Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Natuurreis in Zuid-Afrika

Natuurreis in Zuid-Afrika

Uw op maat gemaakte natuurreis in Zuid-Afrika
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Reizigers
Reisperiode:
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Ik reis
Profiel
Reisperiode:
Alle

Waarom reizen in Zuid-Afrika?

Omringd door de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan, Zuid-Afrika is een mozaïek van prachtige heuvelachtige landschappen. Zuid-Afrika is het een land van diversiteit, kent veel verschillende culturen en heeft een heerlijke keuken. U kunt een bezoek brengen aan Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela 18 jaar lang werd opgesloten vanwege de apartheid. Zuid-Afrika kent veel bezienswaardigheden, zoals het Tsitsikamma National Park, de tafel... Omringd door de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan, Zuid-Afrika is een mozaïek van prachtige heuvelachtige landschappen. Zuid-Afrika is het een land van diversiteit, kent veel verschillende culturen en heeft een heerlijke keuken. U kunt een bezoek brengen aan Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela 18 jaar lang werd opgesloten vanwege de apartheid. Zuid-Afrika kent veel bezienswaardigheden, zoals het Tsitsikamma National Park, de tafelberg, of het Krugerpark. Ga op safari en ga opzoek naar buffels, leeuwen, luipaarden, neushoorns en olifanten. Ook wel de 'big-five' genoemd. Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Zuid-Afrika

4.7/5
21 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

De mooiste natuurreizen in Zuid-Afrika

Het schitterende land Zuid-Afrika herbergt diverse landschappen waar u de meeste bijzondere dieren kunt zien. Spot tijdens een van de natuurreizen door Zuid-Afrika bijvoorbeeld leeuwen en olifanten in Kruger Nationaal Park, verken de natuur rond Kaap de Goede Hoop of ontdek de uitgestrekte landschappen van de Kalahari woestijn. Samen met een lokale reisagent, die Nederlands spreekt en door Evaneos is geselecteerd, kunt u een geweldige natuurvakantie in Zuid-Afrika uitstippelen.

Wat zijn de bezienswaardigheden tijdens een natuurreis in Zuid-Afrika?

Kruger Nationaal Park

Het bekendste natuurgebied van Zuid-Afrika is Kruger Nationaal Park, dat 18.989 km² groot is. Het gebied bestaat onder meer uit grasvlakten, waar veel wilde dieren leven. Het is mogelijk om het park met een eigen auto te verkennen, waardoor u helemaal zelfstandig op pad kunt gaan. Probeer tijdens uw tocht bijvoorbeeld de Big Five of andere geweldige dieren te spotten, zoals de wilde hond en het nijlpaard. Met de hulp van een lokale reisagent kunt u bovendien een reis plannen naar de minder bekende plekken van het park.

De natuur rond Kaapstad

Als u in Kaapstad verblijft, kunt u ook veel natuur opzoeken. Ga vanuit deze levendige en interessante stad bijvoorbeeld een dagje naar het Kaapse Schiereiland, waar u onder meer Kaap de Goede Hoop kunt bezoeken. Daarnaast mag u de grote botanische tuin Kirstenbosch niet overslaan. Iets verder weg ligt bovendien het natuurgebied Cederberg Wilderness Area, waar mooie wandelingen door een rotsachtig gebied zijn uitgezet. Vanuit de plaats Clanwilliam kunt u bijvoorbeeld langs rotstekeningen lopen via de Sevilla Rock Art Trail.

De Noord-Kaap

De Noord-Kaap is een gebied dat over het algemeen minder wordt bezocht. Deze provincie herbergt een aantal fantastische natuurgebieden, waaronder het Kgalagadi Transfrontier Park, dat deels in Botswana ligt. In dit ruige woestijnachtige gebied leven veel dieren, waaronder cheeta’s, luipaarden en springbokken. Een ander hoogtepunt is het Augrabies Falls National Park, waar u de imposante Augrabies-watervallen kunt bewonderen. Als u graag informatie wilt over individuele natuurreizen in de Noord-Kaap, kunnen wij u in contact brengen met een lokale reisagent, die samen met u unieke reizen door de natuur kan samenstellen.

De beste reistijd voor een natuurreis in Zuid-Afrika

De beste reistijd Zuid-Afrika voor een vakantie in de natuur verschilt per gebied. Reist u bijvoorbeeld naar Kruger Nationaal park, dan zijn de maanden april tot en met oktober het meest geschikt, aangezien er dan weinig regen valt. In juni en juli is het met 16°C echter wel koel. Reist u voor een vakantie in de natuur juist naar Kaapstad, dan kunt u het beste in de periode oktober tot en met maart gaan. Het is dan aangenaam warm en er valt weinig regen. De prachtige landschappen en het mooie weer zorgen dan voor fantastische natuurreizen in Zuid-Afrika.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis