Waarheen reizen?Actuele informatie over reisbestemmingen
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Beleef de natuur en cultuur

PeruBeleef de natuur en cultuur

Boek Gerust
 • Klassiekers
Leer de belangrijkste steden van Peru kennen en bewonder de biodiversiteit van de Ballestas Eilanden en het Amazone regenwoud. Zie de bijzondere Nazca Lines, volg de vlucht van de condor en bezoek het Titicacameer. In Cusco en de mystieke ruïnes van Machu Picchu duikt u in het rijk van de Inca's. Deze reis is perfect voor natuur- en cultuurliefhebbers.

Uw lokale reisexpert Jonas

Engelstalige Reisagent in Peru
172 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Multi-activiteiten
  Multi-activiteiten
 • Bos & Jungle
  Bos & Jungle
 • Kust aan zee
  Kust aan zee
 • Cultuur
  Cultuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in Lima

Wij verwelkomen u op de luchthaven "Jorge Chávez de Lima" en brengen u naar uw hotel. Hier kunt u na de lange reis van Europa naar Peru heerlijk ontspannen. Geniet van een vrije middag die u naar eigen inzicht in kunt delen. Vraag ons om tips en informatie over Lima, wij helpen u graag bij het organiseren van uw eerste dag op basis van uw interesses.

Plaats:
Lima
Accommodatie
El Ducado (Lima)

Dag 2: Stadsrondleiding door Lima

Na het ontbijt beginnen we met een rondleiding door het centrum van de stad. U bewondert de belangrijkste gebouwen van de koloniale architectuur in het centrum van de stad en ontdekt de tijke geschiedenis. Na ongeveer drie uur eindigt de tour met een bezoek aan de moderne wijken van San Isidro en Miraflores, van waaruit u de Stille Oceaan kunt zien. In de middag neemt u de bus naar Paracas, vanwaar u naar het hotel van uw keuze wordt gebracht.

Plaats:
Lima
Accommodatie
Santa Maria Hostal (Paracas)

Dag 3: De Ballestas-eilanden en de Nazca-lijnen

Vanochten ochtend gaan we op zoek naar de dieren van de Ballestas eilanden. We maken een boottocht en spotten talrijke soorten vogels, zeeleeuwen en pinguïns. Vanaf de boot kunt u ze van dichtbij observeren. Daarna neemt u de bus naar Nazca. Eenmaal daar wordt u naar het door u gekozen hotel gebracht voordat we u 's middags ophalen voor een bezoek aan het uitzichtpunt van de Nazca Lijnen. Bewonder de gigantische figuren die in de woestijnbodem zijn uitgehouwen. Volgens de wiskundige Maria Reiche en de antropoloog Paul Kosok hebben de lijnen een astronomische betekenis en vertegenwoordigen ze "de grootste kalender ter wereld".

Plaats:
Nazca
Accommodatie
Don Agucho Hotel (Nazca)

Dag 4: Nazca en Palpa Lines

U heeft een vrije ochtend om te genieten van het zwembad in het hotel of om zelf op ontdekkingstocht te gaan in Nazca. Als u meer wilt weten over de Nazca Lijnen, kunt u een bezoek brengen aan het Museum Maria Reiche (27,5 km van Nazca), waar u alle Nazca Lijnen en figuren vanuit de lucht kunt zien tijdens een vlucht over het gebied (niet inbegrepen in de prijs). In de middag wordt u naar het busstation gebracht voor de bus naar Arequipa. Wij halen u bij aankomst op en brengen u naar het door u gekozen hotel.

Plaats:
Nazca
Accommodatie
Maison du Soleil (Arequipa)

Dag 5: Stadstour door Arequipa

Na het ontbijt maakt u een drie uur durende stadstour door Arequipa, de op één na grootste stad van Peru. Het is een van de belangrijkste steden in Peru vanwege het stedelijke en economische belang en het bloeiende culturele leven. De stadstour begint bij de uitzichtpunten van Carmen Alto en Yanahuara. Daarna bezoekt u het historische centrum, dat in 2000 door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. U bezoekt het prachtige klooster van Santa Catalina, het hoofdplein, de kathedraal en de kleurrijke markt van San Camilo. U heeft de middag vrij, zodat op uw eigen tempo door de straten van Arequipa kunt wandelen.

Plaats:
Arequipa
Accommodatie
Maison du Soleil (Arequipa)

Dag 6: Colca-vallei en de warmwaterbronnen

Na het ontbijt vertrekken we naar de Colca-vallei, waar een van de diepste ravijnen ter wereld ligt. Onderweg gaan we door het op één na grootste vicuña-reservaat van Peru (een soort lama). Naast vicuña's zijn er ook alpaca's, lama's en wilde vogels te zien. Het hoogste punt van de route is het uitzichtpunt van Patapampa op een hoogte van ongeveer 4.900 meter boven de zeespiegel, waar we genieten van het uitzicht over de bergen. We komen aan in Chivay voor de lunch en in de middag maken we een wandeling om te acclimatiseren. Daarna heeft u de mogelijkheid om een ontspannend bad te nemen in de wartmwaterbronnen van La Calera.

Plaats:
Colca Canyon, Chivay
Accommodatie
Colca Llaqta Hotel (Colca Canyon)

Dag 7: De vlucht van de Condor

Na het ontbijt gaan we naar het uitkijkpunt van het kruis van de Condor, vanwaar de indrukwekkende diepte van de canyon duidelijk zichtbaar is. Hier kunt u ook de adembenemende vlucht van de Andes-condors bekijken. De condor is een van de grootste vliegende vogels ter wereld en een van de symbolen van de Andes-cultuur. Onderweg stoppen we bij enkele traditionele dorpen en uitzichtpunten. Na de lunch reist u met de toeristenbus naar Puno. Daar wordt u opgehaald van het busstation en naar uw hotel gebracht.

Plaats:
Puno
Accommodatie
Conde de Lemos Hotel (Puno)

Dag 8: De eilanden van het Titicacameer 

In de ochtend halen we u op om het Titicacameer en zijn bewoners te leren kennen. Op deze tour bezoeken we de drijvende eilanden van Uros. Deze eilanden en al hun huizen zijn gebouwd van riet dat in het Titicacameer groeit. We maken kennis met de nog steeds traditioneel levende eilandbewoners, die de scheepvaart en het weven beheersen. Dan varen we naar het eiland Taquile, waar u kennismaakt met de traditionele weeftechnieken van de bewoners en u luncht voordat u 's middags terugkeert naar uw hotel.

Plaats:
Titicacameer, Taquile
Accommodatie
Conde de Lemos Hotel (Puno)

Dag 9: Reis verder naar Cusco

Na het ontbijt begint de reis van Puno naar Cusco. U wordt naar het busstation gebracht om van daaruit met de bus naar de populaire Andesstad te reizen. Onderweg kunt u het Andeslandschap bewonderen en stoppen bij de steden Pukara, La Raya, Raqchi en Andahuaylillas. Onderweg wordt er geluncht (inclusief). U komt 's middags aan in Cusco, waar u wordt overgebracht naar het door u gekozen hotel.

Plaats:
Cuzco
Accommodatie
Inkarri (Cusco)

Dag 10: Ontdek de stad van de Inca

In de ochtend halen we u op voor een drie en een half uur durende stadstour door Cusco. We beginnen in Koricancha, de Tempel van de Zon en ooit het belangrijkste religieuze centrum van de Inca's. Daarna verlaten we Cusco met de bus om vier Inca-ruïnes te bezoeken. We bezoeken Sacsayhuaman, het indrukwekkende Inca-fort dat boven Cusco uittorent en gaan dan verder naar de andere Inca-ruïnes van Qenqo, Puka Pukara en Tambomachay. Tijdens de excursie leert u veel over de geschiedenis, de architectuur en de manier van leven van de Inca's en tegelijkertijd bent u in de prachtige natuur van de Andes. Voor het einde van de tour bezoekt u de beroemde Cusco-kathedraal.

Plaats:
Cuzco
Accommodatie
Inkarri (Cusco)

Dag 11: De Heilige Vallei van de Inca's

Na het ontbijt wordt u opgehaald om een dagtocht door de Heilige Vallei van de Inca's te maken. Onze eerste stop is Pisaq, waar we de ruïnes en de kleurrijke kunstmarkt bezoeken, dan gaan we verder naar Maras en Moray. In Moray bezoeken we de historische terrassen, die beschouwd worden als een agrarisch experimenteel laboratorium van de Inca's. In de nabijgelegen zoutmijnen van Maras leren we hoe zout wordt gewonnen op 3000 meter boven de zeespiegel. Aan het einde van onze excursie gaan we naar Ollantaytambo, een levendig dorp van Inca oorsprong. Daar zullen we het Incafort van het dorp bezoeken en vervolgens overnachten in het gekozen hotel in Ollantaytambo.

Plaats:
Ollantaytambo
Accommodatie
Tika Wasi (Ollantaytambo)

Dag 12: Mystiek Machu Picchu

Vroeg in de ochtend rijden we naar het station van Ollanta om de trein naar Aguas Calientes te nemen. Van daaruit nemen we een bus naar de Inca-citadel Machu Picchu, die in 1983 door de UNESCO werd uitgeroepen tot een van de "Nieuwe Zeven Wonderen van de Wereld" als cultureel en natuurlijk Werelderfgoed. Na een twee uur durende rondleiding door het complex heeft u nog wat tijd om op eigen gelegenheid de mystieke charme van de stad op te snuiven. Daarna gaat u met de bus terug naar Aguas Calientes en van daaruit begint de terugreis naar Cusco.

Plaats:
Machu Picchu
Accommodatie
Inkarri (Cusco)

Dag 13: Vrije dag in Cusco

Om bij te komen van de reis naar Machu Picchu en om op uw eigen tempo Cusco verder te verkennen heeft u vandaag een vrije dag. Als u meer van Cusco en haar omgeving wilt zien, vraag dan gerust naar onze vele andere optionele excursies.

Plaats:
Cusco
Accommodatie
Inkarri (Cusco)

Dag 14: Reis naar het Amazonewoud

De laatste dagen van uw reis in Peru brengt u door in het Amazone regenwoud. U vliegt naar Puerto Maldonado waar we u begeleiden naar uw lodge. In de middag wordt u opgehaald voor een drie uur durende ontdekkingstocht om de rijkdom van de jungle te ontdekken. U spot vogels, insecten, vlinders, zoogdieren en de flora van het regenwoud. Na een pauze op een uitkijkpunt van waaruit we toekans en papegaaien kunnen observeren, keren we terug naar het hotel. Na zonsondergang verkennen we de jungle verder tijdens een nachtelijke boottocht. Pas op, want op dit tijdstip komen de kaaimannen te voorschijn.

Plaats:
Puerto Maldonado
Accommodatie
Corto Maltes (Puerto Maldonado)

Dag 15: Ontdekkingsreis door de jungle

In de vroege ochtend maken we een wandeling naar een nabijgelegen papegaaien-zoutlikker, waar we verschillende soorten papegaaien kunnen observeren. Na het ontbijt gaan we met de boot de rivier Madre de Dios op naar Monkey Island. Daar zien we de kleurrijke drukte van verschillende wilde apensoorten. Na nog een kanotocht bereiken we het Tambopata Candamo National Park. Tijdens een wandeling door het tropisch regenwoud komen we met een beetje geluk een jaguar tegen. Maar het echte hoogtepunt van onze excursie is het paradijselijke Sandovalmeer. Daar delen talrijke vogel- en apensoorten, maar ook reuzenotters, zwarte kaaimannen en piranha's een uniek leefgebied. We genieten van de terugreis per kano bij zonsondergang.

Accommodatie
Corto Maltes (Puerto Maldonado)

Dag 16: Reis naar Lima

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van het regenwoud, terwijl u de terugreis naar Lima begint. Eerst wordt u opgehaald en naar Puerto Maldonado gereden, waar u na een kort bezoek aan een tropische marketa naar het vliegveld wordt gebracht om naar Lima te vliegen. Daar halen we u op en brengen we u naar het hotel van uw keuze.

Plaats:
Lima
Accommodatie
El Ducado (Lima)

Dag 17: Terug naar huis

Vandaag eindigt uw  reis door Peru. U wordt naar het vliegveld gebracht om terug te vliegen naar uw eigen land. Na de reis vol nieuwe indrukken wensen we u een goede terugvlucht. Hopelijk tot ziens in het land van de Inca's!

Plaats:
Lima

LimaNazcaArequipaColca CanyonChivayPunoTiticacameerTaquileCuzcoOllantaytamboMachu PicchuCuscoPuerto Maldonado

Praktische informatie

Prijs vanaf € 2.380 Per persoon
Boek Gerust Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Binnenlandse vluchten
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 2.380 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Binnenlandse vlucht Cusco - Puerto Maldonado - Lima
 • Alle overnachtingen + ontbijt
 • Privé transfers van / naar busstation, luchthaven, hotel, enz.
 • Vervoer per hoogwaardige bus voor de routes Lima - Paracas - Nazca - Arequipa
 • Vervoer per toeristenbus Puno-Cusco
 • Treinkaartje voor de excursie naar Machu Picchu
 • 4 lunches en 2 diners
 • Alle excursies/tours inbegrepen in het programma met Engelstalige gids
 • Stadstour Lima
 • Excursie Ballestas Eilanden
 • Excursie naar de Nazca-lijnen
 • Stadstour Arequipa
 • Excursie Colca Valley
 • 2 daagse excursies op het Titicacameer
 • Stadsrondleiding Cusco
 • Excursie naar de Heilige Vallei
 • Excursie Machu Picchu
 • Ondersteuning ter plaatse en 24 uur per dag nooddienst

Niet inbegrepen in de prijs

 • Aankomst en vertrek naar Peru (internationale vlucht)
 • Lunch (behalve dagen 9, 11, 14 en 15), diner (dag 14,15) en drankjes
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooi
Boek uw vlucht naar Peru
De internationale vluchten zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt uw lokale reisbureau vragen om ze voor u te reserveren via onze partner Option Way.
Geniet dus van vele voordelen:
 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Het reisbureau van Jonas in Peru wordt op de hoogte gebracht in geval van vluchtwijzigingen.
Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Peru (9)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema