Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Ruskan Herfst in het Noorden

FinlandRuskan Herfst in het Noorden

Hoogtepunten
Geniet van de veranderende kleuren in Lapland, de tijd van ruska is aangebroken! De bomen verkleuren en dit geeft het landschap van Finland een heel andere uitstraling. Geniet van het licht totdat de zon niet meer opkomt tijdens de winter. Ga bessen plukken in het bos of ga het meer op om te vissen. Wandel door de natuur en het Auttiköngäs gebied en geniet van de kleuren! En kijk 's avonds in de lucht om de eerste tekenen van het noorderlicht te ontdekken!
Reisideeën aangeraden door
Tara Lokale*r Finland Expert*in
Duur van de reis
7 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.575
Reisprogramma
Beginsels van het Noorderlicht

Dag 1: Beginsels van het Noorderlicht

Welkom in het hoge noorden! De gids zal u ophalen bij het vliegveld om u naar uw accommodatie te brengen. U heeft even tijd om bij te komen van de vlucht voordat u vertrekt voor de eerste activiteit: het spotten van het noorderlicht. Het noorderlicht is een prachtig fenomeen dat rond deze tijd goed zichtbaar is. Een professionele fotograaf gaat met u mee en helpt u de mooiste foto's te maken die u achteraf per mail toegestuurd krijgt als mooi aandenken van de reis.
Plaats:
Rovaniemi

Bospaddenstoelen en bessen plukken

Dag 2: Bospaddenstoelen en bessen plukken

U maakt kennis met een echte Finse traditie, u gaat het bos in om bessen en paddenstoelen te zoeken en te plukken. De gids brengt u naar de beste plekjes. Geniet tijdens het plukken van de natuur en de stilte om u heen. Misschien ziet u wel wilde dieren die op zijn naar lekkernijen. En na de zoektocht sluiten we af met een heerlijke picknick bij het kampvuur. Met een prachtige uitzicht kunt u proeven wat u vandaag zelf heeft geplukt. 
Plaats:
Rovaniemi

Bezoek aan een amethist mijn

Dag 3: Bezoek aan een amethist mijn

De gids brengt u naar Luosto, een stad onderaan een miljoenen jaren oude berg. In deze berg bevindt zich een amethist mijn. Beklim de berg en bezoek de mijn. Leer over de regio en krijg de kans om zelf ook op zoek te gaan naar een stuk amethist. Met wat geluk kunt er één meenemen als souvenir. 
Plaats:
Rovaniemi,Luosto

Hike door Auttiköngäs

Dag 4: Hike door Auttiköngäs

Ga er op uit en wandel door de prachtige bossen  van Lapland. U loopt de Auttiköngäs wandelroute en ervaart zo de unieke natuur van dit gebied. Maak prachtige foto's en word aan het einde beloond met een ongekend uitzicht op de watervallen. De gids steekt het kampvuur aan. Onder het genot van een snack luistert u naar de rondvliegende vogels en de andere dieren die in het bos verstopt zitten. 
Plaats:
Rovaniemi,Auttinköngäs

Een dagje riviervissen

Dag 5: Een dagje riviervissen

Beleef vandaag een dag aan de rivier. Gooi de hengel uit en kijk of de vissen willen bijten. Een typische Finse bezigheid en heerlijk ontspannend. Geniet van de natuur om u heen en van één van Finlands vele meren. Vis voor baars, snoek of forel. Er word een grill aangemaakt en u kunt dan zelf van de behaalde vangst smullen.

Bezoek aan rendierboerderij 

Dag 6: Bezoek aan rendierboerderij 

Ontmoet de rendieren, die in Lapland erg belangrijk zijn. Vroeger werden ze gebruikt als vervoersmiddel, tegenwoordig voor een hoop andere doeleinden. De meesten lopen vrij rond in de Finse bossen. U kunt ze vandaag van dichtbij zien en ze te eten geven. De boer vertelt u alles over de leuke dieren. Zittend om het kampvuur met een snack en een heerlijk warm drankje kunt u luisteren naar zijn verhalen. 
Plaats:
Rovaniemi

Vertrek uit Finland

Dag 7: Vertrek uit Finland

Vandaag is de laatste dag van de vakantie. De gids zal u bij uw accommodatie ophalen. Geniet nog van de prachtige natuur om u heen wanneer de gids u terug brengt naar het vliegveld. En vlieg vandaar weer terug naar Nederland. 
Plaats:
Rovaniemi
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.575 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Finland volgens uw wensen