Groepsreis in Peru

Uw op maat gemaakte groepsreis in Peru
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Ik reis
Reisperiode:

Onze ideeën voor groepsreizen in Peru

Ontdek de keuken van de Inca's
Buiten de gebaande paden
Ontdek de keuken van de Inca's
17 dagen vanaf € 2.925

Onze lokale reisagenten in Peru zijn gespecialiseerd in groepsreizen

Waarom reizen in Peru?

Peru bestaat uit drie delen, elk met een eigen karakter: de kust aan de Atlantische oceaan, het Andesgebergte en de Amazone. Tijdens uw reis zult u zeker het beroemde Machu Picchu moeten bezoeken. Het is het mooiste om de ruïnes bij zonsopgang te zien. De ultieme wandelervaring is de Inca Trail door de uitzonderlijke archeologische omgeving. Tijdens uw verblijf in Peru, is het zeker een aanrader om te stoppen in Cuzco. Dit is de voormalige hoofdstad van het Inca-rijk.

Bekijk onze reisgids

Beste reistijd in Peru?

jan
feb
maart
april
mei
juni
juli
augu
sept
okt
nov
dec
Wanneer is de beste reistijd zien

Op groepsreis in Peru

In Peru kunt u geweldig op reis. Zo kunt u de duizend jaar oude cultuur van de Inca’s leren kennen, prachtige bergen bewandelen en beklimmen, of een trektocht maken door een indrukwekkend regenwoud. Met een groepsreis is het allemaal mogelijk! Een reis naar Peru staat garant voor een onvergetelijke reis. U kunt de veelzijdige biodiversiteit ontdekken, of heerlijk ontspannen op de stranden van Peru. Kortom, een reis naar Peru heeft iets te bieden voor iedere reiziger.

Wat is er te zien en te doen tijdens een groepsreis in Peru?

Nationale parken

Een groepsreis in Peru kan op veel verschillende manieren worden ingevuld. Er zijn veel leuke activiteiten te vinden en te doen in Peru. Peru staat bekend om de veelzijdige natuur en landschappen. Door middel van het bezoeken van nationale parken, kunt u al deze landschappen en natuur hoogtepunten ontdekken. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de stad Yungay Viejo, waar een van de meest ongerepte gebieden van de Peruaanse Andes te vinden is: het Huascarán Nationaal Park. Honderden gletsjers en lagunes, 25 verschillende wandelroutes en meer dan 100 klimtochten leiden door het gebied, dat op de werelderfgoedlijst staat. Of misschien gaat u liever op ontdekking in de Amazone. Dan is het Nationaal park Manú in het oosten van Peru zeer geschikt! Voor meer informatie over groepsreizen of een op maat gemaakt voorstel, doe een reisaanvraag.

De ruines van Peru

Er is in Peru veel geschiedenis te vinden. Zo denken veel mensen bij Peru aan de oude Inca’s, maar er zijn ook andere speciale ruines en historie te ontdekken. Direct aan de Pacifische kust in de buurt van de stad Trujillo ligt Chan Chan, de hoofdstad van het pre-Columbiaanse volk van Chimu. Tot op heden kunt u de fundamenten van de grote stad zien, die zich uitstrekt over een groot gebied. De stad is bijna volledig van klei gemaakt, wat het een indrukwekkend fenomeen maakt. Om het massatoerisme zoveel mogelijk te ontlopen, kunt u terecht in de Heilige Vallei, hier komt u langs de ruines van het Inca rijk. De vallei werd gezien als het spirituele centrum van de Inca beschaving.

Arequipa en de Colca-kloof

Bij de koloniale stad Arequipa, liggen drie vulkanen die de stad haast volledig insluiten. De stad zelf is bijna helemaal gemaakt van witte steen, waardoor die de bijnaam “The White City” heeft gekregen. De drie vulkanen worden gezien als de beschermers van de stad. U kunt hier tevens mooie wandelingen maken, het zijn echte bezienswaardigheden. Op zo’n 100 kilometer afstand vindt u de Colca Canyon, wat een mooi en populair wandelgebied is. Hier kunt u veel mooie dingen zien, zoals Lagunillas, een gebied waar vogels broeden en er veel mooie meren te vinden zijn. Ook kunt u traditionele thee proeven en de Patapampa vulkaan aanschouwen! Ook zijn kleine dorpjes, zoals Chivay zeker de moeite waard om te bezoeken. Voor meer informatie en een op maat gemaakt voorstel, kunt u een reisaanvraag doen bij de reisagent.

Beste reisperiode in Peru voor een groepsreis

De beste reistijd voor Peru hangt voornamelijk af van de regio waar u naartoe wilt reizen. De kustgebieden zijn het hele jaar door droog en hebben een fijn klimaat, maar gebieden zoals het Andes verandert het klimaat naarmate de hoogte. Van november tot maart is het regenseizoen in de bergen, wat de natuur in het Andes gebergte prachtig groen laat kleuren. Voor een actieve groepsreis zijn deze maanden dus zeer geschikt. De regenwouden van Peru kunnen het hele jaar door worden verkend, met een constante temperatuur van 30 graden.

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Peru

4.716 beoordelingen
Karine
5
Top reis met formidabele ondersteuning en de beste gidsen. Overtrof onze verwachtingen !! Peru in 15 dagen....we hebben alle belangrijke bezienswaardigheden bezocht.
Lees meer
Jonas
Reis georganiseerd met reisbureau van Jonas
Bekijk reisbureau
Joke
5
Everything was so perfectly organised! It was nice that we had the chance to change the itenerary to our personal preferences
Lees meer
Jonas
Reis georganiseerd met reisbureau van Jonas
Bekijk reisbureau

Andere reisideeën voor deze bestemming

Andere interessante bestemmingen