusland.

Reis in Rusland

Rusland fascineert mensen. Het is het grootste land ter wereld, 457 keer zo groot als Nederland. Rusland staat met een voet in Europa en met de andere voet in Azië. Het is een land met een rijke cultuur, met briljante kunstenaars, musici en schrijvers. Tijdens uw reis naar Rusland kunt u Sint-Petersburg bezoeken: de oude hoofdstad van de tsaren en het culturele centrum van Rusland. Deze stad wordt door de vele grachten ook wel het Venetië van het noorden genoemd. Dan is er nog de huidige hoofdstad Moskou, dit is de grootste stad van Europa met 10 miljoen inwoners. Wanneer u meer naar het oosten zult reizen komt u terecht in het uitgestrekte Rusland. U kunt diverse activiteiten ondernemen, zoals een cruise op de Wolga of maak een rit met de Transsiberische trein. Zoveel mogelijkheden en dit allemaal in een land!

Geen reisideeën momenteel beschikbaar
We zijn actief op zoek naar lokale agenten die expert zijn in de bestemming. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te worden gebracht van de komst van een nieuwe agent in Rusland en zijn suggesties te ontdekken.
Andere interessante bestemmingen

Reisgids voor Rusland

Uw reis naar het grootste land van de wereld zal u een unieke ervaring opleveren. Rusland oftewel de Russische federatie ligt geografisch gezien in Europa en Azië, vanuit een politiek perspectief ligt Rusland in Europa. De hoofdstad van Rusland is Moskou, dit is het economisch hart van Rusland. De officiële taal van Rusland is Russisch, Rusland kent een Cyrillisch alfabet. Andere grote en belangrijke steden zijn:

 • Sint-Petersburg
 • Novosibirsk
 • Nizjni Novgorod
 • Samara
 • Kazan

Tijdens uw reis in Rusland kunt u veel dingen ondernemen, zoals het bezoeken van de prachtige steden aan de Wolga of een van de 40 nationale parken bezoeken. Verder heeft Rusland ook 101 natuurreservaten.

Wat u zou moeten zien en ervaren in Rusland

Bezienswaardigheden

Tijdens uw reis in Rusland zult u vast de prachtige stad Moskou bezoeken. In deze stad kunt u de volgende bezienswaardigheden bezoeken:

 • Het rode plein
 • Kathedraal van St Basil’s
 • De indrukwekkende metro
 • Het Kremlin
 • Het Gorkiy park

In de stad van Tsaar Peter de Grote zijn er prachtige bezienswaardigheden te bewonderen. Deze stad laat u even denken dat u in west Europa bent, dit komt door de grachten, rechte straten en parken. De hoogtepunten van Sint-Petersburg zijn:

 • De hermitage
 • Het winterpaleis
 • De kerk van de verlosser

Dingen om te doen

Andere activiteiten die u kunt ondernemen tijdens uw reis in Rusland zijn:

 • Een bezoek aan het Stolby National park
 • Het Kremlin van Novgorod

Wanneer is de beste reistijd

De beste reistijd voor Rusland ligt aan wat u precies uit de reis wilt halen. Voor warmere temperaturen kunt u tussen mei en september gaan. Houd er in dit geval wel rekening mee dat juli en augustus de drukste maanden zijn. Als u wat rustiger weer wilt en niet te veel toeristen kunt u het beste aan het einde van de lente of aan het begin van de herfst gaan. Mocht u Rusland in haar winter glorie willen zien kunt u het beste tijdens de wintermaanden gaan. Een kleine tip in dit geval, zorg dat u voldoende warme kleding meeneemt tegen de kou. 

Reisadvies

Hoe reist u naar Rusland

Vanuit Schiphol kunt u rechtstreeks naar Rusland vliegen. U kunt naar Moskou en Sint-Petersburg vliegen. De prijzen voor deze vluchten liggen tussen de €200 en €300. De prijzen kunnen verschillen, afhankelijk van het seizoen en tijdstip van reservering.

Heeft u inentingen nodig voor Rusland

Voor uw reis naar Rusland zijn geen inentingen verplicht, wel zijn de volgende inentingen sterk aan te raden:

 • DTP (Difterie, tetanus en polio)
 • Hepatitis A

Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.

Welke reisdocumenten heeft u nodig voor Rusland

Om naar Rusland te reizen heeft u een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is. Dit paspoort moet minstens 2 lege pagina’s hebben. Ook heeft u een visum nodig. Dit visum kunt u aanvragen bij de Russische ambassade in Den Haag of Brussel. Mocht u geen tijd hebben om een ambassade te bezoeken kunt u het visum ook regelen via een bemiddelingsbureau. Het visum kost 65 €.

Welke valuta heeft Rusland

De valuta van Rusland is de Russische roebel. In de grote steden kunt u bij de meeste pinautomaten geld opnemen. Wees altijd alert wanneer u pint in Rusland, er komt helaas regelmatig voor dat er gefraudeerd wordt met uw kaart. Verlies daarom niet uw pinpas uit het oog!

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar Rusland te reizen.

Boek uw vlucht naar Rusland

Dankzij onze samenwerking met Option Way, profiteert u bij Evaneos van vele voordelen:

 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Uw lokale reisagent wordt op de hoogte gebracht van vluchtwijzigingen

Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.