Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Self drive door de Tropen

PanamaSelf drive door de Tropen

Avontuur
Ontdek de hoogtepunten van Panama op deze reis. Het land maakt zijn indruk met zijn prachtige stranden, wereldberoemde bezienswaardigheden, levendige steden en bijzondere tradities. U reist met een huurauto in uw eigen tempo van plaats naar plaats, krijgt veel insidertips en ontdekt hoe uniek dit kleine landje is!
Reisideeën aangeraden door
Ana Lokale*r Panama Expert*in
Duur van de reis
13 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.260
Reisprogramma
Aankomst in Panama-Stad

Dag 1: Aankomst in Panama-Stad

Na aankomst op Tocumen International Airport in Panama-Stad wordt u opgewacht door onze chauffeur en naar uw hotel gereden (privé-transfer met Spaanstalige chauffeur, zonder gids). Reistijd: ca. 40 minuten Accommodatie: Hotel Tryp Panama Centro (Panama-stad)
Plaats:
Panama-stad

Vrije dag in Panama-Stad

Dag 2: Vrije dag in Panama-Stad

Na het ontbijt ontmoet u in het hotel de gids. We brengen u de huurauto, vouchers en andere nuttige informatie voor uw reis. Geniet van een vrije dag in Panama-Stad. Mogelijke activiteiten:  - Rij naar Portobelo, Gatun en San Lorenzo - Ga naar Soberania National Park en Gamboa - Bezoek de Miraflores sluis - Bezoek de oude stad Accommodatie: Hotel Tryp Panama Centro (Panama-stad)
Plaats:
Panama-stad

De rit naar El Valle

Dag 3: De rit naar El Valle

Als u 's ochtends uw voertuig ophaalt, steekt u de 'Brug van de Amerika's' over de ingang van het Kanaal over en rijdt u verder in westelijke richting over de Panamerican Highway. Na ongeveer 100 km neemt u een kleine weg in noordelijke richting door de bergketen van de Cordillera Central totdat u 'El Valle' bereikt. "El Valle" is, zoals de naam al doet vermoeden, een weelderige vallei in de immense krater (een van de grootste in Amerika) van een uitgedoofde vulkaan. Activiteiten en excursies in de omgeving: - Wandelen in Cerro Gaital, Chorro el Macho of La India Dormida - Excursie naar de Piedra Pintada, een enorme Indiaanse rotstekening die een kaart van de regio voorstelt. - Bezoek aan het El Nispero zoölogisch en botanisch park en het centrum voor de bescherming van bedreigde amfibieën - Bezoek aan de kleine lokale markt - Klimparcours. Afstand en geschatte rijtijd: 128 km, 2h30 Accommodatie: Hotel Campestre (El Valle de Anton)
Plaats:
Valle de Antón

Van El Valle naar Pedasí 

Dag 4: Van El Valle naar Pedasí 

Het schiereiland Azuero is een van de belangrijkste landbouwgebieden van de landengte en was een van de eerste die door de Spanjaarden werd gekoloniseerd. Het is een rijk land met een zeer sterke lokale identiteit (de trots van de "Santeños" is beroemd in het hele land). Vee, paarden en rodeo's zijn hier allemaal geliefd. Pedasi is een ideale bestemming voor strandtoerisme, met zijn eindeloze stranden aan de Stille Oceaan. Het is ook een mekka voor big-game fishing ... Afstand en geschatte rijtijd: 210 km, 3h30 Accommodatie: La Maravilla (Pedasi)
Plaats:
Pedasí

Isla Iguana

Dag 5: Isla Iguana

Isla Iguana ligt op slechts een paar minuten varen van het strand van Pedasi en u vindt er gemakkelijk lokale vissers die u erheen brengen. De stranden zijn prachtig en het is een van de beste snorkelplekken in Panama. Het is ook een van de belangrijkste broedplaatsen voor fregatvogels in Panama. Accommodatie: La Maravilla (Pedasi)
Plaats:
Pedasí

Vrije dag in Pedasi 

Dag 6: Vrije dag in Pedasi 

Optionele activiteiten in Pedasi en omgeving: - surfen bij Playa Venao en Playa Cambutal - sportvissen - bezoek aan Isla Cañas (broedgebied van zeeschildpadden) - culturele uitstapjes (bezoek aan zoutziederij, pottenbakkersateliers, carnavalsmasker maken....) Accommodatie: La Maravilla (Pedasi)
Plaats:
Pedasí

Van Pedasi naar Las Lajas 

Dag 7: Van Pedasi naar Las Lajas 

Terug op de Panamerican Highway richting het westen. Ongeveer 1 uur 00 minuten na het passeren van Santiago de Veraguas neemt u een kleine weg in zuidelijke richting naar Las Lajas, waar u incheckt in uw hotel en geniet van een rit van 20 minuten naar het langste strand aan de Pacifische kust van Centraal-Amerika: 20 km! Afstand en geschatte rijtijd: 270 km, 4h Accommodatie: Hotel ''Naturalmente'' (Las Lajas)
Plaats:
Pedasí,Las Lajas

Van Las Lajas naar Boquete 

Dag 8: Van Las Lajas naar Boquete 

Voeg in op de Pamericana en rijd in westelijke richting naar David. Vanaf daar is het nog een half uur naar Boquete, een stadje dat werd gesticht door kolonisten. Engelsen, Fransen, Zweden en Noord-Amerikanen voelden zich aangetrokken voelden tot het aangename klimaat in deze vruchtbare regio. Koffie is het belangrijkste landbouwproduct. Boquete staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende hooglandkoffie. Afstand en geschatte rijtijd: 125 km, 2h Accommodatie: Boquete Garden Inn (Boquete)
Plaats:
Las Lajas,Boquete District

Vrije dagen in Boquete 

Dag 9 tot 10: Vrije dagen in Boquete 

Belangrijkste excursies en optionele activiteiten in Boquete: - De Boquete Tree Trek is beroemd om zijn prachtige parcours van hangbruggen en zijn indrukwekkende acrotak, de hoogste van het land (12 kabels). - Bezoek aan een ambachtelijke koffieboerderij - Wandelen en vogels kijken. Accommodatie: Boquete Garden Inn (Boquete)
Plaats:
Boquete District

Boquete-Villa Tavida

Dag 11: Boquete-Villa Tavida

Keer terug naar David en vervolgens naar de Panamerican Highway, die u in oostelijke richting naar de stad Penonomé volgt. Hier neemt nog een pittoresk weggetje door een prachtig tropisch landschap richting Chiguiri Arriba. In de richting van "Cerro La Vieja" ziet u vreemde rotsachtige pieken bedekt met bos. Bij Chiguiri Arriba ziet u aan de linkerkant een bord dat de ingang van Villa Tavida Lodge aangeeft, die u bereikt na een korte rit over een tamelijk slecht begaanbaar pad. De lodge ligt in een prachtige omgeving van tropisch bergwoud. Afstand en geschatte rijtijd: 360 km, 5h30 Een pad van ongeveer 300 meter brengt u naar de voet van de indrukwekkende Tavida waterval, waar u kunt afkoelen in de nevel! Accommodatie: Villa Tavida Lodge (Chiguiri Arriba)

Terugreis naar Panama Stad 

Dag 12: Terugreis naar Panama Stad 

Terugkeer over de weg naar Panama City. Depot van het voertuig bij het hotel aan het eind van de middag. Afstand en geschatte rijtijd: 140 km, 3h Accommodatie: Hotel Tryp Panama Centro (Panama-stad)
Plaats:
Panama-stad

Vertrek

Dag 13: Vertrek

Transfer naar de internationale luchthaven van Tocumen. Einde van onze diensten.
Plaats:
Panama-stad
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.260 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Panama volgens uw wensen