Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Luxe Fly-in Safari van Bush naar Beach

TanzaniaLuxe Fly-in Safari van Bush naar Beach

Avontuur
Deze 8-daagse reis neemt u mee van de Afrikaanse wildernis naar de witte zandstranden van een tropisch eiland vlak voor de kust van Swahili. Ideaal voor de beginnende safariganger of wanneer u graag het ongerepte zuiden van Tanzania wil verkennen. Van Dar es Salaam vliegt u naar Nyerere Nationaal Park (voormalig Selous) voor drie nachten met spannende game drives, een bootsafari en bush wandeling in het reservaat. Vervolgens vliegt u per Cessna door naar een exclusief stukje paradijs voor 'barefoot luxury'. Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden.
Reisideeën aangeraden door
Miranda Lokale*r Tanzania Expert*in
Duur van de reis
8 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 3.150
Reisprogramma
De start van uw avontuur in zuidelijk Tanzania

Dag 1: De start van uw avontuur in zuidelijk Tanzania

Vanuit Dar es Salaam vliegt u halverwege de ochtend naar Nyerere National Park, beter bekend als Selous Game Reserve. Indien u in verband met uw internationale vlucht een overnachting in de stad nodig heeft dan regelen we dat graag voor u. U verblijft de komende drie nachten in een prachtige lodge gelegen direct aan de oevers van de Rufiji rivier. Check in en geniet van een heerlijke lunch alvorens u in de middag voor een eerste game drive gaat. Accommodatie: Rufiji River Lodge (Selous)
Plaats:
Selous Game Reserve

De wildernis van Nyerere National Park (Selous)

Dag 2: De wildernis van Nyerere National Park (Selous)

Selous is één van de grootste natuurreservaten ter wereld en uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage Site. Desondanks wordt het gebied relatief weinig bezocht. Vandaag neemt een ervaren gids u in een open safariauto mee om op zoek te gaan naar wilde dieren. Rijd door het glooiende gras en over vlaktes en spot olifanten, giraffen, nijlpaarden, neushoorns en vele soorten vogels. Het is overigens niet ongebruikelijk om urenlang geen enkele andere auto te zien, waardoor u het gevoel krijgt dat u het reservaat voor uzelf heeft! Accommodatie: Rufiji River Camp (Selous)
Plaats:
Selous Game Reserve

Selous vanaf het water

Dag 3: Selous vanaf het water

In de ochtend maakt u wederom een game drive in het nationaal park. Maar ook een boottocht op de Rufiji-rivier mag niet ontbreken tijdens uw verblijf in Selous. Dit is namelijk één van de weinige plekken in Tanzania waar u vanaf het water wild kunt spotten. Vooral in het droge seizoen trekt de rivier veel dieren om hier hun dorst te lessen of een bad te nemen. Een ideale manier om de omgeving ter verkennen vanuit een ander perspectief! Accommodatie: Rufiji River Camp (Selous)
Plaats:
Selous Game Reserve

Safari te voet in Selous en binnenlandse vlucht naar de Swahili kust

Dag 4: Safari te voet in Selous en binnenlandse vlucht naar de Swahili kust

De omgeving van Nyerere National Park is ook perfect te voet te ontdekken. Deze ochtend maakt u een wandelsafari begeleid door een park ranger. Hij leert u dierensporen herkennen en geeft u fascinerende informatie over insecten, bomen en kleurrijke vogels. In de middag wordt u naar Mtemere Airstrip gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar de Swahili kust. Na deze panoramische vlucht volgt een korte boottocht naar het afgelegen Lazy Lagoon Island. Precies op tijd voor cocktails en het diner! Accommodatie: Lazy Lagoon Island Lodge (Swahili kust)
Plaats:
Selous Game Reserve,Bagamoyo District

Barefoot luxury op een paradijselijk eiland

Dag 5 tot 7: Barefoot luxury op een paradijselijk eiland

Drie volle dagen om heerlijk te ontspannen en te luieren in uw eigen kleine paradijs. U kunt lekker niets doen of toch juist actief zijn met o.a. zwemmen, snorkelen, kajakken, paddle boarding, zeilen of lange strandwandelingen maken. Ook is het mogelijk om een uitstapje te maken naar het historische stadje Bagamoyo. Lazy Lagoon Island is 9 km lang en wordt enkel gedeeld met wat wild zoals apen, galago's en de suni-antilopen. Het wordt omringd door een rijk koraalrif en ook de lodge zelf is gebouwd met de focus op de natuur en lokale gemeenschap. Accommodatie: Lazy Lagoon Island Lodge (Swahili kust)
Plaats:
Bagamoyo District

Afscheid van het ongerepte zuiden

Dag 8: Afscheid van het ongerepte zuiden

En dan zit de reis er alweer op. Na een laatste ochtend op deze idyllische plek verzorgt uw lodge het transfer terug naar Dar es Salaam, netjes op tijd voor uw internationale vlucht. U heeft ongetwijfeld mooie herinneringen opgedaan en kunt hiervan nagenieten tijdens uw terugvlucht. We zien u graag nog een keertje terug!
Plaats:
Dar es Salaam
Praktische informatie
Budget vanaf€ 3.150 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Tanzania volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten