Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Corsica reizen

Corsica reizen

Ontwerp uw reis met behulp van een lokale reisagent op Corsica
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Reizigers
Reisperiode:
Vertrekdatum
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Ik reis
Profiel
Reisperiode:
Alle

Reisideeën op Corsica

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.

Waarom reizen op Corsica?

Wanneer u Corsica bezoekt, zult meteen begrijpen waarom dit ook wel “Het eiland van schoonheid” wordt genoemd. Het landschap van Corsica is prachtig: rotsachtige kusten, groene gebergtes en uitzonderlijke stranden. Ontdek hoe Corsica op zijn eigen wijze het rustige Mediterrane leven en steden zoals Ajaccio. Reis dan een paar kilometer verder en vindt u zelf in het midden van een landschap, op een verlaten strand of op een smal pad op de bergen. C... Wanneer u Corsica bezoekt, zult meteen begrijpen waarom dit ook wel “Het eiland van schoonheid” wordt genoemd. Het landschap van Corsica is prachtig: rotsachtige kusten, groene gebergtes en uitzonderlijke stranden. Ontdek hoe Corsica op zijn eigen wijze het rustige Mediterrane leven en steden zoals Ajaccio. Reis dan een paar kilometer verder en vindt u zelf in het midden van een landschap, op een verlaten strand of op een smal pad op de bergen. Corsica heeft een rijke en gevarieerde historisch erfgoed met dorpen op de hoogste bergen, verrijkte poorten en Genuese torens die lijn vormen van de kust. Of u nou op zoek bent naar een relaxte vakantie of wandelen door de natuur, Corsica heeft het allemaal! Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Corsica

4.4/5
3 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Begin met het plannen van uw Corsica reis

Corsica is een eiland dat in de Middellandse Zee ligt en was tot 1991 een van de regio’s van Frankrijk. Het ligt tussen het Italiaanse eiland Sardinië en Ligurië en het vasteland van Italië. Corsica heeft ongeveer 300.000 inwoners waarvan het grootste deel in de grote steden wonen, de hoofdstad Ajaccio en Bastia.

Wat u zou moeten zien en ervaren in Corsica

Bezienswaardigheden

 • De stranden van Ajaccio
 • De trap van de Koning Aragon
 • De golf van Porto

Dingen om te doen

Toeristische trekpleisters op Corsica zijn

 • Het UNESCO-erfgoed natuurreservaat Scandola en Clanches de Piana
 • De Genuese torens en bruggetjes
 • Bergen als Col de Bavella en Monte Cinto
 • Het oudheidkundig park Filitosa
 • Talloze stadjes met burchten en citadellen als Ajaccio, Bonifacio, Calvi en Corte.

Voor wandelaars is Corsica de ideale bestemming. Hier zijn wereldberoemde routes te bewandelen zoals de GR20 en de Mare e Monti.  

Wanneer is de best reistijd

De beste maanden voor een reis door Corsica is mei tot en met september. Veel zonnige dagen en weinig neerslag.

Reisadvies

Hoe te reizen naar Corsica

Je kan vanaf Frankrijk en Italië met de veerboot naar Corsica afreizen. Op deze veerboot kunt u met de auto afreizen naar Corsica.  

 • Vanaf de Franse kust is Corsica bereikbaar vanaf Marseille, Toulon en Nice.
 • Vanaf het Italiaanse vasteland, dat iets dichterbij ligt, is vooral Livorno (Toscane) een populaire vertrekpunt richting Corsica. Overigens is het ook mogelijk een veerboot op en neer te nemen naar het Italiaanse schiereiland Sardinië.

Ook kunt u vanuit Nederland naar Corsica vliegen. Corsica kent vier luchthavens die gelegen zijn in de vier uithoeken van het eiland. Een rechtstreekse vlucht naar deze luchthavens duurt ongeveer twee uur.

Welke reisdocumenten

Corsica is lid van de Europese Unie, voor uw reis naar Corsica heeft een geldig paspoort of een identiteitskaart die nog minimaal 3 maanden geldig is nodig. Een visum is niet nodig.

Geldzaken

In Corsica betaalt men met de euro. Hoewel in de grotere steden veel geldautomaten te vinden zijn, zijn er in bepaalde gebieden vrijwel geen. Het is wijs om daarom altijd contant geld bij te hebben wanneer u over het eiland rondreist.

Welke taal

De officiële taal van Corsica is Frans. Er is ook het Corsicaans dat sinds 1974 officieel erkend is. Deze taal lijkt meer op Italiaans dan Frans. Daardoor spreken en verstaan vele Corsicaans Italiaans.

Hoe is het klimaat

Aangezien Corsica in de Middellandse Zee ligt, is het eiland vooral een zomerse bestemming met warme temperaturen en veel zonnige dagen. De lente is zeer aangenaam waarbij temperaturen overdag meestal rond de 20 graden zijn. In de wintermaanden is Corsica ook een bescheiden wintersportplaats. Er zijn enkele gebergtes waar men kan skiën in de maanden december tot en met maart.

Heb ik vaccinaties nodig

Voor uw reis naar Spanje zijn er geen aanbevolen vaccinaties. Wel kan het persoonsgebonden zijn mocht u bepaalde inentingen nodig hebben.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis