Highlights van Oezbekistan en Turkmenistan

OezbekistanHighlights van Oezbekistan en Turkmenistan

Klassiekers
Een fascinerende  blik op de oude cultuur - ontdek de geschiedenis terwijl u trekt door dorpen en woestijnen - van Samarkand, de Parel van het Oosten, tot Shak-i-Zinda - architectonisch wonder. Verblijf in luxueus ingerichte hotels terwijl u moskeeën, musea en madrasja's bezoekt, en reis vervolgens door naar Turkmenistan waar u een nachtje kunt kamperen in een krater, en nog veel, veel meer! Geniet van uw bezoek!
Reisideeën aangeraden door
Sardor Lokale*r Oezbekistan Expert*in
Duur van de reis
11 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 0
Reisprogramma
Dag 1: Uw eerste blik op Tasjkent

Dag 1: Dag 1: Uw eerste blik op Tasjkent

Een voorproefje van de geschiedenis... - Neem contact op met uw reisleidster en chauffeur om u naar uw hotel te brengen en check in het hotel.  - Bezoek de hoofdstad van Oezbekistan, Tasjkent en begin met een bezoek aan het Hasan Imam-complex. - Verken het Shashi Mausoleum - de graftombe van Islam Dichters Accommodatie : Ramada (Tasjkent)
Plaats:
Tasjkent

Dag 2: Samarkand met de trein

Dag 2: Dag 2: Samarkand met de trein

Magische Aziatische ervaring... - Als eerste op uw lijstje staat er een reis vroeg naar Samarkand, waar het mausoleum Guri-i-Amir. - Ontdek Samarkand's Parel van de Oriënt,  waarin het beroemde Registan-plein is ondergebracht - Op de architecten en ambachtslieden Khorossan, gelegen in de buurt van de bruisende stad Bazaar Accommodatie : Emirkhan Hotel (Samarkand)
Plaats:
Tasjkent,Samarkand

Dag 3: Shak-i-Zinda: Architectural Wonder

Dag 3: Dag 3: Shak-i-Zinda: Architectural Wonder

Architecturaal genot... - Breng een hele dag door met het ontdekken van de overblijfselen van de Ulugbek, eerste observatorium in het Oosten. - Bezoek daarna de necropolis van Shak-i-Zinda,  beroemd om zijn islamitische architectuur. - Inchecken en overnachten in uw hotel. Accommodatie : Emirkhan Hotel (Samarkand)
Plaats:
Samarkand

Dag 4: Halve dag stadsrondrit van Old Bukhara

Dag 4: Dag 4: Halve dag stadsrondrit van Old Bukhara

Ontdek de oude dagen... - Vandaag in Bukhara, bezoekt u de Po-i-Kalyan die de madrasa Mir-i-Arab omvat. - Verken de moskee en de Kalon Minaret van de    elfde eeuw. - Ga ten slotte op excursie naar de Tok-i-Zargaron koepels en de Magok-i-Attari Moskee. Accommodatie : Asia Bukhara (Buchara)
Plaats:
Samarkand,Buchara

Dag 5: Bukharan Architectuur 

Dag 5: Dag 5: Bukharan Architectuur 

Voormalig Joods gebied... - Geniet van een dagtocht naar Liabi-Hauz, de Madrasa Kukeldash, en meer. - Maak een wandeling in een voormalige Joodse wijk en bezoek de synagoge. - Verken de Bolo-Hauz-moskee en de Ark  Citadel, wat vroeger de thuisbasis van Bukhara Emirs was. Accommodatie : Asia Bukhara (Buchara)
Plaats:
Buchara

Dag 6: De grens oversteken

Dag 6: Dag 6: De grens oversteken

Naar de grens... - U reist naar de grens tussen Oezbekistan en Turkmenistan, punt Alat-Farab. - Na alle noodzakelijke formaliteiten, reist u naar de neutrale zone om aan de Turkmeense gids te ontmoeten. - Uw chauffeur van Turkmenabat brengt u naar Mary, voor een overnachting in het hotel.   Accommodatie : Margush Hotel (Mary)
Plaats:
Buchara,Turkmenbashi

Dag 7: Ontdek het Historisch Park van Merv

Dag 7: Dag 7: Ontdek het Historisch Park van Merv

Geschiedenisles... - U ontbijt in het hotel en rijdt vervolgens richting de Ancient Merv. - Ontdek het historische park, met de Sultan Sanjar Mausoleum. - Ga terug naar Maria voor een bezoek aan de Merv geschiedenis Museum, voordat u naar Ashgabat vliegt. Accommodatie : Grand Turkmen (Ashghabat)
Plaats:
Mary,Merv,Asjchabad

Dag 8: Nacht in een Gaskrater 

Dag 8: Dag 8: Nacht in een Gaskrater 

Unesco site... - Verken de archeologische site Old Nissa, gekenmerkt door de UNESCO-werelderfgoedlijst. - Bewonder de Spirituele Moskee - de grootste    moskee in Centraal-Azië. - Blijf bij de Darvaza-gaskrater in het midden van    Karakym-woestijn.

Dag 9: Historische sites bewonderen

Dag 9: Dag 9: Historische sites bewonderen

De laatste dag in Turkmenistan... - Vertrek naar Kunya Urgench, de oude hoofdstad van Khorezm-imperium. - Leer over de historische mausolea Yurabek    Khanym, Sultan Tekesh en meer. - U rijdt vervolgens naar Turkmenistan - de grens met Oezbekistan, punt Dashguz Shavkat. Accommodatie : Asia Khiva (Xiva)
Plaats:
Darvaza,Urgench,Xiva

Dag 10: Mohammed Rakhim, aka ​Ferouz

Dag 10: Dag 10: Mohammed Rakhim, aka ​Ferouz

Historische locaties... - Ontdek de binnenstad van Khiva, Ichan-Kala en neem de oosterse architectuur in acht.  - Leer van dichter Mohammed Rakhim Khan, bekend onder het pseudoniem Ferouz. - Na de tour, transfer naar Urgench Airport voor de vlucht naar Tasjkent. Accommodatie : Ramada (Tasjkent)
Plaats:
Xiva,Tasjkent

Dag 11: Vaarwel Oezbekistan!

Dag 11: Dag 11: Vaarwel Oezbekistan!

Vaarwel, en bedankt... - Geniet van een heerlijk ontbijt in uw hotel. - Transfer naar de luchthaven volgens uw vluchttijd. - Profiteer van duty free shopping voor souvenirs voor uw vlucht.
Plaats:
Tasjkent
Praktische informatie
Budget vanaf€ 0 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Oezbekistan volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten