De grootste nationale parken van het Westen

Verenigde StatenDe grootste nationale parken van het Westen

Klassiekers
Na een bezoek aan de stad van de sterren, Los Angeles, stapt u in uw huurauto voor een spectaculaire roadtrip langs de mooiste landschappen van de Westkust. De felrode rotsen zijn een rode draad in deze reisroute. Ontdek de prachtigste formaties in de nationale parken in Arizona en Utah. Onderweg stopt u regelmatig voor spannende tours met lokale gidsen. U zult geen genoeg krijgen van de schitterende fotogenieke uitzichten en fantastische kleur- en lichtspelingen. U sluit de reis af in de avontuurlijke woestijnstad Las Vegas. 
De rondreis in één oogopslag
  • StadStad
  • Kust aan zeeKust aan zee
  • Snorkelen en duikenSnorkelen en duiken
  • Culturele bezienswaardighedenCulturele bezienswaardigheden
  • OntspanningOntspanning
Reisideeën aangeraden door
Tobias Lokale*r Verenigde Staten Expert*in
Duur van de reis
21 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 3.548
Reisprogramma
Welkom in Los Angeles

Dag 1: Welkom in Los Angeles

Welkom in de VS en welkom in Los Angeles, het kloppende hart van Californië. U heeft drie dagen de tijd om de stad van sterren en wannabe sterren te ontdekken. Ga op zoek naar beroemdheden en filmlocaties, bezoek een van de beroemde pretparken en geniet van de frisse zeewind die van de Stille Oceaan komt. Accommodatie: Mama Shelter Los Angeles (Los Angeles)
Plaats:
Los Angeles

Stadstour in Los Angeles

Dag 2: Stadstour in Los Angeles

Er is geen betere manier om de City of Angels te ontdekken dan met een uitgebreide stadstour. Tijdens deze ontspannen tour in een kleine groep leert u alle geheimen van deze beroemde metropool kennen. Er zijn veel haltes zodat u foto's kunt maken en komt langs veel plaatsen die u ongetwijfeld in de bioscoop of op tv hebt gezien. Activiteit: Uitgebreide stadstour door Los Angeles Accommodatie: Mama Shelter Los Angeles (Los Angeles)
Plaats:
Los Angeles

Vrije dag in Los Angeles

Dag 3: Vrije dag in Los Angeles

Ontdek de stad vandaag op eigen gelegenheid. Bezoek een van de hoogtepunten van de stadstour van gisteren of ga voor een dagje flaneren op de stranden van Santa Monica of Malibu. U kunt ook kiezen voor een dagje pretpark. Het nabijgelegen Disneyland en Universal Studio is leuk voor jong en oud! Accommodatie: Mama Shelter Los Angeles (Los Angeles)
Plaats:
Los Angeles

Naar de gokstad Laughlin

Dag 4: Naar de gokstad Laughlin

Vandaag rijdt u door het typische Californische woestijnlandschap naar het naburige Nevada. Laughlin ligt in de Colorado River Valley, waar Nevada, Californië en Arizona samenkomen. De stad heeft in enkele decennia uitgegroeid tot een trekpleister voor toeristen. Een van de activiteiten? Een bezoek aan het casino! ​Reistijd: 450 km - 4,5 uur Accommodatie: Golden Nugget Laughlin (Laughlin)
Plaats:
Laughlin,Los Angeles

Een stukje van de Route 66

Dag 5: Een stukje van de Route 66

U rijdt richting de Grand Canyon en neemt daarvoor deels de historische Route 66. Deze beroemde snelweg voerde ooit van Chicago naar Los Angeles. U komt de kleine stadjes Kingman en Seligman, waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. In het centrum van Kingman staan nog zo'n 60 historische gebouwen uit de begintijd van de stad. ​Rijtijd: 330 km - 3,5 uur Accommodatie: Golden Nugget Laughlin (Laughlin)
Plaats:
Grand Canyon,Laughlin

Wandelen bij de Grand Canyon

Dag 6: Wandelen bij de Grand Canyon

U ontdekt vandaag het Grand Canyon Nationaal Park, waar een groot deel van de Grand Canyon in ligt. Deze kloof van ongeveer 450 km lang in het noorden van de staat Arizona is in miljoenen jaren door de Colorado-rivier uitgesleten in de rotsen van het Colorado Plateau. De canyon is een van de grote natuurwonderen van de wereld en wordt natuurlijk elk jaar door veel mensen bezocht. Activiteit: Wandelen in de Grand Canyon Accommodatie: Yavapai Lodge (Grand Canyon)
Plaats:
Grand Canyon

Ontdek de Canyon de Chelly

Dag 7: Ontdek de Canyon de Chelly

Op naar de volgende indrukwekkende kloof, de Canyon de Chelly! Dit National Monument ligt in een Navajo-reservaat nabij Chinle. In 1931 werd de canyon samen met Canyon del Muerto en Monument Canyon een Nationaal Monument. De naam 'de Chelly' is afgeleid van 'Tséyi', wat 'rotskloof' betekent in de Navajo taal. ​Rijtijd: 350 km - 4 uur Accommodatie: Holiday Inn Canyon de Chelly (Chinle) (Chinle)
Plaats:
Grand Canyon,Chinle

Leer alles over de Navajos

Dag 8: Leer alles over de Navajos

Een Navajo neemt u mee op een spannende jeeptour door de Canyon de Chelly. U leert van alles over het leven van de Navajos die in dit gebied leven en bezoekt historische tribale sites. De vallei zelf is niet toegankelijk voor het publiek, maar dankzij deze excursie kunt u kennismaken met de Navajocultuur en de bijzondere geologie van de kloof.  Activiteit: Jeep tour door Canyon de Chelly Accommodatie: Holiday Inn Canyon de Chelly (Chinle) (Chinle)
Plaats:
Chinle

Buitenactiviteiten in Moab

Dag 9: Buitenactiviteiten in Moab

Moab was de favoriete stad van Hollywoodacteur John Wayne! Dit onbewoonde, afgelegen gebied heeft vaak als decor gediend voor Hollywoodfilms. Het stadje zelf is vrij klein, maar het is een ideale uitvalsbasis voor allerlei avontuurlijke activiteiten. U kunt hier wandelen, mountainbiken, wildwaterraften, maar ook off-road rijden naar de western filmsets. Moab ligt dichtbij het Arches National Park en Canyonlands National Park, die u beide gaat bezoeken. Rijtijd: 350 km - 3,5 uur Accommodatie : Aarchway Inn (Moab)
Plaats:
Chinle,Moab

Arches National Park

Dag 10: Arches National Park

Het volgende nationale park dat we bezoeken is Arches National Park. De belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn natuurlijk de Arches - stenen bogen en openingen in rotsribben die door erosie en verwering ontstaan en vervolgens weer verdwijnen. In Arches National Park vindt u de meeste natuurlijke zandsteenbogen ter wereld. Een van de beroemdste (en meest gefotografeerde) boog is de Delicate Arch. Activiteit: Wandelen in Arches National Park Accommodatie: Aarchway Inn (Moab)
Plaats:
Arches National Park,Moab

Wonderschone uitzichten in de Canyonlands

Dag 11: Wonderschone uitzichten in de Canyonlands

Tijd voor nog een hoogtepunt: de Canyonlands! Dit prachtige landschap middenin het Colorado Plateau is een uitgestrekte wildernis van rots en steen. Bodemerosie veroorzaakt door wind, ijs en water is de voornaamste architect van dit landschap, dat bestaat uit lagen sedimentgesteente en honderden kleurrijke ravijnen, mesa's, stenen pilaren en bogen. Activiteit: Wandelen in Canyonlands National Park Accommodatie: Aarchway Inn (Moab)
Plaats:
Moab

De pracht van Monument Valley

Dag 12: De pracht van Monument Valley

Vandaag zult u niet snel vergeten. U gaat niet alleen prachtige en unieke mesa's en de eindeloze uitgestrektheid van Monument Valley bewonderen, maar komt tegelijkertijd alles te weten over de cultuur van de Navajos. Geniet van de rust en schoonheid van de rood-oranje glinsterende vallei.  Activiteit: Monument Valley Tour ​Rijtijd: 240 km - 2,5 uur Accommodatie: Goulding's Lodge (Monument Valley)
Plaats:
Moab,Monument Valley

Ontdek de kust van Lake Powell

Dag 13: Ontdek de kust van Lake Powell

Het stadje Page ligt aan het Lake Powell Reservoir en vanaf hier kunt u allerlei excursies doen in de omgeving. De bekendste bezienswaardigheden zijn Antelope Canyon en Horseshoe Bend. Met bijna 2.000 mijl kustlijn, eindeloze zonneschijn, warm water en spectaculaire landschappen is Lake Powell een geweldige plek voor veel waterpret. Rijtijd: 200 km - 2 uur Accommodatie: La Quinta Inn & Suites (Lake Powell)
Plaats:
Monument Valley,Lake Powell

Bijzondere tour in Antelope Canyon

Dag 14: Bijzondere tour in Antelope Canyon

In Antelope Canyon kunt u twee hele bijzondere canyons bewonderen: de Upper en Lower Antelope Canyon. Dit landschap is gevormd door stortvloeden die voortkwamen uit de moessonregens in de nazomer. Voor de Navajostammen die hier wonen, zijn de canyons heilig en de toegang is beperkt om de delicate zandsteenformaties te beschermen. Tijdens een tour kunt u genieten van dit unieke wonder der natuur. ​Activiteit: Antelope Canyon Tour Accommodatie La Quinta Inn & Suites (Lake Powell)
Plaats:
Lake Powell

Natuurschoon rondom Kanab

Dag 15: Natuurschoon rondom Kanab

Mensen zijn vaak compleet overdonderd door de prachtige natuur rond het stadje Kanab in de woestijn. De rode bergen vormen een woest contrast met het schijnbaar eindeloze blauw van de lucht. Kanab is werkelijk een unieke en bijzondere bestemming. Wij durven zelfs te zeggen dat dit een van de mooiste plekken op aarde is. ​Rijtijd: 120 km - 1,5 uur Accommodatie: Canyons Lodge (Kanab)
Plaats:
Utah Highway Patrol Section 9 Kanab Office,Lake Powell

Wandelen in Zion

Dag 16: Wandelen in Zion

Zion National Park is het oudste van de vijf nationale parken in Utah. De naam komt van een Hebreeuws woord dat 'toevluchtsoord' betekent.  Zion National Park is een droombestemming voor wandelaars en fotografen. Hoewel het in de woestijn ligt, is het terrein allesbehalve dor. Activiteit: Wandelen in Zion National Park ​Rijtijd: 50 km - 30 minuten Accommodatie: Canyons Lodge (Kanab)
Plaats:
Utah Highway Patrol Section 9 Kanab Office,Zion National Park

Wandeling in Bryce Canyon

Dag 17: Wandeling in Bryce Canyon

Bryce Canyon National Park is zo bijzonder dat we het moeilijk in woorden kunnen omschrijven. Het unieke landschap wordt bepaald door veelkleurige glinsterende rotsnaalden en rozerode torenhoge rotswanden, die in de loop van miljoenen jaren door wind en regen zijn gevormd. Activiteit: Wandelen in Bryce Canyon ​Rijtijd: 120 km - 1,5 uur Accommodatie: Canyons Lodge (Kanab)
Plaats:
Utah Highway Patrol Section 9 Kanab Office,Bryce Canyon

Aankomst in gokparadijs Las Vegas

Dag 18: Aankomst in gokparadijs Las Vegas

Maak vandaag een stop in de Vallei van Vuur. En dan komt u na een roadtrip door de mooiste woestijnlandschappen weer in de bewoonde wereld aan. En hoe? Uw laatste bestemming is de stad van vermaak, Las Vegas. Uw hotel ligt op de Las Vegas Strip, op een steenworp verwijderd van spectaculaire shows, spannende casino's, winkels van wereldklasse en de beste restaurants in de VS. ​Rijtijd: 320 km - 3 uur Accommodatie: New York New York Hotel (Las Vegas)
Plaats:
Utah Highway Patrol Section 9 Kanab Office,Las Vegas

Stadstour in Sin City

Dag 19: Stadstour in Sin City

U wordt 's ochtends bij uw hotel opgehaald voor een stadstour. In een goede 3 uur leert u alles over Sin City. Vanuit Downtown, het historische stadscentrum waar het allemaal begon, reist u langs de Strip en in de omgeving van de stad. Uw gids zal u vertellen over de bezienswaardigheden en curiosa en heeft vast wel een of twee insidertips achter de hand. ​Activiteit: Las Vegas City Tour Accommodatie: New York New York Hotel (Las Vegas)
Plaats:
Las Vegas

Vrije dag in Las Vegas

Dag 20: Vrije dag in Las Vegas

U kunt uw laatste vakantiedag helemaal zelf invullen. Breng een paar ontspannen uurtjes door bij het mooie zwembad van het hotel, koop de laatste souvenirs of maak nog een ritje in de omgeving van Las Vegas. De Hoover Dam ligt op minder dan een uur rijden en is zeker een bezoekje waard. Accommodatie: New York New York Hotel (Las Vegas)
Plaats:
Las Vegas

Tot ziens!

Dag 21: Tot ziens!

En dan zit uw roadtrip er alweer op. Drie zeer bewogen weken liggen achter u. Op de luchthaven levert u de huurauto in en checkt u in voor uw vlucht naar huis.
Plaats:
Las Vegas
Praktische informatie
Budget vanaf€ 3.548 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Verenigde Staten volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten