Actief Patagonië ontdekken

ArgentiniëActief Patagonië ontdekken

Avontuur
Wij bieden u 14 adembenemende dagen van avontuur in het hart van de indrukwekkende landschappen van Patagonië, van Ushuaia naar de gletsjers en de legendarische Fitz Roy-berg. Fietsen door Buenos Aires, ijsklimmen op de Perito Moreno-gletsjer, kanoën in Vuurland, wandelen in El Chaltén... sportliefhebbers zullen genieten van dit programma! Deze reis is ook gevuld met gedenkwaardige ontmoetingen met buitengewone natuurlijke omgevingen en hun bewoners. Laat u verleiden!
Reisideeën aangeraden door
Agustina Lokale*r Argentinië Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.890
Reisprogramma
Aankomst in Buenos Aires

Dag 1: Aankomst in Buenos Aires

Bij aankomst in Buenos Aires wordt u naar uw hotel gebracht. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u voor de allereerste keer de stad verkennen! Accommodatie: Infinito Hotel (Buenos Aires)
Plaats:
Buenos Aires

Begeleide tour door Buenos Aires

Dag 2: Begeleide tour door Buenos Aires

Uw Engelssprekende gids ontmoet u in het hotel om u de stad te laten zien. U zult door de boheemse wijk San Telmo gaan en vervolgens naar het historische centrum (Plaza de Mayo, Cabildo en belangrijke gebouwen) gaan terwijl u luistert naar anekdotes en legendes en verschillende architecturale stijlen en indrukwekkende koepels opmerkt. Ten slotte gaat u naar de kleurrijke wijk La Boca, beroemd om zijn unieke straat, Caminito, een openluchtmuseum. U zult een kunstgalerie bezoeken in een oude "conventillo", een typisch kleurrijk huis gebouwd door immigranten. Deze rondleiding duurt ongeveer 4 uur. In de middag bezoekt u de noordelijke wijken van Buenos Aires per fiets: Plaza San Martin, de chique wijken Recoleta en tot slot de parken van Palermo en de Rosedal, een groene oase in de stad. Er is geen voorafgaande training nodig, iedereen kan van deze excursie genieten! U wordt begeleid door een ervaren Engelssprekende en Spaanssprekende gids. Mountainbikes, helmen en mineraalwater worden verstrekt. Maaltijd inbegrepen: ontbijt Accommodatie: Infinito Hotel (Buenos Aires)
Plaats:
Buenos Aires

Vlucht naar het einde van de wereld

Dag 3: Vlucht naar het einde van de wereld

U vliegt naar de meest zuidelijke stad ter wereld: Ushuaïa! Bij aankomst staat er een chauffeur klaar om u naar uw hotel te brengen. De rest van de dag is vrijgelaten zodat u de stad kunt verkennen. U kunt rondwandelen langs de oude koloniale huizen en het Einde van de Wereld Museum en het Maritiem Museum in de voormalige gevangenis van Ushuaia bezoeken. Vluchttraject: 3097 km / 3u35 Maaltijd inbegrepen: ontbijt Accommodatie: Hostería Mi Vida (Ushuaïa)
Plaats:
Ushuaia

Avontuur in Vuurland

Dag 4: Avontuur in Vuurland

Je vertrekt vroeg in de ochtend voor een excursie om het majestueuze Nationaal Park Vuurland te ontdekken! Laat je meeslepen door deze verrassende landschappen, tussen bossen, meren en de magie van het einde van de wereld. Deze eenvoudige wandeling van 2,5 uur brengt je naar de Lapataia-baai, terwijl je geniet van de verbazingwekkende uitzichten van het einde van de wereld. Daarna keer je in de vroege namiddag terug naar Ushuaia met een voertuig. Het Nationaal Park Vuurland werd opgericht in 1960 op 63.000 hectare en beschermt het meest zuidelijke Andes-Patagonische bos in een bergachtig gebied langs de zeekust. In de namiddag ga je naar de haven van Ushuaia voor een boottocht in een catamaran langs het Beagle-kanaal. Je vaart op een boot naar de Les Eclaireurs-vuurtoren, passeert het eiland van de zeeleeuwen en het eiland van de aalscholvers. Je keert in de late namiddag terug naar Ushuaia en wandelt terug naar het hotel. Deze groepsexcursie per boot duurt ongeveer 4 uur. Afstand: 11 km / 20 minuten Inbegrepen maaltijd: Ontbijt Accommodatie: Hostería Mi Vida (Ushuaïa)
Plaats:
Ushuaia

Wandeling om de Laguna Esmeralda te ontdekken

Dag 5: Wandeling om de Laguna Esmeralda te ontdekken

Omstreeks 8 uur verlaten we de stad via de Nationale Route N° 3 om het startpunt te bereiken waar we ons voorbereiden om te gaan wandelen. De geschatte duur vanaf het begin van de wandeling tot aan de lagune is ongeveer 2 uur, waarin we door het sub-antarctische bos, veenvalleien en rivieren met beverdammen zullen trekken. Rond 10.30 uur, zodra we de lagune hebben bereikt, zullen we even de tijd nemen om van haar schoonheid te genieten, haar unieke kleur te bewonderen en de omgeving te ontdekken die deze plek een bijzondere charme geeft. We zullen stoppen om energie op te doen met een lunchpakket en een drankje voordat we terugkeren op het pad dat ons hier heeft gebracht. U zult dan rond 14 uur terug zijn in uw hotel. Voor deze trektocht vergeet niet om een rugzak, waterdichte schoenen met goede gripzolen, warme en waterdichte kleding mee te nemen. Wandeltocht: 9 km, Positief hoogteverschil 300 meter. Maaltijden inbegrepen: Ontbijt en lunch Accommodatie: Hostería Mi Vida (Ushuaïa)
Plaats:
Ushuaia

4x4 en kano aan het einde van de wereld

Dag 6: 4x4 en kano aan het einde van de wereld

Vanaf de vroege ochtendzon komen onze gidsen u ophalen bij het hotel in een van onze Land Rover Defenders. We rijden over enorme modderige en rivierwegen naar de imposante kust van het Fagnano-meer. Op dit punt neemt u even de tijd om deze buitengewone plek en zijn bijzondere energie te bewonderen. Daarna gaan we het bos in om een exclusief gebied te doorkruisen en komen we aan bij Lago Escondido, waar onze schuilplaats zich bevindt. U wordt verwelkomd met een hartverwarmende maaltijd: een Argentijnse barbecue, vergezeld met een heerlijk glas Malbec. Ten slotte verdelen we onze groep in paren en beginnen we aan ons kano-avontuur! U wordt tijdens deze dag begeleid door Engelssprekende en Spaanssprekende gidsen. Inclusief maaltijden: Ontbijt en lunch Accommodatie: Hostería Mi Vida (Ushuaïa)
Plaats:
Ushuaia

Vertrek naar El Calafate

Dag 7: Vertrek naar El Calafate

Vandaag vliegt u naar de Patagonische gletsjers. Bij aankomst zal een chauffeur u naar uw hotel brengen, waar u kunt genieten van een bevoorrecht uitzicht op het turquoise "Lago Argentino". Vluchttraject: 879 km / 1u20 Maaltijd inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: Tierra Tehuelche (El Calafate)
Plaats:
El Calafate

Trekking op de Perito Moreno-gletsjer

Dag 8: Trekking op de Perito Moreno-gletsjer

Na een stevig ontbijt vertrekt u voor een volledige dag om de beroemde Perito Moreno-gletsjer te verkennen. Bij aankomst bij de ingang van het gebied, in het hart van het Los Glaciares National Park, hebt u de vrijheid om op uw eigen tempo deze gigantische ijsmassa te bewonderen vanaf de loopbruggen. Vervolgens gaat u aan boord van een boot om zo dicht mogelijk bij de gletsjer te komen, en daarna zult u ijzers onder uw schoenen doen voor een tocht van ongeveer 1 uur en 40 minuten over het ijs zelf. U zult terugkeren naar El Calafate aan het eind van de middag. Voor deze dag wordt u begeleid door een gids die zowel Engels als Spaans spreekt en dient u uw eigen lunchpakket mee te nemen! Maaltijden inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: Tierra Tehuelche (El Calafate)
Plaats:
Ushuaia,Perito Moreno Glacier

Excursie per kajak op de rivier de Santa Cruz

Dag 9: Excursie per kajak op de rivier de Santa Cruz

De rivier de Santa Cruz was de route van een van de meest iconische ontdekkingsreizigers van Patagonië: Charles Darwin. Tijdens deze multi-avontuurlijke excursie vertrekken we in een 4x4-voertuig langs Route 40 naar de rivier de Santa Cruz. Na een technische briefing en het aantrekken van waterdichte pakken, beginnen we aan onze kajaktocht op de rivier. Tijdens het varen zullen we geologische formaties en een grote verscheidenheid aan fauna zien. Na een afdaling van ongeveer 15 km, wat ongeveer 1,5 uur duurt, bereiken we Estancia El Rincon, waar we lunchen aan de oevers van de rivier voordat we terugkeren naar El Calafate. Deze 5 uur durende excursie met een gecertificeerde gids is over het algemeen moeilijk en vereist dat deelnemers minimaal 12 jaar oud zijn. De excursie wordt geannuleerd bij sterke wind. Maaltijden inbegrepen: Ontbijt en lunch Accommodatie: Tierra Tehuelche (El Calafate)
Plaats:
El Calafate

Op weg naar de trekkinghoofdstad: El Chaltén

Dag 10: Op weg naar de trekkinghoofdstad: El Chaltén

Je vertrekt met de bus naar El Chaltén, de "trekkinghoofdstad" van Argentinië. Na ongeveer 3 uur rijden door de Patagonische steppes kom je aan in het dorp waar je de beroemde berg Fitz Roy kunt bewonderen. Geniet van de vrije middag om dit schilderachtige dorp en de omgeving te verkennen. Busreis: 216 km / 3 uur Maaltijden inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: Vertical Lodge (El Chaltén)
Plaats:
El Chaltén

Zelfgeleide wandeling naar Laguna de los Tres

Dag 11: Zelfgeleide wandeling naar Laguna de los Tres

Voor deze vrije dag raden we je aan om de wandeling naar de Laguna de los Tres te maken. Deze wandeling is een van de mooiste op de locatie en begint aan het einde van de hoofdstraat San Martin. Ongeveer 10,2 km (ongeveer 5 uur wandelen, exclusief stops) scheiden je van het eindpunt. Na een laatste klim ben je er! Je bevindt je op een hoogte van 1.170 meter. De berg Fitz Roy rijst voor je op en een meer met turquoise water strekt zich aan je voeten uit. Het pad is volledig gemarkeerd en goed aangelegd. Je moet zelf je picknick meenemen voor deze dag. Afstand te voet: 25 km / Wandeltijd: 8-9 uur Maaltijden inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: Vertical Lodge (El Chaltén)
Plaats:
El Chaltén

Nieuwe dag in El Chaltén: Vrije wandeling naar de Laguna Torre

Dag 12: Nieuwe dag in El Chaltén: Vrije wandeling naar de Laguna Torre

Wij stellen een andere klassieke wandeling in El Chaltén voor, waarbij u kunt genieten van unieke berglandschappen om te eindigen met een panoramisch uitzicht op de Torre-massief en de omliggende gletsjers. De heen- en terugtocht vanuit het centrum van El Chaltén duurt ongeveer 7 uur. U dient uw eigen picknick voor deze dag mee te nemen. Wandelafstand: 19 km / Wandel tijd: 7-8 uur Maaltijden inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: Vertical Lodge (El Chaltén)
Plaats:
El Chaltén

Terugkeer naar de hoofdstad

Dag 13: Terugkeer naar de hoofdstad

's Ochtends neemt u de bus naar de luchthaven van El Calafate voor een vlucht naar Buenos Aires. Bij aankomst wordt u naar het hotel gebracht. Optioneel kunt u 's avonds ondergedompeld worden in de Argentijnse cultuur, te midden van wijnen en tango. Uw gids komt u ophalen en brengt u naar een wijnbar. Hier zult u genieten van een proeverij van lokale wijnen, begeleid door een gespecialiseerde sommelier. Busreis: ongeveer 3 uur Vlucht: 3 uur Maaltijd inbegrepen: Ontbijt Accommodatie: Patios de San Telmo (Buenos Aires)
Plaats:
Buenos Aires

Einde van uw verblijf

Dag 14: Einde van uw verblijf

Afhankelijk van uw vluchtschema wordt u naar de internationale luchthaven gebracht. Goede reis! Reisafstand: 45 km / 50 minuten Maaltijd inbegrepen: Ontbijt
Plaats:
Buenos Aires
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.890 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Argentinië volgens uw wensen