Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert

FinlandNachteloze dagen onder de Midzomerzon

 • Klassiekers
Ervaar de nachteloze nachten in Lapland. Geniet van de zon die blijft schijnen tijdens een avontuurlijke reis in het Hoge Noorden. Stap op de fiets en rijd door de natuur. Of ga diep het bos in om heerlijke bessen en bospaddenstoelen te plukken. Ga op zoek naar de elanden en maak prachtige foto’s van deze machtige dieren. Geniet van de lange dagen en van de prachtige natuur!...

Ervaar de nachteloze nachten in Lapland. Geniet van de zon die blijft schijnen tijdens een avontuurlijke reis in het Hoge Noorden. Stap op de fiets en rijd door de natuur. Of ga diep het bos in om heerlijke bessen en bospaddenstoelen te plukken. Ga op zoek naar de elanden en maak prachtige foto’s van deze machtige dieren. Geniet van de lange dagen en van de prachtige natuur!

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Natuur
  Natuur
 • Bos & Jungle
  Bos & Jungle

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in Lapland!

U bent aangekomen in Rovaniemi Lapland, waar de zon 's zomers bijna niet onder gaat. Geniet van de lange dagen en de prachtige natuur! Bij aankomst word u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag zal u tijd hebben om uzelf thuis te maken en zelf er op uit te gaan om de stad te ontdekken. Bezoek de winkels en het Lordiplein in het centrum, vernoemd naar de Finse band die uit Rovaniemi komt.

Plaats:
Rovaniemi

Dag 2: Fietsen onder de Midzomerzon

Ervaar de natuur van Fins Lapland tijdens een fietstocht op een elektrische fatbike door de Finse bossen. Met de elektrische fiets is het een gemak de Santavaara hill op te rijden en van het prachtige uitzicht te genieten. Na een rit van 30km bereidt de gids een kleine barbecue voor, zodat u kan genieten van een kleine snack en het prachtige middernachtzon uitzicht! 

Plaats:
Rovaniemi

Dag 3: Quadbike rit door de natuur

Stap op de quad en geniet van een vier uur durende rit door de prachtige natuur van Finland. Een gids leert u hoe u de quad moet gebruiken en zal samen met u op pad gaan om de natuur rond de stad Rovaniemi te ontdekken. Er zal een tussenstop gemaakt worden voor een korte pauze met wat sap en koekjes. U kunt dan genieten van het wonderschone uitzicht over de Lapse bossen.

Plaats:
Rovaniemi

Dag 4: Bessen en paddenstoelen plukken 

Het bos in gaan om bessen en paddenstoelen te plukken is een typische Finse bezigheid in de zomer! Niks smaakt beter dan versgeplukt voedsel. The gids neemt u mee en gaat met u op zoek naar de lekkerste bessen en paddenstoelen. Geniet van de natuur en stilte om u heen en luister naar de dieren die door het bos lopen. Na het plukken kunt u bij het kampvuur de lekkernijen proeven die u zojuist heeft geplukt.

Plaats:
Rovaniemi

Dag 5: Stand Up Paddleboarden onder de midzomerzon

Glijd op een surfbord over de rivieren en meren. Uw gids leert u de kneepjes van het SUP’en en dan kunt zelf verder peddelen. Geniet van de rust en stilte en ervaar de zonsondergang van een zon die niet helemaal ondergaat. Surf naar een eilandje toe voor een korte lunch voordat u weer terugkeert. Op de terugweg beklimt u één van de heuvels in het bos en kunt u van het prachtige uitzicht genieten.

Plaats:
Rovaniemi

Dag 6: Zoektocht naar elanden

Vandaag gaat u op zoek naar de eland. Dit is het grootste dier zijn soort en hij kan tot wel 700 kilo wegen. In de Finse bossen leven de elanden in het wild. Maak tijdens de tocht niet teveel lawaai, anders verjaagt u ze misschien. En wanneer u ze heeft gevonden kunt u een paar mooie foto's van de machtige dieren maken. Geniet daarna van een kampvuur met gegrilde worstjes en bessensap terwijl u uitkijkt op de zakkende zon.

Plaats:
Rovaniemi

Dag 7: Vertrek vanuit Rovaniemi

Het einde van uw reis is aangekomen. Zeg vaarwel tegen het prachtige landschap en tot ziens! De gids zal u naar het vliegveld brengen en u kunt tijdens de vlucht nog even genieten van het prachtige landschap en de altijd schijnende zon.

Plaats:
Rovaniemi

Rovaniemi

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.400 / 7 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs  per persoon€ 1.400€ 1.330€ 1.320

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie in 3-sterrenhotel in Rovaniemi, inclusief ontbijt
 • Transfer van en naar het vliegveld
 • Vervoer van en naar de activiteiten
 • Engelstalige gids
 • Activiteiten zoals beschreven in het programma

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, fooien, etc

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Finland (7)

Andere voorbeeldreizen