Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Combinatiereis Peru met betoverend Bolivia

PeruCombinatiereis Peru met betoverend Bolivia

 • Klassiekers
We nemen u in 15 dagen mee door de meest diverse landschappen in Peru, langs de ruige Andes en de grootste zoutvlakte van Zuid-Amerika in Bolivia. Van Lima, bekend om de koloniale bouwstijl en de vele musea, vliegt u door naar Cusco, een prachtige stad die beschouwd wordt als cultureel erfgoed. De stadstour neemt u mee terug naar de tijd van de Inca’s. U bezoekt de indrukwekkende Heilige Vallei en...

We nemen u in 15 dagen mee door de meest diverse landschappen in Peru, langs de ruige Andes en de grootste zoutvlakte van Zuid-Amerika in Bolivia. Van Lima, bekend om de koloniale bouwstijl en de vele musea, vliegt u door naar Cusco, een prachtige stad die beschouwd wordt als cultureel erfgoed. De stadstour neemt u mee terug naar de tijd van de Inca’s. U bezoekt de indrukwekkende Heilige Vallei en natuurlijk magisch Machu Picchu. Hierna gaat u door naar Puno voor een tour over het hoogst bevaarbare meer ter wereld, het Titicacameer. We nemen u mee de grens over naar Bolivia, via de levendige hoofdstad La Paz reist u naar de  immense zoutvlakte van Uyuni.

Lees meer

Uw lokale reisexpert Koen

Nederlandstalige reisagent in Peru
14 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Stad
  Stad
 • Bergen
  Bergen
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Lima

Welkom in Lima, de entree naar Peru! Bent u klaar voor een reis vol avontuur? U wordt op de luchthaven verwelkomd en u wordt naar uw hotel gebracht. U kunt vanmiddag alvast een wandeling door de stad maken of heerlijk tot rust komen na uw lange vlucht. 

Plaats:
Lima
Accommodatie
Britania Miraflores (Lima)

Dag 2: Stadstour Lima

U gaat vanochtend met een gids Lima in! De gids neemt u mee naar de Pre-Colombiaanse archeologische opgraving, de Kathedraal, het klooster van San Franciso, de Katakombes en het historische stadscentrum. Ook probeert u de beroemde lokale specialiteit Lucuma mousse. In de middag heeft u vrije tijd om de buurt Miraflores te ontdekken en ’s avonds kan u genieten van een diner in een gourmet restaurant!

Plaats:
Lima
Accommodatie
Britania Miraflores (Lima)

Dag 3: Aankomst in Cusco

Een vlucht brengt u naar Cusco, dat op 3400m hoogte ligt. U kunt 's middags op eigen gelegenheid rondwandelen door het schattige stadje met kalkwitte muren, rode dakpannen en kerken die boven de huizen uitkomen en zo alvast wennen aan de hoogte. Aanraders zijn het centrale plein, Plaza de Armas, de lokale markt en de kunstenaarswijk San Blas. Veel plezier!

Plaats:
Cuzco
Accommodatie
Garcilaso (Cusco)

Dag 4: Cusco stadstour

Een gids neemt u mee op een stadstour door de opmerkelijke geschiedenis van Cusco. Laat u rondleiden langs de rijkversierde kerken en de monumentale architectuur en maak kennis met de gebruiken van de Andes cultuur. U bezoekt de Kathedraal, Qoricancha - de Tempel van de Zon - en het UNESCO-erkende historische centrum. Dan bezoekt u vlakbij Cusco de ruïnes van Sacsayhuaman, Q’enqo, Tambomachay en Pukapukara.

Plaats:
Q'enqo, Sacsayhuamán, Tambomachay, Puka Pukara, Cuzco
Accommodatie
Garcilaso (Cusco)

Dag 5: Heilige Vallei Tour

U gaat vandaag met een gids het spirituele centrum van de Inca's ontdekken. De gids neemt u mee naar de de ruïnes van Pisaq, waar u souvenirs kunt kopen op de ambachtsmarkt. U klimt op de vestingswerken van Ollantaytambo, waar de waterkanalen van de Inca's nog steeds werken. Laat u betoveren tijdens deze tour door de Heilige Vallei, waar de keizers hun verblijven, agrarische terrassen en tempels lieten bouwen.

Plaats:
Pisaq, Ollantaytambo
Accommodatie
Garcilaso (Cusco)

Dag 6: Trein naar Aguas Calientes

Vanaf het treinstation in Ollantaytambo neemt u de trein naar Aguas Calientes, de toegangspoort voor Machu Picchu. U heeft de rest van de middag om het levendige stadje te verkennen.

Plaats:
Aguas Calientes
Accommodatie
Cabana (AguasCalientes)

Dag 7: Machu Picchu Tour

Vandaag bezoekt u de Verloren Stad van de Inca's hoog op een bergkam. U neemt de bus naar boven en bewandelt met uw gids de historische stenen paden van Machu Picchu. Zie hoe de Inca's hun terrassen en huizen hebben gebouwd en laat u betoveren door het magische uitzicht. Na de laatste foto's neemt u de trein terug naar Cusco. 

Optioneel: Beklim Huayna Picchu of Machu Picchu Mountain voor een zicht op de gehele magische stad. 

Plaats:
Machu Picchu
Accommodatie
Garcilaso (Cusco)

Dag 8: Rainbow Mountain Tour

Voor dag en dauw haalt uw gids u op uit het hotel voor een heel bijzondere activiteit: u gaat vandaag Rainbow Mountain beklimmen. Tijdens de 3-uur durende busrit kunt u alvast opladen voor de tocht. In bijna 5 uur klimt u naar boven door het opmerkelijke landschap. Onderweg ontmoet u de lokale bevolking en kunt u genieten van het weidse uitzicht op de omliggende bergen, met de Ausangate als hoogste top.

Plaats:
Cuzco
Accommodatie
Garcilaso (Cusco)

Dag 9: Transfer naar Puno

Een luxe bus brengt u door de bergen naar het zuiden van Peru. U kunt heerlijk ontspannen na de wandeltocht van gisteren. Onderweg stopt u bij bezienswaardigheden uit de tijd dat dit een belangrijke hub was van economische en culturele handel en vele keizerlijke veroveringen. U ziet Raqchi en Andahuaylillas. Aangekomen in Puno kunt u een wandeling maken langs de oevers van het prachtige Titicacameer.

Plaats:
Puno, Raqchi, Andahuaylillas, Titicacameer
Accommodatie
Casona Plaza (Puno)

Dag 10: Titicacameer Tour

Een boottocht over het Titicacameer is een unieke ervaring! U vaart vandaag vanaf Puno naar de Drijvende Eilanden van Uros, die zompig aanvoelen, omdat ze gemaakt zijn van totora riet. Leer hoe de eilandbewoners het riet gebruiken in alle aspecten van hun dagelijks leven. De volgende stop is Taquile Eiland, waar u een kijkje neemt in de tradities van de inheemse bevolking. 

Plaats:
Titicacameer, Uros, Taquile
Accommodatie
Casona Plaza (Puno)

Dag 11: Transfer naar La Paz

Het is tijd om een nieuw land te ontdekken! Met de bus vertrekt u vandaag naar La Paz, de hoofdstad van Bolivia. Dit is de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld, maar u bent hier inmiddels al aan gewend. U komt 's middags in uw hotel aan en heeft de rest van de dag om het pittoreske historische centrum te verkennen. Of neem de panoramische kabelbaan naar El Alto, het hoogste deel van de stad.

Plaats:
La Paz
Accommodatie
Rosario (La Paz)

Dag 12: Stadstour La Paz

Vandaag ontdekt u La Paz verder samen met een gids. U bezoekt de Vallei der Zielen wandelt buiten de stad in zo'n 1,5 uur naar de Palca Canyon. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht op de 6000 meter hoge Illimani berg en de gigantische geologische formaties in spookachtige vormen.

Plaats:
La Paz
Accommodatie
Rosario (La Paz)

Dag 13: Vlucht naar Uyuni

U vliegt vandaag richting het volgende hoogtepunt, de grootste zoutvlakte van Zuid-Amerika. In het stadje Uyuni, dat vlak naast de vlakte ligt, gaat u op ontdekkingstocht. U bezoekt het treinkerkhof, Colchani en rijdt dan de weidse witte vlakte op richting het Vis Eiland. Uw slaapplek van vannacht is heel bijzonder; u overnacht in een hotel dat volledig van zout is gemaakt!

Plaats:
Uyuni
Accommodatie
Palacio de Sal Hotel (Uyuni)

Dag 14: Uyuni Zoutvlakte

U laat de zoutvlakte achter en rijdt verder naar de indrukwekkende Laguna Colorada. Onderweg stopt u bij een uitzichtpunt op de actieve vulkaan Ollague, 5.865 meter boven zeeniveau. U bezoekt de Honda meren met diverse soorten flamingo's en doorkruist vervolgens de Siloli woestijn, waar u bijzondere steenformaties kunt zien.

Plaats:
Uyuni, Laguna Colorada
Accommodatie
Tayka del Desierto (Geyser sol de mañana)

Dag 15: Geisers en vertrek vanaf La Paz

U vertrekt vandaag al om 5 uur. 's Ochtends vroeg zijn de geisers van de Sol de Mañana namelijk het meest actief. Maak u klaar voor een prachtig schouwspel! Daarna is het tijd voor volledige ontspanning bij de thermale baden van Polques. Via Uyuni vliegt u naar La Paz. En dan zit uw reis er alweer op. We hopen dat u heeft genoten en zien u graag terug!

Plaats:
La Paz

LimaCuzcoQ'enqoSacsayhuamánTambomachayPuka PukaraPisaq Ollantaytambo Aguas CalientesMachu PicchuPunoRaqchiAndahuaylillasTiticacameerUrosTaquileLa PazUyuniLaguna Colorada

Praktische informatie

Prijs vanaf € 2.490 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 2.490 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

Circa € 2.490 / 15 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon, 2-persoonskamer in 3* hotel€ 2.490€ 2.450€ 2.410

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Alle accommodaties zoals beschreven in het programma
 • Ontbijt in alle hotels en 4 keer lunch
 • Tours beschreven in het reisprogramma met Engelssprekende gids
 • Transport en entreegelden

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
Boek uw vlucht naar Peru
De internationale vluchten zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt uw lokale reisbureau vragen om ze voor u te reserveren via onze partner Option Way.
Geniet dus van vele voordelen:
 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Het reisbureau van Koen in Peru wordt op de hoogte gebracht in geval van vluchtwijzigingen.
Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.
😱 Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Koen momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Peru.
Ontwerp uw rondreis

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Peru (9)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema