Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

IndiaCulinair en cultureel

 • Groepsreizen
 • Buiten de gebaande paden
Inbegrepen diensten
 • Gids
 • Chauffeur
 • Luchthaventransfer
India, land van fascinerende geuren, kleuren en smaken, heeft een 8000 jaar oude geschiedenis, die weerspiegeld wordt in de gerechten. Maak via de Indiase keuken kennis met de verschillende bevolkingsgroepen en de geschiedenis van het land. Tijdens deze reis leren we India kennen via de Mawari-keuken van Rajasthan jaipur, de uitbundige feestelijke Awhadi-keuken van Lucknow, de intrigerende Mughlai...

India, land van fascinerende geuren, kleuren en smaken, heeft een 8000 jaar oude geschiedenis, die weerspiegeld wordt in de gerechten. Maak via de Indiase keuken kennis met de verschillende bevolkingsgroepen en de geschiedenis van het land. Tijdens deze reis leren we India kennen via de Mawari-keuken van Rajasthan jaipur, de uitbundige feestelijke Awhadi-keuken van Lucknow, de intrigerende Mughlai-gerechten van Agra en het streetfood spektakel in Varanasi. De Indiase keuken staat bekend als divers, oud en doordrenkt van traditie. In geen ander land weet men zo meesterlijk ingenieus de kruiden en specerijen tot een harmonieus verfijnd gerecht te verbinden. En dat gaat u in de komende 12 dagen ontdekken. Voor een culinaire connaisseur is deze reis een must. Voeg hem toe aan uw bucket list!

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Gastronomie
  Gastronomie
 • Cultuur
  Cultuur
 • Stad
  Stad

Uw groepsreis

Dag 1: Welkom in Delhi, Namaskar!

In Delhi, de hoofdstad van het immense India, kunt u goed zien hoe het rijke verleden en het bruisende heden samensmelten tot een zeer fascinerend straatbeeld. Als melting pot van India brengt Delhi miljoenen mensen met zeer uiteenlopende achtergronden en dromen samen. Delhi is de hoop en de toekomst van India en doet uw hart sneller kloppen.

​Bij aankomst op het vliegveld wacht uw privéchauffeur. Hij zal u naar uw hotel in brengen, waar u zich heerlijk kunt opfrissen.

Plaats:
New Delhi
Accommodatie
Jivitesh (New Delhi)

Dag 2: Ontdek bruisend en kleurrijk Oud Delhi

U bezoekt de prachtige Jama Masjid moskee en gaat dan naar de overweldigende kruiden- en specerijenmarkt om te genieten van de geuren en kleuren. Bewonder de schitterende juweliersmarkt en de herenhuizen van Oud Delhi. Dan nemen we u in een riksja mee door de smalle straatjes van Oud Delhi en kleurrijk ChandniChowk (chowk = bazaar). 

Vanmiddag begint ons culinaire avontuur met een bezoek aan de keuken van de Sikh Tempel. Hier wordt door vrijwilligers dagelijks eten bereid en uitgereikt aan bezoekers die dit nodig hebben, dat zijn meer dan tienduizend mensen. Ontdek de bijzondere instelling van de gemeenschapskeuken die diep in de Indiase traditie geworteld is. Het eten is vegetarisch, gebaseerd op linzen en wordt groenten gekookt in grote potten. Dit is een magnifieke ervaring!

Plaats:
New Delhi
Accommodatie
Jivitesh (New Delhi)

Dag 3: Het land van de Maharajah's: Rahastan

De eerste stad die we voor onze culinaire foodtocht aandoen is Jaipur, de Roze Stad met zijn perfecte mix van erfgoed, paleizen, kunst en cultuur.

​Maak kennis met het geheim van de Rajasthani keuken tijdens een workshop. Leer de kruiden en specerijen te gebruiken, de volgorde en de kookmethode en het snijden en voorbewerken van groenten. De Rajasthani keuken is voor een groot deel vegetarisch en dankt zijn unieke karakter aan de zuivelproducten die worden toegevoegd. Door de kookmethode bewerkstelligen we een aaneenschakeling van subtiele veranderingen in smaak, geur en kleur, dat uiteindelijk het specifieke karakter van het gerecht bepaalt. En dan nu aan tafel!

Plaats:
Jaipur
Accommodatie
Pearl Palace Heritage (Jaipur)

Dag 4: Verken de omgeving van Jaipur

Begin de dag met een vroeg bezoek aan het majestueuze Amber Fort, gebouwd van rode zandsteen en marmer. Maak onderweg een foto van het Paleis van de Wind, dat eerder een façade is met als enige doel om de haremvrouwen van de Maharadja van Rajasthan de mogelijkheid te geven de jaarlijkse parade te kunnen aanschouwen, zonder dat zij zelf gezien konden worden. Die middag bezoeken we het stadspaleis van Jaipur en de Jantar Mantar, het grootste astronomisch observatorium ter wereld. 

Plaats:
Jaipur
Accommodatie
Pearl Palace Heritage (Jaipur)

Dag 5: De kruiden van Agra

We rijden naar Agra, de zetel van het keizerlijke hof van de Grote Mughals, een familie die in de 16e en 17e eeuw India domineerde. Bezoek onderweg Chand Baori, één van de oudste waterputten in India uit 800 na Christus. De vierkante Baori is 19,5 meter diep. Stap 's middags op een riksja voor een aromatische rit door de Rawatpara Spice Market, een drukke markt die bruist van activiteit en hectische shoppers uit de stad. Steek de rivier Yamuna over voor een uitzicht dat u nooit meer vergeet, de zonsondergang achter de spectaculaire Taj Mahal.

Plaats:
Agra
Accommodatie
Atulyaa Taj (Agra)

Dag 6: Een wereldwonder in Agra

Wanneer Agra nog ontwaakt bewonderen jullie hoe de eerste zonnestralen de Taj Mahal omhullen. Dit hoogstandje van Mughal kunst, rijkdom en luxe verwelkomt jullie met alle egards. Na een ontbijt bezoekt u het Agra Fort van rood zandsteen en bijbehorende gebouwen als de Parelmoskee en het gespiegeld paleis. 

En dan is het tijd om te koken! Dit keer maken we kennis met de Mughlai keuken onder begeleiding van een gepassioneerde kok van een lokale familie. Leer meer over de weelderige verwerking van ingrediënten terwijl u klassiekers maakt als malaikisabzi (groenten bereid met room) en paratha (flatbread) met ui en aardappel. Bij de Mughlai keuken staat het seizoen centraal, het menu wordt daarop aangepast.

Plaats:
Agra
Accommodatie
Atulyaa Taj (Agra)

Dag 7: Door naar de 'Stad van de Nawabs'

Na een vrije ochtend in Agra gaan we verder naar Lucknow, de hoofdstad van de Indiase staat Uttar Pradesh. Lucknow heeft patent op het concept onthaasten, de inwoners van deze stad zijn connaisseurs en genieten met volle teugen van het leven. De multiculturele stad met van oudsher een zeer welvarende economie kende haar hoogtepunt in de 18e eeuw. Lucknow, het land van de Awadhi-Cuisine, omringd door een Nawabi gemoedelijke atmosfeer die een zalige kalmte uitstraalt. Hier in één van de grootste gastronomische centra van India, maken jullie kennis met nieuwe culinaire tradities.

Plaats:
Lucknow
Accommodatie
India Awadh (Lucknow)

Dag 8: Ontdek de stad en de gastronomie

We volgen het tempo van de stad en bouwen de dag rustig op met een wandeling door één van de oudste marktcentra van Lucknow, Aminabad Bazaar en de Chowk Nakhas en Hazratganj. Lucknow is wereldberoemd door haar verfijnde traditionele borduurwerk op witte mousseline, Chikankari. Aan het einde van de wandeling wacht Kaiserbagh op ons, de thuisbasis van de laatste nawab, Wajid- Ali-Shah.

De verfijnde gerechten van de Awadhi-keuken staan bekend om elegantie en geraffineerde smaak ontwikkeld door de aristocratie. Vanmiddag leren jullie over de gerechten, maar krijgen jullie ook een stukje geschiedenis van de Awadhi-keuken mee. Leer over de Perzische en Turkse invloeden. De culinaire specialiteiten zijn kebabs, brood, de in vlees gegaarde korma's in weelderige fluweelachtige sauzen, specifiek gekruide rijstgerechten subliem passend bij de kebab's en korma's. En als kers op de taart, de heerlijkste nagerechten met noten en saffraan. Een lust voor de smaakpapillen en het oog!

Plaats:
Lucknow
Accommodatie
India Awadh (Lucknow)

Dag 9: De architectuur van de Nawabs

De Nawabs van Awadh waren ontwikkelde en vooruitstrevende vorsten. Dit is te zien aan de experimentele en innovatieve architectuur van Lucknow. Jullie bezoeken het Martinère college dat in 1845 werd opgericht door de Franse Claude Martin en waar Indiase, Hindoeïstische en Mughal-architectuur gecombineerd wordt met kenmerken van de Italiaanse Mughal-architectuur. 's Middags bezoeken we het Chota Imambara monument. Dit imponerende gebouw met haar prachtige tuin was een gemeentezaal voor Sjiitische moslims. 

Plaats:
Lucknow
Accommodatie
India Awadh (Lucknow)

Dag 10: Rit naar Varanasi

We reizen verder, dieper India in. Varanasi, onze volgende bestemming, luistert ook naar de naam Kashi en Benares. Al 2500 jaar reizen pelgrims uit alle windstreken van India naar Benares. Het is tevens een zeer populaire reisbestemming voor internationale toeristen. Rond het hart van Varanasi stromen de twee rivieren Varuna en de Assi, die de stad haar naam geven. Ze komen samen in de Ganges.

Plaats:
Vāranāsi
Accommodatie
Amayaa (Vāranāsi)

Dag 11: De Ganges en het streetfood van Varanasi

Tijdens zonsopgang maken we een boottocht op de Ganges en mogen we getuige zijn van fascinerende ochtendrituelen die worden uitgevoerd door hindoe-toegewijden langs de rivieroever, waaronder de crematie Ghats. Varanasi is de stad van Moskha, het bereiken van het Nirwana, de stad trekt veel pelgrims die de laatste fase van hun leven nabij de Ganges door komen brengen. Na het ontbijt staat een Heritage Wandeling langs de tempels en de heilige vijver op de planning. Wandel door de smalle straatjes, voel de geschiedenis en de traditie in deze aangename stad. 

De middag is gewijd aan het overheerlijke streetfood van Varanasi, de spiritualiteit gaat in dit geval door de maag. Proef bijvoorbeeld Kachori Sabzi, Channa Dahi Bada, Thandai, Laaiya Channa en Dhai Chutney Wale Gol Gappe, voor goed eten hoeft u hier niet naar een restaurant! We sluiten de dag af met een riksjarit en een boottocht op de Ganges bij zonsondergang en wonen de Ganga Aarti Ceremonie bij. Religieuze rituelen gepaard met mantra's, overgave, licht, kleur en schitteringen.

Plaats:
Vāranāsi
Accommodatie
Amayaa (Vāranāsi)

Dag 12: Vertrek via Mumbai

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht, waar u het vliegtuig neemt naar Mumbai. Of heeft u nog geen genoeg van de smaken en cultuur van India? Dan is het mogelijk om deze reis te verlengen met een verblijf in Goa, waar een heerlijk Goan diner voor u wordt bereid. 

Plaats:
Vāranāsi

New DelhiJaipurAgraLucknowVāranāsi

Reis verlengen

U kunt uw reis verlengen met extra dagen, voor of na de groepsreis. Vraag uw lokale reisspecialist naar de mogelijkheden.

Reis personaliseren

U kunt uw lokale reisspecialist vragen om deze reis voor u op maat te maken en zelf uw gewenste vertrekdatum kiezen.

Prijsoverzicht en vertrekdata groepsreizen

Circa € 1.200 / 12 dagen
Exclusief internationale vluchten
Prijs op basis van een tweepersoonskamer1200
Single supplement€ 460

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie zoals vermeld in het programma, inclusief ontbijt
 • Vervoer in auto met airconditioning
 • Engelssprekende gidsen tijdens activiteiten en excursies
 • Activiteiten/excursies: Riksjatocht Delhi, Sikh tempel Gurudwara Sahib, jeeptocht naar Ambert frot, kookworkshop en diner Agra, kookworkshop en diner Jaipur, Food Trail in Lucknow, streetfood tocht Varanasi
 • Alleen bij Goa uitbreiding: lunch in Palacio Do Deao
 • Alle van toepassing zijnde lokale belastingen

Niet inbegrepen in de prijs

 • Overige maaltijden
 • Extra activiteiten die niet in dit programma beschreven zijn
 • Internationale vliegtickets
 • Visum- en vaccinatiekosten
 • Persoonlijke uitgaven als fooien, drankjes, kleding wassen, etc.

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in India (9)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema