Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Self drive in Lapland

FinlandSelf drive in Lapland

Hoogtepunten
Welkom in Lapland, de noordelijke regio van Scandinavië, die zich uitstrekt over Noorwegen, Zweden en Finland. Uw avontuur begint in Rovaniemi, vanwaar u een tour maakt om de geheimen van het hoge noorden te ontdekken! Tijdens deze reis maakt u kennis met de arctische dieren: rendieren, husky's en zelfs de beren die vlakbij de Russische grens leven en die u in de schemering vanuit een schuilplaats in het bos gaat observeren. U kunt ook kanoën en vissen, en mooie wandelingen maken in de nationale parken van Lapland. Een vakantie die u zich nog lang zult herinneren!
Reisideeën aangeraden door
Marit Lokale*r Finland Expert*in
Duur van de reis
8 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.435
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Marit momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Finland
Reisprogramma
Aankomst in Rovaniemi

Dag 1: Aankomst in Rovaniemi

Bij aankomst op de luchthaven van Rovaniemi haalt u eerst uw huurauto op en gaat gelijk op pad. Onderweg naar uw accommodatie stopt u bij het dorp van de Kerstman. Ontmoet de Kerstman zelf, wandel door het dorpje en stuur een kaart naar huis vanaf het kerstpostkantoor. En vergeet niet om een foto te nemen als u de poolcirkel oversteekt.  Accommodatie: Hotel Lapland Ounasvaara Chalets
Plaats:
Rovaniemi

Bezoek de rendieren

Dag 2: Bezoek de rendieren

U gaat vandaag kennismaken met een van de belangrijkste dieren in Lapland: de rendieren. U ontmoet een rendierhoeder die u van alles over de dieren vertelt. En natuurlijk kunt u ze ook van dichtbij bekijken. U steekt vandaag nogmaals de poolcirkel over en krijgt daar een certificaat van. We gaan ook een klein souvenir maken van traditionele materialen en als afsluiter kunt u zalm proeven die boven het kampvuur is gegaard. Accommodatie : Iso-Syöte Hotel (Pudasjärvi)

Kanovaren en vliegvissen

Dag 3: Kanovaren en vliegvissen

Ga aan boord van een kano voor een tocht op het Naamankameer. Onder begeleiding van een gids ontdekt u de indrukwekkende Finse natuur en u leert alles over de flora en fauna. Tijdens de picknickpauze met kampvuur heeft u de mogelijkheid om te gaan vliegvissen. Geniet van dit rustige moment in de natuur en misschien vangt u wel iets!  Accommodatie : Iso-Syöte Hotel (Pudasjärvi)
Plaats:
Naamanka

Kamperen met wilde beren

Dag 4: Kamperen met wilde beren

Maak u klaar voor een spannend uitstapje. U rijdt richting de Russische grens en dat is het gebied van de bruine beren. Na het diner begint het avontuur. Met een gids gaat u het bos in om de Scandinavische zomernacht door te brengen op een goed gecamoufleerde schuilplaats. Hier wacht u tot de beren te voorschijn komen en heeft u de kans om foto's te maken. En met een beetje geluk ziet u misschien zelfs wolven! Overnachting in de open lucht
Plaats:
Kuhmo

Een dagje ontspannen in Kuhmo

Dag 5: Een dagje ontspannen in Kuhmo

Na een spannende nacht in het bos keert u terug naar het basiskamp, waar een goed ontbijt voor u klaar staat. De rest van de dag heeft u de tijd om bij te komen van het avontuur. Geniet van de omgeving, doe een dutje, deel uw foto's met andere deelnemers, relax, of maak een wandeling langs de vele meren in de omgeving. Accommodatie : Kalevala (Kuhmo)
Plaats:
Pudasjärvi

Wandelen in het Oulanka Park

Dag 6: Wandelen in het Oulanka Park

De reis gaat verder noordwaarts, naar Kuusamo, uitvalsbasis voor het Oulanka Nationaal Park. Maak een picknicklunch klaar en ga vandaag het bos in. U kunt hier heerlijk genieten van de rustige en kalmerende natuur van Lapland. Wandel door de natuur, steek rivieren en beken over en laat u betoveren door de schoonheid van dit berschermde gebied. Accommodatie : Sokos Kuusamo (Kuusamo)
Plaats:
Rovaniemi

Plezierritje met de husky's

Dag 7: Plezierritje met de husky's

Wilt u nog meer van de natuur zien, stop dan onderweg naar Rovaniemi bij het Riisitunturi National Park en maak een wandeling. En in de namiddag wordt u verwacht op een huskyboerderij en maakt u een spannende tocht. De geweldige honden nemen u mee door de natuur. Ontdek bossen, planten, bloemen en bessen die typisch zijn voor de streek, en ga op zoek naar vogels en kleine dieren. Accommodatie: Hotel Lapland Ounasvaara Chalets
Plaats:
Rovaniemi

Tot ziens in Lapland!

Dag 8: Tot ziens in Lapland!

Vandaag rijdt u terug naar de luchthaven, levert u uw huurauto in en begint uw reis naar huis. Leuk dat u met ons Fins Lapland heeft ontdekt en we hopen u snel nog een keertje terug te zien. 
Plaats:
Kuusamo
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.435 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Finland volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten