Highlights, wandelen in de Albanese Alpen en Kosovo

AlbaniëHighlights, wandelen in de Albanese Alpen en Kosovo

Avontuur
Deze rondreis neemt u mee naar belangrijkste bezienswaardigheden van Albanië en Kosovo. U bezoekt historische steden, UNESCO-Werelderfgoed locaties en de witte stranden van de Albanese Riviera. Maar we nemen u ook mee naar een gedeelte van Albanië dat nog onontdekt is. Wandel door de ruige bergen van de Albanese Alpen in Valbona. En als kers op de taart sluiten we af met een paar dagen sightseeing in Kosovo. U zult deze reis niet snel vergeten!
Reisideeën aangeraden door
Jorik Lokale*r Albanië Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.710
Reisprogramma
Welkom in Albanië!

Dag 1: Welkom in Albanië!

Op het vliegveld 'Nene Teresa' (Moeder Teresa) wacht uw chauffeur en gids op u om u naar uw hotel te brengen. Als hier tijd voor is duiken we gelijk de Albanese geschiedenis in tijdens een bezoek aan het Nationaal Historisch Museum. Rust daarna lekker uit van uw vlucht in het hotel. 's Avonds zien we u terug voor het diner in een traditioneel Albanees restaurant. Eet smakelijk! Accommodatie : Hotel Vila 60 (Tirana)
Plaats:
Tirana

Amfitheater en stadstour Berat

Dag 2: Amfitheater en stadstour Berat

U laat Tirana achter zich voor de havenstad Durres, waar u het amfitheater bezoekt. Dan rijden we naar het zuiden, naar een stad die UNESCO Werelderfgoed is, Berat. Uw gids wandelt met u door de oude wijk Mangalem en u bezoekt het etnografisch museum. U bezoekt het Onufri museum met kunst van de Albanese schilderaar. Als afsluiter bezoekt u het kasteel, waar ook nu nog mensen wonen. Accommodatie : White City (Berat)
Plaats:
Durrës District,Berat

Een dag vol geschiedenis

Dag 3: Een dag vol geschiedenis

U bezoekt vandaag twee bijzondere historische locaties. Het Ardenica klooster stamt uit de 13e eeuw, volgens legende trouwde de beroemde Skanderberg hier ooit. De ruïnes van Apollonia liggen aan de beroemde Via Egnatia. Deze Griekse stad uit 200 BC bloeide op in de Romeinse tijd en had wel 50.000 inwoners! U rijdt dan door naar Vlora, waar u er 's middags op eigen gelegenheid op uit kunt gaan. Accommodatie : Hotel Bologna (Vlorë)
Plaats:
Ardenicë,Vlorë

De Albanese Riviera

Dag 4: De Albanese Riviera

U rijdt langs de prachtige kust. In het Llogara National Park kunt u genieten van het uitzicht op de Ionische Zee. We bezoeken de parel Dhermi, met zijn witte strand en het kasteel van Ali Pasha in Porto Palermo. Tijdens het communistische regime was dit een geheime onderzeebasis, de basis en tunnel zijn nog steeds zichtbaar. We lunchen in Borsh, tussen watervallen en stromend water, een oase van rust. Accommodatie : Brilant (Sarandë)
Plaats:
Llogara National Park,Himarë,Sarandë

Twee UNESCO Werelderfgoed-locaties

Dag 5: Twee UNESCO Werelderfgoed-locaties

U bezoekt Butrint, een stad die door de Trojanen werd gesticht en eeuwenlang is bewoond. We maken een korte stop bij de indrukwekkende ondergrondse bronnen van 'het Blauwe Oog'. Daarna vervolgt u de reis naar Gjirokastra, ook wel de 'museumstad' genoemd. Men zegt dat dit één van de mooiste historische steden van het land is. In de namiddag heeft u vrije tijd om de stad te verkennen. Accommodatie : Hotel Argjiro (Gjirokastër)
Plaats:
Butrint,Gjirokastër

Stadstour Gjirokastra

Dag 6: Stadstour Gjirokastra

We gaan naar het grootste fort van Albanië, waarin het Nationale Wapenmuseum gevestigd is. Hierna bezoeken we het Etnografisch museum dat gevestigd is in het geboortehuis van de oud-dictator van Albanië, Enver Hoxha. We bezoeken één van de mooiste gebouwen van Gjirokastra, namelijk het huis van Skendulli, waar we een rondleiding krijgen van de eigenaar van het huis. De middag kunt u vrij besteden.  Accommodatie : Hotel Argjiro (Gjirokastër)
Plaats:
Gjirokastër

Op naar Permet!

Dag 7: Op naar Permet!

We zetten de rondreis voort met een bezoek aan Permet dat ook wel 'de stad van de rozen' wordt genoemd. In de namiddag is het mogelijk om naar de prachtige kerk van Leusa te wandelen. Dit duurt ongeveer 45 minuten. U kunt er ook voor kiezen om de rest van de dag in Permet te blijven. Accommodatie : Hotel Ramizi (Përmet)
Plaats:
Përmet

Panoramische route naar Korca

Dag 8: Panoramische route naar Korca

U rijdt door de prachtige omgeving van Permet en door de valleien naar Korca. Onderweg kunt u een warm bad nemen in de thermale baden van Benje. Ook stoppen we bij de Canyons van Permet om het prachtige uitzicht in ons op te nemen. We bezoeken een oude Ottomaanse brug en rijden dan naar onze eindbestemming. Tijdens de hele rit is voldoende de mogelijkheid om foto's te maken. Accommodatie : Life Gallery Hotel (Korca)
Plaats:
Bënjë,Korçë

Optioneel: bezoek Voskopoja

Dag 9: Optioneel: bezoek Voskopoja

Het kleine plaatsje Voskopoja was in het begin van de 18e eeuw een van de belangrijkste plaatsen in de Balkan. Bewonder de muurschilderingen van de Zeografi-broers in de verschillende kerken. Daarna rijden we naar het Ohrid meer. U kunt genieten van een heerlijk diner in een visrestaurant met uitzicht. U kunt er ook voor kiezen om vandaag op eigen gelegenheid Korca te bezoeken. Accommodatie : Enkelana (Pogradec)
Plaats:
Pogradec

Rit naar Kruja

Dag 10: Rit naar Kruja

U heeft de ochtend vrij om door Pogradec te wandelen. Daarna vertrekken we naar Kruja, een stad in het noorden. Deze stad is gebouwd op de flanken van een berg en biedt een prachtig panorama over de kust en omgeving. De stad was het centrum van het legendarische Albanese verzet tegen de Turken onder leiding van volksheld Skanderberg. Accommodatie : Panorama (Krujë)
Plaats:
Krujë

Koman Ferry naar de Alpen

Dag 11: Koman Ferry naar de Alpen

We staan vroeg op voor de rit naar Koman, waar we op de Koman Ferry stappen. In ongeveer 3 uur varen we over het prachtige meer naar Fierze. U kunt volop genieten van de schoonheid en de hoge toppen van de Albanese Alpen. Een korte rit door de prachtige natuur brengt ons naar het bergdorp Valbona, een oase van rust. Die middag maken we een wandeling in de beboste omgeving. Accommodatie : Kol Gjoni Guesthouse (Valbona)
Plaats:
Koman

Bergwandeling Valbona en rit naar Kosovo

Dag 12: Bergwandeling Valbona en rit naar Kosovo

Trek uw wandelschoenen maar vast aan, want we gaan er vandaag te voet op uit! Geniet van de prachtige omgeving en kom hier helemaal tot rust. Het is ook mogelijk om gelijk naar het nieuwste land van Europa, Kosovo, te rijden. In de stad Prizren komen de drie belangrijkste godsdiensten en culturen samen. We bezoeken het kasteel, de Orthodoxe kerk, de moskee en de katholieke kathedraal. Accommodatie : Centrum (Prizren)
Plaats:
Prizren

Erop uit in Kosovo

Dag 13: Erop uit in Kosovo

Vandaag bezoeken we het UNESCO klooster van Decani. Daarna maken we onze weg naar de stad Peja in het noordwesten van Kosovo. In Peja genieten we van een heerlijke lunch bij de oorsprong van de Drini rivier. Daarna maken we een wandeling langs watervallen en bezoeken we een grot. Aan het eind van de middag rijden we terug naar Prizren. Accommodatie : Centrum (Prizren)
Plaats:
Prizren

Pristina en omgeving

Dag 14: Pristina en omgeving

We vertrekken richting de hoofdstad van Kosovo, Pristina, waar we een rondje door de stad lopen en het New Born monument bezoeken. Na Pristina rijden we door naar het UNESCO klooster van Gracanica, gebouwd op de ruïnes van een 13e-eeuws kerkje dat op zijn beurt weer was gebouwd op een kerk uit de 6e eeuw. Een laatste stop is de grot van Gadime, voor we weer terugrijden naar Prizren. Accommodatie : Centrum (Prizren)
Plaats:
Prisjtina

Vertrek vanaf Prizren

Dag 15: Vertrek vanaf Prizren

Afhangend van uw vertrektijd heeft u vandaag nog even de tijd in Prizren. Wandel op uw gemak rond en koop souvenirs voor de thuisblijvers. Daarna brengen we u naar de luchthaven voor uw terugreis. U neemt ongetwijfeld een boel mooie herinneringen mee naar huis. Hopelijk zien we u snel weer een keertje! 
Plaats:
Prizren
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.710 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Albanië volgens uw wensen