Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Ongekend wildleven in Oeganda en Tanzania

OegandaOngekend wildleven in Oeganda en Tanzania

Hoogtepunten
Tijdens deze 15 daagse privésafari beleeft u het beste van Oost-Afrika! U reist van Lake Victoria naar de tropische regenwouden in Oeganda om een spannende Chimpansee trekking te maken waarbij u oog in oog komt te staan met de indrukwekkende berggorilla’s. Daarna vliegt u naar de voet van de Kilimanjaro. Zak af in de wereldberoemde Ngorongoro Krater en verblijft twee nachten midden in de Serengeti met haar eindeloze vlaktes en rijkdom aan dieren! U reist op een comfortabele manier en verblijft in schitterende lodges midden in de natuur.  Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden
Reisideeën aangeraden door
Inge Lokale*r Oeganda Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 7.564
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Inge momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Oeganda
Reisprogramma
Aankomst in Oeganda

Dag 1: Aankomst in Oeganda

Welkom in Oeganda! Bij aankomst op Entebbe International Airport staat uw chauffeur buiten bij de uitgang op u te wachten. Hij heeft een bord bij zich met uw naam erop. Hij brengt u naar Kampala waar u in Cassia Lodge overnacht. Cassia Lodge is gelegen hoog op een heuvel met een geweldig uitzicht over de stad en Lake Victoria.  Accommodatie : Cassia Lodge (Kampala)
Plaats:
Kampala

Ontdek het Kibale Forest Park

Dag 2: Ontdek het Kibale Forest Park

Na het ontbijt staat uw gids klaar en verlaat u de drukke hoofdstad. Fort Portal is een vredig dorpje gelegen aan de voet van het Rwenzori gebergte, beter bekend als de 'Mountains of the Moon'. Vanuit hier rijdt u verder naar Kibale National Park. U overnacht midden in het tropisch regenwoud en met enig geluk spot u deze middag al verschillende apensoorten. Accommodatie : Primate Lodge Kibale (Kibale)

Chimp trekking & Bigodi Swamp

Dag 3: Chimp trekking & Bigodi Swamp

Vandaag opent het bos haar deuren voor een sensationele chimpansee trekking! Na een korte briefing volgt u de ranger het bos in en gaat u op zoek naar sporen die naar de chimpansee families leiden. Wanneer u eenmaal de chimpansees gevonden heeft, kunt u hen een uur lang observeren terwijl zij rusten, eten, spelen of luid schreeuwen. In de middag brengt u een bezoek aan Bigodi Wetland, een moerasachtig gebied vol met tropische vogels en apen, zoals roodstaart-apen en colobus-apen. Accommodatie : Primate Lodge Kibale (Kibale)

Bootsafari in Queen Elizabeth Park

Dag 4: Bootsafari in Queen Elizabeth Park

Na het ontbijt rijdt u verder naar Queen Elizabeth National Park. U passeert uitgestrekte bananenplantages terwijl u geniet van het uitzicht over de kratermeren en omringende heuvels. In de namiddag maakt u een fantastische bootsafari over het Kazinga Kanaal, een 33 km natuurlijk kanaal dat Lake Edward en Lake George met elkaar verbindt. Deze tocht behoort zonder twijfel tot één van de hoogtepunten van uw safari!  Accommodatie : Katara Lodge (Queen Elizabeth National Park)
Plaats:
Queen Elizabeth National Park

Wild spotten - Queen Elizabeth NP

Dag 5: Wild spotten - Queen Elizabeth NP

Vandaag een vroege start terwijl u de wildernis van Queen Elizabeth National Park gaat ontdekken. U volgt de smalle paden over de grote vlaktes op zoek naar de Uganda Kobs, buffels, olifanten en leeuwen. Na het wild spotten zetten we langzaam koers richting het zuiden, naar het leefgebied van de berggorilla’s. Check in bij uw lodge en geniet met een drankje op uw privéveranda, met uitzicht over de vrijwel ondoordringbare bergen van Bwindi. Indien u wenst, kunt u in de namiddag een dorpswandeling maken. Accommodatie : Mahogany Springs (Bwindi NP)
Plaats:
Queen Elizabeth National Park

Gorilla trekking in Bwindi Forest

Dag 6: Gorilla trekking in Bwindi Forest

Klaar voor een geweldig avontuur: een onvergetelijke ontmoeting met de vriendelijke reuzen van Bwindi! U baant zich (letterlijk!) een weg door het dichte oerwoud, u klimt en daalt, terwijl de gids u op sporen van primaten of andere dieren wijst. Maar alle inspanningen zijn het dubbel en dwars waard wanneer u oog in oog staat met de indrukwekkende Silverback, de zachtmoedige vrouwtjes of de guitige baby gorilla’s!  Accommodatie : Mahogany Springs (Bwindi NP)

Bwindi Forest – Lake Mburo Park

Dag 7: Bwindi Forest – Lake Mburo Park

Na de onvergetelijke ontmoeting van gisteren, rijden we vandaag op ons gemak naar Lake Mburo. Op weg naar onze accommodatie midden in het nationaal park zult u vast en zeker al enig wild spotten, zoals impala’s, topi’s en zebra’s. In de middag maakt u een boottocht op het meer waar u kunt genieten van het rijke vogelleven en de nijlpaarden die hier verkoeling zoeken.  Accommodatie : Mantana Tented Camp (Lake Mburo National Park)
Plaats:
Lake Mburo National Park

Safari wandeling Lake Mburo NP 

Dag 8: Safari wandeling Lake Mburo NP 

Tijd om uw koffers te pakken en terug te keren naar Entebbe. Maar niet voordat we eerst een prachtige safariwandeling met een ranger hebben gemaakt. Te voet maakt u op een heel andere manier kennis met het wild van Oeganda. U ziet de natuur langzaam ontwaken en kunt de dieren vaak op kortere afstand naderen. Later in de ochtend verlaten we Lake Mburo en rijden we naar Entebbe, waarbij we de evenaar kruisen. Accommodatie : The Boma (Entebbe)

Van Oeganda naar Tanzania  

Dag 9: Van Oeganda naar Tanzania  

Vandaag neemt u afscheid van de “Parel van Afrika” en vliegt u vanuit Entebbe Airport door naar het “Land van de Kilimanjaro”. Tanzania is het buurland en beschikt over een compleet ander landschap en dierenleven. Op Kilimanjaro International Airport dient u opnieuw een visum te verkrijgen. Uw gids staat u al op te wachten en zal u naar uw accommodatie nabij Arusha brengen. Verder kunt u de middag vrij besteden. Accommodatie : Olerai Lodge (Arusha)
Plaats:
Arusha

Ontmoet de Maasai 

Dag 10: Ontmoet de Maasai 

Een nieuw avontuur in Tanzania! U verlaat Arusha en rijdt richting Lake Manyara, aan de voet van de Rift Valley. Hier bezoekt u een kleine Maasai boma en maakt u kennis met de gastvrije inwoners. Dit authentieke dorp gunt u een kijkje in het dagelijks leven, de tradities en gebruiken van deze kleurrijke stam. Tegen het einde van de middag rijdt u door naar uw accommodatie in Karatu. Accommodatie : Marera Valley Lodge
Plaats:
Karatu

De Ngorongoro Krater

Dag 11: De Ngorongoro Krater

Na uw ontbijt rijdt u naar de grootste intacte en wereldbefaamde Ngorongoro krater. In Lake Magai zult u flamingo's aantreffen, terwijl nijlpaarden liever verblijven in de zoetwater poelen. Leeuwen zwerven rond op zoek naar een prooi of doen een van hun frequente dutjes. Met een beetje geluk zult u de zeldzame zwarte neushoorn spotten.  Na de maximale verblijfsduur van 6 uur verlaat u de kraterbodem en keert u terug naar uw accommodatie.  Accommodatie : Rhino Lodge (Ngorongoro)

Rit door de Afrikaanse wildernis

Dag 12: Rit door de Afrikaanse wildernis

Geniet een volle dag van de pracht van de Serengeti! De Serengeti is Tanzania’s oudste wildpark en staat bekend om zijn jaarlijkse migratie, wanneer zes miljoen antilopen de trek van de gnoes vergezellen. Uiteraard zal uw gids trachten de migratie te volgen. Afhankelijk van waar de kuddes zijn, zal hij de plekken opzoeken waar de indrukwekkende migratie het beste kan worden waargenomen. Accommodatie : Baobab Camp (Serengeti)
Plaats:
Serengeti

Het gebied van de katachtigen

Dag 13: Het gebied van de katachtigen

Geniet een volle dag van de pracht van de Serengeti! Centraal in de Serengeti ligt de Seronera River Valley te midden van een netwerk van rivieren, waardoor de regio het hele jaar door is voorzien van water. Het gebied is de thuishaven van onder meer grote katachtigen zoals cheeta’s, leeuwen en luipaarden, welke laatste redelijk gemakkelijk zijn te spotten door het gebrek aan bomen in de vallei.  Accommodatie : Baobab Camp (Serengeti)
Plaats:
Serengeti

Game drive in Serengeti

Dag 14: Game drive in Serengeti

Zelfs op deze laatste dag kunt u nog niet eerder door u gespotte roofdieren ontdekken en mogelijk een aantal van de vele verschillende vogelsoorten die het park rijk is. Tijdens een game drive zakt u geleidelijk aan naar het zuiden af. In de loop van de middag arriveert u bij uw accommodatie in de Rhotia Vallei, nabij Karatu. Deze lodge wordt gerund door een Nederlands echtpaar en alle inkomsten gaan naar het naburige ‘Childrens Home’ die u tevens persoonlijk kunt bezoeken. Accommodatie : Marera Valley Lodge
Plaats:
Karatu

Het dorpsleven in Mto wa Mbu 

Dag 15: Het dorpsleven in Mto wa Mbu 

Op uw gemak keert u terug naar Arusha. Onderweg maakt u een stop in het dorpje Mto wa Mbu waar uw gids op u staat te wachten. Hij wandelt met u langs de rivier door het bos, door de bananenplantage en u ervaart het dorpsleven van dichtbij. Daarna is het tijd om afscheid te nemen. U rijdt verder naar Arusha. Afhankelijk van de vertrektijd van uw internationale vlucht, zet uw gids u netjes bij Kilimanjaro Airport af. 
Plaats:
Mto wa Mbu
Praktische informatie
Budget vanaf€ 7.564 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Oeganda volgens uw wensen