Bergen en Kust, een Bijzondere Trekking

GriekenlandBergen en Kust, een Bijzondere Trekking

Avontuur
Als Kreta volgens u een typisch eiland is voor een luie strandvakantie, dan zult u zich verbazen over deze actieve 12-daagse trekking. De wandeling neemt u mee, diep de onontdekte en ongerepte natuur in, in de omgeving van twee indrukwekkende bergen: Wit en Lassithi. Bereid u voor op duizelingwekkende bergpaden, ruige kloven en kustpaden met een adembenemend uitzicht. U kunt ontspannen door te zwemmen in de zee en uit te rusten op ongerepte stranden. De wandeling brengt u door traditionele dorpen waar u lokale delicatessen proeft, u ontdekt oude culturen en ontmoet de bewoners van Kreta. En dat alles onder begeleiding van een deskundige lokale gids die het eiland beter kent dan wie dan ook. Bent u al van gedachten veranderd over dit eiland? 
Reisideeën aangeraden door
Gianna Lokale*r Griekenland Expert*in
Duur van de reis
12 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.195
Reisprogramma
Welkom op Kreta!

Dag 1: Welkom op Kreta!

Na aankomst op de luchthaven helpen we u met het ophalen van uw huurauto. Op ons kantoor of in een café op de luchthaven bespreken we het programma met u en krijgt u wegenkaarten en een roadbook, dat speciaal voor uw reis ontworpen is. Rijd eerst naar Archanes, één van de mooiste dorpen van Kreta. Na de check in bij het hotel kunt u een wandeling maken door de steegjes van het pittoreske dorp, drink de lokale drank (thee van bergkruiden, met honing en tijm) in een 'kafenio' waar de lokale bevolking samenkomt. U overnacht in een historisch hotel in het centrum van Archanes, een mooi voorbeeld van de 19e-eeuwse binnenhuisarchitectuur van Kreta. Overnachting in een 4* traditioneel appartement in Archanes, ​Reisafstand: 17 km.
Plaats:
Archanes,Iraklion

Ontdek de Minoïsche beschaving

Dag 2: Ontdek de Minoïsche beschaving

U leert meer over de mythische wereld van de Minoïsche beschaving, tijdens een prachtige tocht (van ongeveer 2-3 uur) langs de oudheden op de legendarische berg van Knossos. Bewonder het paleis, dit kan (op verzoek) onder begeleiding van een archeoloog die gespecialiseerd is in de prehistorische archeologie van het oostelijke Middellandse Zeegebied. Kiest u hiervoor, dan is ook een picknick gebaseerd op de Minoïsche gastronomie inbegrepen. Reisafstand: 9 km Archanes - Knossos  Tijd of afstand van de trekking: 2,5 km (ongeveer 3 uur heen en terug)
Plaats:
Knossos,Archanes

De legendarische grot in het Lassithi gebergte

Dag 3: De legendarische grot in het Lassithi gebergte

Na het ontbijt maakt u uw bagage klaar voor de volgende bestemming: het bos van Selakano. U ziet het mysterieuze fenomeen van de grot Neraidogoula, die voorkomt in de legendes van de lokale bevolking. Wandel door het meest uitgestrekte bos van het Kretenzische gebergte en ga dan ondergronds op een spannende verkenningstocht. Met eenvoudige speleologie-technieken wandelt u door de grot en daarna kunt u genieten van een mooie picknick in de natuur en een lokaal drankje in kafenio van mevrouw Stellas. U overnacht in één van de vijf dorpshuizen die onlangs zijn omgebouwd tot luxe vakantiehuizen met een panoramisch uitzicht over de Zuid-Kretense Zee. Reisafstand: 80 km Tijd of afstand van de trekking: Circa 3 uur, gemakkelijke trekking in het bos van Selakano ​Overnachting in een traditioneel appartement in Anatoli
Plaats:
Anatoli,Selakano,Iraklion

De Kloof van de Reus

Dag 4: De Kloof van de Reus

Er staat een trekking door de kloof van Sarakina op het programma. De natuur hier is gewoonweg magisch. Bewonder de rijke vegetatie, de meertjes en watervallen terwijl u voorzichtig oversteekt. Gebruik de keien in de beekbedding en wandel onder natuurlijke rotsbogen door. Een uitdagende wandeling waar u soms moet klimmen gevolgd door een picknick in de mooie natuur. Het diner is in een plaatselijke taverne. Reisafstand: 15 km Tijd of afstand van de trekking: 1,5 km (ongeveer 2,5 uur heen en terug) Overnachting in een traditioneel appartement 3* in Anatoli.
Plaats:
Sarakína,Anatoli

Steek de bergkam over

Dag 5: Steek de bergkam over

U trekt de hoge bergen van Lassithi in, met als doel het majestueuze plateau van Limnarako te bereiken. Dit gebied is bijzonder, omdat volgens de legende oppergod Zeus hier geboren is. Geniet van een prachtige tocht die langs verschillende landschappen en plekken met spectaculaire uitzichten voert. U kunt de bagage achterlaten bij de chauffeur en een berggids begeleidt u tijdens de wandeling. Boven staat de chauffeur te wachten om u naar het hotel te brengen. U eet vanavond in een lokale taverne bovenop het plateau. Reisafstand: 7 km Tijd of afstand van de trekking: 12 km (ongeveer 7 uur)  Overnachting in een traditioneel pension 3* op het Lassithi-plateau.

De Grot van Zeus

Dag 6: De Grot van Zeus

Na het verval van de Minoïsche en Myceense beschavingen op Kreta (rond 2.000-1.000 v.Chr.), veranderde er veel. Door de komst van nieuwe volkeren trokken de mensen de rotsachtige bergen in en stichtten hier verdedigingsnederzettingen. In het spoor van de Minoïers trekt u van het Nisimos plateau naar één van deze zogenaamde cliff-edge dorpen van wel 3500 jaar oud. Als u nog tijd overheeft, kunt u prachtig wandelen in de omgeving. Aanraders om te bezoeken zijn Dikteon Andron (de grot van Zeus), de kloosters van Kroustalenia en Vidiani en de kloof van Havgas. Of wandel door de dorpjes op het plateau en observeer het dagelijkse leven van de boeren en herders. Reisafstand: Ongeveer 15-20 km Tijd of afstand van de trekking: Nisimos-Karfi: 2,5 km (ongeveer 2 uur rondrit) + Psichro-grot van Dikteo: 0,5 km (ongeveer 0u40 rondrit) Overnachting in hetzelfde traditionele appartement 3* op het Plateau van Lassithi.

Van het Oosten naar het Westen

Dag 7: Van het Oosten naar het Westen

Begin na het ontbijt met de voorbereiding van de lange reis (3,5-4 uur) van het Oosten naar het Westen. U maakt halverwege een stop in de stad Chania en geniet van een mooie wandeling door de steegjes van deze historische en pittoreske stad. Dan gaat u verder tot aan het plateau van Omalos, gelegen in het hart van het wereldberoemde nationale park van Samaria. U kunt hier een wandeling van ongeveer 1,5 uur maken vanaf de bodem van het plateau naar de schuilplaats van Kalergis. Wandel dan terug voor een diner in de typische taverne van Sfakia.  Reisafstand: 232 km Tijd of afstand van de trekking: Plateau Omalos-refuge kallergis-Plateau Omalos: 10 km (2 uur retour)  ​Overnachting in een traditioneel appartement 2* op het plateau van Omalos
Plaats:
Omalós

De kloof van Samaria

Dag 8: De kloof van Samaria

Sta vroeg op voor de tocht per 4x4 naar Xiloskalo. De bagage wordt door de chauffeur naar het hotel gebracht en u kunt uw tickets kopen om af te dalen in de kloof van Samaria. De wandeling is prachtig, dit gebied is door de Europese Raad uitgeroepen tot beschermd natuurmonument. Na bijna 4-7 uur wandelen vanuit komt u aan in op het  prachtige strand van het dorp Agia Roumeli. U geniet van een ontspannende duik en u neemt de boot naar het kleine pittoreske haventje van Loutro. Vanuit uw hotel heeft u uitzicht op de diepblauwe zee en de mooie architectuur om u heen. Tijdstip of afstand van de trekking: 18 km ​Overnachting in een 2* hotel in Loutro
Plaats:
Loutro,Samariá Gorge

De omgeving van Loutro

Dag 9: De omgeving van Loutro

Ontdek vandaag prachtig Loutro en zijn nabijgelegen kastelen en stranden. U kunt hier alleen met een boot of te voet komen! Er zijn dan ook geen overvolle straten, restaurants, stranden of auto's. Een pittoresk vissersdorpje in het zuidwesten van Kreta, omgeven door prachtige stranden met kleine kiezelsteentjes en kristalhelder groen-blauw water. Het lijkt hier of de tijd heeft stilgestaan.  Tijd of afstand van de trekking: de wandeling naar het mooiste strand is ongeveer 1 uur heen en 1 uur terug (de uitgang van de Aradena-kloof)  Overnachting in hetzelfde hotel in Loutro (2*)

Van stranden tot oude Bergen

Dag 10: Van stranden tot oude Bergen

U gaat weer wandelen! Volg het kustpad langs vele idyllische kleine strandjes, waaronder het prachtige strand van Glika Nera, naar de kleine haven van Sfakia. Daar staat een taxi of een privébusje voor u klaar die u naar de legendarische kloof van Aradena en de indrukwekkend hoge ijzeren Baileybrug brengt. Na een korte stop rijdt u verder naar Ai Giannis, het laatste bergdorpje in het gebied met minder dan 15 inwoners. U wordt hartelijk verwelkomd op deze plek die perfect is voor natuurliefhebbers. Geniet van een lokaal diner in een gezellige familieherberg.  Reisafstand: 20 km Tijd of afstand van de trekking: 6 lm (ongeveer 2 uur) Overnachting in een traditioneel pension in Ai Yannis. 
Plaats:
Loutro,Sfakiá,Ai Giannis

Aradena en de wereld van de herders

Dag 11: Aradena en de wereld van de herders

Word wakker in de natuur en geniet van een heerlijk lokaal ontbijt. De eigenaar van de herberg helpt u om de beste wandelroute voor vandaag te vinden. Wij vinden zelf de route van Kormokopos de allermooiste! Deze wandeling brengt u vanaf het dorp door het dichte bos naar het hoogste punt. Hier is het uitzicht prachtig! U kijkt uit over de hele zuidelijke kustlijn van westelijk Sfakia en de Libische Zee en er is een grot die u kunt ontdekken. Tijd of afstand van de trekking: Agios Ioannis - Kormokopos: 2-3 uur (heen en terug) Overnachting in hetzelfde pension in Ai Yannis

Vertrek uit Kreta

Dag 12: Vertrek uit Kreta

Na het ontbijt wordt u naar Sfakia gebracht. Daar neemt u de openbare bus naar Chania. U kunt uw bagage op het busstation achterlaten, en zorgeloos nog een paar uur doorbrengen in de charmante haven van de historische stad. Dan neemt u de bus naar Heraklion en vliegt u terug naar huis. We hopen dat u een geweldige tijd heeft gehad!
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.195 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Griekenland volgens uw wensen