Vind uw innerlijke rust in de natuur

AzorenVind uw innerlijke rust in de natuur

Avontuur
De perfecte plek om volledig tot rust te komen is middenin de wildernis. Temidden van actieve vulkanen, ruige kusten van zwart lavasteen, groene bossen en de diepblauwe Atlantische Oceaan komt u helemaal tot uzelf. Mediteer op de kliffen, doe mee aan yogalessen bij uw accommodatie of laat u verwennen met een ontspannende massage, en dit alles met op de achtergrond een adembenemend natuurparadijs.
Reisideeën aangeraden door
Tanja Lokale*r Azoren Expert*in
Duur van de reis
12 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 942
Reisprogramma
Aankomst op São Miguel

Dag 1: Aankomst op São Miguel

Welkom in São Miguel! U haalt uw huurauto op het vliegveld op en rijdt naar uw accommodatie vlakbij de noordkust, omgeven door prachtige natuur. In de tuin staan ​​fruitbomen en als de vruchten rijp zijn, mag u ze plukken. Elke avond wordt een heerlijk diner geserveerd dat gemaakt is van lokale en regionale producten. Het echtpaar dat het hotel runt biedt yogalessen aan, laat het hen weten als u mee wilt doen. Accommodatie : Quinta Minuvida (São Miguel)
Plaats:
São Miguel

Op verkenningstour op ​São Miguel

Dag 2 tot 4: Op verkenningstour op ​São Miguel

Stap in de auto en ontdek de hoogtepunten van het eiland. Op São Miguel kunt u mooie dagtochten maken, bijvoorbeeld naar de prachtige kratermeren bij Sete Cidades in het westen van het eiland. Geniet van het geweldige uitzicht op de meren Lagoa Azul en Lagoa Verde vanaf een hoogte van 550 meter bij het uitkijkpunt Vista do Rei. Ga ook een dagje de hoofdstad Ponta Delgada in. Of ontspan in het kuuroord Furnas met meer dan 20 warmwaterbronnen. Bezoek de 'Vuurzee', gelegen op een hoogte van ongeveer 600 meter in een krater in het onbewoonde binnenland van het eiland. Vanaf het uitkijkpunt kunt u het indrukwekkende meer en de pracht van de natuur bewonderen. In het noordoosten van het eiland kunt u theeplantages en een theefabriek bezoeken.
Plaats:
São Miguel

Binnenlandse vlucht naar São Jorge

Dag 5: Binnenlandse vlucht naar São Jorge

Rijd terug naar de luchthaven, lever de auto in en vlieg naar het volgende eiland: São Jorge. De vlucht is ongeveer 50 minuten en bij aankomst haalt u gelijk de volgende huurauto op. Dan is het nog een kort ritje naar uw accommodatie. Het hotel ligt middenin de natuur en heeft een ongekend uitzicht. In de ochtenden kunt u gebruik maken van de gemeenschappelijke keuken om met heerlijke biologische producten die op de boerderij geteeld worden een eigen ontbijtje te bereiden.  Accommodatie : Make It Happen Farm (São Jorge)
Plaats:
São Miguel,São Jorge

De Faias van Sao Jorge

Dag 6 tot 7: De Faias van Sao Jorge

Dankzij de huurauto kunt u Faial op uw eigen tempo ontdekken. We raden aan om af en toe de auto te laten staan en te gaan wandelen. Stop bijvoorbeeld aan de noordkust van het eiland in Fajã dos Cubres, een pittoresk dorpje met een voormalige lagune, nu een soort biotoop. Vanaf daar is het ongeveer 4 km wandelen langs de kust naar een verlaten dorp met spectaculaire uitzichten. Het eindpunt is de beroemde Fajã de Caldeira de Santo Cristo. In het oosten van het eiland staat een prachtige vuurtoren en kunt u heerlijk zwemmen in de zee. Maar ook het westen is de moeite waard. Daar vindt u het bospark van Rosais, een plaatselijk recreatiegebied met de meest uiteenlopende boom- en plantensoorten. Accommodatie : Make It Happen Farm (São Jorge)
Plaats:
São Jorge

Vlucht naar Pico

Dag 8: Vlucht naar Pico

In de haven van Velas geeft u uw huurauto af en neemt u de veerboot naar het eiland Pico (ongeveer 50 - 90 minuten). Met uw nieuwe huurauto rijdt u naar uw accommodatie, dat prachtig gelegen is aan de rand van de hoofdstad Madalena. Midden tussen de bomen en de ongerepte natuur wacht u een klein houten vakantiehuisje. De gastheren zijn yogadocenten en bieden samen lessen aan. U kunt vandaag nog naar de hooglanden van het eiland rijden. Neem de tijd op het plateau, geniet van het bijzondere  landschap en rij terug met een omweg via Lagoa Capitão, het "Meer van de Kapitein".
Plaats:
São Jorge,Pico Island

Geniet van gevarieerd Pico

Dag 9 tot 11: Geniet van gevarieerd Pico

Geniet van een paar dagen op het op een na grootste eiland van de archipel. De natuur is heel anders dan de andere eilanden. Pico biedt prachtige natuurlijke zwemplekken in de zee en snorkelen is ook geweldig, al zijn er geen zandstranden... Ook de musea van Pico zijn erg leuk om te bezoeken. In het pittoreske kustplaatsje Lajido vindt u een oude wijnpers en een distillerie. Voor ontspanning is er de mogelijkheid om een ​​massage in de openlucht te boeken middenin de prachtige natuur. Of wat dacht u ervan om Pico te beklimmen, de hoogste berg van Portugal op 2.351 m? De uitdagende wandeling begint aan de voet van de berg in de hooglanden. En niet te vergeten: Een vakantie op de Azoren is niet compleet zonder walvissen te spotten. De meest voorkomende is de potvis, die tot 20 meter lang wordt, evenals enkele andere walvis- en dolfijnensoorten. In Lajes gaat u aan boord voor een tour van een halve dag.
Plaats:
Pico Island

Terugreis

Dag 12: Terugreis

Het is tijd om afscheid te nemen. U rijdt naar het vliegveld, geeft uw huurauto af en vliegt terug naar huis. Geniet tijdens uw terugvlucht na van een heerlijke stressvrije vakantie waarin u volledig tot rust bent gekomen. We zien u hopelijk snel weer een keertje terug. Tot ziens!
Plaats:
Pico Island,Lissabon
Praktische informatie
Budget vanaf€ 942 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Azoren volgens uw wensen