De Wildernis van Lapland

FinlandDe Wildernis van Lapland

Avontuur
Kom naar het winterse landschap van Fins Lapland. Ontmoet de rendieren, bewonder het Noorderlicht in de hemel en ontmoet de Kerstman. Voor liefhebbers van een besneeuwd sprookjeslandschap is dit een droom die uitkomt! Tijdens uw verblijf in Pello gaat u erop uit voor verschillende spannende activiteiten, zoals berg wandelen met sneeuwschoenen en een sledetocht. We sluiten af met een dagtocht naar Svanstein, dat in Zweden ligt, waar we een bijzondere tocht maken. Deze sportieve en avontuurlijke reis zult u niet snel vergeten! Deze reis is mogelijk van november tot maart 
Reisideeën aangeraden door
Tara Lokale*r Finland Expert*in
Duur van de reis
7 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.299
Reisprogramma
Aankomst in Rovaniemi

Dag 1: Aankomst in Rovaniemi

Welkom in de hoofdstad van Fins Lapland en ook het thuis van de Kerstman. We halen u van de luchthaven en brengen u gelijk naar het huis van de beroemdste inwoner van het land, de Kertsman, waar u kennis kunt maken. Heel bijzonder: dwars door het dorp loopt de poolcirkel, deze kunt u oversteken en als aandenken krijgt u een mooi certificaat. De volgende stop is een husky farm, waar u de lieve hondjes mag aaien. We maken ook een spannende sledetocht door de witte bossen. En we sluiten af met een bijzondere zoektocht naar het natuurfenomeen Noorderlicht. Bij het kampvuur grillen we worstjes en maken we Lapse thee. Dan wordt u met een transfer naar uw accommodatie gebracht. 
Plaats:
Rovaniemi

Wandeling met sneeuwschoenen

Dag 2: Wandeling met sneeuwschoenen

Beleef de kalmte van de arctische natuur op de besneeuwde paden van een magisch bos. Volg het pad dat ter ere van olympisch kampioen Eero Mäntyranta gemaakt is tot aan de top van Pallistaja. U wordt getrakteerd op een adembenemend uitzicht. Op deze bijzondere plek steken we de barbecue aan voor een heerlijke traditionele Lapse lunch. En die avond gaan we net als gister op zoek naar het Noorderlicht. 

Leer vissen op zijn Laps

Dag 3: Leer vissen op zijn Laps

Pello is met zijn tientallen meren en rivieren een echte vissersstad. Probeer uw lunch op een traditionele manier te vangen door een gat in het ijs. U leert meer over de technieken en kunt dan ontspannen aan het wak. En maar hopen dat ze bijten! Om warm te blijven maken we een kampvuur. En die avond gaan we nogmaals op jacht naar Aurora Borealis, wederom met heerlijke BBQ en warme thee. 

Bezoek rendierboerderij

Dag 4: Bezoek rendierboerderij

U ontmoet vandaag een echte rendierhoeder. Maak kennis met deze oeroude traditie en leer alles over de rendieren en het werk. U kunt de dieren aanraken en aaien. Het is ook mogelijk om een sleetocht door de bossen te maken (niet inclusief).

Bezoek een husky farm

Dag 5: Bezoek een husky farm

Heeft u nog geen genoeg van de schattige Lapse dieren? Dat is mooi, want we bezoeken vandaag nogmaals een husky farm. De schattige diertjes kijken u aan wanneer u binnen komt. U mag ze natuurlijk aaien en met ze knuffelen. Het is mogelijk om een sleetocht door de boosen te maken (niet inclusief). 

Een dagje Zweden

Dag 6: Een dagje Zweden

Ontdek vandaag Zweeds Lapland in het natuurpark Svanstein. We nemen u mee op een bijzondere tocht met sneeuwschoenen naar de top van de berg. U loopt 6 km door een prachtig, oeroud poolbos. We bezoeken hier het Maupertius & Struve Memorial op de top van de berg, dat UNESCO werelderfgoed is. We gaan ook op zoek naar sporen van wilde dieren in de sneeuw. En 's avonds wordt u terug naar Finland gebracht. 

Vertrek vanaf Rovaniemi

Dag 7: Vertrek vanaf Rovaniemi

Deze bijzondere en sportieve reis in het winter wonderland van Lapland is afgelopen. Het Noorderlicht is een herinnering die u altijd bij zal blijven. We brengen u naar de luchthaven en tijdens uw terugvlucht kunt u nog even nagenieten van deze fijne reis. Hopelijk tot snel!
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.299 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Finland volgens uw wensen