Het beste van Portugal

PortugalHet beste van Portugal

Hoogtepunten
Portugal, dat aan het einde van het Iberisch schiereiland ligt, zal zelfs de meest doorgewinterde reiziger niet teleurstellen. Van de met wijngaarden bezaaide noordelijke valleien, tot de ruige kust waar gesurfd kan worden, tot de heerlijke regionale keuken, er is voor elk wat wils. Deze reis laat u het beste wat Portugal te bieden heeft zien! 
Reisideeën aangeraden door
Patricia Lokale*r Portugal Expert*in
Duur van de reis
8 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.795
Reisprogramma
Aankomst in Porto

Dag 1: Aankomst in Porto

Uw privéchauffeur verwelkomt u op Porto Airport en brengt u naar uw hotel. Die middag kunt u op eigen gelegenheid de mooie stad Porto ontdekken. Die avond sluit u aan bij een heerlijk diner in een traditioneel restaurant in het centrum.
Plaats:
Porto

Porto, historische of culinaire tour

Dag 2: Porto, historische of culinaire tour

U kunt kiezen tussen twee opties om charmant Porto verder te ondekken. Optie 1: Maak een wandeling door het UNESCO-werelderfgoed historische centrum van Porto en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden. Van de kathedraal tot de unieke rivieroevers van de Douro Bezoek de talloze musea en oude kerken die Porto onlangs de titel Beste Europese Bestemming opleverden. Bezoek drie lokale restaurants en proef de lokale delicatessen! Optie 2: Begin de dag vroeg met een bezoek aan een nabijgelegen strand, waar u wacht op de vissersboten om verse vis te kopen. De volgende stop is een sardineconservenfabriek van topkwaliteit, waar we een proeverij hebben gepland. Voor de lunch kan uw verse vis direct op de markt bereid worden, of u kunt kiezen voor een lokaal restaurant in de buurt. Geniet 's middags van een rondleiding en proeverij in een portkelder.
Plaats:
Porto

Ontdek Peneda-Gerês National Park

Dag 3: Ontdek Peneda-Gerês National Park

U stapt in de auto en rijdt naar uw volgende bestemming, Peneda-Gerês National Park. Ook vanochtend kunt u uw activiteit zelf kiezen. Bij alle optie is een heerlijke lunch inbegrepen. Optie 1: Een trekking van een volle dag in de bergen. Optie 2: Een canyoning avontuur (tussen april en oktober) Optie 3: Kajakken op de Lima of de Vez rivier, plus een halve dag bergwandelen of een zelf geleide fietstocht langs een rivierpad.
Plaats:
Porto

De wijnstreek Douro

Dag 4: De wijnstreek Douro

RIj verder naar uw volgende bestemming, Pinhão in de Dourovallei. Stop voor de lunch bij een van de meest exquise wijnboerderijen en producenten van Port en Douro wijnen, met een prachtig uitzicht op de wijngaarden en de rivier. Geniet van een rondleiding en proeverij in hun wijnmakerij. 

Wandeling naar de Schistdorpen

Dag 5: Wandeling naar de Schistdorpen

Vanochtend rijdt u naar het centrum van Portugal in de richting van de pittoreske Schistdorpen. Geniet van de lunch in een traditioneel restaurant voordat u uw gids ontmoet voor een middagje wandelen langs de groene bergen van Serra da Lousã. Het historische wandelpad is prachtig gelegen in de natuur. Stap in de voetsporen van de oude dorpelingen, u komt langs een kasteel en een kapel en loopt dan verder de twee officiële Schistdorpen.
Plaats:
Douro,Serra da Lousã

Het Tempeliersklooster en Mira De Aire

Dag 6: Het Tempeliersklooster en Mira De Aire

Uw volgende bestemming is Lissabon, en onderweg bezoekt u twee Portugese wonderen. Stop eerst bij het Tempeliersklooster van Christus, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Dit was ooit een fort, een tempel, en volgens de legende ook een geheime locatie voor samenkomsten en rituelen. Brengt ook een bezoek aan de grotten van Mira De Aire, een prachtig natuurverschijnsel, dat zeker de moeite waard is. De middag kunt u vrij besteden in Lissabon. 
Plaats:
Serra da Lousã,Lissabon

Vrije dag in Lissabon en een Fado diner

Dag 7: Vrije dag in Lissabon en een Fado diner

Bezoek Baixa, de oude binnenstad van Lissabon, en proef hier de beroemde Pastel de Nata. Verken Rossio, Figueira en het Comércio plein en Chiado, het glamoureuze deel van de stad met zijn iconische cafés en winkels. U heeft ook de mogelijkheid om een ritje naar Alfama te maken in de historische tram. Geniet 's avonds van een afscheidsdiner met een live Fado optreden.
Plaats:
Lissabon,Alfama

Vertrek vanaf Lissabon

Dag 8: Vertrek vanaf Lissabon

Check uit en stap in de privétransfer voor de rit naar de luchthaven. Hier stapt u aan boord van uw vlucht naar huis, of gaat u naar uw volgende bestemming. Een goede reis! En hopelijk snel tot ziens. 
Plaats:
Lisbon Airport
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.795 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Portugal volgens uw wensen