Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Topbestemmingen naar Afrika
Andere bestemmingen naar Afrika
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Southern Odyssey

NamibiëSouthern Odyssey

 • Groepsreizen
 • Buiten de gebaande paden
Een begeleide groepsreis door het zuiden van Namibië.WINDHOEK -  KALAHARI DESERT – FISH RIVER CANYON - LÜDERITZ – NAMIB DESERT - SWAKOPMUND 

Uw lokale reisexpert Charlotte

Specialist in self-drive en groepsreizen in Namibië, Botswana en Zuid-Afrika
89 reviews

Uw groepsreis

Dag 1: WINDHOEK - KALAHARI WOESTIJN

We vertrekken vanuit Windhoek en reizen naar de grootste zandmassa op aarde: de Kalahari woestijn. De Kalahari is een uitgestrekte halfwoestijn van door de wind opgeblazen zand, vastgehouden door doornstruiken. Het is het grootste aaneengesloten stuk zand dat maar liefst negen Afrikaanse landen bedekt. In tegenstelling tot andere, echte woestijnen, krijgt de Kalahari onregelmatige regenval. Voor velen is ‘het dorstige land' daarom een ​​meer passende omschrijving. Omdat er geen permanent oppervlaktewater is, is de Kalahari een uitdagende plek om te leven. Behalve voor degenen die zich hebben aangepast om hier niet alleen te overleven maar ook te bloeien. De Bosjesmannen noemen het de "Ziel van de Wereld”. Met zijn dieprode zandduinen en eindeloze grasvlaktes, afgewisseld met acacia's en struiken, is het de thuisbasis van een verrassend grote hoeveelheid dieren in het wild die zich hebben aangepast aan hun uitdagende omgeving. U hebt de mogelijkheid om de rode duinen, wilde dieren en planten te ervaren in deze woestijnomgeving tijdens een optionele nature drive.


Maaltijden inbegrepen: Ontbijt 

Accomodatie in Intu Africa Collection

Plaats:
Windhoek, Kalahari
Accommodatie
Intu Afrika Camelthorn Lodge (Kalahari)

Dag 2: KALAHARI WOESTIJN - FISH RIVER CANYON 

We gaan verder naar het zuiden door dorre en uitgestrekte rotsachtige vlaktes. Bij een bezoek aan het unieke Garas Kokerboomwoud wordt u verwelkomd door eigenzinnige kunstsculpturen, gemaakt van schroot. Ze vormen een contrast met deze serene, tijdloze ruimte vol met kokerbomen en aloë planten, genesteld tussen enorme dolerietkeien die op een mysterieuze manier gestapeld zijn. Het gebied wordt ook wel toepasselijk aangeduid als "Giant's Playground". We vervolgen onze weg naar onze lodge, gelegen in de buurt van de Fish River Canyon. Hier kunnen we het gebied te voet verkennen of tijdens een optionele begeleide nature drive in de late namiddag waarbij de nadruk ligt op de Quiver-bomen, het ruige landschap en indrukwekkende uitgestrekte rotsformaties. 


Maaltijden inbegrepen: Ontbijt 

Accomodatie in Cañon Village

Plaats:
Fish River Canyon
Accommodatie
Canyon Village (Fish River Canyon)

Dag 3: FISH RIVER CANYON - LÜDERITZ

Onze ochtend begint aan de rand van de Fish River Canyon, een magnifiek geologisch fenomeen. De Fish River Canyon ligt in het noordelijke deel van de Nama Karoo en is de op één na grootste kloof op aarde. Een gigantische ravijn van zo'n 160 km lang, tot 27 km breed en op sommige plaatsen bijna 550 meter diep. De Fish River is de langste binnenrivier in Namibië, maar de huidige stroom is slechts een druppel vergeleken met de immense hoeveelheid water die er in de afgelopen eeuwen doorheen stroomde. We vervolgen onze reis langs de Naute-dam, waar we even stoppen bij de Naute Kristall Cellar and Distillery, om optioneel enkele van de unieke likeuren te proeven of te genieten van een heerlijke kop koffie. Verderop gaan we richting de kustplaats Lüderitz. Op weg naar Lüderitz stoppen we bij Garub; uitkijkpunt voor de Wild Horses of the Namib Desert.


Maaltijden inbegrepen: Ontbijt 

Accomodatie in Nest Hotel 

Plaats:
Lüderitz
Accommodatie
Lüderitz Nest Hotel (Lüderitz)

Dag 4: LÜDERITZ 

In de ochtend brengen we een bezoek aan de spookstad Kolmanskop. Kolmanskop is een verlaten diamantmijnstadje in het Sperrgebiet National Park. Ooit een weelderige en decadente stad, een aandenken aan de diamant hausse en gebouwd om lang mee te gaan... totdat de diamanten op waren. Tegenwoordig staat Kolmanskop als een spookachtig monument voor het bloeiende verleden en biedt het bezoekers de kans om unieke foto’s te maken van een vervlogen tijdperk. Bij onze terugkeer naar de stad bezoeken we Diaz Point met zijn Padrao op een klif met uitzicht op de ruwe Atlantische Oceaan ter nagedachtenis aan de eerste Portugese ontdekkingsreizigers en verkennen we de verlaten kust. Terug in Lüderitz bezoeken we deze kleine, historische stad.


Maaltijden inbegrepen: Ontbijt 

Accomodatie in Nest Hotel 

Plaats:
Lüderitz
Accommodatie
Lüderitz Nest Hotel (Lüderitz)

Dag 5: LÜDERITZ - NAMIB WOESTIJN

Na een vroeg ontbijt reizen we over uitgestrekte vlaktes richting het noorden langs het Tiras-gebergte naar onze lodge in de Namib-woestijn. We bevinden ons in de nabijheid van Sesriem, de toegangspoort tot Sossusvlei, Dead Vlei en Sesriem Canyon, met enkele van de hoogste zandduinen op aarde die boven de witte woestijnvlaktes uittorenen. In de middag kunt u ontspannen bij het zwembad, genietend van de uitgestrekte open woestijnvlaktes of deelnemen aan optionele activiteiten die worden aangeboden in de lodge.


Maaltijden inbegrepen: Ontbijt 

Accomodatie in The Elegant Desert Lodge 

Plaats:
Namib Desert
Accommodatie
Elegant Desert Lodge (Namib Desert)

Dag 6: NAMIB WOESTIJN

De ochtend vraagt ​​om een ​​vroege start. Bij het betreden van het Namib Naukluft National Park met zonsopgang, schilderen de eerste zonnestralen de zandbergen in de kleuren abrikoos, rood en oranje, afgezet tegen een helderblauwe lucht. Een waar feest voor de zintuigen en voor uw camera. U zult gefascineerd zijn door de surrealistische Deadvlei, omringd door enkele van de hoogste duinen op aarde en Sossusvlei, waar de droge Tsauchab-rivier abrupt eindigt tussen de duinen. Maak vooral van de gelegenheid gebruik om een ​​van deze majestueuze duinen op te lopen en het woestijnlandschap te bewonderen. Daarna bezoeken we de Sesriem Canyon, een natuurfenomeen van levensbelang in het hart van de Namib woestijn.


Maaltijden inbegrepen: Ontbijt 

Accomodatie in The Elegant Desert Lodge 

Plaats:
Namib Desert
Accommodatie
Elegant Desert Lodge (Namib Desert)

Dag 7: NAMIB WOESTIJN - SWAKOPMUND 

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar de kleine nederzetting Solitaire aan de rand van het Namib Naukluft National Park, waar u het gevoel krijgt alsof u letterlijk in the middle of nowhere bent aangekomen. Hier kunt u genieten van een kopje koffie met de heerlijke appeltaart waarover in vele reisboeken is geschreven, voordat u via de desolate, glooiende heuvels van de Kuiseb-vallei naar de Atlantische Oceaan reist. Bij het bereiken van de kustplaats Walvisbaai bezoeken we de ondiepe lagune; een van de belangrijkste wetlandgebieden op het Afrikaanse continent en een RAMSAR-werelderfgoed. Meer dan 80% van de Afrikaanse flamingo's voedt zich in deze lagune en het is een adembenemend gezicht als ze in grote groepen verschijnen. We vervolgen de schilderachtige route tussen de duingordel en de Atlantische Oceaan en bereiken Swakopmund, waar de rest van de dag ter vrije besteding is. Met zijn palmbomen omzoomde straten en promenades aan zee is Swakopmund een populaire vakantiebestemming in Namibië. Het aangename zomerklimaat en de langgerekte stranden trekken vissers en surfers aan uit heel zuidelijk Afrika.


Maaltijden inbegrepen: Ontbijt 

Accomodatie in Swakopmund Plaza Hotel

Plaats:
Swakopmund
Accommodatie
Swakopmund Plaza Hotel (Swakopmund)

Dag 8: SWAKOPMUND

Swakopmund wordt vaak liefdevol de "speeltuin van Namibië" genoemd waar u t tal van activiteiten kunt ondernemen: variërend van avontuur tot het verder verkennen van de fascinerende Namib woestijn met zijn dieren en planten. Omarm het relaxte tempo van dit idyllische kustplaatsje onder het genot van koffie en versgebakken taartjes in een van de vele café's. Verken de ruige, zinderende woestijn tijdens een dagtocht of bekijk deze geweldige omgeving vanuit de lucht met een rondvlucht. Drijf de adrenaline tot het uiterste met spectaculaire ervaringen zoals parachutespringen boven de woestijn of quadrijden en sandboarden in de duinen. Of neem de tijd om dit schilderachtige stadje te ontdekken met al zijn historische gebouwen, musea, winkelgalerijen en een strandbar die door het levendige kleurgebruik en de bohemien levensstijl een geheel eigen persoonlijkheid heeft gekregen. 


Maaltijden inbegrepen: Ontbijt 

Accomodatie in Swakopmund Plaza Hotel

Plaats:
Swakopmund
Accommodatie
Swakopmund Plaza Hotel (Swakopmund)

Dag 9: SWAKOPMUND - WINDHOEK

Na het ontbijt reizen we terug naar Windhoek naar ons hotel of naar de internationale luchthaven voor de terugvlucht.


Maaltijden inbegrepen: Ontbijt 

Plaats:
Windhoek

WindhoekKalahariFish River CanyonLüderitzNamib DesertSwakopmund

Reis verlengen

U kunt uw reis verlengen met extra dagen, voor of na de groepsreis. Vraag uw lokale reisspecialist naar de mogelijkheden.

Praktische informatie

Prijs vanaf € 2.050 Per persoon
Groepsgrootte2 tot 20 mensen
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Chauffeur

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 2.050 Per persoon

Dit reisidee is een rondreis in een kleine groep
Groepsgrootte: 2 tot 20 mensen

Prijs per persoon, op basis van een tweepersoonskamer. Exclusief internationale vluchten.

Als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Reis verlengen

U kunt uw reis verlengen met extra dagen, voor of na de groepsreis. Vraag uw lokale reisspecialist naar de mogelijkheden.

Reis personaliseren

U kunt uw lokale reisspecialist vragen om deze reis voor u op maat te maken en zelf uw gewenste vertrekdatum kiezen.

Inbegrepen in de prijs

 • accommodatie
 • 8 ontbijten
 • entreegelden en sightseeing zoals gespecificeerd
 • engels sprekende gids
 • mineraalwater aan boord

Niet inbegrepen in de prijs

 • internationaal vluchten
 • maaltijden
 • reisverzekering
😱 Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Charlotte momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Namibië.
Neem contact op met de lokale reisexpert

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema