Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

IndiaSpirituele reis langs de heiligdommen van Zuid India

 • Groepsreizen
 • Buiten de gebaande paden
Inbegrepen diensten
 • Gids
 • Chauffeur
 • Luchthaventransfer
Ga mee op een ontdekkingstocht door een meer dan duizend jaar oude cultuur. Tijdens deze reis bezoeken belangrijke spirituele plaatsen en heiligdommen in Zuid -India,  U maakt kennis met het hart van de Indiase cultuur en tradities. India, het land van de vedas en de rishis.... is een wereld apart.  Het is een land van contrasten, overdaad en armoede, water en droogte, chaos en stilte. Ontdek een ...

Ga mee op een ontdekkingstocht door een meer dan duizend jaar oude cultuur. Tijdens deze reis bezoeken belangrijke spirituele plaatsen en heiligdommen in Zuid -India,  U maakt kennis met het hart van de Indiase cultuur en tradities. India, het land van de vedas en de rishis.... is een wereld apart.  Het is een land van contrasten, overdaad en armoede, water en droogte, chaos en stilte. Ontdek een nieuwe onbekende wereld, waar spiritualiteit iedere dag in allerlei vormen aan u getoond wordt. U ervaart het dagelijks leven in India, waar harmonieus samenzijn een belangrijke factor is. Uw persoonlijke beleving staan centraal tijdens deze spirituele reis.

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Meditatie
  Meditatie
 • Stad
  Stad
 • Cultuur
  Cultuur

Uw groepsreis

Dag 1: Welkom in Zuid India, Namaskar! 

Na aankomst in Chennai wordt u naar uw hotel in Mamallapuram gebracht, waar u kunt opfrissen en uitrusten van de vlucht. Mamallapuram ligt aan de Golf van Bengalen en heeft prachtige witte zandstranden met schaduwrijke plekjes onder de bomen. De historische stad met 7e-eeuwse Dravidiaanse architectuur is als een openluchtmuseum.

UNESCO heeft een groot deel van de stad tot werelderfgoed verklaard vanwege de heilige grotten (mandapa's), tempels in de vorm van strijdwagens (ratha's), indrukwekkende gebeeldhouwde reliëfs in het park en de Shore-tempel. Maak een wandeling door de stad of huur een fiets en sluit 's avonds aan voor een heerlijk welkomstdiner.

Plaats:
Chennai, Mahabalipuram
Accommodatie
Mamallaa Heritage (Mahabalipuram)

Dag 2: Puja en het Masi Magam festival

Het is de vandaag de dag van het Masi Magam Festival, een belangrijk Tamil-Hindu festival en die begint met een bijzonder ritueel uitgevoerd door een Hindoe priester. In de vroege ochtend wonen jullie een speciale puja bij, een ritueel voor spiritueel welzijn en een welvarende toekomst.

Na de lunch is het tijd voor het festival, dat voor het grootste deel op het strand en in de zee plaatsvindt. Vandaag brengen de mensen de goden van de tempels in een processietocht naar het water. De goden krijgen daar een ceremonieel bad. Het is een vrolijke, speelse en enorm kleurrijke vertoning. De hele stad is in de ban van dit jaarlijks terugkerende festival. 

Plaats:
Mahabalipuram
Accommodatie
Mamallaa Heritage (Mahabalipuram)

Dag 3: De hoofdstad van Shiva

De volgende bestemming is Tiruvannamalai, hoofdstad van Shiva en beroemd om de Annamalaiyar-tempel. Dit belangrijke bedevaartsoord is één van de heiligste steden in Tamil Nadu. De stad is bekend door Hindoe-goeroe Sri Ramana Maharshi, die vele jaren mediterend in een grot op Mt. Arunachala heeft doorgebracht. Naast de toonaangevende Sri Ramana Ashram, bevinden zich in Tiruvannamail ook de bekende Yogi Ram Surathkumar Ashram en Sri Seshadri Swamigal Ashram.

Aan het einde van de dag bezoekt u de Arunachaleswarar-tempel (11e eeuw), waarvan gezegd wordt dat het de grootste tempel in de wereld is van Lord Shiva. Het is er een kleurrijke drukte van jewelste, net zoals  op de markt rondom het tempelcomplex. De Arunachaleswarar-tempel springt direct in het oog en is een van de meest fascinerende heilige plekken in India waar u niet omheen kunt.

Plaats:
Tiruvannamalai
Accommodatie
Athena Hotel (Tiruvannamalai)

Dag 4: Wandeling naar de meditatiegrot

Vandaag brengen we een bezoek aan de Virupaksha Cave, waar Sri Ramana Maharshi van 1899 tot 1922 leefde en mediteerde. De mensen die hier komen ervaren vaak op deze plaats een diepe meditatieve rust. De avond staat in het teken van een bezoek aan de Sri Ramana Ashram, waar we Samadhi gedenkplaatsen van Sri Ramana Maharshi en de gedenkplaats van zijn moeder bezoeken in de Matribhuteshwara tempel. Ook bezoeken we de plaats waar Sri Ramana Maharshi Mahasamadhi bereikt heeft. Mahasamadhi is de actie het lichaam met volledig bewustzijn permanent te verlaten. De Sri Ramana Ashram staat bekend om haar vredige en relaxte atmosfeer, een perfecte omgeving voor diepgaande meditaties en uitvoeren van ceremoniële pujas.

Plaats:
Tiruvannamalai
Accommodatie
Athena Hotel (Tiruvannamalai)

Dag 5: Aankomst Pondicherry en bezoek Auroville

We vertrekken naar Pondicherry, één van de belangrijkste toeristische bestemming in Zuid-India met zijn koloniale gebouwen, brede lanen, tempels, kerken en moskeeën.

​Na de lunch bezoeken we Auroville, 'The City of Dawn', opgericht door De Moeder, Mirra Alfassa in 1968. In deze universele stad kunnen mannen en vrouwen van alle landen in vrede en progressieve harmonie leven, voorbij geloofsovertuigingen, alle politiek en nationaliteiten, hier manifesteert zich de visie van Sri Aurobindo. Het doel van Auroville is het realiseren van een werkelijke menselijke eenheid in verscheidenheid. De Matrimandir, een opvallend 30-meter hoog bouwerk in de vorm van een gouden metalen wereldbol, ligt in het centrum van de stad.  De Matrimandir wordt de ziel van de stad genoemd en ligt sereen in een grote open ruimte van de Matrimadir tuin.

Plaats:
Pondicherry, Auroville
Accommodatie
Surguru (Pondicherry)

Dag 6: De Franse Rivièra van het Oosten

Verken vandaag Pondicherry, beginnend met een Heritage wandeling in het Franse deel van de stad. Een bezoek aan de Sri Aurobindo Ashram in het zogeheten 'White Town' gedeelte is een absolute must. De ashram, opgericht door De Moeder, is één van de meest actieve ashrams in India. We bezoeken er de Samadhi (heilige gedenkplaats) van Sri Aurobindo en De Moeder, waar u in stilte kunt mediteren.

's Avonds staat er een fiets-rickshaw tour  gepland, vanaf de Promenade aan het strand tot aan de Pondicherry markt, waarbij u de hoogtepunten van Pondicherry gaat zien, kleurrijk, druk en sfeervol

Plaats:
Pondicherry
Accommodatie
Surguru (Pondicherry)

Dag 7: Vrije dag in Chidambaram

Geniet van een vrije dag in Chidambaram, van oudsher een plaats van wijsheid, kunst en cultuur. Wandel door het stadje en maak contact met de vriendelijke lokale bevolking. De meeste mensen willen u wel wat vertellen over Chidambaram, de Natraja tempel en de betekenis ervan in hun leven. Bezoek Nataraja Tempel, er wordt gezegd dat Lord Shiva hier dansend tussen de Tillai-bomen is gezien. Vandaag de dag worden er in deze actieve tempel grote en belangrijke ceremonies gehouden.

In de avond wonen we een kleurrijke ceremoniële puja bij. Het geheel is geraffineerd verlicht, wat bijdraagt tot een speciale sfeer. Kleurrijke Shiva volgelingen chanten mantras en de geur van de puja bloemen geven de tempel een extra heilig karakter.

Plaats:
Chidambaram
Accommodatie
Chidambara Vilas (Chidambaram)

Dag 8: De basiliek van Velankanni

We zetten de reis voort naar Velankanni, één van de grootste katholieke bedevaartcentra in India, waar de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Goede Gezondheid staat. Deze basiliek is wordt ook wel het 'Lourdes van het Oosten' genoemd. De kathedraal is gebouwd in de gotische stijl en werd door de Portugezen aangepast en vervolgens weer uitgebreid vanwege de toestroom van pelgrims. In 1962 gaf Paus Johannes XXIII de kerk de status van basiliek. Onderweg stoppen we voor Chai en Halwa, een authentieke Indiase zoetigheid uit deze streek.

Plaats:
Velankanni
Accommodatie
MGM Velankanni Residency (Velankanni)

Dag 9: Via Karaikudi naar Madurai

We vertrekken vandaag vroeg. Onderweg naar Madurai komen we door Chettinadu, thuisland van de Nattukottai Chettiars, een welvarende bank- en zakengemeenschap. De streek staat bekend om zijn culinaire lekkernijen, prachtige herenhuizen, kunst en architectuur. In hoofdstad Karaikudi maken we kennis met de beroemde Chettinadu-Cuisine. We gebruiken een  traditionele authentieke overheerlijke lunch.

We bereiken Madurai aan het einde van de dag, u maakt kennis met één van de meest mystieke tempelsteden van Tamil Nadu. Het 16e-eeuwse Meenakshi Amman Tempelcomplex beheerst de stad volledig. Deze spectaculaire tempel heeft een betoverend effect op de mensen. Vier uitzonderlijk gebeeldhouwde torens zijn als charismatische poortwachters opgenomen in de architectuur. Neem de tijd om contact te maken met de zeer authentieke sfeer van deze heilige plek.

Plaats:
Chettinad , Madurai
Accommodatie
Star Residency (Madurai)

Dag 10: Shivarots en Meenakshi tempel

We brengen een bezoek aan een Shiva tempel in een rots, net buiten Madurai. Thiruparankundram ofwel Subramanya Swamy-tempel is een hindoetempel uit de 9e eeuw en is één van de zes verblijfplaatsen van Murugan. Het is een actieve tempel, waar dagelijks rituelen uitgevoerd worden en jaarlijks belangrijke festivals plaatsvinden. Er tegenover is een Vedische school.

U bent niet in Madurai geweest wanneer u de Meenakshi Amman Tempel niet heeft bezocht. We gaan deze tempel in de avond bezoeken. Meenakshi wordt de hele dag door druk bezocht, maar de avond spant de kroon. Er gebeurt altijd wel wat: pujas, muziek, mantra's chanten,  bruiloften, knielende pelgrims, festivals. U maakt vanavond kennis met het tempelleven.

Plaats:
Madurai
Accommodatie
Star Residency (Madurai)

Dag 11: Kom tot rust op het strand

Na de intensieve dagen van deze spirituele reis kunt u de komende dagen genieten van strand, zee en zon. Yoga, Ayurvedische massages, de Traditionele grechten uit de Kerala keuken, een beetje wandelen...

Na het ontbijt nemen we de trein naar Trivandrum en in de middag bereiken we het hotel in Kovalam, een geliefde stop van menig bezoeker. Even rust. Het aantrekkelijk gelegen Kovalam is bekend om de witte zandstranden een prachtige zee, palmbomen die voor voldoende schaduw zorgen op het strand een fijne atmosfeer. Bezoek de drie stranden, de vuurtoren en ga eens kijken hoe vroeg in de ochtend de vissers netten vol verse vis binnen halen.

Plaats:
Trivandrum, Kovalam
Accommodatie
Hotel Soma Palmshore (Kovalam)

Dag 12 tot 13: Yoga op het strand van Kovalam

India zonder Yoga is een No Go!

De komende twee dagen starten we  met een Early Bird Yoga workout op het strand van Kovalam. Na de Yoga sessie zijn we lekker fit en wakker en gaan we eerst genieten van een heerlijk ontbijt, waarna u de dag relaxt door kunt brengen aan het strand en in alle rust kunt genieten van de zon en de zee.

Plaats:
Kovalam
Accommodatie
Hotel Soma Palmshore (Kovalam)

Dag 14: Terugvlucht vanaf Trivandrum

De laatste dag is alweer aangebroken. Het is tijd om afscheid te nemen van India, een prachtig land vol verrassingen. Met een koffer vol waardevolle herinneringen vertrekt u terug naar huis.

Plaats:
Trivandrum

ChennaiMahabalipuramTiruvannamalaiPondicherryAurovilleChidambaramVelankanniChettinad MaduraiTrivandrumKovalam

Reis verlengen

U kunt uw reis verlengen met extra dagen, voor of na de groepsreis. Vraag uw lokale reisspecialist naar de mogelijkheden.

Reis personaliseren

U kunt uw lokale reisspecialist vragen om deze reis voor u op maat te maken en zelf uw gewenste vertrekdatum kiezen.

Prijsoverzicht en vertrekdata groepsreizen

Circa € 950 / 14 dagen
Exclusief internationale vluchten
Prijs op basis van een tweepersoonskamer950
Single supplement€ 390

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie op basis van 3 sterren, inclusief  ontbijt
 • Vervoer in auto met airconditioning
 • Nederlandssprekende begeleider gedurende de hele reis
 • Welkomstdiner in Mamallapuram, traditionele lunch Karaikudi en afscheidsdiner in Kovalam
 • Entreetickets voor activiteiten in het programma
 • Lokale gids voor de stadstours
 • Activiteiten/excursies: Speciale puja, rickshaw tocht Pondicherry, yoga- en meditatielessen in Kovalam (2 sessies)
 • Trein Madurai - Trivandrum
 • Alle van toepassing zijnde lokale belastingen

Niet inbegrepen in de prijs

 • Overige maaltijden
 • Extra activiteiten die niet in dit programma beschreven zijn
 • Internationale vliegtickets
 • Visum- en vaccinatiekosten
 • Persoonlijke uitgaven als fooien, drankjes, kleding wassen, etc.

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in India (9)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema