De absolute hoogtepunten

ArmeniëDe absolute hoogtepunten

Hoogtepunten
Bezoek in negen dagen de belangrijkste bezienswaardigheden van Armenië, het land van de stenen met een verhaal. Duik in het verleden in eeuwenoude kerken, kloosters en forten in de uithoeken van het land. U maakt niet alleen kennis met de rijke geschiedenis, maar ook met de lokale bevolking en hun tradities. U krijgt te zien hoe de wijn wordt gemaakt, ontdekt de lokale dansen en proeft de overheerlijke Armeense keuken in authentieke restaurants. En tijdens de gehele reis rijdt u door de prachtige landschappen die dit land rijk is. Kortom, een klassieke reis door het bijzondere Armenië!
Reisideeën aangeraden door
Naira Lokale*r Armenië Expert*in
Duur van de reis
9 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.120
Reisprogramma
Aankomst in Jerevan

Dag 1: Aankomst in Jerevan

Op het vliegveld van Zvartnots wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Die middag staat een stadstour op het programma. Wandel langs de hoogtepunten van de stad, zoals de Cascade, het operagebouw en het Republiekplein. Bezoek ook het Genocidemonument en het bijzondere Matenadaran Manuscriptenmuseum, waar u de oudste en rijkste manuscripten van de wereld kunt bewonderen! Inclusief lunch en diner Accommodatie : Hotel Hrazdan (Jerevan)
Plaats:
Jerevan

Reis door de tijd

Dag 2: Reis door de tijd

We nemen u mee naar het centrum van de Armeense Apostolische Kerk: de Echmiatsin Kathedraal. Dit is een van de oudste officiële christelijke kerken ter wereld! Onderweg stopt u bij de ruïnes van Zvartnots, ooit een meesterlijke kathedraal. Beide locaties zijn UNESCO werelderfgoed. Terug in Jerevan bezoekt u het Historisch Museum en het centrale plein. Maak kennis met Armenië van de steentijd tot nu! Inclusief ontbijt en lunch Accommodatie : Hotel Hrazdan (Jerevan)
Plaats:
Jerevan,Vagharshapat

De legende van de speer

Dag 3: De legende van de speer

U bezoekt de Garnitempel die in de 1e eeuw is gebouwd ter ere van de Zonnegod. U heeft vanaf hier een prachtig uitzicht over de vallei. Hierna gaat u naar het 13-eeuwse Geghardklooster. Volgens een legende is de speer die in het lichaam van Christus werd gestoken hier eeuwenlang bewaard. Geghard is Armeens voor 'speer'. Tot slot kunt u snuffelen tussen de handgemaakte producten op de markt Vernissage. Inclusief ontbijt en lunch Accommodatie : Hotel Hrazdan (Jerevan)
Plaats:
Jerevan

Tussen meren en bergen

Dag 4: Tussen meren en bergen

U reist naar een van de grootste zoetwatermeren ter wereld, het Sevanmeer. Op 1900m hoogte is dit niet de ideale plek om te zwemmen, maar de ligging tussen de bergen is uitzonderlijk mooi. U stopt om twee kerken uit de 9e eeuw te bezoeken. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over het meer. U rijdt dan door het Nationale Park van Dilijan naar het Haghartsin klooster, dat verborgen ligt in de bossen. Inclusief ontbijt en lunch Accommodatie : Hotel Hrazdan (Jerevan)
Plaats:
Sevan,Dilijan

Uniek reliëf van God

Dag 5: Uniek reliëf van God

Er staat een lange reis op het programma, maar u stopt onderweg wel bij enkele hoogtepunten. U bezoekt het Khor Virap klooster dat een prachtig uitzicht biedt op de berg Ararat. U wordt rondgeleid door het Areni-1 grottencomplex met zijn 6000 jaar oude wijnmakerij. En u gaat naar het Novarank klooster, waar u een unieke afbeelding van God kunt zien. Uw overnacht vandaag in de gezellige stad Goris. Inclusief ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Mirhav (Goris)
Plaats:
Ararat,Areni,Goris

'Vliegen' met Wings of Tatev

Dag 6: 'Vliegen' met Wings of Tatev

U rijdt terug naar de hoofdstad, met onderweg weer een paar bijzondere stops. In Tatev neemt u de langste kabelbaan ter wereld om een indrukwekkend klooster te bezoeken. Het enorme complex met kerken en eetzalen is nog in gebruik op kleine schaal. Dan stopt u in Areni, waar u lokaal gemaakte wijn kunt proeven en een rondleiding krijgt door de wijnfabriek. De avond in Jerevan kunt u vrij besteden. Inclusief ontbijt en lunch Accommodatie : Hotel Hrazdan (Jerevan)
Plaats:
Tatev,Areni,Jerevan

Vrije dag in Jerevan

Dag 7: Vrije dag in Jerevan

U heeft vandaag de hele dag vrij om op eigen gelegenheid Jerevan verder te ontdekken. Museumliefhebbers zijn hier op de juiste plek, er is een grote keuze uit interessante musea. U kunt ook kiezen voor een dagje winkelen, heerlijk koffiedrinken op een van de vele terrasjes of ontspannen in uw comfortabele hotel met een goed boek. Geniet ervan! Inclusief ontbijt Accommodatie : Hotel Hrazdan (Jerevan)
Plaats:
Jerevan

Op naar de hoogste berg!

Dag 8: Op naar de hoogste berg!

Vlakbij Jerevan vindt u de met 4090m hoogste berg, Aragats, waar u naar het hoogste punt rijdt voor een adembenemend uitzicht. Onderweg stopt u bij het Ambertfort, dat Armeens is voor 'het fort in de wolken'. Dat klopt ook wel, omdat het op 2300m ligt. De ruïnes laten goed zien hoe men hier in de 7e eeuw leefde. De laatste stop is het kleine Saghmosavank klooster dat naast een diepe kloof staat. Inclusief ontbijt Accommodatie : Hotel Hrazdan (Jerevan)
Plaats:
Aragats,Jerevan

Vertrek vanaf Jerevan

Dag 9: Vertrek vanaf Jerevan

Uw reis langs de mooiste bezienswaardigheden van Armenië komt vandaag tot een eind. U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. We hopen dat u heeft genoten van deze reis vol geschiedenis, cultuur en overweldigende natuur. Hopelijk zien we u snel weer terug!
Plaats:
Jerevan
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.120 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Armenië volgens uw wensen