Bereikbaar op werkdagen van 10:00 tot 18:00
Ga naar mijn account
Klantenservice
Bereikbaar op werkdagen van 10:00 tot 18:00

Rondreis in Ierland

Ontwerp uw reis met behulp van een lokale reisagent in Ierland
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Reizigers
Reisperiode:
Vertrekdatum
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Ik reis
Profiel
Reisperiode:
Alle

Voorbeeldreizen in Ierland - Geheel op maat te maken

Alle types
Alle
Alle budgetten
Niet de juiste reis gevonden? Ontwerp uw reis samen op maat met een reisagent
Neem contact op met een lokale agent
  • Klassiekers
Classic Tour
circa 11 dagen vanaf € 970
  • Klassiekers
Game of Thrones Tour
circa 7 dagen vanaf € 580
  • Klassiekers
Belfast and the Giant's Causeway
circa 3 dagen vanaf € 220
  • Klassiekers
Romantic Getaway
circa 3 dagen vanaf € 220
  • Klassiekers
Family adventure
circa 4 dagen vanaf € 320
  • Klassiekers
West Coast and Cliffs of Moher
circa 5 dagen vanaf € 420
  • Buiten de gebaande paden
Dublin, Aran Islands and Connemara
circa 8 dagen vanaf € 680
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Ga goed voorbereid op reis

Een reis in Ierland zal voor veel reizigers een unieke en prachtige ervaring zijn. Ierland bestaat uit twee delen, had land Ierland en het deel noord-Ierland. De hoofdstad van Ierland is Dublin. De hoofdstad van noord-Ierland is Belfast, dit hoort bij het Verenigd koninkrijk. Ierland biedt een prachtige natuur, woeste kustlijnen, groene landschappen, kastelen en pittoreske vissersdorpjes die liggen in de prachtige baaien. Ook met kinderen is Ierland het perfecte land. Denk hierbij aan het bezoeken van het Belfast Castle, een boottocht door Derry of een bezoek aan de Giants Causeway (de prachtige rotsformatie).

Wat te doen in Ierland?

Ierland heeft veel iedereen iets te bieden. Zo zijn er diverse activiteiten die u kunt doen tijdens uw reis in Ierland. In Dublin is het St.Stephen’s Green park erg populair, de begraafplaats van Glasnevin, de Chester Beatty bibliotheek en het Irish whiskey museum zijn een bezoek waard. Buiten de hoofdstad is er een prachtige natuur, het Killarney national park is prachtig, de Cliffs van Moher, de Gap of Dunloe en het Connemara national park zijn ook prachtig.

Wanneer te reizen naar Ierland?

De beste periode om een reis naar Ierland te maken is van april tot en met september.

In heel Ierland is de temperatuur gelijkmatig. Ierland heeft geen strenge winters, de zomers in Ierland zijn ook niet warm. Ierland staat bekend om de grijze lucht, het kan in Ierland ook veel waaien en regenen. Wel kan het ook snel opklaren in Ierland. U kunt voor de zekerheid toch altijd een regenjas en paraplu op zak hebben.

Hoe reist u naar Ierland?

Vanuit Nederland gaan er diverse vluchten naar Ierland. Zo kunt u vanaf Schiphol met KLM en Ryanair naar Dublin vliegen, ook kunt u vanaf Schiphol met Air Lingus naar Dublin en Cork vliegen. Vanuit Eindhoven kunt u met Ryanair vliegen naar Dublin. Voor KLM liggen de prijzen tussen de 150 en 225 €. Voor Ryanair liggen de prijzen tussen 100 en 125 €. Reist u met Air Lingus dan zullen de prijzen tussen de 75 en 175 € liggen. Alle bovengenoemde prijzen zijn afhankelijk van het seizoen en het tijdstip van uw reservering.

Welke reisdocumenten heeft u nodig voor Ierland?

Voor uw reis naar Ierland heeft u geen visum nodig. Wel moet u beschikken over een geldig paspoort of geldige identiteitskaart.

Welke valuta heeft Ierland?

Voor uw reis in Ierland hoeft u zich geen zorgen te maken betreft de valuta. Ierland is een lid van de Europese Unie sinds 1973.

In Ierland betaalt men met de Euro. Wel wordt vrijwel overal de Britse pond geaccepteerd.

Welke taal spreekt men in Ierland?

In Ierland worden twee talen gesproken, namelijk Iers en Engels. Beide talen zijn officieel, de opschriften in Ierland zijn ook in het Iers en in het Engels. Iers is een Gaelische taal, het kan voor reizigers lastig zijn om deze taal te verstaan.Gaelisch is een Keltische taal, deze taal wordt nog steeds op veel scholen in Ierland onderwezen. Gelukkig is de voertaal van Ierland Engels.

Andere interessante bestemmingen