Reis langs de hoogtepunten

PeruReis langs de hoogtepunten

Klassiekers
Deze rondreis neemt u mee langs de hoogtepunten van Peru. Ontdek het land van de Inca's en bezoek een van de zeven wereldwonderen, de stad Machu Picchu. Op deze legendarische locatie leert u alles over de cultuur van de inheemse bevolking van het land. Laat u tijdens uw reis imponeren door de architectuur van de koloniale gebouwen en maak kennis met vriendelijke lokale bevolking. 
De rondreis in één oogopslag
  • Multi-activiteitenMulti-activiteiten
  • NatuurNatuur
  • Lokale bevolkingLokale bevolking
  • BergenBergen
  • StadStad
Reisideeën aangeraden door
Jonas Lokale*r Peru Expert*in
Duur van de reis
11 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.232
Reisprogramma
Welkom in Peru

Dag 1: Welkom in Peru

We verwelkomen u op de luchthaven Jorge Chávez de Lima en brengen u naar uw hotel. Hier kunt u na de lange reis van Europa naar Peru heerlijk ontspannen. Geniet van een vrije middag die u naar eigen inzicht in kunt delen. Accommodatie: Tierra Viva Miraflores (Lima)
Plaats:
Lima

Stadstour door de stad der koningen

Dag 2: Stadstour door de stad der koningen

In de ochtend halen we u op van uw hotel en rijden we naar het historische centrum van Lima. Daar bezoeken we het centrale plein en tijdens een wandeling maken we kennis met de belangrijkste gebouwen van de hoofdstad, zoals de kathedraal en het regeringspaleis. We bezoeken ook het klooster van San Francisco en de beroemde catacomben. Voor extra energie lunchen we in een traditioneel Peruaans restaurant. Hier leert u hoe de Peruaanse nationale drank, de Pisco Sour, wordt gemaakt. Daarna rijden we naar de Boheemse wijk van Lima. In Barranco wonen veel kunstenaars, auteurs en fotografen. Hier kunt u genieten van prachtige koloniale gebouwen en een adembenemend uitzicht op de Stille Oceaan. In de middag gaan we terug naar het hotel. Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch  Accommodatie: Tierra Viva Miraflores (Lima)
Plaats:
Lima

Begin van het jungle-avontuur

Dag 3: Begin van het jungle-avontuur

Na het ontbijt brengen we u naar het vliegveld en begint uw avontuur in de jungle. In Puerto Maldonado gaat u aan boord van een kano met motor. Over de Madre de Dios rivier vaart naar uw jungle lodge Inkaterra Hacienda Concepción, waar u wordt verwelkomd met een traditionele lunch. In de middag beginnen we met onze eerste tour door de jungle en leren we over de flora en fauna van het gebied en de voordelen ervan voor de bewoners van deze unieke plek. Bij zonsondergang gaan we op kanotocht en zien we hoe de sommige natuurlijke bewoners 's nachts hun leven leiden. Reistijd: 1 uur 35 minuten (Lima - Puerto Maldonado)    Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch - diner  Accommodatie: Hacienda Concepción (Puerto Maldonado)
Plaats:
Lima,Puerto Maldonado

Ontdek de Peruaanse Amazone

Dag 4: Ontdek de Peruaanse Amazone

Vandaag staan er verschillende tochten door de jungle op het programma. We beginnen met het hoogtepunt van onze excursie en een van de mooiste plekken in Peru, het paradijselijke Sandovalmeer. Daar delen talloze vogels, apen, reuzenotters, zwarte kaaimannen en de beruchte piranha's een uniek leefgebied. Soms worden hier anaconda's en 2 meter lange en 200 kilo zware Arapaima-vissen gespot. Na de lunch beginnen we aan de unieke Canopy en Anaconda Walk. Na een boottocht van 20 minuten bereiken we een 30 meter hoge toren. We klimmen omhoog en steken dan 7 hangbruggen over die boven de boomtoppen uitkomen. Vanaf hier heeft u een adembenemend uitzicht op de jungle en de wilde dieren en kunt u verschillende soorten vogels en apen observeren. Na het diner kunt u ontspannen of met ons meegaan op een nachtwandeling door het regenwoud. ​ Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch - diner Accommodatie: Hacienda Concepción (Puerto Maldonado)
Plaats:
Puerto Maldonado

Van de jungle tot de Andes

Dag 5: Van de jungle tot de Andes

Neem afscheid van de jungle en ga aan boord van de kano voor de tocht naar Puerto Maldonado. Hier brengt een transfer u naar het vliegveld voor uw vlucht naar Cusco. Om te wennen aan de hoogte kunt u de rest van de dag rust nemen. ​ Reistijd: ca. 1 uur en 10 minuten   Maaltijden inbegrepen: ontbijt  Accommodatie: Yawar Inka (Cusco)
Plaats:
Puerto Maldonado,Cusco

Ontdek de Inca-hoofdstad te voet

Dag 6: Ontdek de Inca-hoofdstad te voet

We beginnen onze stadstour met een bezoek aan het Inca fort Sacsayhuaman, dat boven de stad ligt en ons een adembenemend uitzicht op Cusco biedt. Vervolgens lopen we naar het centrale plein, waar we de kathedraal en de 17e en 18e eeuwse muurschilderingen bewonderen. Daarna bezoeken we Qoricancha, de zonnetempel van de Inca's en we eindigen de tour op de San Pedro markt. Hier vinden we verschillende Peruaanse gerechten en ambachten. Tijdens de tour leert u meer over de geschiedenis en het heden van Cusco. Reistijd: 4 uur   Maaltijden inbegrepen: ontbijt  Accommodatie: Yawar Inka (Cusco)
Plaats:
Cuzco

De Heilige Vallei van de Inca's

Dag 7: De Heilige Vallei van de Inca's

Vandaag bezoeken we de Heilige Vallei van de Inca's. Onze chauffeur en gids halen u op en we rijden over het hoogplateau van Cusco naar Chincheros, waar we de ruïnes en het dorpsplein met de traditionele markt bezoeken. Op weg naar Ollantaytambo stoppen we bij de gigantische terrasvormige ringen van Moray en de zoutmijnen van Maras. Deze terrassen zijn eeuwen geleden gebouwd en worden beschouwd als het agrarisch experimenteel laboratorium van de Inca's. De duizenden verschillend gekleurde zoutpannen geven een fascinerend beeld. Hier maken we een wandeling langs de verschillende bekkens en leren we hoe zout wordt gewonnen op een hoogte van meer dan 3000 meter. Aan het einde van de tour wordt u naar uw hotel in Ollantaytambo gebracht en kunt u genieten van de rust en schoonheid van de Heilige Vallei. ​ Reistijd: 8 uur  Maaltijden inbegrepen: ontbijt  Accommodatie: Sol Natura ( Ollantaytambo )
Plaats:
Maras,Chinchero,Ollantaytambo

Machu Picchu, de verloren stad van de Inca's

Dag 8: Machu Picchu, de verloren stad van de Inca's

Vroeg in de ochtend gaat u naar het station van Ollantaytambo en neemt u de trein naar Aguas Calientes. Tijdens de treinreis langs de Urubamba-rivier ziet u hoe het landschap langzaam verandert. In Aguas Calientes wordt u opgehaald door uw gids en gaat u naar de Inca-citadel van Machu Picchu. Na een rondleiding van twee uur door het complex heeft u nog wat tijd om in uw eentje rond te wandelen. Breng de middag door in Aguas Calientes voor u de trein terug neemt. Bij aankomst wacht onze chauffeur u op en brengt u terug naar het hotel in Cusco. Ongeveer 2 uur 10 minuten met de trein (Ollantaytambo - Aguas Calientes) + 15 minuten met de bus (Aguas Calientes - Machupicchu) ​+ 2 uur in de bus (Ollantaytambo - Cusco) Maaltijden inbegrepen: Ontbijt  Accommodatie: Yawar Inka (Cuzco)
Plaats:
Machupicchu,Aguas Calientes

Verder naar het Titicacameer

Dag 9: Verder naar het Titicacameer

Vandaag vervolgen we onze weg door de Peruaanse Andes naar Puno. We rijden langs besneeuwde bergen, kuddes lama's en door verschillende Andesdorpen. In sommige dorpen stoppen we en bezoeken we kerken, tempels en oude Inca-ruïnes. Voordat we in Puno aankomen bezoeken we een Andes-restaurant voor een heerlijke lunch. Na aankomst in Puno brengen we u naar uw hotel en de rest van de dag is vrij te besteden. Reistijd: 387 km, ongeveer 10 uur   Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch   Accommodatie: Tierra Viva (Puno)
Plaats:
Andahuaylillas,Puno

De drijvende eilanden van het Titicacameer

Dag 10: De drijvende eilanden van het Titicacameer

In de ochtend brengen we u naar de haven van Puno. Per motorboot gaan we naar de rieteilanden van de Uros, een oude cultuur die al honderden jaren leeft op drijvende eilanden die geweven zijn van Tora-gras. Het rietachtige gras wordt ook gebruikt om huizen en schepen te bouwen. De eilandbewoners vertellen over hun manier van leven en leggen uit hoe ze de eilanden bouwen. Na een verblijf van een uur gaan we naar het eiland Taquile. Onderweg genieten we van de rust en de schoonheid van het Titicacameer.   Op Taquile maken we een korte wandeling en ontmoeten we enkele eilandbewoners, die ons kennis laten maken met hun handwerk en weefkunst. Ver van het moderne vasteland hebben de eilandbewoners hun traditionele levensstijl behouden. Ze staan bekend om het maken van kleurrijke kleding, die in Puno en omgeving als de mooiste in zijn soort wordt beschouwd. Na de lunch maken we een wandeling en bezoeken we de romantische steegjes, kleine huisjes en het groene landschap van het eiland. Rond 14:30 uur varen we terug naar Puno, waar u rond 17:30 uur aankomt. ​ Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch  Accommodatie: Tierra Viva (Puno)
Plaats:
Puno

​Hasta Luego Peru!

Dag 11: ​Hasta Luego Peru!

Het is tijd om afscheid te nemen van Peru. Wij brengen u naar het vliegveld van Juliaca en u vliegt naar Lima en vervolgens naar huis. We hopen u snel weer te zien in het mooie Peru! ​
Plaats:
Juliaca
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.232 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Peru volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten