Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Avontuurlijke trektochten door de jungle

MaleisiëAvontuurlijke trektochten door de jungle

Boek Gerust
 • Sport en Avontuur
Borneo heeft uitgestrekte oerwouden met wilde dieren, inheemse stammen en endemische planten. De beste manier om het regenwoud te verkennen is door meerdaagse trektochten op verschillende locaties te doen. Deze reis is ontworpen met dat specifieke doel. U trekt door Bako National Park op zoek naar inheemse wilde dieren. In het Batang Ai National Park ontmoet u de lokale stammen van de jungle, terw...

Borneo heeft uitgestrekte oerwouden met wilde dieren, inheemse stammen en endemische planten. De beste manier om het regenwoud te verkennen is door meerdaagse trektochten op verschillende locaties te doen. Deze reis is ontworpen met dat specifieke doel. U trekt door Bako National Park op zoek naar inheemse wilde dieren. In het Batang Ai National Park ontmoet u de lokale stammen van de jungle, terwijl u op zoek gaat naar wilde orang-oetans. In Mulu National Park beklimt u de Pinnacles en volgt u het oude pad van koppensnellers. U sluit af in de noordoostelijke staat Sabah waar u over de minder bekende Salt Trail trekt. Tijdens deze reis wordt u volledig ondergedompeld in de regenwouden van Borneo.

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Hiking
  Hiking
 • Planten en bloemen
  Planten en bloemen
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Bos & Jungle
  Bos & Jungle
 • Eiland
  Eiland

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Kuching

Bij aankomst in Kuching ontmoet u de chauffeur voor een korte transfer naar het centrum. Check in en breng de rest van de dag vrij door. Wandel door de leuke en comfortabele stad. Vergeet niet om een kijkje te nemen bij het Waterfront en er zijn in de buurt ook veel leuke musea om te bezoeken. Kuching is beroemd om zijn heerlijke gerechten, waaronder de Sarawak Laksa en de Kolo Mee!

Plaats:
Kuching
Accommodatie
Riverside Majestic (Kuching)

Dag 2: Wandel het Paku-pad in Bako NP

Een transfer en een tocht in een motorboot brengen u naar het Bako National Park. U overnacht in het Park Guesthouse en kunt na het inchecken alvast rond het informatiecentrum wandelen om hagedissen, makaken en andere dieren te spotten. Na de lunch gaat u de mangrovebossen in, op zoek naar slijkspringers en wenkkrabben. Volg het Paku-pad en zoek naar neusapen en vleesetende planten en zie de veranderende vegetatie.

Plaats:
Bako National Park
Accommodatie
Bako National Park HQ (Bako National Park)

Dag 3: De wilde dieren van Bako

Breng de hele dag door in Bako National Park. Verken de paden samen met uw gids en houd uw ogen open om dieren te spotten. Wandel naar één van de stranden en ga op zoek naar de vele vogels die dit gebied leven. Vertel de gids welke dieren u graag zou willen zien, met de informatie van de laatste waarnemingen en het advies van lokale gidsen wordt de beste wandelroute gepland. 

Plaats:
Bako National Park
Accommodatie
Bako National Park HQ (Bako National Park)

Dag 4: Terugreis naar Kuching

Ga vroeg in de ochtend vogels spotten langs de baai van Telok Assam. Na het ontbijt in de lodge heeft u nog wat tijd voor uzelf voor u terug naar de steiger loopt om de boot naar Bako Village te nemen. Een busje brengt u terug naar Kuching, waar u de avond op uw gemak door kunt brengen. 

Plaats:
Kuching
Accommodatie
Riverside Majestic (Kuching)

Dag 5: Een bezoek aan de Iban-stam

Vandaag bent u even onderweg. Over land en met een longboat maakt u de reis naar de Iban-stam. U komt 's middags aan. Kom even bij van de lange dag in uw lodge en geniet van een lekker diner. Dan bezoekt u met uw gids een traditioneel longhouse en brengt u tijd door met de stamleden. Leer alles over de cultuur en probeer de zelfgemaakt rijstwijn. Gegarandeerd een bijzondere avond! 

Plaats:
Batang Ai
Accommodatie
Nanga Sumpa Lodge (Batang Ai)

Dag 6: Op zoek naar orang-oetans in het wild

Na een vroeg ontbijt begint u aan een wandeltocht achter het longhouse. We kiezen een pad uit waar u de meeste kans heeft om wilde orang-oetans tegen te komen. De trekking duurt ongeveer 4 tot 5 uur, dan keert u terug naar de lodge voor de lunch. Daarna heeft wat tijd voor uzelf, lees een goed boek op de veranda of wandel door de omgeving. Eind van de middag maakt u een tweede wandeling op zoek naar orang-oetans en nesten.

Plaats:
Batang Ai
Accommodatie
Nanga Sumpa Lodge (Batang Ai)

Dag 7: Een hele dag wandelen in Batang Ai

Maak nog een wandeling over de paden rond de heuvels in de omgeving op zoek naar orang-oetans, neushoornvogels, makaken en vogels. Hoewel orang-oetans slechts af en toe worden gezien, zien we vaak nesten langs de jungle paden. Na lunch in de lodge stapt u in de longboat voor een frisse duik bij een mooie waterval. De bootsman laat onderweg zijn kunsten met een Iban-werpnet zien. U wandelt verder naar het jungle kamp waar u overnacht. In dit gebied worden vaak orang-oetans gezien, vooral 's ochtends vroeg en in de late middag. Na het diner kunt u een korte nachtwandeling maken of ontspannen.

Plaats:
Batang Ai
Accommodatie
Lubok Kasai Jungle Camp (Batang Ai)

Dag 8 tot 9: Twee dagen wandelen in de jungle

Heeft u nog geen orang-oetan gespot? Dan heeft u deze twee dagen nogmaals de kans. Samen met de gids trekt u er 's ochtends op uit en 's middags is er tijd om te zwemmen in de heldere frisse rivier op een paar meter afstand van de lodge. Verzamel samen met de lokale bevolking bamboescheuten voor het diner. Volg in de late namiddag de gids voor nog een wandeling in de jungle. Probeer beweging te spotten in het bladerdak van de hoge bomen. 

Plaats:
Batang Ai
Accommodatie
Lubok Kasai Jungle Camp (Batang Ai)

Dag 10: Terug naar Kuching

Na een laatste ontbijt in de jungle van Batang Ai gaat u stroomafwaarts de rivier af. En dan is het nog een paar uur rijden voor u weer terug in Kuching bent. Onderweg is er een lekkere lunch in een lokaal restaurant. Tegen het eind van de middag komt u aan in het hotel. 

Plaats:
Kuching
Accommodatie
Riverside Majestic (Kuching)

Dag 11: Vrije dag in Kuching

Na het avontuur in de jungle bent u weer terug in de bewoonde wereld. U kunt vandaag vrij besteden in de gezellige hoofdstad van Sarawak. Er zijn hier veel fijne restaurants, leuke bars en coffeeshops. U kunt verschillende musea bezoeken in het centrum en het is een aanrader om één van de Sampans (watertaxi's) over de rivier te nemen om Fort Margherita en Brooke Gallery te bezoeken.

Plaats:
Kuching
Accommodatie
Riverside Majestic (Kuching)

Dag 12: De grotten van Gunung Mulu

Een korte vlucht brengt u naar de volgende bestemming: Mulu. De lokale gids brengt u naar de accommodatie. Die middag komt hij u weer halen voor een bezoek aan de Deer Caves. Door het regenwoud wandelt u naar één van de grootste grotten ter wereld! Dan bewondert u nog de Lang grot in de buurt, die er weer heel anders uit ziet. En u sluit af met een heel bijzonder schouwspel. Tegen het vallen van de avond verlaten miljoenen vleermuizen de grot op zoek naar eten. 

Plaats:
Gunung Mulu National Park
Accommodatie
Mulu National Park (Rainforest room) (Gunung Mulu National Park)

Dag 13: Verken de Wind & Clearwater grotten

Stap in de longboat en bezoek het Penan longhouse in Batu Bungan. Dan vaart u verder naar de ingang van de grotten van Wind en Clearwater. Na het bezoek kunt u genieten van een picknicklunch en een duik in het kristalheldere water van de rivier. Vervolg uw reis per longboat naar Kuala Litut. Wees voorbereid om de boot te duwen als het waterniveau te laag is. En dan begint u aan een wandeling van 8 km door de jungle naar Camp 5 voor de overnachting. 

Plaats:
Gunung Mulu National Park
Accommodatie
Mulu Camp 5 (Gunung Mulu National Park)

Dag 14: Bergopwaarts naar de Pinnacles

Begin de dag met een stevig ontbijt en bereid u voor op de klim naar de Pinnacles. Onderweg vertelt de gids u alles over het bijzondere kalksteen in het gebied. De wandeling is maar 2,5 kilometer, maar u stijgt wel 1200 meter en daarom is het best zwaar! Maar eenmaal boven wordt u beloond met een adembenemend uitzicht over de Pinnacles. U keert om en loopt op uw gemak terug naar Camp 5. 

Plaats:
Gunung Mulu National Park
Accommodatie
Mulu Camp 5 (Gunung Mulu National Park)

Dag 15: Onderweg naar Limbang

Vanochtend loopt u het 11,3 km lange wandelpad naar Kuala Terikan waar een longboat wacht om u naar Mentawai Park te brengen en verder naar het Iban longhouse. Neem vanaf het longhouse een busje naar Limbang, waar u in de vroege avond aankomt. Geniet van een heerlijk diner en een goede nachtrust na een paar dagen wandelen in de jungle. 

Plaats:
Limbang
Accommodatie
Purnama Hotel (Limbang)

Dag 16: Over het water naar Kota Kinabalu

U neemt vandaag twee veerboten. De eerste brengt u in een paar uur naar het eiland Labuan, waar u de tijd heeft om te lunchen. De tweede veerboot gaat naar het kuststadje Kota Kinabalu. In de late namiddag komt u aan bij de accommodatie. De rest van de avond kunt u vrij besteden. Wandel door de gezellige stad, ga op zoek naar een heerlijke Maleisische maaltijd in één van de gezellige eettentjes en drink een drankje aan het water. 

Plaats:
Kota Kinabalu
Accommodatie
Shangri-La (Kota Kinabalu)

Dag 17: Een dagje ontspannen eilandhoppen

Vandaag gaat u er met de boot op uit vanaf het Waterfront. Eerst vaart u in 20 minuten naar het beeldschone Manukan. Geniet van het strand, de zon en de zee. U kunt hier snorkelen, zwemmen of een heerlijke strandwandeling maken. In de late ochtend stapt u weer op de boot om naar het eiland Sapi te varen. Hier krijgt u een lunch voorgeschoteld en heeft u nog de hele middag om te relaxen op het strand. Die middag wordt u weer netjes teruggebracht naar het hotel. 

Plaats:
Kota Kinabalu
Accommodatie
Shangri-La (Kota Kinabalu)

Dag 18: De vooravond van een nieuwe trek

U ontmoet de chauffeur en gids en rijdt samen naar Tikolod Village, waar u tijdens een lokale lunch alles te horen krijgt over de trektocht van de komende paar dagen. U gaat een 34 kilometer lange wandeling maken over de paden die de Tambunan bevolking vroeger gebruikte om handel te drijven. Ze ruilden hun producten voor zout en daar komt de naam 'Salt Trail' vandaan. De rest van de dag kunt u nog even ontspannen. 

Plaats:
Kampung Tikolod Ulu

Dag 19: Drie daagse Salt Trail trekking

Trek uw wandelschoenen aan en begin aan een hike de diepe jungle van Borneo in. U loopt door de indrukwekkende torenhoge bomen en leert onderweg van alles over de natuur om u heen. De gids vertelt hoe de lokale bevolking de planten gebruiken in hun dagelijks leven. Na een tocht van zo'n 7 uur komt u aan in de homestay van Kampung Kiunop voor een welverdiend diner en de overnachting. 

Plaats:
Salt Trail

Dag 20: Een dag wandelen in de jungle

Neem na het ontbijt afscheid van uw gastgezin en ga weer vol energie de natuur in. Tijdens de wandeling kan het zijn dat u een riviertje over moet steken. Luister goed naar de geluiden van de jungle, want hier komen makaken, neushoornvogels en gibbons voor. Later in de middag komt u aan in Kampung Buayan, na een trektocht van ongeveer 4-5 uur. U eet en slaapt in het dorp. 

Plaats:
Salt Trail

Dag 21: Langs rijstvelden en boerderijen

U loopt vandaag naar het laatste dorpje op de route, Kampung Terian. De wandeling duurt ongeveer 3-5 uur. Wandel langs de rijstvelden en de boerderijen van de lokale bevolking. Praat gerust met uw gids over hoe het leven is voor zijn stam. ‘s Middags komt u aan in het dorp, waar u wordt ontvangen door uw gastgezin. Het diner wordt geserveerd, gevolgd door een optionele nachtwandeling. 

Plaats:
Salt Trail

Dag 22: Laatste wandeldag Salt Trail

De laatste wandeling is een flinke. Maak u klaar om in 7-8 uur naar het Inobong Substation in het Crocker Range National Park te lopen. Onderweg heeft u geweldige uitzichten over het het gebergte - zorg dus dat u uw camera bij de hand heeft! Bij aankomst ontvangt u een certificaat en dan keert u terug naar Kota Kinabalu. We hebben een heerlijk resort aan het strand voor u geboekt, zodat u bij kunt komen van de trektocht door de jungle. Geniet ervan!

Plaats:
Salt Trail, Kota Kinabalu
Accommodatie
Shangri-La’s Rasa Ria Resort (Kota Kinabalu)

Dag 23: Vrije dag in Kota Kinabalu

Vandaag is het tijd om te ontspannen en om te herstellen van alle wandelingen die u de afgelopen drie weken hebt gedaan. Relax heerlijk in het hotel of wandel door de stad. Ga naar het Sabah State Museum of struin over de Filipino markt voor souvenirs en om foto's te maken van de verse vis en lokale groenten. Een echte aanrader is Signal Hill, vanaf het Observatory heeft u een prachtig uitzicht. En ze verkopen er lekkere ijsjes!

Plaats:
Kota Kinabalu
Accommodatie
Shangri-La’s Rasa Ria Resort (Kota Kinabalu)

Dag 24: Vertrek vanaf Kota Kinabalu

Na het ontbijt ontmoet u de chauffeur voor een transfer naar de luchthaven. We hopen dat u een geweldige tijd hebt gehad in het Maleisische Borneo. Een fijne vlucht toegewenst en hopelijk snel tot ziens!

Plaats:
Kota Kinabalu

KuchingBako National ParkBatang AiGunung Mulu National ParkLimbangKota KinabaluKampung Tikolod UluSalt Trail

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 2.640 / 24 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon€ 2.640€ 2.260€ 2.140

Inbegrepen in de prijs

 • Accommodatie zoals beschreven in het programma, inclusief ontbijt
 • Drie maaltijden per dag tijdens de trektochten
 • Engelssprekende lokale gidsen bij elke excursie
 • Tours en excursies zoals beschreven in het programma
 • Alle transfers in voertuigen met airconditioning

Niet inbegrepen in de prijs

 • Toeristenbelasting van RM 10,- per kamer, per nacht
 • Reisverzekering (aanbevolen)
 • Een meereizende gids, optioneel kan uw reis hierop aangepast worden
 • Fooien, dagelijkse en persoonlijke uitgaven
 • Optionele activiteiten
 • Overige maaltijden en alle dranken
 • Internationale vlucht, inclusief vertrekbelasting
 • Binnenlandse vluchten (ca. €40,- tot €60,- per persoon, per vlucht)

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Maleisië (8)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema