Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Zandduinen aan de Atlantische kust

BraziliëZandduinen aan de Atlantische kust

Avontuur
Deze tour neemt u mee op een bijzondere reis langs de kust. U begint bij hét hoogtepunt van elke reis in Brazilië: de wereldstad Rio de Janeiro. Dan vliegt u verder noordwaarts, waar u het bijzondere Nationaal Park Lençois Maranhenses gaat verkennen. Ga in de uitgestrekte zandduinen langs de kust op zoek naar verborgen blauwe meren. Met de boot reist u naar Atins en vervolgens naar Parnaiba, waarna u een paar dagen kunt ontspannen in het afgelegen hippiestadje Jericoacoara. We sluiten deze bijzondere reis af met een dagje sightseeing in schitterend Salvador de Bahia. 
Reisideeën aangeraden door
Andrea Lokale*r Brazilië Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.270
Reisprogramma
Welkom in Brazilië!

Dag 1: Welkom in Brazilië!

U komt aan in de meest bekende stad van Brazilië, Rio de Janeiro. Met een transfer wordt u van de luchthaven naar het hotel gebracht, dat vlakbij de beroemde Copacabana ligt en niet ver van het Ipanema strand. Ga er gelijk op uit, struin langs de gezellige boulevard, drink wat in één van de strandtentjes en proef de ontspannen sfeer waar deze stad bekend om staat.  Accommodatie: Windsor Excelsior (Rio de Janeiro)
Plaats:
Rio de Janeiro

Ontdek het centrum van Rio

Dag 2: Ontdek het centrum van Rio

De komende twee dagen verkent u samen met een gids Rio de Janeiro en we beginnen vandaag met het historische deel. U ziet de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de haven, de koloniale buurt, de Rio Candelaria kerk, het Palacio Imperial, en verschillende mooie pleinen. Tijdens de 6-uur durende tour vertelt de gids u alles over de geschiedenis van de stad.  Accommodatie: Windsor Excelsior (Rio de Janeiro)
Plaats:
Rio de Janeiro

Tweede dag sightseeing in Rio

Dag 3: Tweede dag sightseeing in Rio

We gaan omhoog en bezoeken het wereldberoemde Christusbeeld op de berg de Corcovado. Verbaas u over de enorme gestalte van 38 meter en geniet van een ongekend uitzicht over de stad. Dan nemen we het treintje door het Tijuca bos en we sluiten af op de iconische stranden. U ziet vandaag Copacabana, Ipanema en Leblon. Accommodatie: Windsor Excelsior (Rio de Janeiro)
Plaats:
Rio de Janeiro

Vlucht naar koloniaal São Luis

Dag 4: Vlucht naar koloniaal São Luis

U laat Rio de Janeiro achter zich en wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar São Luis do Maranhão. Na de transfer naar het hotel heeft u de rest van de dag vrij. Maak een wandeling door het oude centrum van de stad met zijn kronkelende straatjes en mooie koloniale gebouwen. Bezoek de markt en wandel langs de leuke winkeltjes.  Accommodatie: Luzeiros (São Luís)
Plaats:
São Luís

Lagoa Bonita in de duinen van Lençois 

Dag 5: Lagoa Bonita in de duinen van Lençois 

U wordt verder gereden naar Barreirinhas, de toegangspoort van het Nationale Park Lençois Maranhenses. Deze bijzondere plek bestaat uit uitgestrekte zandduinen met daartussen prachtige blauwe meren. Vandaag ziet u het bijzonder mooie Lagao Bonita dat omgeven is door enorme duinen. U keert dan terug naar Barreirinhas voor de overnachting. ​ Accommodatie: Pousada Encantes do Nordeste (Barreirinhas)
Plaats:
Barreirinhas

Met de boot naar Atins

Dag 6: Met de boot naar Atins

Om een ander gedeelte van het Nationaal Park Lençois Maranhenses te verkennen neemt u de boot naar Vassouras, Mandacarau en Caburé. Onderweg bewondert u het park dat aan u voorbij trekt. Houd uw ogen open en spot de vuurtoren onderweg. Dan komt u aan in het kleine dorpje Atins, waar u in een typische pousada verblijft.  Accommodatie: Villa Jurara (Atins)
Plaats:
Lencois Maranhenses,Atins

Nationaal Park Lençois vanaf Atins

Dag 7: Nationaal Park Lençois vanaf Atins

Met een 4x4 gaat u diep de duinen van Atins in. Tussen de zee en de duinen liggen de mooie blauwe meren. Geniet van een avontuurlijke dag in dit uitgestrekte en bijzondere gebied.  Accommodatie: Vila Jurara (Atins)
Plaats:
Lencois Maranhenses

Van Atins richting Parnaiba

Dag 8: Van Atins richting Parnaiba

U neemt de boot terug naar Caburé en rijdt vanaf daar met een 4x4 richting Paulino Neves. Het uitzicht op Lençois is hier fantastisch. In een plaatsje genaamd Tutoia stapt u op een boot die u via de rivier naar Parnaiba brengt. Hier is het mogelijk om de Rode Ibis te zien.  Accommodatie: Pousada Vila Parnaiba (Parnaiba)
Plaats:
Parnaíba

Naar stoffig hippiestadje Jericoacoara 

Dag 9: Naar stoffig hippiestadje Jericoacoara 

Het avontuur gaat verder, met een 4x4 rijdt u vandaag naar Jericoacoara. Dit simpele vissersdorpje aan de Atlantische Oceaan heeft geen verharde wegen. Het voelt alsof u hier ver van alles bent. Jericoacoara is een goede plek om te surfen, de zonsondergangen zijn hier fantastisch mooi en door de afgelegen locatie in de zandduinen is de hemel 's nachts bezaaid met miljoenen sterren.  Accommodatie: Myblue Hotel (Jericoacoara)
Plaats:
Jericoacoara

Relax in ​Jericoacoara

Dag 10 tot 11: Relax in ​Jericoacoara

U heeft twee dagen om heerlijk uit te rusten in het rustige dorpje Jericoacoara. Er is hier van alles te doen, u kunt gaan paardrijden, wandelen in de zandduinen of het strand verkennen met de Pedra Furada, de rots die het symbool van de stad is. Geniet van het strand, luier in een hangmat of ga de zee op om te surfen.  Accommodatie: Myblue Hotel (Jericoacoara)
Plaats:
Jericoacoara

Vlucht naar Salvador de Bahia

Dag 12: Vlucht naar Salvador de Bahia

Vanaf Jericoacoara wordt u naar de luchthaven van Fortaleza gebracht. U vliegt naar Salvador de Bahia, een gezellige kuststad iets verder zuidwaarts. Met een transfer wordt u naar het hotel gebracht, u kunt de rest van de dag vrij besteden.  Accommodatie: Pousada do Pilar (Salvador)
Plaats:
Salvador

Tour door de stad en de omgeving

Dag 13: Tour door de stad en de omgeving

U begint de dag met een wandeltocht van drie uur onder begeleiding van een gids. Hij neemt u mee naar het historische centrum, waar u Santo Antonio, het plein Pelourinho, de Elevador Lacerda en Mercado Modelo bezoekt. Die middag staat de omgeving op het programma. De gids neemt u mee naar de vuurtoren van Barra, het meer Dique de Tororo en de kerk van Bonfim. Accommodatie: Pousada do Pilar (Salvador)
Plaats:
Salvador

Vertrek vanaf Salvador de Bahia

Dag 14: Vertrek vanaf Salvador de Bahia

Een bijzondere reis door Brazilië komt vandaag tot een eind. We brengen u naar de luchthaven van Salvador, waar u met een koffer vol mooie nieuwe herinneringen aan boord van uw terugvlucht stapt. Dank u voor uw bezoek en hopelijk tot ziens! 
Plaats:
Salvador
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.270 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Brazilië volgens uw wensen