Informatie over reisbestemmingen
Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?

Reis in Ierland

Maak uw reis op maat met behulp van een lokale reisagent

Reisideeën in Ierland

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.

Ontwerp een rondreis in Ierland op maat

Waarom reizen in Ierland?

Céad míle fáilte in Ierland, tijdens uw reis zult u vaak worden begroet! De Ieren zijn warme en vriendelijke mensen. Ierland heeft veel te bieden, zoals: de meren van Connemara, de prachtige natuur en de rotsen bij de kust. Ierland is een ideale plek voor het verkennen, of het nu te voet, per fiets, te paard of per boot. Maar het is net zo makkelijk om de hoogtepunten van Ierland te bezoeken met de auto. Reizigers komen er ook om te golfen of om ... Céad míle fáilte in Ierland, tijdens uw reis zult u vaak worden begroet! De Ieren zijn warme en vriendelijke mensen. Ierland heeft veel te bieden, zoals: de meren van Connemara, de prachtige natuur en de rotsen bij de kust. Ierland is een ideale plek voor het verkennen, of het nu te voet, per fiets, te paard of per boot. Maar het is net zo makkelijk om de hoogtepunten van Ierland te bezoeken met de auto. Reizigers komen er ook om te golfen of om te gaan vissen. Buiten dit, Ierland is rijk aan geschiedenis en legendes, deze kunt u ontdekken bij een bezoek aan de eeuwenoude monumenten, middeleeuwse huizen en oude herenhuizen. Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Ierland

4.6/5
2 beoordelingen van reizigers

Begin met het plannen van uw Ierland reis

Een reis in Ierland zal voor veel reizigers een unieke en prachtige ervaring zijn. Ierland bestaat uit twee delen, had land Ierland en het deel Noord-Ierland. De hoofdstad van Ierland is Dublin. De hoofdstad van Noord-Ierland is Belfast, dit hoort bij het Verenigd koninkrijk. Ierland biedt een prachtige natuur, woeste kustlijnen, groene landschappen, kastelen en pittoreske vissersdorpjes die liggen in de prachtige baaien. Ook met kinderen is Ierland het perfecte land. Denk hierbij aan het bezoeken van het Belfast Castle, een boottocht door Derry of een bezoek aan de Giants Causeway (de prachtige rotsformatie).

Wat u zou moeten zien en ervaren in Ierland

Bezienswaardigheden

  • Belfast en de Newgrange Passage Tombe
  • Connemara National Park
  • De Cliffs of Moher

Dingen om te doen

  • Ontdek de fascinerende opnameplekken van Game of Thrones
  • Rijd door de schilderachtige 'Ring of Kerry'

Wanneer is de beste reistijd

De beste periode om een reis naar Ierland te maken is van april tot en met september.

In heel Ierland is de temperatuur gelijkmatig. Ierland heeft geen strenge winters, de zomers in Ierland zijn ook niet warm. Ierland staat bekend om de grijze lucht, het kan in Ierland ook veel waaien en regenen. Wel kan het ook snel opklaren in Ierland. U kunt voor de zekerheid toch altijd een regenjas en paraplu op zak hebben.

Reisadvies

Hoe reist u naar Ierland

Vanuit Nederland gaan er diverse vluchten naar Ierland. Zo kunt u vanaf Schiphol met KLM en Ryanair naar Dublin vliegen, ook kunt u vanaf Schiphol met Air Lingus naar Dublin en Cork vliegen. Vanuit Eindhoven kunt u met Ryanair vliegen naar Dublin. Voor KLM liggen de prijzen tussen de 150 en 225 €. Voor Ryanair liggen de prijzen tussen 100 en 125 €. Reist u met Air Lingus dan zullen de prijzen tussen de 75 en 175 € liggen. Alle bovengenoemde prijzen zijn afhankelijk van het seizoen en het tijdstip van uw reservering.

Welke reisdocumenten heeft u nodig voor Ierland

Voor uw reis naar Ierland heeft u geen visum nodig. Wel moet u beschikken over een geldig paspoort of geldige identiteitskaart.

Welke valuta heeft Ierland

Voor uw reis in Ierland hoeft u zich geen zorgen te maken betreft de valuta. Ierland is een lid van de Europese Unie sinds 1973.

In Ierland betaalt men met de Euro. Wel wordt vrijwel overal de Britse pond geaccepteerd.

Welke taal spreekt men in Ierland

In Ierland worden twee talen gesproken, namelijk Iers en Engels. Beide talen zijn officieel, de opschriften in Ierland zijn ook in het Iers en in het Engels. Iers is een Gaelische taal, het kan voor reizigers lastig zijn om deze taal te verstaan. Gaelisch is een Keltische taal, deze taal wordt nog steeds op veel scholen in Ierland onderwezen. Gelukkig is de voertaal van Ierland Engels.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar Ierland te reizen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis