Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

Israël reizen

Ontwerp uw reis met behulp van een lokale reisagent in Israël
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Reizigers
Reisperiode:
Vertrekdatum
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Ik reis
Profiel
Reisperiode:
Alle

Reisideeën voor in Israël

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.
Vind hier binnenkort de reisideeën van Erez
Neem contact op met het lokale reisbureau om een op maat gemaakte reis samen te stellen.

Waarom reizen in Israël?

Shalom en welkom in Israël! Kunt u het land dat teruggaat naar de tijd van Mozes voorstellen? Israël is goed opweg om een zeer modern land te worden, het land heeft een overweldigende technologische vooruitgang geboekt. In Israël kunt u veel bezoeken zoals: de Olijfberg, het fort van Massada, de klaagmuur en de stad Jeruzalem. Echter, Israël is niet alleen dat: de kustplaats Eilat, de oevers van de Dode Zee of zelfs de lange wandelingen in de woe... Shalom en welkom in Israël! Kunt u het land dat teruggaat naar de tijd van Mozes voorstellen? Israël is goed opweg om een zeer modern land te worden, het land heeft een overweldigende technologische vooruitgang geboekt. In Israël kunt u veel bezoeken zoals: de Olijfberg, het fort van Massada, de klaagmuur en de stad Jeruzalem. Echter, Israël is niet alleen dat: de kustplaats Eilat, de oevers van de Dode Zee of zelfs de lange wandelingen in de woestijn zijn bezienswaardigheden die u kunt ondernemen. Verder kunt u Palestina bezoeken, hier zult u worden verwelkomd door trotse inwoners. Dus wees niet geïntimideerd en ga dit onbekende land verkennen, Israël wacht op u! Lees meer
Bekijk onze reisgids
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Begin met het plannen van uw Israël reis

In het Midden-Oosten vindt u het land Israël. De hoofdstad van Israël is Jeruzalem, andere grote steden zijn Tel Aviv, Haifa, Eilat en Nazareth. Israël staat bekend om de klaagmuur, de dode zee en de diverse nationale parken. Er zijn twee officiële talen in Israël, namelijk Hebreeuws en Arabisch. Tussen Nederland en Israël is er een tijdsverschil van 1 uur. Het is in Israël 1 uur later dan in Nederland.

Wat u zou moeten zien en ervaren in Israël

Bezienswaardigheden

Geniet van het uitzicht bij het meer van Tiberias of de woestijn Massada. Of breng een bezoek aan Jeruzalem, de stad met een van de meest bekende skylines. Wandel door de Baha'i tuinen die van de berg aflopen. Een ding wat voor iedereen een aanrader is, de dode zee. Deze zee is het laagste punt ter wereld en niet te vergeten, hier kun je niet zinken!

Dingen om te doen

Tijdens uw reis in Israël kunt u diverse activiteiten ondernemen. Waarschijnlijk begint uw reis in de bruisende metropool Tel Aviv, de stad heeft veel te bieden. Zo kunt u de Carmel market, Nahalat Binyamin en een van de heerlijke restaurants bezoeken. Een andere stad die zeer zeker een bezoek waard is, Jeruzalem. Deze stad is de bakermat van het Christendom en Jodendom. Bezoek in deze stad de Klaagmuur, Holocaust memorial, het oude centrum en beklim de olijfberg. Ook is Bethlehem, de geboortestad van Jezus een bezoek waard. Verder is een bezoek aan de stad Nazareth een bezoek waard, dit is de bron van de heilige Maria. Wanneer u de behoefte heeft om te ontspannen kan dit in de stad Eilat aan de rode zee of breng een bezoek aan de dode zee. Deze zee staat bekend om het hoge zoutgehalte, hierdoor kunt u drijven op het water.

Wanneer is de beste reistijd

De beste periode om naar Israël te reizen is in de volgende maanden:

 • Maart
 • April
 • Mei
 • Oktober

Bovenstaande maanden zijn de beste maanden voor een rondreis in Israël. Wilt u graag het strand bezoeken in Israël, dan kunt u dit alle maanden van het jaar doen.

Reisadvies

Hoe te reizen naar Israël

Vanuit Nederland kunt u naar Israël vliegen. De vlucht duurt circa 4 uur en 20 minuten. Vanuit Amsterdam kunt u direct naar de volgende luchthavens vliegen:

 • Tel Aviv
 • Eilat (seizoensgebonden)

De prijzen liggen tussen €350 en €550. De prijzen zijn afhankelijk van het seizoen en het tijdstip van uw reservering.

Welke reisdocumenten voor Israël

Wanneer u naar Israël reist zult u over de volgende reisdocumenten moeten beschikken:

 • Een geldig paspoort (nog minimaal 6 maanden geldig na terugkomst)

Een visum is niet nodig wanneer u korter dan 3 maanden in Israël zult verblijven. Ook mag uw paspoort geen stempel hebben van een van de volgende landen:

 • Saoedi-Arabië
 • Syrië
 • Iran
 • Libië
 • Libanon
 • Jemen

Welke inentingen voor Israël

Voor Israël zijn geen inentingen verplicht, wel worden de volgende aanbevolen:

 • DTP (Difterie, tetanus en polio)

Verder kan het persoonsgebonden zijn of u eventueel nog andere inentingen nodig zult hebben tijdens uw reis in Israël.

Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.

Welke valuta heeft Israël

De munteenheid van Israël is de Israëlische Sjekel (ILS). Wanneer u geld wilt opnemen tijdens uw reis in Israël kunt u dit eenvoudig doen in de grote steden. Er zijn voldoende geldautomaten aanwezig en u kunt geld opnemen met een pinpas met het maestro logo. In Israël is het gebruikelijk om 10-15% fooi te geven.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar Israël te reizen.

Andere interessante bestemmingen