Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Ontdek het land van Sandokan

MaleisiëOntdek het land van Sandokan

Avontuur
Een actieve reis voor mensen die de natuur én de cultuur van het Maleisisch schiereiland willen ervaren. Naast een bezoek aan de belangrijkste steden van Maleisië, krijgt u de gelegenheid om kleinere steden te bezoeken en de lokale bevolking te ontmoeten, ideeën uit te wisselen, culinaire hoogstandjes te proeven en verliefd te worden op de spectaculaire natuur van Maleisië. Van theeplantages op grote hoogte tot het oudste regenwoud ter wereld, deze reis heeft het allemaal. De reis kan eventueel worden verlengd met een paar dagen ontspannen op een tropisch eiland aan de oostkust van Maleisië.
Reisideeën aangeraden door
Liyana Lokale*r Maleisië Expert*in
Duur van de reis
10 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.400
Reisprogramma
Aankomst in Kuala Lumpur

Dag 1: Aankomst in Kuala Lumpur

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Kuala Lumpur, wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u zelf indelen. Ontdek de stad en rust uit van de lange reis en wen aan de tijdzone en het klimaat. ​ Reistijd: 62 km - 45 minuten Accommodatie: Verdant Hill (Kuala Lumpur)
Plaats:
Kuala Lumpur

Verken de bruisende hoofdstad

Dag 2: Verken de bruisende hoofdstad

We nemen u mee een stadstour door Kuala Lumpur. We bezoeken de beroemde Chow Kit Market, de grootste Indiase markt van de stad, waar u allerlei lokale producten kunt ontdekken. Wandel door de wijk Kampung Baru naar de beroemde Petronas Twin Towers. Na een bezoek aan de moskee kunt u genieten van een typische lunch in bananenbladeren, voordat u de Centrale Markt met zijn vele ambachten verkent. Sluit de dag af met een wandeling naar Chinatown en de Hindoetempels. Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch ​Activiteiten: Stadswandeling Accommodatie: Verdant Hill (Kuala Lumpur)
Plaats:
Kuala Lumpur

Bezoek een typisch Maleisisch dorp

Dag 3: Bezoek een typisch Maleisisch dorp

Ontbijt in het hotel. We halen het hotel om 08:30 uur op uit Kuala Lumpur en vertrekken naar Janda Baik, waar we het leven op het platteland ervaren. De afstand is 45 km en de rit duurt ongeveer 1 uur. Janda Baik is een Maleis dorp dat zich richt op de landbouwindustrie. Het staat vol met typische Maleise huizen, landbouwgrond en rivieren. De eerste stop is een bezoek aan de geitenboerderij waar geiten worden gevoerd en gemolken. De eigenaar van de boerderij zal ons vertellen over de levenscyclus van de geiten en we mogen zelf proberen geiten te melken. Met deze melk kunnen we de geitenbaby's ook flesvoeding geven en knuffelen. Daarna zullen we de grassen kennen die aan de geiten worden gevoerd en deze verstrekken. U steunt de lokale gemeenschap door wat geitenmelk te kopen die u een week kunt bewaren in een paar smaken: origineel, koffie, chocolade, aardbei en mango. Na een ochtendpauze, verzorgd door het hartelijke personeel, maken we een *riviertrekking bij Sungai Chemperuh. Riviertrekking is een goede fysieke activiteit die een goede conditie vereist. Het geeft ons het gevoel dat we ondergedompeld zijn in en één zijn met de natuur. Een uniek uitkijkpunt van waaruit je de omringende secundaire en primaire bossen kunt bekijken! De hele tocht duurt ongeveer 45 minuten: waterwandeling stroomopwaarts en wandeling stroomafwaarts. We kunnen stroomopwaarts ook een klein hapje eten! *Alternatief: Voor iemand die op zoek is naar een minder avontuurlijke excursie, is Ulu Tampit Waterfall Hike een betere optie. Het is een watervalwandeling van 45 minuten om de adembenemende Ulu Tampit Waterval te bereiken. Na de lunch (inbegrepen) bezoeken we Sentosa Janda Baik, een thuis voor kunst, natuur en familie-erfgoed in Janda Baik. Rond 14:00 uur bezoeken we hun Garden & Gallery. De rondleiding duurt een uur. Tijdens deze rondleiding leren we over de geschiedenis en de sentimentele verhalen van de tentoongestelde artefacten en kunstwerken. Om 15:00 uur, net na de Sentosa Janda Baik tour, is er een kookdemonstratie door ervaren koks die ons laten zien hoe u een traditionele Maleisische kuih ketayap bereidt. Kuih ketayap is een soort Maleis gebak dat bestaat uit een ronde dunne huid (zoals een crêpe) en een vulling van geraspte kokos en bruine suiker uit Malakka. We kunnen de kuih inpakken en hier van onze theetijd genieten met deze kuihs en theesoorten. *Alternatief: Jungle Adventure Trail ATV (dubbelzitters) is hier een optie om de kookdemo te vervangen voor iemand die graag een avontuurlijkere ervaring wil. Het duurt ongeveer 45 minuten tot 1 uur over het bospad, over de rivier en lubok rimba met dalingen en verhogingen. Vertrek uit het dorp naar Kuala Lumpur rond 16:00/16:30 PM na al deze activiteiten. Reistijd: 50 km - 45 minuten Maaltijden inbegrepen: Ontbijt, lunch Activiteiten: Fietstocht (ca. 12 km, 1 uur) en korte wandeltocht (ca. 1 uur). Accommodatie: Verdant Hill (Kuala Lumpur)
Plaats:
Kampung Janda Baik,Kuala Lumpur

Tempels en natuur in de Cameron Highlands

Dag 4: Tempels en natuur in de Cameron Highlands

De dag begint met een bezoek aan de hindoetempels van Batu Cave, de grootste tempel van Maleisië, onder begeleiding van een gids. Dan reizen we door het Maleisische platteland naar de Cameron Highlands. U rijdt door schilderachtige landschappen en stopt om af te koelen in de Iskandar waterval en om tropische vruchten te proeven die onderweg te koop zijn. 's Middags bezoekt u de theeplantages en proeft u de lokale thee. Reistijd: 210 km - 3,5 uur Maaltijden inbegrepen: Ontbijt, Lunch Accommodatie: Strawberry Park Resort (Cameron Highlands)
Plaats:
Cameron Highlands

Aankomst in Ipoh, de kleine hoofdstad van Perak

Dag 5: Aankomst in Ipoh, de kleine hoofdstad van Perak

U bezoekt 's ochtends een klein vlinderhuis en een plaatselijke groente- en fruitmarkt en reist dan verder naar Ipoh. Onderweg kunt u stoppen bij Perak Tong, een boeddhistische tempel in een kalkstenen grot. U zult ook versteld staan van Mirror Lake, een prachtig meer met reflecterende visuele effecten. Bij aankomst in Ipoh kunt u het stadje met zijn historische centrum, koloniale pleinen en Chinese steegjes te voet verkennen. Reistijd: 90 km - 2,5 uur Maaltijden inbegrepen: Ontbijt, lunch Accommodatie: Weil (Ipoh)
Plaats:
Ipoh

Een vissersdorpje en reis naar Georgetown

Dag 6: Een vissersdorpje en reis naar Georgetown

Vandaag reist u naar Georgetown. Onderweg stopt u in Kuala Kangsar, ook wel de Koninklijke Stad genoemd, waar u de buitenkant van de residentie van de Sultan van Perak en de moskee Masjid Ubudiah kunt bewonderen. We rijden verder naar Taiping. Daar kunt u de oudste botanische tuin van het land bezoeken. Een korte rit brengt u naar het vissersdorp Sepetang, waar u langs de houten huizen van de vissers wandelt. Dan bereikt u Georgetown via twee bruggen. Reistijd: 175 km - 2,5 uur Maaltijden inbegrepen: Ontbijt, lunch Accommodatie: Muntri Mews (Georgetown)
Plaats:
Georgetown City

Ontdek de Parel van het Oosten

Dag 7: Ontdek de Parel van het Oosten

Met een lokale gids bezoekt u het eiland Penang en de UNESCO-stad Georgetown, die bekend staat om zijn botanische tuinen, Thaise tempels, de beroemde liggende Boeddha en de Birmese tempels. De Esplanade en het fort van de Britse nederzetting Georgetown, gesticht door Sir Francis Light, zijn ook de moeite waard. Ga verder naar Khoo Kongsi, een prachtig landgoed van een Chinese clan. Na de lunch wandelt u door het stadscentrum met zijn straatkunst, kunstgalerijen en leuke winkeltjes naar de paalwoningen van Chew Jetty. Reistijd: 30 km - 45 minuten Maaltijden inbegrepen: Ontbijt, lunch Accommodatie: Muntri Mews (Georgetown)
Plaats:
George Town

Mangrovebossen en natuurbehoud

Dag 8: Mangrovebossen en natuurbehoud

's Ochtends vroeg haalt uw lokale gids u op. U gaat naar de Merbok-rivier, waar een vrijwilliger van de non-profit organisatie Baka Hijau u verwelkomt en u rondleidt door het educatiecentrum voor natuurbehoud en ecotoerisme. Daarna maakt u een korte wandeling door de mangrovebossen en leert u lokale gerechten bereiden tijdens een kookles met de lokale bevolking. In de namiddag rijdt u oostwaarts langs de Titiwangsa bergketen en langs bossen en plantages naar Belum Temenggor Nationaal Park. Reistijd: 195 km - 3 uur Maaltijden inbegrepen: Ontbijt, lunch Accommodatie: Belum Rainforest Resort (Belum)

Boottocht en wandeling door het bos

Dag 9: Boottocht en wandeling door het bos

Een lokale gids neemt u mee op een boottocht over het meer van Belum National Park. Daarna maakt u een wandeling naar een prachtige waterval over het Sungai Kooi pad. Na een frisse duik neemt u de boot terug, onderwerg stopt u bij de Orang Asli aboriginal dorpen. Dit zijn de enige Maleiers die nog in het nationaal park wonen. Vandaag krijgt u een picknicklunch die u in de natuur kunt opeten. Reistijd: 2,5 uur per boot Maaltijden inbegrepen: Ontbijt, lunch Accommodatie: Belum Rainforest Resort (Belum)

Verder naar Perhentian Island, Long Tengah of Rendang

Dag 10: Verder naar Perhentian Island, Long Tengah of Rendang

U kunt ervoor kiezen om uw vakantie uit te breiden met een verblijf op een van de vele Maleise eilanden. Een boot brengt u vanaf het resort naar de pier van Kuala Besut) en vandaar naar het strandverblijf van uw keuze.  Reistijd: 190 km - 3 uur (Kuala Besut Jetty) en 4 uur (Merang Jetty) ​Maaltijden inbegrepen: Ontbijt
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.400 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Maleisië volgens uw wensen