Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
De ultieme safarireis in Noord-Tanzania

TanzaniaDe ultieme safarireis in Noord-Tanzania

Hoogtepunten
Tijdens deze 8-daagse privésafari nemen wij u mee naar de allermooiste plekken in Noord-Tanzania. U maakt avontuurlijke game drives in verschillende wildparken. In Tarangire spot u een groot aantal olifanten en bewondert u de eeuwenoude baobabbomen. We nemen u mee naar de rand van de panoramische Ngorongoro krater en u beleeft het echte “Out of Africa”-gevoel midden in de Serengeti. En natuurlijk is er ook de gelegenheid om de cultuur te ontdekken, onder meer door een bezoek aan een traditionele Maasai stam. Ervaar in slechts één week alle bekende hoogtepunten van Tanzania! Deze reisroute is een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden, het is bijvoorbeeld mogelijk om te verlengen met een verblijf paradijselijk Zanzibar.
Reisideeën aangeraden door
Miranda Lokale*r Tanzania Expert*in
Duur van de reis
8 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.840
Reisprogramma
Aankomst in Tanzania

Dag 1: Aankomst in Tanzania

Van harte welkom in Tanzania! Uw gids verwelkomt u op de luchthaven en brengt u naar uw eerste accommodatie. In de African View Lodge kunt u op de veranda van uw bungalow rustig bijkomen van uw vlucht. U heeft hier een prachtig uitzicht op de Mount Meru. Of neem een verfrissende duik in het zwembad! Accommodatie: African View Lodge (Arusha)
Plaats:
Arusha

Ontdek de natuur per kano bij Arusha

Dag 2: Ontdek de natuur per kano bij Arusha

Vandaag heeft u een volle dag om de omgeving van Arusha te ontdekken. Er zijn veel verschillende optionele excursies te doen, zoals een paardrijtocht, koffietour of een safari in Arusha National Park. Onze tip: maak kennis met de Tanzaniaanse natuur op een unieke manier vanaf het water, middels een kanotocht op Lake Duluti! Dit is een klein maar prachtig kratermeer omringd door beboste hellingen. Het telt meer dan 130 verschillende vogelsoorten en daarnaast vele reptielen waaronder slangen en hagedissen. Accommodatie: African View Lodge (Arusha)
Plaats:
Arusha

De flamingo's van Lake Manyara

Dag 3: De flamingo's van Lake Manyara

We nemen u mee op avontuur in Lake Manyara National Park. Dit mooie park ligt tegen de Great Rift Valley en is rijk aan prachtige natuur en veel wilde dieren. Denk bijvoorbeeld aan boomklimmende leeuwen maar ook nijlpaarden en een grote populatie flamingo's. U kijkt uw ogen uit! Aan het eind van de dag rijdt u richting de heuvels van Karatu. U overnacht in een kleinschalig tentenkamp dat bijna geheel zelfvoorzienend is. Met uw verblijf steunt u bovendien het ernaast gelegen kindertehuis. Accommodatie: Rhotia Valley Lodge (Karatu)
Plaats:
Lake Manyara

Rit door de Afrikaanse wildernis

Dag 4: Rit door de Afrikaanse wildernis

We trekken verder de Afrikaanse wildernis in en wel naar het befaamde Serengeti National Park. Terwijl u hier op uw gemak naar toe rijdt, kunt u de Ngorongoro krater in de verte zien liggen. U zult onderweg al volop wilde dieren zien, zoals zebra's, giraffen, olifanten en misschien ook leeuwen. En om het "Out of Africa"-gevoel compleet te maken hebben we een uniek Afrikaans tentenkamp voor u geboekt voor de komende twee nachten.  Accommodatie: Thorn Tree Camp (Serengeti National Park)
Plaats:
Serengeti

Spannende game drive in het hart van Serengeti National Park

Dag 5: Spannende game drive in het hart van Serengeti National Park

U kunt de hele dag genieten van de pracht van de Serengeti, Tanzania's oudste wildpark. Een van de grootste attracties hier is de jaarlijkse migratie, wanneer miljoenen gnoes en zebra's voorbijkomen. Uw gids zal de beste plekken opzoeken om dit spectaculaire schouwspel waar te nemen. Onderweg komt u ongetwijfeld nog veel meer wilde dieren tegen, dus vergeet niet uw verrekijker en camera mee te nemen! Accommodatie: Thorn Tree Camp (Serengeti National Park)
Plaats:
Serengeti

Daal af naar de kratervloer van de Ngorongoro

Dag 6: Daal af naar de kratervloer van de Ngorongoro

Vroeg in de ochtend rijden we terug naar de Ngorongoro Conservation Area, naar de wereldbefaamde Ngorongoro krater, die u eerder van een afstand heeft kunnen bewonderen. Nu daalt u ruim 600 meter af voor een indrukwekkende game drive op de kraterbodem. Eén van de hoogtepunten is de zeldzame zwarte neushoorn die u met een beetje geluk zult spotten. Accommodatie: Bougainvillea Safari Lodge (Karatu)
Plaats:
Ngorongoro

Ontmoeting met een bijzondere Maasai familie

Dag 7: Ontmoeting met een bijzondere Maasai familie

Onderweg naar uw volgende bestemming heeft u de kans om een uniek kijkje te nemen in een traditionele Maasai Boma. In dit authentieke dorp krijgt u inzicht in het dagelijks leven, de tradities en de gebruiken van deze kleurrijke stam. En na de cultuur volledig in u opgenomen te hebben duiken we de natuur weer in, in het Tarangire National Park. U maakt een game drive bij aankomst, op weg naar uw tentenkamp middenin het beschermde gebied. Accommodatie: Tarangire View Camp (Tarangire National Park)
Plaats:
Tarangire National Park

De olifanten van Tarangire National Park

Dag 8: De olifanten van Tarangire National Park

Verwonder uzelf nogmaals over de indrukwekkende natuur van Tanzania, dit keer in het Tarangire National Park. Naast vele andere wilde dieren staat dit park bekend om de grote concentratie olifanten en zijn eeuwenoude baobabbomen. Daarnaast is het park met zo’n 550 vogelsoorten een paradijs voor vogelliefhebbers. Na een picknicklunch keert u terug naar Arusha waar uw gids u tegen de avond op Kilimanjaro Airport afzet voor uw internationale vlucht terug naar huis. Of... plakt u er nog een paar heerlijke stranddagen aan vast op het idyllische Zanzibar?
Plaats:
Tarangire National Park
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.840 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Tanzania volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten