Actieve reis door de Andes

PeruActieve reis door de Andes

Sport en Avontuur
Tijdens deze avontuurlijke reis ontdekt u het Andesgebied rond Arequipa, Cusco en de Colca Canyon op een actieve manier. Dit is een reis die geschikt is voor jongeren en mensen met een budget. De reis begint in Lima, waar u de hoofdstad van Peru zult ontdekken. In Arequipa beleeft u een uniek avontuur tijdens een rafting tour. Tijdens de tocht naar het Titicacameer maakt u kennis met de Quechua en Aymara culturen en overnacht u bij een lokale familie. Het hoogtepunt van deze reis is de Salkantay trek, die u na een lange reis helemaal naar Machu Picchu brengt. Na deze reis zult u evenwichtig en vol herinneringen huiswaarts keren.
De rondreis in één oogopslag
  • CultuurCultuur
  • NatuurNatuur
  • Ontmoet de lokale bevolkingOntmoet de lokale bevolking
  • Leer en ontdekLeer en ontdek
  • HikingHiking
Reisideeën aangeraden door
Jonas Lokale*r Peru Expert*in
Duur van de reis
19 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.085
Reisprogramma
Welkom in Lima

Dag 1: Welkom in Lima

We verwelkomen u op de luchthaven Jorge Chávez de Lima en brengen u naar uw hotel. De rest van de dag heeft u vrije tijd, zodat u kunt uitrusten van de lange vlucht. Vraag ons gerust om tips en informatie over Lima, we helpen u graag bij het plannen van uw eerste dag op basis van uw interesses. Accommodatie: Ibis Budget Miraflores 2* (Lima)
Plaats:
Lima

Vrije dag in Lima en vlucht naar Arequipa

Dag 2: Vrije dag in Lima en vlucht naar Arequipa

U heeft vandaag een vrije dag, waarin u de mooie wijken Miraflores en Barranco op eigen gelegenheid kunt bekijken. In de middag wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht. U vliegt naar Arequipa, waar we u ophalen en naar uw hotel brengen. Ook die avond in Arequipa heeft u vrije tijd. Arequipa staat bekend om het goede eten. Bezoek 's avonds een van de mooie en gezellige restaurants in het centrum (niet inbegrepen in de prijs). Opmerking: Als alternatief kunt u voor de vlucht naar Arequipa een stadstour maken door Miraflores en Barranco of de ruïnes van Pachacamac bezoeken. (niet inbegrepen in de prijs) Maaltijden: Ontbijt Duur van de vlucht: 1:30 uur. Opmerking: maximale hoogte 2.400m Accommodatie: Conde de Lemos 3* (Arequipa)
Plaats:
Lima,Arequipa

Vrije dag in Arequipa

Dag 3: Vrije dag in Arequipa

Verken op eigen gelegenheid op een na grootste stad van Peru. Arequipa wordt ook wel de Witte Stad genoemd, door de kleur van de gebouwen die van vulkanisch gesteente zijn gemaakt. De stad wordt omringd door drie vulkanen. Gebruik uw vrije dag om het koloniale stadscentrum rond het indrukwekkende Santa Catalina-klooster te bezoeken, naar het uitkijkpunt van Yanahuara te wandelen of een mountainbike- of raftingtocht op de Rio Chili buiten de stad te maken. Opmerking: 's Avonds kunt u bij zonsondergang op het dakterras van het Katari Hotel aan het Plaza de Armas genieten van een heerlijke pisco en iets te eten (niet inbegrepen in de prijs). Opmerking: Vandaag kunt u ook een stadstour door Arequipa maken of een excursie naar het Salinas y Aguada Blanca National Reserve (niet inbegrepen in de prijs). Maaltijden: Ontbijt Accommodatie: Conde de Lemos 3* (Arequipa)
Plaats:
Arequipa

Raften met vulkaanpanorama in de Chili Vallei

Dag 4: Raften met vulkaanpanorama in de Chili Vallei

We halen u op in het hotel en brengen u naar de Chili rivier. Slechts 20 minuten buiten Arequipa beginnen we aan een onvergetelijke rafting experience. Na de briefing door de professionele gidsen die gespecialiseerd zijn in raften gaat u op pad. De route van 6 kilometer is verdeeld in stroomversnellingen van I - IV en loopt door de charmante Chilina-vallei met uitstekende uitzichten op de vulkanen Misti en Chachani. Na de tour brengen we u terug naar uw hotel. Geniet na van deze onvergetelijke ervaring die actie en natuur combineert. Maaltijden: Ontbijt Duur van de rondleiding: ongeveer 4 uur Opmerking: maximale hoogte 2.400m Accommodatie: Conde de Lemos 3* (Arequipa)
Plaats:
Arequipa

3-daagse wandeling door de Colca Canyon

Dag 5: 3-daagse wandeling door de Colca Canyon

Tijdens deze 3-daagse trektocht kunt u genieten van de schoonheid en rust van de Colca Canyon. We bezoeken traditionele Andesdorpen, leren over de flora en fauna van de canyon, slapen in eenzame hutten, eten traditioneel voedsel en kijken naar de vlucht van de condor boven de canyon. Deze tocht is een absolute must voor elke natuur- en wandelliefhebber. Heel vroeg wordt u opgehaald en naar de Colca Canyon gebracht. We komen aan in het belangrijkste dorp van de vallei, Chivay, voor het ontbijt. Vanaf het dorp Cabanaconde beginnen we aan de 3 tot 4 uur durende afdaling in de canyon. Bewonder de diversiteit van de Andes- en tropische vegetatie en de geologische vorming van de Colca Canyon. Op de bodem van de canyon steken we de hangbrug van San Juan de Chuccho over, die ons naar het gelijknamige dorp leidt. Daar zullen we dineren en overnachten in de huizen van de lokale dorpelingen. Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner Duur van de wandeling: ongeveer 4 uur Afstand: 8km Moeilijkheidsgraad: gemiddeld Opmerking: maximale hoogte 3.600m Overnachting in eenvoudige hutten
Plaats:
Arequipa,Colca Canyon

3-daagse wandeling door de Colca Canyon

Dag 6: 3-daagse wandeling door de Colca Canyon

Na het ontbijt beginnen we aan een klim van ongeveer 300 meter die ons naar de dorpen Cosñirhua en later Malata leidt. Daar zullen we de nog traditionele manier van leven van de lokale bevolking observeren. Er is hier geen elektriciteit of gemotoriseerd verkeer. Na een afdaling van 3 tot 4 uur komen we aan bij de Sangalle Oase. Na de lunch kunt u een frisse duik nemen in de bronbaden van de oase (18ºC). Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner Duur van de wandeling: ongeveer 5 uur Afstand: 9km Moeilijkheidsgraad: gemiddeld Opmerking: Hoogteverschil tot 3.300m Overnachting in eenvoudige hutten
Plaats:
Colca Canyon

3-daagse wandeling door de Colca Canyon

Dag 7: 3-daagse wandeling door de Colca Canyon

Om 04:30 beginnen we aan de ongeveer drie uur durende klim naar Cabanaconde. Na de wandeling ontbijten we in een plaatselijk restaurant en nemen we een bus naar het uitkijkpunt van Cruz del Condor. Van hieruit hebben we een van de mooiste uitzichten op de Colca Canyon en kunnen we meestal de indrukwekkende vlucht van de condor waarnemen. Na de lunch gaan we verder met de bus naar Puno. Maaltijden: Ontbijt, Lunch Duur van de wandeling: ongeveer 4 uur Afstand: 5km Moeilijkheidsgraad: gemiddeld Duur van de reis naar Puno: ongeveer 6 uur in een toeristenbus met stops (300km) Opmerking: maximale hoogte 3.900m Accommodatie: Qalasaya 3* (Puno)
Plaats:
Puno,Colca Canyon

Excursie en homestay op het Titicacameer

Dag 8: Excursie en homestay op het Titicacameer

U gaat aan boord van een motorboot en vaart over het Titicacameer naar de Uros eilanden, die zijn gemaakt van tora-gras. Het rietachtige gras wordt ook gebruikt om huizen en schepen te bouwen. De eilandbewoners zullen ons vertellen over hun manier van leven en uitleggen hoe de eilanden zijn gebouwd. We vervolgen de reis over het blauw glinsterende Titicacameer tot we het eiland Amantani bereiken. Hier worden we opgehaald door een gastgezin waar we de nacht doorbrengen en waar we lunchen en dineren. Die middag wandelen we over kleine paadjes naar het hoogste punt van het eiland, Pachatata. Vanaf hier heeft u een uniek uitzicht op het eiland en het Titicacameer. We blijven hangen op deze energieke plek en genieten van de fascinerende zonsondergang. Als het donker wordt, keren we terug naar de huizen van de gastgezinnen. 's Avonds worden we uitgenodigd voor een speciaal feest. Onder begeleiding van folkloremuziek laten eilandbewoners ons traditionele dansen zien. Meedansen is toegestaan! Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner Opmerking: maximale hoogte 3.900m Overnachting in eenvoudige hutten
Plaats:
Puno

Excursie op het Titicacameer

Dag 9: Excursie op het Titicacameer

Na het ontbijt verlaten we Amantani en zetten we koers naar Taquile. Onderweg kunnen we genieten van de rust en schoonheid van het Titicacameer. Bij aankomst maken we een korte wandeling en ontmoeten we enkele eilandbewoners die ons kennis laten maken met hun handwerk en weven. Ver van het moderne vasteland hebben de eilandbewoners hun traditionele levensstijl behouden. Ze staan bekend om het maken van kleurrijke kleding, die in Puno en omgeving als de mooiste in hun soort wordt beschouwd. Na de lunch maken we een wandeling en bezoeken we de romantische steegjes, kleine huisjes en het groene landschap van het eiland. Dan varen we terug naar Puno. Maaltijden: Ontbijt, Lunch Opmerking: maximale hoogte 3.900m Accommodatie: Qalasaya 3* (Puno)
Plaats:
Puno

Van Puno naar Cusco in een toeristenbus

Dag 10: Van Puno naar Cusco in een toeristenbus

Na het ontbijt begint de reis van Puno naar Cusco. U wordt naar het busstation gebracht voor de busrit naar de populaire Andesstad. Onderweg kunt u het Andeslandschap bewonderen en ook stoppen in de steden Pukara, La Raya, Raqchi en Andahuaylillas. U luncht onderweg en komt aan het eind van de middag aan in Cusco, waar u naar het hotel wordt gebracht. Maaltijden: Ontbijt, Lunch Duur van de reis: 10 uur in een toeristenbus (390 km). Opmerking: maximale hoogte 3.900m. Accommodatie: Tika Wasi Boutique (Cusco)
Plaats:
Puno,Cuzco

Vrije dag in Cusco

Dag 11: Vrije dag in Cusco

Vandaag heeft u een vrije dag in Cusco. Veel bezoekers vinden dit de mooiste stad van het land, er zijn genoeg mogelijke activiteiten om een leuke dag door te brengen. Naast de prachtige oude stad en de Inca-ruïnes op enkele minuten buiten de stad, kunt u ook deelnemen aan een kookles, wandelen door de kunstenaarswijk San Blas, een van de vele musea bezoeken of 's avonds in het planetarium meer leren over Inca-astronomie. Vraag ons gerust naar mogelijke tours als u meer van de omgeving van Cusco wilt zien. Opmerking: maximale hoogte 3.400m Accommodatie: Tika Wasi Boutique (Cusco)
Plaats:
Cuzco

Eerste dag Salkantay trek

Dag 12: Eerste dag Salkantay trek

We halen u op in Cusco en rijden via Mollepata (3.000m) naar het dorp Marcoccasa (3.400m), het beginpunt van onze wandeling. Tijdens de eerste wandeldag door de Andes-hooglanden hebben we een fantastisch uitzicht op het Huamanty- en Salkantay-gebergte. Na ongeveer 6 uur bereiken we onze camping. (3.900m). Daar zetten we onze tent op, ontspannen we en genieten we van het uitzicht op de bergen om ons heen. Wie zin heeft en nog fit is, kan een twee uur durende wandeling maken naar de prachtig blauw glinsterende lagune van Huamantay. Onze kok bereidt die avond een heerlijke maaltijd voor ons. Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner Duur van de rit: 3 uur Duur van de wandeling: 6 uur (10km) Moeilijkheidsgraad: gemiddeld Opmerking: maximale hoogte 3.900m Overnachting in tent
Plaats:
Cuzco

Passeer de Salkantay-pas

Dag 13: Passeer de Salkantay-pas

Na een stevig ontbijt beginnen we onze wandeling naar de Salkantay Pas (4600m). De klim voert ons over hobbelige paden langs kleine stroompjes en enorme gletsjermorenen tot we de pas bereiken. Dit biedt ons een uniek uitzicht op de Nevado Salkantay en de omgeving. Na een korte lunchpauze vervolgen we onze wandeling naar onze tweede camping in Challway (2.950m). Tijdens de afdaling merken we hoe het klimaat en de natuur langzaam veranderen en bereiken we de weelderige en warme tropische hoge jungle. Na de inspannende wandeling van 9 uur smaakt het heerlijke diner bereid met lokale ingrediënten extra goed. Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner Duur van de wandeling: 8 uur (16km) Moeilijkheidsgraad: moeilijk Opmerking: maximale hoogte 4.600m Overnachting in tent
Plaats:
Cuzco

Van hoge bergtoppen naar weelderige tropische jungle

Dag 14: Van hoge bergtoppen naar weelderige tropische jungle

De derde wandeldag is rustiger dan de voorgaande dagen en we wandelen dieper het tropisch woud in. Het tropische klimaat, de diepgroene vegetatie en de biodiversiteit van deze streek brengen ons in een ontspannende wandelstemming. Tijdens de wandeling zien we verschillende fruitplantages (koffie, coca, enz.) en een grote verscheidenheid aan orchideeën, bromelia's, bomaria's en andere plantensoorten. We ontmoeten lokale families die ons vertellen over de lokale tradities. In La Playa (2.100m) zetten we voor de laatste keer de tent op en sluiten we de avond af met een heerlijk diner. Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner Duur van de wandeling: 8 uur (16km) Moeilijkheidsgraad: gemiddeld tot moeilijk Opmerking: maximale hoogte 3.400m Overnachting in tent
Plaats:
Cuzco

Uniek uitzicht op Machu Picchu

Dag 15: Uniek uitzicht op Machu Picchu

Vroeg in de ochtend beginnen we aan onze laatste wandeldag. Over oude Incapaden lopen we naar de archeologische site van Llactapata (2650m). Na een korte rondleiding door de ruïnes, krijgen we onze eerste blik op de berg Machu Picchu. Daarna wandelen we naar Hydroelectica, vanwaar we een trein nemen naar Aguas Calientes. In Aguas Calientes, het stadje aan de voet van Machu Picchu, checkt u in in het hotel en kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. 's Avonds ontmoeten we elkaar in een restaurant en zal onze gids vertellen over ons bezoek aan Machu Picchu. Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner Duur van de wandeling: 6 uur (10km) Moeilijkheidsgraad: gemiddeld Opmerking: maximale hoogte 2.700m. Overnachting in tent
Plaats:
Cuzco

Mystiek Machu Picchu en terug naar Cusco

Dag 16: Mystiek Machu Picchu en terug naar Cusco

Neem de bus naar de spectaculaire Machu Picchu site. U verkent het mysterieuze heiligdom met uw gids, die u door de ruïnes leidt en archeologische en historische informatie geeft op belangrijke punten onderweg, zoals de Zonnetempel, de Intihuatana (de zonnewijzer) en het Heilige Plein. Vanaf de top van de Citadel geniet u van een uniek uitzicht! Dit is een kans om de energie en sfeer op te snuiven van een van de belangrijkste en spectaculairste archeologische vindplaatsen ter wereld, hoog in het nevelwoud. Na de afdaling naar Aguas Calientes heeft u vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen) en een wandeling door het pittoreske stadje. In de vroege avond nemen we de trein naar Ollantaytambo en keren we per auto terug naar Cusco. Hier eindigt ons uitdagende en indrukwekkende avontuur! Maaltijden: Ontbijt Duur van de busrit: ongeveer 30 minuten Duur van de tocht: ongeveer 2,5 uur Opmerking: maximale hoogte 3.400m Accommodatie: Tika Wasi Boutique (Cusco)
Plaats:
Machu Picchu,Ollantaytambo,Cuzco

Vrije dag in de stad van de Inca's

Dag 17: Vrije dag in de stad van de Inca's

Geniet van een vrije dag na de Salkantay trek. Cusco, de onbetwiste archeologische hoofdstad van Amerika, is de oudste continu bewoonde stad op het continent en de toegangspoort tot Machu Picchu. Sierlijke kathedralen staan boven Incatempels, een plattelandsvrouw in de Andes voert haar lama water uit flessen, terwijl de mooiste boetieks dure breiwerken van alpaca verkopen. Maaltijden: Ontbijt Opmerking: maximale hoogte 3.400m. Accommodatie: Tika Wasi Boutique (Cusco)
Plaats:
Cuzco

Wandeling naar Vinicunca Regenboogberg

Dag 18: Wandeling naar Vinicunca Regenboogberg

We halen u vandaag heel vroeg (rond 3 uur) op voor een excursie naar de berg met 7 kleuren. Na een korte stop in Pitumarca rijden we naar het beginpunt van de wandeling, het prachtige dorp Ocefina (Chillca). Tijdens de rit zien we de bewoners van de Andes: lama's, schapen, vicuña's en alpaca's. Na een heerlijk ontbijt wandelen we in twee uur naar de mystieke top van Vinicunca. We zien berglandschappen in verschillende kleuren en komen langs kristalheldere, ijskoude bergstroompjes. Door een landschap dat voortdurend van kleur verandert bereiken we de top op 5000m hoogte. Hier rusten we uit en eten we wat voor we terugwandelen naar Chillca. Maaltijden: Ontbijt, Lunch Duur van de tour: ongeveer 14 uur (300km) Opmerking: maximale hoogte 5.000m Accommodatie: Tika Wasi Boutique (Cusco)
Plaats:
Cuzco

!Adios Peru!

Dag 19: !Adios Peru!

Vandaag eindigt uw reis door Peru. We brengen u naar de luchthaven voor uw vlucht naar Lima. Vanaf daar keert u terug naar huis met vele herinneringen en unieke foto's. Duur van de vlucht: 1,5 uur
Plaats:
Cuzco,Lima
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.085 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Peru volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten