Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Bestemmingen
Topbestemmingen naar Midden-Amerika
Topbestemmingen naar Afrika
Andere bestemmingen naar Afrika
Topbestemmingen naar Noord-Amerika
 • Inspiratie opdoen
Topbestemmingen naar Zuid-Amerika
Andere bestemmingen naar Zuid-Amerika
Topbestemmingen naar het Midden-Oosten
Topbestemmingen naar Oceanië
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?

Klassieke reizen

Ontwerp een klassieke reis van uw dromen!
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Bestemming
Vertrekdatum

Bekijk onze voorbeeldreizen en ontwerp uw eigen klassieke reis op maat

gecombineerd
 • Chili
Reis van Atacama naar Patagonië
circa 11 dagen vanaf € 4.500
gecombineerd
 • Chili
Het Andesgebergte en de Atacama-woestijn
circa 10 dagen vanaf € 3.000
Klaar om uw eigen klassieke reis te ontwerpen? Bekijk alle bestemmingen

Ons advies voor een klassieke reis

Met een groeiend verlangen naar nieuwe en opwindende ervaringen kan het gemakkelijk zijn om te vergeten dat de populaire bestemmingen en bijbehorende bezienswaardigheden met een reden zo geliefd zijn. Want wat heeft het voor zin om naar de Galapagos te reizen en de wereldberoemde dieren te missen, of een verre reis naar Australië en het operahuis van Sydney te missen? Heeft u daadwerkelijk een bestemming gezien, wanneer u de bekendste bezienswaardigheden heeft gemist? Hoewel elk land zijn 'must-see' en ‘must-do’ activiteiten heeft, zijn hier enkele klassieke reizen van onze lokale reisspecialisten, die u minimaal één keer in uw leven bezocht moet hebben.

Klassieke reis in Europa

 • Het noorderlicht is ongetwijfeld een van de belangrijkste must-see fenomeen ter wereld en hoewel het op verschillende locaties te zien is, is het nergens mooier dan op de Noord-Europese uitkijkpunten. Bezoek IJsland, Groenland en Noorwegen en geniet van hun ongelooflijke culturen, mensen en geschiedenis voordat u onder de sterrenhemel ontspant en geniet van een ongelooflijke natuurshow.
 • Voor een klassieke rondreis door Europa is Italië een onmisbare bestemming, niet in de laatste plaats vanwege het klassieke eten en drinken. Waar kunt u beter een traditionele pizza proberen dan in de kronkelende straatjes van Napels of Rome, voordat u op pad gaat voor een kijkje in de buurt van klassieke sites zoals het Vaticaan?

Klassieke reis in Noord- en Zuid-Amerika

 • Voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis, Machu Picchu in Peru is een must-see en een die zeker op een lijst van klassieke bestemmingen moet komen. Het is klassieke bestemming die vanwege de buitengewoon goed bewaard gebleven Maya-artefacten en architectuur. U leert over de overtuigingen en tradities van de Maya-bevolking, waaronder folklore en legendes die uw gids onderweg tot leven zal brengen.
 • Dierenliefhebbers mogen een bezoek aan het Amazon niet missen, wat een onvergetelijke klassieke rondreis zal worden. Bezoek Bolivia, Ecuador of Colombia om een ​​enorme verscheidenheid aan dieren te zien, van de kleine boomkikker tot het majestueuze luipaard. Reis door het Amazone te voet, per boot, per boot of met de auto en geniet van het ongelooflijke uitzicht over het dichte bos en verschillende vulkanische locaties die boven de luifels uitkijken.
 • Voor mensen die 's werelds grootste zoogdieren, walvissen hebben gezien tijdens een reis naar de Galapagos, wordt deze klassieke ervaring altijd beschreven als onvergetelijk, onmisbaar en zelfs levensveranderend. U zult het altijd blijven herinneren dat u de schoonheid van deze ongelooflijke wezens voor u eigen ogen hebt gezien, levend in hun natuurlijke omgeving.
 • Er is een reden dat de Grand Canyon, in de Verenigde Staten, zo vaak te zien is in Hollywood, en ook in de reisroutes van zoveel reizigers van over de hele wereld. De prachtige rotsformaties van de Grand Canyon, diep oranje van kleur als de zon ondergaat maken deel uit van de onmiskenbare charme. Het vermogen om bijna iedereen zich nietig te laten voelen, een klassieke reis dat iedereen minstens een keer zou moeten meemaken.

Klassieke reis in Azië

 • Kruip in de huid van Indiana Jones of Lara Croft, ga naar Angkor Wat in Cambodja, de bucketlist-bestemming van elke avontuurlijke reiziger. Ontdek voor de allereerste keer deze fenomenale tempels, bedekt met eeuwenoude bomen, en bekijk de tempels die u in zoveel van uw favoriete films hebt gezien.
 • Liefhebbers van architectuur mogen niet missen wat misschien wel het grootste kunstwerk van de wereld is. Het detail en de complexiteit van de Taj Mahal in India is bijna onwerkelijk, ondanks de enorme omvang, evenals het verhaal achter de constructie.
 • Geen reis naar Zuid-Azië zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan 'de parel van de Indische Oceaan': Sri Lanka. Breng tijd door met de beroemde Sri Lankaanse olifanten in een natuurreservaat, zwem met ze en leer alles over deze ongelooflijke dieren.

Klassieke reis in Afrika

 • Als we aan een safari reis denken, is het moeilijk om niet aan een Big Five Safari in Zuid-Afrika te denken. Een safari is een onmisbare klassieke reiservaring. Ga tijdens het droge seizoen om ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk dieren ziet wanneer ze verzamelen bij drinkplaatsen, die verspreid liggen over het uitgestrekte, vlakke landschap. Dicht bij 's werelds grootste en meest majestueuze dieren komen is iets dat u nooit zult vergeten.

Klassieke reis in Oceanië

 • Haal het meeste uit het Great Barrier Reef in Australië, ontdek het enorme scala aan dieren in het wild dat dit rif herbergt. Zelfs als duiken niet uw ding is, waarom rijdt u niet langs de geweldige Ocean Road voor een self-drive reis van uw leven?

Klassieke reis in het Midden-Oosten

 • Niet veel reizigers krijgen de kans om een ​​oude stad te bezoeken die bijna volledig bewaard is gebleven. Een klassieke reis naar de verloren stad Petra in Jordanië geeft haar bezoekers dat. Dwaal door de huizen en paleizen die hoog in de rots zijn uitgehouwen.

Waar naartoe tijdens een klassieke reis?