Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Een avontuurlijke familiereis op Bali

IndonesiëEen avontuurlijke familiereis op Bali

Avontuur
Deze reis is perfect voor gezinnen met oudere kinderen (8+) die op zoek zijn naar een avontuurlijke en actieve vakantie. We combineren traditionele cultuur, natuur en spannende excursies, maar zorgen ook voor de nodige ontspannen dagen tussendoor. Jullie gaan fietsen op het platteland rondom Ubud en maken kennis met de lokale bevolking. In de bergen van Munduk klimmen en klauteren jullie hoog in de bomen en verkennen jullie het oerwoud. Dan is het tijd om een paar stranden te ontdekken. Ga snorkelen of duiken rond het eiland Menjangan en bezoek het West Bali Nationaal Park. En eindig met een paar dagen ontspannen op de stranden van Amed en Sanur.  
Reisideeën aangeraden door
Caroline Lokale*r Indonesië Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 965
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Caroline momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Indonesië
Reisprogramma
Aankomst op Bali

Dag 1: Aankomst op Bali

Welkom in Indonesië op het 'Eiland van de Goden'. Een chauffeur staat op de luchthaven te wachten om jullie naar het hotel te brengen. Het landelijke Ubud is het artistieke en culturele hart van Bali en de uitvalsbasis voor de excursies van de komende dagen. Het is een gezellig stadje met leuke restaurantjes en interessante winkeltjes. Bezoek de tempels en woon verschillende bijzondere ceremonies bij.  Accommodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Fietstocht door de omgeving

Dag 2: Fietstocht door de omgeving

Stap op de fiets voor een leuke rit door de schitterende omgeving van Ubud. Jullie ontdekken de rijke cultuur en maken kennis met de vriendelijke bewoners van dit gebied. Fiets door de smaragdgroene rijstvelden, langs kleine dorpjes en zie onderweg mooie oude tempels. En na een paar uur fietsen is het heerlijk afkoelen in het zwembad van  het hotel.  Accommodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Een spirituele tour op Bali

Dag 3: Een spirituele tour op Bali

Ontdek de spiritualiteit van Bali. Jullie bezoeken twee van de mooiste tempels van het eiland: Tirta Empul en Gunung Kawi. Gekleed in traditionele kleding leggen jullie offers die jullie eerst zelf hebben gemaakt. En aan het einde van de tour krijgen jullie een heerlijke traditionele Balinese lunch voorgeschoteld bij de rijstvelden. De organisatie van deze tour steunt kinderen over heel Bali en door aan te sluiten helpt u ook een handje mee.  Accommodatie : Sri Aksata Resort Ubud (Ubud)
Plaats:
Ubud

Naar de bergen van Munduk

Dag 4: Naar de bergen van Munduk

Jullie rijden vandaag de bergen in bij Munduk. Onderweg stoppen jullie bij de Ulun Danu-tempel die prachtig naast een groot meer ligt. Munduk heeft een koel klimaat, dat kan een fijne afwisseling zijn met het warme weer. En hier worden de meeste groenten van het land verbouwd.  Accommodatie : Made Oka Warung & Homestay (Munduk)
Plaats:
Munduk

Een klimavontuur hoog in de bomen

Dag 5: Een klimavontuur hoog in de bomen

Zijn jullie klaar om te klimmen? Jullie gaan naar de botanische tuinen om daar het Tree Top Adventure Park te bezoeken en een avontuur in de boomtoppen te beleven. Klim, klauter en balanceer op het spannende parcours hoog in de bomen. Jullie zijn net Tarzan en Jane! Dit avontuur is leuk voor jong en oud, een dag die jullie niet snel zullen vergeten.  Accommodatie : Made Oka Warung & Homestay (Munduk)
Plaats:
Munduk

Van de bergen naar het strand

Dag 6: Van de bergen naar het strand

Vandaag rijden jullie naar de prachtige stranden van Pemuteran. Op weg daar naartoe stoppen jullie bij de Banjar Hotsprings voor wat ontspanning in het heerlijke warme water. Na het relaxen maken jullie nog een stop bij de boeddhistische tempel en dan worden jullie afgezet in het hotel. Accommodatie : Kubuku Ecolodge (Pemuteran)
Plaats:
Pemuteran,Banjar

Een dagje snorkelen bij Menjangan

Dag 7: Een dagje snorkelen bij Menjangan

Menjangan eiland is bekend om de magische en zeer indrukwekkende onderwaterwereld rondom het eiland. En dit gaan jullie vandaag ontdekken! Een speedboot brengt jullie naar het eiland voor een hele dag zwemmen en snorkelen. Bewonder het schitterende koraal en de bijzondere kleurrijke vissen. Aan het eind van de dag worden jullie met de speedboot teruggebracht.  Accommodatie : Kubuku Ecolodge (Pemuteran)
Plaats:
Menjangan,Pemuteran

Vrije dag in Pemuteran

Dag 8: Vrije dag in Pemuteran

Geniet van een vrije dag aan zee. Bezoek een tempel, wandel door het dorpje en ga op zoek naar mooie souvenirs. Maak een lange wandeling over het strand en bewonder de oude houten vissersboten die aan de kust liggen. Of doe een dagje helemaal niks en geniet van het strand en het mooie hotel met zwembad.  Accommodatie : Kubuku Ecolodge (Pemuteran)
Plaats:
Pemuteran

Wandeling door West Bali National Park

Dag 9: Wandeling door West Bali National Park

's Ochtends heel vroeg, nog voor het te warm is, maken jullie een wandeling van 2.5 uur in West Bali National Park. Loop door de prachtige natuur en ga op zoek naar paradijsvogels en wilde dieren. De met uitsterven bedreigde Bali sterling komt hier voor, net als ebony bladapen, wilde zwijnen en herten. De bomen in het moessonwoud laten hun bladeren vallen in de droge tijd en bloeien weelderig in de regentijd. Accommodatie : Kubuku Ecolodge (Pemuteran)
Plaats:
Pemuteran

Naar de volgende strandbestemming

Dag 10: Naar de volgende strandbestemming

Een privé auto haalt jullie op voor de rit naar de Noordkust van Bali. Jullie rijden naar Amed, een plek die bekend is omdat je hier heel goed kunt duiken en snorkelen.  Accommodatie : Puri Wirata Dive Resort and Spa (Amed)
Plaats:
Amed

Een dagje in de zee!

Dag 11: Een dagje in de zee!

Jullie gaan de onderwaterwereld van Amed ontdekken. Het is mogelijk om een snorkeltour te doen, maar jullie kunnen ook kiezen voor een duik. Amed heeft verschillende spannende duiklocaties, zoals bijvoorbeeld een Amerikaans scheepswrak dat in de Tweede Wereldoorlog vlak voor de kust is gezonken. Je kunt deze service ter plekke boeken op basis van je behoeften. Accommodatie : Puri Wirata Dive Resort and Spa (Amed)
Plaats:
Amed

Van Amed naar Sanur

Dag 12: Van Amed naar Sanur

De reis gaat verder naar het kustplaatsje Sanur. Op weg daar naartoe stoppen jullie bij de Tirtagangga tempel en Waterpaleis Taman Ujung. Sanur is een heerlijk rustig stadje aan de oostkust van Bali . Geniet hier van de vele eettentjes, lokale markten en een wonderbaarlijke rustige zee. Perfect om te zwemmen! Accommodatie : Swastika Bungalows (Sanur)
Plaats:
Sanur

Vrije dag in Sanur

Dag 13: Vrije dag in Sanur

Een hele dag om gezellig Sanur verder te ontdekken. Ontspan op één van de mooie stranden, of ga voor een actieve dag en wandel of fiets over het pad dat langs het strand loopt. In het hotel kunnen jullie gebruik maken van het zwembad. En 's avonds is het leuk om het stadje in te gaan.  Accommodatie : Swastika Bungalows (Sanur)
Plaats:
Sanur

Naar het vliegveld

Dag 14: Naar het vliegveld

En dan komt de actieve en leuke reis op Bali tot een eind. Een privé auto brengt jullie naar het vliegveld voor de terugvlucht. Met een hoop nieuwe herinneringen en een rij prachtige foto's keren jullie huiswaarts. We hopen jullie gauw nog eens terug te zien!
Plaats:
Sanur
Praktische informatie
Budget vanaf€ 965 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Indonesië volgens uw wensen