Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Covid-19 - Heropening van de grenzen:meer informatie

FinlandEen avontuur op het ijs

 • Sport en Avontuur
We nodigen u uit voor een reis aan de andere kant van de poolcirkel in een bijzonder wit sneeuwlandschap. Tijdens deze actieve reis ontdekt u elke dag Lapland op een andere manier. U maakt kennis met de Kerstman, zoeft door het bos in een slee getrokken door husky's en rendieren, beleeft een typisch saunadagje en bezoekt een dierentuin met honderden arctische soorten en het indrukwekkende ijshotel...

We nodigen u uit voor een reis aan de andere kant van de poolcirkel in een bijzonder wit sneeuwlandschap. Tijdens deze actieve reis ontdekt u elke dag Lapland op een andere manier. U maakt kennis met de Kerstman, zoeft door het bos in een slee getrokken door husky's en rendieren, beleeft een typisch saunadagje en bezoekt een dierentuin met honderden arctische soorten en het indrukwekkende ijshotel. Kortom, een reis vol leuke en spannende activiteiten. U zult zich dus niet vervelen!

​Deze reis is mogelijk van november tot maart

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Bergen
  Bergen
 • Hiking
  Hiking
 • Slee-honden
  Slee-honden
 • Stad
  Stad

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Rovaniemi

Welkom in de hoofdstad van Lapland en tevens de thuisbasis van de Kerstman. U wordt naar uw hotel gebracht en na een korte stop vertrekken we naar Santa Claus Village. Praat met de Kerstman en ontdek de magische wereld van de elven. Ontmoet Rudolph het rendier en zijn vriendjes. En steek over naar het arctisch gebied, de poolcirkel gaat namelijk dwars door dit dorp heen. Voor de oversteek ontvangt u een mooi certificaat. 

Optioneel:

IJsvissen: vistour op het meer in het ouroude bos, gevolgd door kampvuur met Lapse worst en zalm

Plaats:
Rovaniemi

Dag 2: Bezoek aan een Wildlife Park

Ontdek meer dan 200 arctische dieren in het Ranua Wildlife Park. Het populairst zijn de elanden en ijsberen, maar er zijn hier ook wolven, rendieren en poolvossen. De beste tijd om de dieren te zien is als ze eten, dus bekijk de brochure om de voedertijden te vinden. Sluit de dag af met een heerlijke lunch bij het kampvuur in het bospark van de dierentuin.

Optioneel

- Noorderlicht fotografie tour: een professionele fotograaf neemt u mee om dit bijzondere fenomeen vast te leggen, inclusief traditionele maaltijd met bosbessenthee

Plaats:
Rovaniemi

Dag 3: Een wandeling op sneeuwschoenen

Onze gidsen nemen u mee naar het arctische bos, voor een wandeling met sneeuwschoenen door de unieke en wonderlijke natuur. Geniet van de pure lucht van Lapland! Tijdens de wandeltocht komt u volledig tot rust en heeft u volop de mogelijkheid om van de sprookjesachtige natuur te genieten. Die avond trakteren we u op gegrild eten bij het kampvuur in Vaattunki, waar de gids u vertelt over de lokale gebruiken en de dieren die hier voorkomen. 

Optioneel:

Noorderlicht fotografie tour: is het gister niet gelukt, dan heeft u vandaag nogmaals de kans om Aurora Borealis op de foto te krijgen

Plaats:
Rovaniemi

Dag 4: Sledetocht met husky's en rendieren

Maak kennis met de dieren waar Lapland zo bekend om staat. We bezoeken vandaag een rendierenboerderij en een husky farm en maken op beide plekken een spannende sledetocht door het winter wonderland. Laat u letterlijk meeslepen tijdens deze bijzondere ervaring. En proef na afloop koekjes en warm bosbessensap, een typisch lokale drank, terwijl u luistert naar de verhalen van de herder.

Optioneel: 

Sauna en openlucht jacuzzi: ervaar een traditionele Finse saune, gevolgd door een duik in het koude water of rollen in de sneeuw en bubbel in de jacuzzi met boven u het Noorderlicht

Plaats:
Rovaniemi

Dag 5: IJsvissen op het meer

We proberen een activiteit die onder de Lappen erg populair is en die geschikt is voor alle leeftijden: ijsvissen! We gaan het bevroren meer op middenin het arctische bos. En dan maar kijken of ze willen bijten! Na afloop is het mogelijk om de vangst op de gril te leggen voor het diner. Bij het kampvuur krijgt u een typisch Lapse maaltijd met worstjes en zalm. Geniet ervan!

Optioneel: 

Bezoek Arktikum Museum: een interessante voorstelling over de samicultuur, klimaatverandering en de flora en fauna van de Pool

Plaats:
Rovaniemi

Dag 6: Een kasteel van ijs

Maak u klaar voor een bijzondere belevenis. We bezoeken vandaag het Ice Castle Snowhotel, dat helemaal van ijs gemaakt is. Wandel door de mooie kamers met prachtige ijssculpturen en meubilair gemaakt door kunstenaars en bekijk de kapel en de sneeuwsauna. De gids vertelt u alles over de bouw. Tijdens het bezoek krijgt u warm bosbessensap en koekjes. Het is mogelijk om af te sluiten met een drankje in de Ice Bar (niet inbegrepen). 

Optioneel: 

Ice Floating: in een warm overlevingspak drijft u op het meer, met misschien wel het Noorderlicht in de lucht

Plaats:
Rovaniemi

Dag 7: Vertrek van Rovaniemi

Een bijzondere week in het winterse sneeuwlandschap van Finland komt tot een eind. Met een transfer wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht. U heeft ongetwijfeld een schat aan nieuwe herinneringen opgedaan. Geniet na tijdens uw terugreis, hopelijk tot een volgende keer. 

Plaats:
Rovaniemi

Rovaniemi

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.400 / 7 dagen
Exclusief internationale vluchten
Prijs per persoon 1399
* Korting van 20 % voor kinderen (4-14 jaar)
* Minimaal 2 reizigers per reservering

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie in 3-sterrenhotel, inclusief ontbijt
 • Maaltijden zoals beschreven in het reisplan
 • Luchthaventransfers en vervoer volgens het reisplan
 • Tours in groepsverband en met Engels- of Nederlandstalige gids: Santa Claus Village, poolcirkel lijn, Rauna Dierenpak, wandeling op sneeuwschoenen, Rendier- en Husky farm, ijsvissen
 • Toegangsprijzen voor alle activiteiten en tours
 • Noodlijn tijdens de tour
 • Winterkleding

Niet inbegrepen in de prijs

 • Binnenlandse en internationale vluchten
 • Overige maaltijden en dranken
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Finland (7)

Andere voorbeeldreizen