Van de Franse Rivièra tot de Provence

FrankrijkVan de Franse Rivièra tot de Provence

Avontuur
Heeft u zin in een vakantie van anderhalve week in Zuid Frankrijk? Dan is deze self drive langs de Middellandse Zee iets voor u! Rijd met uw huurauto langs de zonnige kust van de Franse Rivièra, waar u op uw gemak boerenmarkten en familiewijnhuizen kunt bezoeken. Maak uw eigen parfum in Grasse, wandel door de vele bergdorpjes in het achterland en geniet van de zon op de ongerepte stranden en eilanden. De route eindigt in de Provence, waar u bij de oudste Franse stad Marseille het mooie Calanques Nationaal Park ontdekt.
Reisideeën aangeraden door
Simon Lokale*r Frankrijk Expert*in
Duur van de reis
11 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.398
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Simon momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Frankrijk
Reisprogramma
Welkom in Frankrijk!

Dag 1: Welkom in Frankrijk!

Nice, gelegen aan de Franse Rivièra, staat bekend om zijn grote pleinen, maanvormige kiezelstranden en de smalle straatjes van het kleurrijke Vieille Ville, het oude centrum. Nice is een dichtbevolkte kustmetropool vol geheimen en avonturen. Wandel door de Griekse wijk, ontdek de Romeinse overblijfselen van het amfitheater en de arena in de wijk Cimiez, flaneer op de Promenade des Anglais en mis ook het beroemde Matisse Museum niet. Accommodatie : La Villa Nice Promenade (Nice)
Plaats:
Nice,Antibes,Biot

Een gastronomische stadswandeling

Dag 2: Een gastronomische stadswandeling

Uw smaakpapillen worden vandaag verwend. Een gids neemt up mee op een wandeling door het onbekende deel van de charmante oude stad. De Fransen begroeten u vriendelijk vanuit hun kleurrijke winkels, u kunt hier de typische gerechten van de regio proeven en u leert alles over de geschiedenis van de lokale keuken. 's Middags rijdt u naar Antibes en Biot, waar u op eigen gelegenheid een van de vele excursies kunt doen om de westelijke Rivièra te ontdekken. Afstand: 20 km, 45 minuten Accommodatie : B&B Mas Saint Julien (Provence-Alpes-Côte d'Azur)
Plaats:
Nice

Volg de Picassoroute

Dag 3: Volg de Picassoroute

U maakt een tour door de omgeving langs verschillende musea en belangrijke plekken in de kunstgeschiedenis. Bezoek het Picasso Nationaal museum en het kasteel in Vallauris, waar in de kapel werken van Picasso hangen. Ook het Picassomuseum in Antibes, de stad waar hij vele kunstwerken maakte en het Fotografiemuseum in Mougins, met werken van de oprichter, André Villers, die jarenlang Pablo Picasso fotografeerde, zijn de moeite waard. Afstand: 25 km, 50 minuten Accommodatie : B&B Mas Saint Julien (Provence-Alpes-Côte d'Azur)
Plaats:
Antibes,Vallauris

Creëer uw eigen parfum

Dag 4: Creëer uw eigen parfum

De wereldhoofdstad van de parfum maakt van de productie een ware kunst. Luxe en kwalitatieve ingrediënten worden gecombineerd tot heerlijke parfums. Met een gids wandelt u door de straten, waarna u de kans krijgt om in de beroemde parfumerie Galimard uw eigen geur te creëren. U maakt ook een uitstapje naar kleine bergdorpjes als Gourdon, waar u de lokale specialiteiten kunt proeven: Provençaalse stoofpot, anchoïade, Provençaalse kruiden, olijfolie, vijgen, honing... en natuurlijk wijn! Afstand: 25 km, 35 minuten Accommodatie : B&B Mas Saint Julien (Provence-Alpes-Côte d'Azur)
Plaats:
Grasse

De stranden van de Middellandse Zee

Dag 5: De stranden van de Middellandse Zee

Rij langs de westkust van de Franse Rivièra en ontdek bekende badplaatsen als Saint-Tropez, Grimaud, met uitzicht op de baai van Saint-Tropez, Port-Grimaud, een echt Provençaals Venetië, of Sainte-Maxime. Later op de dag kunt u over afgelegen weggetjes naar de ruige kust van Cavalaire-sur-Mer rijden. Maak een stop in het kleine dorpje Ramatuelle voor u verder rijdt naar de stranden van Escalet. Afstand: 140 km, 2 uur 15 minuten Accommodatie : Villa Mercedes (Provence-Alpes-Côte d'Azur)
Plaats:
Le Lavandou

Vrije dag in Le Lavandou

Dag 6: Vrije dag in Le Lavandou

Le Lavandou, een Provençaals dorp aan zee, is dankzij het milde klimaat het hele jaar door een heerlijke bestemming voor het hele gezin. Ontdek het nabijgelegen Bormes les Mimosas, een perfecte plek om in alle rust een mimosa te drinken. Ga in Pierrefeu du Var op zoek naar fonteinen, schaduwrijke terrassen en flaneer door de straten. Afstand: 15 km, 20 minuten Accommodatie : Villa Mercedes (Provence-Alpes-Côte d'Azur)
Plaats:
Saint-Tropez,Cavalaire-sur-Mer

Ontdek de prachtige Îles d'Or

Dag 7: Ontdek de prachtige Îles d'Or

Laat u op de golven meenemen naar het Pelagos Whale Sanctuary, waar u met een beetje geluk walvissen kunt spotten! Ga door naar Porquerolles, waar u prachtige landschappen kunt ontdekken en wilde dieren kunt spotten. Geniet van een luie middag op het mooiste strand van Europa, de Notre Dame. Of vaar vanaf Hyères naar het eiland Port Cros, waar u kunt snorkelen of zwemmen in kristalhelder water. Afstand: 20 km, 30 minuten Accommodatie : Villa Mercedes (Provence-Alpes-Côte d'Azur)
Plaats:
Hyères,Porquerolles

Ontspannen in Bandol

Dag 8: Ontspannen in Bandol

Kilometerslange stranden, geweldige winkeltjes en levendige restaurants en strandbars met uitstekende rosé en rode wijnen. Bandol is een heerlijke badplaats. En bent u klaar met het strand, bezoek dan La Cadière d'Azur, een typisch Provençaals bergdorpje, rijd of fiets langs de Route des Crêtes om enkele van de mooiste uitzichten van de Provence te bewonderen of ontdek het magische kustlandschap van de Marseille Archipel. Afstand: 95 km, 1 uur 15 minuten Accommodatie : La Villa d'Orient B&B (Marseille)
Plaats:
Marseille,Les Calanques

Kalkrotsen en verborgen baaien

Dag 9: Kalkrotsen en verborgen baaien

Stap in Pointe Rouge in Marseille op een boot voor een tour van een halve dag naar de indrukwekkende kalkstenen kliffen van de Calanques. Dit gebied heeft een heel specifiek ecosysteem en werd in 2012 aangewezen als Nationaal Park. Het 8.500 hectare grote park strekt zich uit tussen Marseille, Cassis en La Ciotat en biedt eindeloze wandelpaden van verschillende wandelniveaus. ​Afstand: 5 km, 10 minuten Accommodatie : La Villa d'Orient B&B (Marseille)
Plaats:
Marseille

Vrije dag in Marseille

Dag 10: Vrije dag in Marseille

Geniet van een vrije dag in de oudste stad van Frankrijk. Wandel naar Panier en volg het voetpad naar Fort Saint-Jean, dat prominent in de haven ligt. Een deel van het fort is tegenwoordig een fascinerend museum (MUCEM) dat zeker een bezoek waard is. Neem de tijd om de wijk Vieux-Port en de Romeinse abdij Saint-Victor te bewonderen. Verken Noailles, waar de geuren van de souks van Afrika en Azië zweven. Sluit de dag af met een goede pastis of een biertje in de haven van Vieux terwijl de zon ondergaat achter het standbeeld van Bonne Mère. Accommodatie : La Villa d'Orient B&B (Marseille)
Plaats:
Marseille

Einde van uw verblijf in Zuid-Frankrijk

Dag 11: Einde van uw verblijf in Zuid-Frankrijk

Na een heerlijke vakantie keert u vandaag terug naar huis met een koffer vol nieuwe ervaringen en herinneringen. Of heeft u zo genoten dat u nog even wilt blijven? Vraag ons dan naar de mogelijkheden om te verlengen.  Afstand tot de luchthaven: 35 km, 45 minuten
Plaats:
Bandol,Marseille
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.398 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Frankrijk volgens uw wensen