Informatie over reisbestemmingen
Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

Reis in Bolivia

Maak uw reis op maat met behulp van een lokale reisagent

Reisideeën in Bolivia

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.

Waarom reizen in Bolivia?

Tussen Chili, Brazilië, Peru, Paraguay en Argentinië ligt Bolivia. Dit land staat bekend om het beroemde Salar de Uyuni, een enorme zoutvlakte. Een andere bezienswaardigheid is het Titicacameer gelegen in het Andesgebergte. In Bolivia vindt u de Amazone en het Andesgebergte. Ontdek de aangename en gastvrije inwoners die altijd bereid zijn om een ​​goed advies te geven. Bolivia is een bergachtig land, het is de thuisbasis van vele soorten lama's, ... Tussen Chili, Brazilië, Peru, Paraguay en Argentinië ligt Bolivia. Dit land staat bekend om het beroemde Salar de Uyuni, een enorme zoutvlakte. Een andere bezienswaardigheid is het Titicacameer gelegen in het Andesgebergte. In Bolivia vindt u de Amazone en het Andesgebergte. Ontdek de aangename en gastvrije inwoners die altijd bereid zijn om een ​​goed advies te geven. Bolivia is een bergachtig land, het is de thuisbasis van vele soorten lama's, alpaca's en condors. In het Amazonegebied vindt u papegaaien, apen, schildpadden en jaguars! Houdt u van prachtige natuur en wilt u kennismaken met de gastvrije inwoners? Reis naar Bolivia! Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Bolivia?

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Meer informatie

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Bolivia

4.7/5
1 reisbeoordeling

Begin met het plannen van uw Bolivia reis

Bolivia is een land gelegen in Zuid-Amerika. Bolivia staat bekend om de indrukwekkende natuur, het landschap, het Andes gebergte en de zoutvlakte genaamd Salar Uyuni. De wettelijke hoofdstad van Bolivia is Sucre, de regering is gevestigd in La Paz. Andere grote steden zijn:

 • Santa Cruz de la Sierra
 • El Alto

De officiële taal in Bolivia is Spaans, ook worden er lokale talen gesproken (Quechua, Aymara en Guaraní). Tussen Nederland en Bolivia is een tijdsverschil, in de zomer is het 6 uur vroeger in Bolivia. In de winter is het 5 uur vroeger in Bolivia.

Wat u zou moeten zien en ervaren in Bolivia

Bezienswaardigheden

U reis in Bolivia zal waarschijnlijk starten in La Paz, in deze stad zijn veel mooie bezienswaardigheden te bewonderen. Zo zijn de volgende bezienswaardigheden zeker een bezoek waard:

 • Mercado de Hechicería
 • Plaza San Francisco
 • Plaza murillo met de kathedraal

Dingen om te doen

Buiten de prachtige stad La Paz heeft Bolivia nog veel meer te bieden. Bolivia staat bekend om de prachtige natuur. De volgende plekken zult u zeker moeten bezoeken tijdens een reis in Bolivia:

 • Het Titicacameer
 • Potosi, de hoogste stad ter wereld
 • Madidi national park

Verder zult u zeker de populairste plek van Bolivia bezoeken, dit is namelijk het zoutmeer genaamd Salar Uyuni. Dit is op een na grootste zoutvlakte ter wereld en is zeer zeker een must-see tijdens uw reis!                                               

Wanneer is de beste reistijd

De beste periode om naar Bolivia te reizen is in de volgende maanden:

 • Van mei tot en met oktober

In deze maanden heeft u de meeste kans op aangenaam weer en de minste neerslag.

Reisadvies

Hoe te reizen naar Bolivia

Vanuit Nederland is het niet mogelijk om rechtstreeks naar Bolivia te vliegen. Met een overstap in Peru of de Verenigde Staten kunt naar Bolivia vliegen. De prijs van de vlucht ligt tussen de €700 en €900. De prijzen zijn afhankelijk van het seizoen en het tijdstip van uw reservering.

Welke reisdocumenten voor Bolivia

Voor uw reis naar Bolivia dient u te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Bolivia. Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Bolivia verblijft.

Welke inentingen voor Bolivia

Wanneer u naar Bolivia reist worden de volgende inentingen aanbevolen:

 • Gele koorts
 • DTP (difterie, tetanus en polio)
 • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

In heel Bolivia komt malaria alleen voor onder 2500 meter hoogte. Het is aan te raden om de juiste middelen tegen malaria te gebruiken. Verder kan het persoonsgebonden zijn of u eventueel nog andere inentingen nodig zult hebben tijdens uw reis in Bolivia.

Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.

Welke valuta heeft Bolivia

De munteenheid van Bolivia is de Boliviaanse boliviano (BOB). In de grote steden in Bolivia is het mogelijk om geld op te nemen bij geldautomaten. Ook kunt u bij wisselkantoren Euro’s en Amerikaanse Dollars omwisselen naar de Boliviaanse boliviano (BOB). Wanneer u de grote steden verlaat is het altijd verstandig om contant geld mee te nemen.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar Bolivia te reizen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis