Informatie over reisbestemmingen
Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Familiereis voor jong en oud!

JordaniëFamiliereis voor jong en oud!

Coronadekking
 • Klassiekers
Jordanië is een geweldige bestemming voor jong en oud! Door de woestijnen, Petra en de kastelen is het net een grote speeltuin en dus de perfecte bestemming voor een familiereis. U bezoekt alle hoogtepunten van Jordanië, maar dan in een rustiger tempo. En we hebben een paar activiteiten opgenomen die extra leuk zijn voor kinderen, zoals de RACE show in Jerash, een bezoek aan Dana en een picknicklu...

Jordanië is een geweldige bestemming voor jong en oud! Door de woestijnen, Petra en de kastelen is het net een grote speeltuin en dus de perfecte bestemming voor een familiereis. U bezoekt alle hoogtepunten van Jordanië, maar dan in een rustiger tempo. En we hebben een paar activiteiten opgenomen die extra leuk zijn voor kinderen, zoals de RACE show in Jerash, een bezoek aan Dana en een picknicklunch in de Wadi Araba woestijn! Jullie verblijven in een prachtig 5* Resort in Aqaba en in een klein familiehotel in Dana Natuur Reservaat. Een divers programma in een verrassend land waar zowel jong en oud een geweldige vakantie beleven!

Lees meer

Uw lokale reisexpert Michèle

Expert in buiten de gebaande paden rondreizen in Jordanië
21 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Woestijn
  Woestijn
 • Natuur
  Natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Amman

Op de luchthaven van Amman staat er een chauffeur op jullie te wachten. In de aankomsthal is hij makkelijk te herkennen aan het bordje met jullie naam. Hij brengt jullie naar het hotel in de stad. Neem gelijk een duik in het zwembad. “Ahlan wa Sahlan!” Welkom in Jordanië! 

Plaats:
Amman
Accommodatie
Toledo (Amman)

Dag 2: De Romeinen zijn terug!

's Ochtends rijden we naar Jerash voor een bezoek aan de best bewaarde Romeinse provinciale stad. Na de stad te hebben ontdekt is het tijd om ons in vroeger tijden te verplaatsen. In het hippodroom komt Jerash weer tot leven. Er is zelfs een wedstrijd tussen Romeinse strijdwagens! Hierna rijden we terug naar Amman, waar we het Romeinse theater en de citadel bezoeken. En dan terug naar het hotel voor een duik in het zwembad.

Plaats:
Amman, Jerash
Accommodatie
Toledo (Amman)

Dag 3: Een dag vol waterpret!

We rijden eerst naar Madaba voor een bezoek aan de St. George Kerk en daarna verder naar Mount Nebo. De volgende stop is de Dode Zee, het laagste punt op het aardoppervlakte. Jullie verblijven in het 4* Dead Sea Spa Hotel met leuke zwembaden en glijbanen voor de kinderen. Drijf in het zoute water, maar vergeet niet een zwembril op te doen, want het zoute water van de Dode Zee prikt heel erg in de ogen!  

Plaats:
Madaba, Nebo, Dode Zee
Accommodatie
Dead Sea Spa (Dode Zee)

Dag 4: Kasteel en natuur

Vandaag gaan jullie naar Karak om het kruisvaarderskasteel te bezoeken. Voor even kunnen kinderen zich ridder voelen, lopend door de hoge gangen van dit immens grote kasteel! We rijden daarna verder naar het Dana Natuurreservaat, waar jullie overnachten in het Wadi Dana Eco Camp. 

Plaats:
Karak, Ḑānā

Dag 5: Picknicken in de woestijn

We verlaten Dana Natuurreservaat en rijden naar de Wadi Araba-woestijn, waar we stoppen voor een picknicklunch. De kinderen kunnen van de zandduinen afrennen en genieten van de prachtige omgeving. Daarna rijden we via de Wadi Namlah-weg door bergen met prachtige uitzichten naar Little Petra. Een geweldig voorproefje voor wat er mogen komen gaat. Dan verder naar jullie hotel in Petra voor overnachting, ook hier weer een zwembad!

Plaats:
Wadi Araba, Petra
Accommodatie
Petra Palace Hotel (Petra)

Dag 6: Wereldwonder Petra

Jullie bezoeken vandaag één van de zeven wereldwonderen: Petra. Loop door de kloof Siq naar de entree. Jullie zien de schatkamer, het Romeinse theater en de straat van Facades. En als jullie nog energie over hebben is de wandeling naar het klooster en de hoge offerplaats een aanrader.

Plaats:
Petra
Accommodatie
Petra Palace Hotel (Petra)

Dag 7: Naar de woestijn

De volgende stop is Wadi Rum. de uitgestrekte woestijn. We nemen jullie mee op een jeeptocht van drie uur om alle mooie plekjes te ontdekken. We stoppen voor foto's en om door de zandduinen te rennen en op rotsen te klimmen. Dit is een indrukwekkend mooie woestijn! Een optie is om een rit op een kameel bij te boeken. 

Plaats:
Wadi Rum
Accommodatie
Khaled Sabbah Atieg (Wadi Rum)

Dag 8: Naar de kust

De laatste bestemming van jullie reis is aan het strand: Aqaba. Jullie hotel ligt tegenover de Berenice Beach Club, waar jullie de dag op jullie gemak door kunnen brengen (entree exclusief). Ga belastingvrij winkelen in het leuke centrum van Aqaba of ga snorkelen of duiken en ontdek de prachtige onderwaterwereld in de Rode Zee.

Plaats:
Aqaba
Accommodatie
Mövenpick Resort & Spa Tala Bay (Aqaba)

Dag 9: Vertrek vanaf Amman

Aan alle mooie dingen komt een eind, zo ook aan deze perfecte vakantie. We maken de lange rit terug naar Amman (een vlucht boeken is ook mogelijk) waar we jullie op de luchthaven afzetten. Met een koffer vol mooie herinneringen keren jullie huiswaarts. Een goede reis!

Plaats:
Amman

AmmanJerashMadabaNeboDode ZeeKarakḐānāWadi ArabaPetraWadi RumAqaba

Praktische informatie

Prijs vanaf € 1.120 Per persoon
Coronadekking Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Chauffeur
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 1.120 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

Circa € 1.120 / 9 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon (laagseizoen)€ 1.120€ 950€ 810
Korting kinderen -12 jaar € 80
* Tijdens het Suikerfeest, kerst en Oud & Nieuw is er een verplicht supplement

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie in 3*, 4* en 5* hotels, inclusief ontbijt
 • 1 nacht kamperen in een tentenkamp in Wadi Rum, inclusief diner en ontbijt
 • 1 nacht in Dana Natuur Reservaat, inclusief diner en ontbijt
 • Alle transfers in auto met airco (2-3 personen) of minivan met airco (4-6 personen) met Engelssprekende chauffeur
 • Picknicklunch in Wadi Araba woestijn
 • 3 uur durende jeeptocht in Wadi Rum

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vluchten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden en dranken
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven, fooien
 • Visum en entreekaartjes, wij raden aan om de Jordan Pass aan te schaffen (70 - 80 JD)
Boek uw vlucht naar Jordanië
De internationale vluchten zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt uw lokale reisbureau vragen om ze voor u te reserveren via onze partner Option Way.
Geniet dus van vele voordelen:
 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Het reisbureau van Michèle in Jordanië wordt op de hoogte gebracht in geval van vluchtwijzigingen.
Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.
😱 Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Michèle momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Jordanië.
Neem contact op met de lokale reisexpert

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen