Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

BraziliëZandduinen aan de Atlantische kust

 • Buiten de gebaande paden
Deze tour neemt u mee op een bijzondere reis langs de kust. U begint bij hét hoogtepunt van elke reis in Brazilië: de wereldstad Rio de Janeiro. Dan vliegt u verder noordwaarts, waar u het bijzondere Nationaal Park Lençois Maranhenses gaat verkennen. Ga in de uitgestrekte zandduinen langs de kust op zoek naar verborgen blauwe meren. Met de boot reist u naar Atins en vervolgens naar Parnaiba, waarn...

Deze tour neemt u mee op een bijzondere reis langs de kust. U begint bij hét hoogtepunt van elke reis in Brazilië: de wereldstad Rio de Janeiro. Dan vliegt u verder noordwaarts, waar u het bijzondere Nationaal Park Lençois Maranhenses gaat verkennen. Ga in de uitgestrekte zandduinen langs de kust op zoek naar verborgen blauwe meren. Met de boot reist u naar Atins en vervolgens naar Parnaiba, waarna u een paar dagen kunt ontspannen in het afgelegen hippiestadje Jericoacoara. We sluiten deze bijzondere reis af met een dagje sightseeing in schitterend Salvador de Bahia. 

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Stad
  Stad
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Kust aan zee
  Kust aan zee
 • Natuur
  Natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in Brazilië!

U komt aan in de meest bekende stad van Brazilië, Rio de Janeiro. Met een transfer wordt u van de luchthaven naar het hotel gebracht, dat vlakbij de beroemde Copacabana ligt en niet ver van het Ipanema strand. Ga er gelijk op uit, struin langs de gezellige boulevard, drink wat in één van de strandtentjes en proef de ontspannen sfeer waar deze stad bekend om staat. 

Plaats:
Rio de Janeiro
Accommodatie
Rio Design Hotel (Rio de Janeiro)

Dag 2: Ontdek het centrum van Rio

De komende twee dagen verkent u samen met een gids Rio de Janeiro en we beginnen vandaag met het historische deel. U ziet de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de haven, de koloniale buurt, de Rio Candelaria kerk, het Palacio Imperial, en verschillende mooie pleinen. Tijdens de 6-uur durende tour vertelt de gids u alles over de geschiedenis van de stad. 

Plaats:
Rio de Janeiro
Accommodatie
Rio Design Hotel (Rio de Janeiro)

Dag 3: Tweede dag sightseeing in Rio

We gaan de hoogte in en bezoeken het wereldberoemde Christusbeeld op de berg de Corcovado. Verbaas u over de enorme gestalte van 38 meter en geniet van een ongekend uitzicht over de stad. Dan nemen we het treintje door het Tijuca bos en we sluiten af op de iconische stranden. U ziet vandaag Copacabana, Ipanema en Leblon.

Plaats:
Rio de Janeiro
Accommodatie
Rio Design Hotel (Rio de Janeiro)

Dag 4: Vlucht naar koloniaal São Luis

U laat Rio de Janeiro achter zich en wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar São Luis do Maranhão. Na de transfer naar het hotel heeft u de rest van de dag vrij. Maak een wandeling door het oude centrum van de stad met zijn kronkelende straatjes en mooie koloniale gebouwen. Bezoek de markt en wandel langs de leuke winkeltjes. 

Plaats:
São Luis do Maranhão
Accommodatie
Luzeiros (São Luís)

Dag 5: Lagoa Bonita in de duinen van Lençois 

U wordt verder gereden naar Barreirinhas, de toegangspoort van het Nationale Park Lençois Maranhenses. Deze bijzondere plek bestaat uit uitgestrekte zandduinen met daartussen prachtige blauwe meren. Vandaag ziet u het bijzonder mooie Lagao Bonita dat omgeven is door enorme duinen. U keert dan terug naar Barreirinhas voor de overnachting. 

Plaats:
Barreirinhas
Accommodatie
Pousada Encantes do Nordeste (Barreirinhas)

Dag 6: Met de boot naar Atins

Om een ander gedeelte van het Nationaal Park Lençois Maranhenses te verkennen neemt u de boot naar Vassouras, Mandacarau en Caburé. Onderweg bewondert u het park dat aan u voorbij trekt. Houd uw ogen open en spot de vuurtoren onderweg. Dan komt u aan in het kleine dorpje Atins, waar u in een typische pousada verblijft. 

Plaats:
Atins, Lençóis Maranhenses
Accommodatie
Rancho do Buna (Atins)

Dag 7: Nationaal Park Lençois vanaf Atins

Met een 4x4 gaat u diep de duinen van Atins in. Tussen de zee en de duinen liggen de mooie blauwe meren. Geniet van een avontuurlijke dag in dit uitgestrekte en bijzondere gebied. 

Plaats:
Lençóis Maranhenses
Accommodatie
Rancho do Buna (Atins)

Dag 8: Van Atins richting Parnaiba

U neemt de boot terug naar Caburé en rijdt vanaf daar met een 4x4 richting Paulino Neves. Het uitzicht op Lençois is hier fantastisch. In een plaatsje genaamd Tutoia stapt u op een boot die u via de rivier naar Parnaiba brengt. Hier is het mogelijk om de Rode Ibis te zien. 

Plaats:
Parnaiba
Accommodatie
Pousada Vila Parnaiba (Parnaiba)

Dag 9: Naar stoffig hippiestadje Jericoacoara 

Het avontuur gaat verder, met een 4x4 rijdt u vandaag naar Jericoacoara. Dit simpele vissersdorpje aan de Atlantische Oceaan heeft geen verharde wegen. Het voelt alsof u hier ver van alles bent. Jericoacoara is een goede plek om te surfen, de zonsondergangen zijn hier fantastisch mooi en door de afgelegen locatie in de zandduinen is de hemel 's nachts bezaaid met miljoenen sterren. 

Plaats:
Jericoacoara
Accommodatie
Pousada Surfing Jeri (Jericoacoara)

Dag 10 tot 11: Relax in ​Jericoacoara

U heeft twee dagen om heerlijk uit te rusten in het rustige dorpje Jericoacoara. Er is hier van alles te doen, u kunt gaan paardrijden, wandelen in de zandduinen of het strand verkennen met de Pedra Furada, de rots die het symbool van de stad is. Geniet van het strand, luier in een hangmat of ga de zee op om te surfen. 

Plaats:
Jericoacoara
Accommodatie
Pousada Surfing Jeri (Jericoacoara)

Dag 12: Vlucht naar Salvador de Bahia

Vanaf Jericoacoara wordt u naar de luchthaven van Fortaleza gebracht. U vliegt naar Salvador de Bahia, een gezellige kuststad iets verder zuidwaarts. Met een transfer wordt u naar het hotel gebracht, u kunt de rest van de dag vrij besteden. 

Plaats:
Salvador de Bahia
Accommodatie
Pousada do Pilar (Salvador)

Dag 13: Tour door de stad en de omgeving

U begint de dag met een wandeltocht van drie uur onder begeleiding van een gids. Hij neemt u mee naar het historische centrum, waar u Santo Antonio, het plein Pelourinho, de Elevador Lacerda en Mercado Modelo bezoekt. Die middag staat de omgeving op het programma. De gids neemt u mee naar de vuurtoren van Barra, het meer Dique de Tororo en de kerk van Bonfim.

Plaats:
Salvador de Bahia
Accommodatie
Pousada do Pilar (Salvador)

Dag 14: Vertrek vanaf Salvador de Bahia

Een bijzondere reis door Brazilië komt vandaag tot een eind. We brengen u naar de luchthaven van Salvador, waar u met een koffer vol mooie nieuwe herinneringen aan boord van uw terugvlucht stapt. Dank u voor uw bezoek en hopelijk tot ziens! 

Plaats:
Salvador de Bahia

Rio de JaneiroSão Luis do MaranhãoBarreirinhasAtinsLençóis MaranhensesParnaibaJericoacoaraSalvador de Bahia

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.840 / 14 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:24
Prijs per persoon€ 1.840€ 1.440
Single supplement€ 340

Inbegrepen in de prijs

 • Een Engelssprekende gids bij de excursies
 • Luchthaventransfers, binnenlands vervoer en transport
 • Accommodatie in genoemde hotels op basis van een tweepersoonskamer
 • Ontbijt gedurende de hele reis
 • Excursies zoals vermeld in het programma
 • Entree Corcovado

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden
 • Dranken
 • Optionele activiteiten en excursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Visumkosten

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Brazilië (5)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema