Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Serra da Lousã, de centrale vallei van Portugal

PortugalSerra da Lousã, de centrale vallei van Portugal

Hoogtepunten
Verken Serra da Lousã, een goed bewaard geheim dat een onuitwisbare indruk maakt op zijn bezoekers. In de prachtige vallei met zijn pittoreske dorpjes die tussen de groene bergen met bruintinten liggen vergeet u volledig het besef van tijd. Ontdek de dorpjes en de mystieke grotten van de regio en geniet van een fantastische mix van natuur en cultuur, met een vleugje avontuur!
Reisideeën aangeraden door
Pedro Lokale*r Portugal Expert*in
Duur van de reis
4 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 995
Reisprogramma
Wandelen, Serra da Lousã en de Schistdorpen

Dag 1: Wandelen, Serra da Lousã en de Schistdorpen

Een privétransfer brengt u van Porto naar Lousã, waar een picknicklunch op u wacht. Deze middag wandelt u door de groene bergen van Serra da Lousã. Volg het pad van de oude dorpelingen, langs een kasteel en een kapel voordat we de betoverende Schist dropen bereiken. Dineer in een pittoresk restaurant met traditionele gerechten uit de regio voordat u naar bed gaat in een accommodatie voor plattelandstoerisme in Lousã.
Plaats:
Porto,Serra da Lousã

Tour door de bergen

Dag 2: Tour door de bergen

Vandaag ontrafelt u de geheimen van de Schist-dorpen verder en ontdekt u de meest spectaculaire plekken van het gebergte tijdens een begeleide tour. Geniet van de lunch in een typisch restaurant op de terugweg naar Lousã. Die middag kunt u zelf indelen.
Plaats:
Serra da Lousã

De grotten van ​Serra da Lousã

Dag 3: De grotten van ​Serra da Lousã

's Ochtends ontdekt u de grotten in de regio met aansluitend een lunch in een Portugees restaurant. Die middag bezoekt u het Onderzoekscentrum voor Speleologie in Dueça, waar u meer leer over het grottenstelsel van het gebergte. Later kunt u genieten van een heerlijke proeverij met regionale producten: gerookte ham, kaas en wijn. Aan het eind van de dag keert u terug naar Porto voor een laatste nacht.
Plaats:
Serra da Lousã,Porto

Laatste dag en vertrek

Dag 4: Laatste dag en vertrek

Na een heerlijk ontbijten heeft u de tijd om de stad Porto te ontdekken. Wandel door de pittoreske straten, een waar genot voor architectuur- en geschiedenisliefhebbers. Daarna brengt een privétransfer u naar de luchthaven van Porto. Tot ziens!
Plaats:
Porto
Praktische informatie
Budget vanaf€ 995 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Portugal volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten