Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Bestemmingen
Topbestemmingen naar Zuid-Amerika
Andere bestemmingen naar Zuid-Amerika
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

Reis in Patagonië

Maak uw reis op maat met behulp van een lokale reisagent

Reisideeën in Patagonië

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.

Waarom reizen in Patagonië?

Is het het Chileense westen of het Argentijnse oost-Patagonië? Een reis naar Patagonië is altijd vol contrasten en avontuur. Ongeacht wat voor reis u zoekt, hier zult u het vinden. Liefhebbers van wintersport en sneeuw bedekte winterlandschappen moeten zeker een omweg maken naar de populaire skigebieden van San Martín in het Andes gebergte in de provincie Neuquén. Voor anderen is er ook een alternatief, de schilderachtige routes met een adembenem... Is het het Chileense westen of het Argentijnse oost-Patagonië? Een reis naar Patagonië is altijd vol contrasten en avontuur. Ongeacht wat voor reis u zoekt, hier zult u het vinden. Liefhebbers van wintersport en sneeuw bedekte winterlandschappen moeten zeker een omweg maken naar de populaire skigebieden van San Martín in het Andes gebergte in de provincie Neuquén. Voor anderen is er ook een alternatief, de schilderachtige routes met een adembenemend uitzicht: de zeven meren route (El Camino de los Sietes Lagos) en het bezoek aan het Nationaal Park is zeer aanbevolen. Ook aan wateractiviteiten komt u niet te kort. De stad Junín de los Andes wordt beschouwd als het centrum van het vissen op forel. Of neem een cruise door de Patagonische kanalen in de richting van Magellan, Kaap Hoorn of de Falkland eilanden. Lees meer

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Patagonië

4.7/5
3 beoordelingen van reizigers

Begin met het plannen van uw Patagonië reis

Patagonië is een gebied in Zuid-Amerika, ten zuiden van de rivier de Colorado tot aan de Straat Magellaan. Het gebied strekt zich uit over zowel Chili als Argentinië.

Wat u zou moeten zien en ervaren

Bezienswaardigheden

Buiten de prachtige natuurgebieden zijn er meer bezienswaardigheden. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Fitz Roy en Torres del Paine: populaire bergen voor alpinisten voor prachtige wandelingen
 • Gletsjers
 • Eilanden van Patagonië
 • Pampa’s: droog steppe gebied
 • Vuurland: in het uiterste zuiden van Patagonië ligt Vuurland, het einde van de bewoonde wereld.

Dingen om te doen

 • Geniet van een kajak of kano tocht
 • Bezoek Parque Nahuelito, het themapark met dinosaurussen 

Wanneer is de beste reistijd

De beste reistijd naar Patagonië zijn de maanden oktober tot en met maart. In de overige maanden kan het erg koud zijn en zijn bepaalde gebieden moeilijk te bereizen.

Reisadvies

Reisdocumenten

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Een visum is benodigd voor Patagonie. Omdat we weten dat het aanvragen van een visum soms een ingewikkeld of langdurig proces kan zijn, werken we samen met E-visum.nl. U kunt hier informatie vinden over een visum voor Ecuador, een visum voor Argentinië en een visum voor Chili. Zij kunnen u helpen bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een visum, zodat u optimaal en zonder zorgen kunt genieten van uw reis! Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Argentinië in Den Haag. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Klimaat

Het klimaat wordt beïnvloed door de Andes. Door de westenwind, worden er wolken aangevoerd die door de hoge bergen worden tegengehouden, daardoor valt er in het westen veel neerslag. De gebieden ten oosten van het Andes gebergte liggen in de regenschaduw en zijn daarom erg droog. De meer zuidelijke stukken aan de westkant hebben een gematigd zeeklimaat, vergelijkbaar met het Nederlands klimaat. Hoe zuidelijker men komt des te kouder het wordt. Het meest zuidelijke puntje kent een koel zeeklimaat.

Welke taal

De officiële taal is Spaans. In de grote steden in Argentinië spreken ze een aardig woordje Engels. Vooral gidsen of andere mensen die te maken hebben met toeristen.

Welke valuta

De munteenheid is de Argentijnse peso. Pinnen kan bijna overal in Argentinië bij de geldautomaten. Wanneer u naar Patagonië afreist, neem dan voor de zekerheid voldoende contant geld mee. Kijk voor u vertrek naar de recente wisselkoersen.

Vaccinaties

Wanneer u naar Patagonië reist, worden de volgende vaccinaties aanbevolen:

 • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
 • Hepatitis A
 • Gelekoorts
 • Malaria
 • Rabiës

Verder kan het persoonsgebonden zijn of u eventueel nog andere inentingen nodig zult hebben tijdens uw reis in Patagonië.

Wij raden u aan om altijd de website van de GGD-reisvaccinaties te bekijken voor de actuele informatie omtrent inentingen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis