Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert
Groenland reizen

Groenland reizen

Ontwerp uw reis met behulp van een lokale reisagent in Groenland
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Reisideeën in Groenland

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.

Twee uur vliegen vanaf IJsland, is een land waar het lijkt alsof de tijd stilstaat. In Groenland is alles stil: geen geluid van motoren en geen drukte in overbevolkte straten. Wanneer u afreist naar Groenland, lijkt alles bevroren. Wanneer het zomer is, zijn er dagen met oneindige zon. U zult versteld staan van het enorme contrast tussen gletsjers en kleine vissershuisjes. Ver weg zult u blaffende honden horen; de husky's gaan op avontuur. Groenl... Twee uur vliegen vanaf IJsland, is een land waar het lijkt alsof de tijd stilstaat. In Groenland is alles stil: geen geluid van motoren en geen drukte in overbevolkte straten. Wanneer u afreist naar Groenland, lijkt alles bevroren. Wanneer het zomer is, zijn er dagen met oneindige zon. U zult versteld staan van het enorme contrast tussen gletsjers en kleine vissershuisjes. Ver weg zult u blaffende honden horen; de husky's gaan op avontuur. Groenland is een land met buitengewone natuur, een land waar een glaciaal klimaat het hart van de inwoners verwarmd. Een land om te ontdekken! Lees meer
Bekijk onze reisgids

Begin met het plannen van uw Groenland reis

Groenland is een autonoom gebied binnen het Koninkrijk Denemarken. De hoofdstad van het eiland is Nuuk. Groenland staat het meest bekend om de grote ijsvlaktes met ijsschotsen en bergen, de Eskimo’s en iglo’s. Het is een land waar u goed kunt bergbeklimmen en een rit kunt maken met een sneeuwscooter of hondenslee. Ook staat het land bekend om de poolnacht/-dag. Dit is een natuurverschijnsel waarbij men de gehele dag geen zon heeft of juist de gehele dag wel zon.

Wat je zou moeten zien en ervaren in Groenland

Bezienswaardigheden

Naast de prachtige natuur in Groenland zijn er ook diverse bezienswaardigheden. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • The southern fjords
  • Ilulissat kangerlua
  • Paamiut museum

Dingen om te doen

Groenland is bekend om zijn mooie bergen en ijsvlaktes. Bergbeklimmen, skiën en wandelen zijn de meest voorkomende activiteiten.

Wanneer is de beste reistijd

De beste reistijd om naar Groenland te gaan is in de zomer (juni tot september). De zomers in Groenland zijn erg uniek, de dagen zijn lang en helder. Deze tijd van het jaar is perfect als u lekker wilt gaan hiken of buitenactiviteiten wilt gaan doen. Ook kunt u de rond deze tijd de middernachtzon bekijken.

Reisadvies

Hoe is het klimaat in Groenland

‘s Winters kan het enorm koud zijn in Groenland. Temperaturen kunnen dalen tot -50 graden Celsius in het noorden en -20 graden Celsius in het zuiden van het land. Langs de westkust loopt de Golfstroom waardoor de temperatuur ‘s zomers gemiddeld tussen de 5 en 18 graden Celsius ligt, zowel in het noorden als in het zuiden. Verder zijn er opmerkelijke weersomstandigheden:

  • Hoe verder men in de richting van de Noordpool gaat, hoe hoger de zon aan de hemel staat en hoe langer de zon achter elkaar blijft schijnen. De middernachtzon is in geheel Groenland waar te nemen.
  • In principe doet het noorderlicht zich het hele jaar voor in Groenland. Echter is het noorderlicht of poollicht alleen in heldere, koude winternachten te zien. 

Wat is het tijdsverschil

In Groenland is het 4 uur vroeger dan in Nederland. Houd daarmee rekening tijdens uw reis.

Hoe te reizen naar Groenland

Vanuit Nederland reist u naar Groenland met minimaal 1 tussenstop. Meest voorkomende tussenstops zijn Reykjavik, Kopenhagen of Londen. Prijzen zijn afhankelijk van het seizoen en vliegmaatschappij.

Welke reisdocumenten nodig voor Groenland

Voor uw reis naar Groenland heeft u een geldig paspoort nodig. Er is geen visum nodig voor deze reis.

Welke inentingen voor Groenland

Voor Groenland zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen. Een advies voor persoons- en reis gebonden vaccinaties is afhankelijk van verblijfsduur, reis- en verblijfsomstandigheden. Wij raden u aan om contact op te nemen met GGD-reisvaccinaties voor de actuele informatie.

Welke valuta in Groenland

Omdat Groenland onderdeel is van het Koninkrijk Denemarken, is de munteenheid in Groenland de Deense Kroon (DKK). U zult tijdens uw reis in Groenland eenvoudig geld kunnen opnemen, er zijn voldoende geldautomaten. Ook worden de meeste Nederlandse wereld pinpassen geaccepteerd in Groenland. Voor meer informatie, neem contact op met uw bank.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar Groenland te reizen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis