Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert

FinlandBeleef Fins Lapland

 • Klassiekers
Bewonder de winterse magie van Fins Lapland tijdens deze avontuurlijke reis naar Rovaniemi!  de reis begint in Helsinki, een moderne stad met schilderachtige boulevards, trendy terrasjes en mooie architectuur. Dan reizen we naar Rovaniemi, het dorp van de Kerstman, die we natuurlijk ook ontmoeten. Geniet verder van excursies als een husky sleetocht, een bezoek aan een rendierboerderij en een spann...

Bewonder de winterse magie van Fins Lapland tijdens deze avontuurlijke reis naar Rovaniemi!  de reis begint in Helsinki, een moderne stad met schilderachtige boulevards, trendy terrasjes en mooie architectuur. Dan reizen we naar Rovaniemi, het dorp van de Kerstman, die we natuurlijk ook ontmoeten. Geniet verder van excursies als een husky sleetocht, een bezoek aan een rendierboerderij en een spannende rit op een sneeuwscooter. En met een upgrade is het mogelijk om een onvergetelijke nacht door te brengen in een kamer van sneeuw of een glazen iglo.

Deze reis is mogelijk van november tot maart

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Stad
  Stad
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Natuur
  Natuur
 • Slee-honden
  Slee-honden

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in Finland

Welkom in de geweldige hoofdstad Helsinki! Bij aankomst op de luchthaven wordt u met een transfer naar uw moderne hotel gebracht. U gaat meteen op ontdekking in de stad en bezoekt de beroemde 19e eeuwse Helsinki en Uspenski kathedralen. U wandelt over de lokale Kauppatori markt en sluit de tour af in het Sirelius park, dat zijn naam ontleent aan een Finse componist die erg belangrijk was voor de Finse identiteit.

Plaats:
Helsinki

Dag 2: Naar de woonplek van de Kerstman

U vliegt naar de hoofdstad van Lapland en de officiële woonplaats van de Kerstman. Na een korte stop in het hotel gaan we gelijk bij de beste man op bezoek. Op het hoofdkantoor van de Kerstman kunt u met hem kletsen en ontdekt u de magische wereld van elven en Rudolph het rendier. Leuk weetje: de poolcirkel loopt dwars door het dorp. Steek over naar de pool en ontvang hier een mooi certificaat van!

Optioneel: 

Noorderlicht Fotografie Tour: ga met onze professionele Aurora Borealis fotograaf naar de beste uitkijklocaties van de stad om het spectaculaire Noorderlicht vast te leggen.

​​- Bezoek Arktikum Museum: tentoonstelling over de Sami cultuur, klimaatverandering en flora en fauna van de Noordpool

Plaats:
Rovaniemi

Dag 3: Maak kennis met de rendieren

Het is tijd voor het volgende avontuur! We nemen u mee naar een rendierboerderij voor een unieke Lapse ervaring. Ontmoet de vriendelijke dieren en ga mee op een spannende tocht door het betoverende witte landschap in een slee. 

Optioneel:

Ice Floating: drijf in een warm waterdicht overlevingspak in het meer met misschien wel het Noorderlicht boven u

​- Sauna met Noorderlicht: ervaar een traditionele rooksauna met brandhout en duik in het meer of rol in de sneeuw en ontspan in de openlucht jacuzzi

Plaats:
Rovaniemi

Dag 4: Bezoek aan een husky farm

U ontmoet het tweede typisch Lapse dier, de vriendelijke husky hondjes die u bij binnenkomst vrolijk begroeten. Maak u klaar voor een tocht door het winter wonderland op een slee getrokken door de honden. We sluiten af met een gezellig kampvuur waar de musher verhalen vertelt over het leven met de husky's. 

Optioneel:

​- IJsviservaring: ga vissen op een meer in een oeroud Arctisch woud en geniet daarna van Lapse worst en zalm tijdens het diner bij een kampvuur

Plaats:
Rovaniemi

Dag 5: Op jacht naar het Noorderlicht

Vandaag gaat u op jacht naar het verbluffende natuurspektakel dat het Noorderlicht is. We doen dit bij een klein meertje, één van de beste plekken in de omgeving. De gids vertelt u over het 'vuur van de vos', zoals de Finnen de Aurora Borealis noemen, terwijl hij u naar verschillende locaties brengt om het Noorderlicht te spotten. We sluiten af met een heerlijke Finse BBQ bij het kampvuur.

Optioneel:

​​- De bevroren watervallen van Korouoma: een wandeling op sneeuwschoenen door het sprookjesachtige bos van Posio.

Plaats:
Rovaniemi

Dag 6: Sneeuwscootersafari op de poolcirkel

We maken onze weg naar het sneeuwscooter park voor een avontuurlijke safari door het winterse landschap. Onderweg stoppen we een paar keer om foto's te maken van de besneeuwde natuur. Er worden lekkere hapjes en warme dranken geserveerd. 

Plaats:
Rovaniemi

Dag 7: Vertrek uit Rovaniemi

Uw fantastische avontuur in het winterse Lapland komt vandaag tot een einde. Met een transfer wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. We hopen dat u heeft genoten van uw verblijf in Finland en we verwelkomen u graag nog een keer. 

Plaats:
Rovaniemi

HelsinkiRovaniemi

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.420 / 7 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers: 2
Prijs per persoon€ 1.420
* Korting van 20 % voor kinderen (4-14 jaar)
* Minimaal 2 reizigers per reservering

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie in een 3-sterrenhotel in Helsinki en Rovaniemi, inclusief ontbijt
 • Engels- of Nederlandstalige gids
 • Vlucht Helsinki - Rovaniemi - Helsinki
 • Luchthaventransfers en vervoer volgens reisplan
 • Privé stadswandeling door Helsinki
 • Groepsactiviteiten: Santa Claus Village, oversteek van de poolcirkel, Rendierboerderij met sleetocht, Husky Farm met sleetocht, tocht op sneeuwscooter en Noorderlicht spotten
 • Winterkleding tijdens de activiteiten
 • Toegangsprijzen voor alle activiteiten en tours
 • Noodlijn tijdens de tour

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooi
 • Overige maaltijden en dranken

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Finland (7)

Andere voorbeeldreizen