Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

FinlandNatuurreis naar Fins Lapland

 • Buiten de gebaande paden
Het recept voor deze fantastische reis bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten van Fins Lapland: avontuur, de opvallende schoonheid van het arctische landschap en het Noorderlicht. Rovaniemi is de ideale uitvalsbasis voor een groot aantal spannende activiteiten. U gaat ijsvissen, ijszwemmen, prachtige wandelingen maken, een husky farm bezoeken en nog veel meer! En u maakt uiteraard kennis met he...

Het recept voor deze fantastische reis bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten van Fins Lapland: avontuur, de opvallende schoonheid van het arctische landschap en het Noorderlicht. Rovaniemi is de ideale uitvalsbasis voor een groot aantal spannende activiteiten. U gaat ijsvissen, ijszwemmen, prachtige wandelingen maken, een husky farm bezoeken en nog veel meer! En u maakt uiteraard kennis met het bijzondere natuurverschijnsel dat hier in de winter voorkomt, het spectaculaire Noorderlicht. 

​Deze reis is mogelijk van november tot maart

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Natuur
  Natuur
 • Stad
  Stad
 • Slee-honden
  Slee-honden
 • Ontspanning
  Ontspanning

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Rovaniemi

Welkom in de geweldige hoofdstad van Lapland en thuis voor één van de beroemdste personen op aarde: de Kerstman. Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht en naar uw moderne hotel gebracht. Daarna kunt u de dag zelf invullen. Ontdek alvast de omgeving en geniet van de natuur rondom het hotel.

Optioneel:

- Noorderlicht fotografietour: een tocht naar de beste uitzichtlocaties voor Aurora Borealis onder begeleiding van een professionele fotograaf, inclusief traditionele Finse maaltijd.

Plaats:
Rovaniemi

Dag 2: De bevroren watervallen

We gaan naar één van de mooiste plekjes in Lapland, namelijk Korouoma. Deze plaats staat bekend om de bevroren watervallen die in de winter op de hoge kliffen te zien zijn. Langs het wandelpad spotten we er 14. Geniet van een mooie wandeling door de winterse natuur. De lunch bij het kampvuur is inbegrepen. 

Plaats:
Rovaniemi

Dag 3: IJsvissen, de sauna en ijszwemmen

Na een wandeling over het bevroren meer maken we een gat in het ijs en gooien we een hengel uit. De gids leert u hoe het werkt en welk gereedschap u nodig heeft. En dan maar kijken of ze willen bijten! Een lunch bij het kampvuur is inbegrepen. Na afloop kunt u heerlijk opwarmen in de sauna bij het meer. Voor de durfals hoort hier een duik in het (letterlijk) ijskoude meer ook bij.

Plaats:
Rovaniemi

Dag 4: Fotografeer het Noorderlicht

We laten de hoofdstad achter ons en gaan op zoek naar de allerbeste plekken om het bijzondere natuurfenomeen Aurora Borealis te spotten. Tijdens een gezellige barbecue wachten we tot het Noorderlicht de hemel kleurt. Een beroepsfotograaf helpt u om de allermooiste foto's te schieten. Een ervaring om nooit te vergeten!

Plaats:
Rovaniemi

Dag 5: Vrije dag

U kunt vandaag op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Mogen wij een voorstel doen? Ga ontspannen in een typisch Finse sauna, ga winkelen of geniet van een prachtige wandeling langs de bevroren rivier. Of boek een optionele activiteit bij. 

Optioneel: 

- Santa Claus Village: Maak kennis met de Kerstman, zijn elven en Rudolph in het thuisdorp van de beste man.

Plaats:
Rovaniemi

Dag 6: Husky farm met sledetocht

We laten de stad achter ons om op bezoek te gaan bij een husky farm. De lieve hondjes begroeten u bij binnenkomst vrolijk. Een ervaren sleedrijver neemt u mee op een onvergetelijke tocht door de prachtige witte bossen. Durft u het aan om de slee ook zelf een stukje te drijven? Na afloop wordt u verwend met traditionele Lapse hapjes en drankjes. En natuurlijk is er tijd om te knuffelen met de husky's en foto's te maken. 

Plaats:
Rovaniemi

Dag 7: Laatste dag in Lapland

Na een spannende week in het Winter Wonderland van Fins Lapland zit uw reis er op. U gaat met een koffer vol mooie herinneringen huiswaarts. We zien u graag nog een keertje terug in het hoge noorden. 

Plaats:
Rovaniemi

Rovaniemi

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.300 / 7 dagen
Exclusief internationale vluchten
Prijs per persoon 1299
* Korting van 20 % voor kinderen (4-14 jaar)
* Minimaal 2 reizigers per reservering

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie in 3-sterrenhotel in het centrum van Rovaniemi, inclusief ontbijt
 • Maaltijden volgens reisplan
 • Engels- of Nederlandstalige gids
 • Tours en activiteiten in groepsverband, zoals beschreven in het reisplan
 • Noodlijn tijdens de tour
 • Winterkleding tijdens de activiteiten
 • Luchthaventransfer

Niet inbegrepen in de prijs

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Binnenlandse en internationale vluchten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Overige maaltijden en dranken

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Finland (10)

Andere voorbeeldreizen