Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

Reis in Botswana

Maak uw reis op maat met behulp van een lokale reisagent

Reisideeën in Botswana

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.

Waarom reizen in Botswana?

Botswana is ongetwijfeld de parel van zuidelijk Afrika. Dit rustige en dunbevolkte land heeft burgeroorlogen, spanningen en conflicten doorstaan. Sinds 1966 is Botswana onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. Botswana heeft democratische verkiezingen gehouden. Het resultaat is een vreedzaam land, waar het leven over het algemeen goed is. Ook zorgt het voor optimisme bij de inwoners en dat merken reizigers wanneer ze dit land bezoeken. Vanuit ...

Botswana is ongetwijfeld de parel van zuidelijk Afrika. Dit rustige en dunbevolkte land heeft burgeroorlogen, spanningen en conflicten doorstaan. Sinds 1966 is Botswana onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. Botswana heeft democratische verkiezingen gehouden. Het resultaat is een vreedzaam land, waar het leven over het algemeen goed is. Ook zorgt het voor optimisme bij de inwoners en dat merken reizigers wanneer ze dit land bezoeken.


Vanuit geografisch oogpunt is het een land van contrasten, waar hevige regenval en droogte naast elkaar bestaan. Dankzij de grote rivieren van Noord-Linyanti, Chobe en de Okavango Delta in het noorden heeft het land een zeer gevarieerde flora en fauna. Toch vindt u in het zuiden van het land de droge Kalahari woestijn, die zich uitstrekt tot de hoofdstad Gaborone.


Een land met veel contrasten en wonderen. Dus, bent u klaar om Botswana te ontdekken?

Lees meer
Bekijk onze reisgids

Begin met het plannen van uw Botswana reis

Botswana is een land in Afrika, vroeger hoorde het bij het Verenigd Koninkrijk. De hoofdstad van Botswana is Gaborone, andere grote steden zijn Francistown, Maun en Molepolole. Botswana staat bekend om de diamantmijnen, mooie natuur met veel flora & fauna, wilde dieren en mooie nationale parken. De officiële taal in Botswana is Engels, sommige inwoners spreken ook andere lokale talen. In onze zomertijd is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Botswana, in onze wintertijd is het in Botswana 1 uur later.

Wat u zou moeten zien en ervaren in Botswana

Bezienswaardigheden

 • Okavangodelta
 • Moremi Game Reserve
 • Central Kalahari Game Reserve

Dingen om te doen

Tijdens uw reis in Botswana zult u kennismaken met de indrukwekkende natuur die Botswana te bieden heeft. In Botswana vindt u de beroemdste delta van Afrika, de Okavango delta. Veel toeristen bezoeken de stad Maun, dit is een populaire stad in Botswana en heeft diverse voorzieningen voor toeristen. Botswana kent ook diverse nationale parken, de populairste zijn:

 • Makgadikgadi pans national park
 • Moremi game reserve (wildreservaat)
 • Chobe national park

Verder vindt u in Botswana de Kalahari woestijn. In deze woestijn kunt u veel wilde dieren spotten, zoals Olifanten, buffels, vogels en hyena’s. In de Kalahari woestijn leeft ook een nomadenvolk, deze komt u wellicht tegen als u een safari maakt door de woestijn. Dit nomadenvolk wordt ook wel Bosjesmannen genoemd.

Wanneer is de beste reistijd

De beste periode om naar Botswana te reizen is in de volgende maanden:

 • Van mei tot en met september

Als u in deze periode reist zult u de warme zomermaanden met veel regen vermijden. In Botswana is het zomer als het in Nederland winter is.

Reisadvies

Hoe te reizen naar Botswana

Vanuit Nederland is het niet mogelijk om rechtstreeks naar Botswana te vliegen. U kunt naar Botswana vliegen met een tussenstop in een ander land in Afrika, zoals Zuid-Afrika, Namibië of Kenia. De prijzen van de vlucht zijn afhankelijk van de bestemming, periode en maatschappij waarmee u vliegt. De prijzen liggen tussen de €800 - €1500.

Welke reisdocumenten voor Botswana

Voor uw reis naar Botswana heeft u de volgende reisdocumenten nodig:

 • Een geldig paspoort (nog minimaal 3 maanden geldig bij vertrek)

U heeft geen visum nodig, mits u korter dan 90 dagen in Botswana zult verblijven.

Welke inentingen voor Botswana

Voor uw reis naar Botswana zijn geen inentingen verplicht, wel worden de volgende aanbevolen:

 • DTP ( Difterie, tetanus en polio)
 • Hepatitis A (Besmettelijke geelzucht)

Ook komt er malaria voor in Botswana, het is aan te raden om de juiste middelen tegen malaria te gebruiken. Alleen in de steden Gaborone en Francistown komt geen malaria voor. Verder kan het persoonsgebonden zijn of u eventueel nog andere inentingen nodig zult hebben tijdens uw reis in Botswana. Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.

Welke valuta heeft Botswana

De munteenheid van Botswana is de Botswaanse pula (BWP). In Botswana kunt u vrijwel altijd geld opnemen met een visa kaart. Sommige geldautomaten accepteren wel bankpassen van maestro.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar Botswana te reizen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis