Wellness en culinair genot

JapanWellness en culinair genot

Avontuur
Ontspanning voor lichaam en ziel is de eerste prioriteit tijdens deze reis. Kyushu, het zuidelijke hoofdeiland van Japan, biedt naast het indrukwekkende vulkaanlandschap ook de beroemde Onsen - warmwaterbronnen - die met hun speciale mineralen ontspannend en revitaliserend werken. Dompel u tijdens deze reis onder in de fascinerende wereld van de wellnesscultuur van dit bijzondere land en geniet van de regionale keuken van zuidelijk Japanse. 
Reisideeën aangeraden door
Colas Lokale*r Japan Expert*in
Duur van de reis
10 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.470
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Colas momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Japan
Reisprogramma
Aankomst in Fukuoka 

Dag 1: Aankomst in Fukuoka 

Met het vliegtuig of de Shinkansen bereikt u de hoofdstad van het zuidelijke hoofdeiland van Japan. Een aanrader is om Oohori Park te bezoeken en een wandeling te maken langs het meer. Het is ook de moeite waard om Canal City en het omliggende gebied te bezoeken, dat wordt gekenmerkt door kleine winkeltjes en traditionele restaurants. 's Avonds moet u zeker de specialiteit van de regio proberen, Hakata Tonkotsu Ramen, een sterke noedelsoep, die wordt geserveerd bij vele kleine kraampjes langs de rivier.  Accommodatie : Mitsui Garden Fukuoka Gion (Fukuoka)
Plaats:
Fukuoka

Boottocht door de kanalen van Yanagawa 

Dag 2: Boottocht door de kanalen van Yanagawa 

Fukuoka is de perfecte uitvalsbasis voor een dagtocht in de natuur. De stad Yanagawa doet met zijn vele kanalen denken aan Venetië en biedt vele mooie fotomogelijkheden tijdens een boottocht. De kleine huisjes en de landelijke sfeer zullen u betoveren. U kunt hier genieten van de specialiteit van de stad: verse paling uit de regio. 's Avonds keert u terug naar Fukuoka voor de overnachting. Ontbijt  Accommodatie : Mitsui Garden Fukuoka Gion (Fukuoka)
Plaats:
Yanagawa,Fukuoka

De wellnesscultuur van Beppu

Dag 3: De wellnesscultuur van Beppu

Van Fukuoka gaat de reis verder naar Beppu. De stad is vooral bekend om zijn warmwaterbronnen en de lokale wellnesscultuur. Daar reist u naar de 'Hells of Beppu', zeven spectaculaire bronnen die heet borrelend met hun zwavelwolken hun naam waarmaken. Eeuwenlang hebben de inwoners hun eten gekookt in de hete stoom van de bronnen, tegenwoordig dienen ze enkel als bezienswaardigheid. 's Avonds kunt u de Japanse cultuur van dichtbij meemaken door een bezoek te brengen aan een van de vele Onsen-baden. Ontbijt  Accommodatie : Yamada Bessou (Beppu)
Plaats:
Beppu

Zandbad in Beppu en excursie in de natuur 

Dag 4: Zandbad in Beppu en excursie in de natuur 

Begin de dag met één van de beroemde zandbaden aan de kust van Beppu. Ondergedompeld in warm, mineraalrijk zand kunt u lichaam en geest ontspannen. Daarna kunt u ofwel doorgaan met een uitstekend wellnessprogramma ofwel met de kabelbaan naar de nabijgelegen berg Tsurumi. Er zijn ook veel wandelroutes langs kleine heiligdommen en u kunt met volle teugen genieten van de natuur.  ​Ontbijt  Accommodatie : Yamada Bessou (Beppu)
Plaats:
Beppu

Een juweel in de bergen 

Dag 5: Een juweel in de bergen 

De reis gaat verder naar het prachtige dorp Kurokawa Onsen, dat bekend staat om zijn traditionele huizen en eersteklas warmwaterbronnen. In de herfst is het hier bijzonder mooi met vele kleurrijke bloesembomen. Wandel door de oude stad en beleef de rustige landelijke kant van Japan. 's Avonds kunt u ontspannen in één van de vele baden onder de sterrenhemel. Voor het diner raden we een een traditionele Kaiseki aan - een meergangenmenu met lokale lekkernijen.  Ontbijt - Diner  Accommodatie : Ryokan Wakaba (Kurokawa)
Plaats:
Kurokawa

Ongerepte natuur en vulkanen in Aso 

Dag 6: Ongerepte natuur en vulkanen in Aso 

Vandaag reist u verder naar de Aso-regio, gelegen rond de gelijknamige vulkaan. Het gebied is beroemd om zijn vele boerderijen en zuivelproducten. Bezoek de Aso, de grootste actieve vulkaan van Japan, die een spectaculair uitzicht biedt en waar u ondanks de activiteit heerlijk kunt wandelen. U kunt ook het omliggende nationale park per fiets verkennen en zo het unieke landschap bewonderen.  Ontbijt - Diner  Overnachting in Ryokan Syukubo Aso 

Een grote stad met flair 

Dag 7: Een grote stad met flair 

We gaan verder naar de hoofdstad van de prefectuur: Kumamoto. Tijdens de zware aardbeving in 2016 werden het prachtige kasteel en de omliggende vestingwerken zwaar beschadigd, die zijn daarna zorgvuldig gereconstrueerd. Toch is de stad altijd een bezoek waard. De kleine arcades nodigen uit om door het kasteelcomplex te slenteren. Hoewel niet alle delen toegankelijk zijn, is het absoluut de moeite waard om te bezichtigen. Het Suizenji Park heeft één van de mooiste tuinen van Kyushu en is een hoogtepunt van de stad.   ​Ontbijt  Accommodatie : Richmond Kumamoto Shinshigai (Kumamoto)
Plaats:
Kumamoto

Het beste uitzicht op de havenstad Nagasaki 

Dag 8: Het beste uitzicht op de havenstad Nagasaki 

De afgelopen dagen heeft u veel gewandeld en daarom kunt u vandaag uitrusten tijdens de rit van Kumamoto naar Nagasaki. Bezoek daar het vredespark dat de slachtoffers van de atoombom herdenkt. Ook de Kofukuji en Sofukuji Tempels zijn een bezoek waard, vooral vanwege hun zeer verschillende architectuur. Een kabelbaan brengt u naar Mount Inasa. Vanaf de top heeft u een oogverblindend uitzicht op de stad en de prachtige omgeving.  ​Ontbijt  Accommodatie : Forza Nagasaki (Nagasaki)
Plaats:
Nagasaki

Het verlaten eiland Gunkanjima

Dag 9: Het verlaten eiland Gunkanjima

's Ochtends brengt een veerboot u van de haven naar Gunkanjima. Dit is een klein eiland voor Nagasaki, waar tot 1974 steenkool werd gedolven. De vervallen gebouwen van de verlaten stad zorgen met hun spookachtige sfeer voor een unieke ervaring. Na terugkomst in de haven kunt u verder gaan met het verkennen van Nagasaki. De stad was lange tijd de belangrijkste havenstad van het land en werd beïnvloed door handelspartners en missionarissen uit Europa. Zo vindt u Nederlandse en Portugese invloeden en kunt u meer leren over de geschiedenis van de immigranten van die tijd.  ​Ontbijt  Accommodatie : Forza Nagasaki (Nagasaki)
Plaats:
Ha-shima

Vertrek uit Nagasaki 

Dag 10: Vertrek uit Nagasaki 

Vanaf de luchthaven van Nagasaki kunt u naar huis vliegen. Of kies ervoor om nog wat langer te genieten van het land van de rijzende zon. Ga bijvoorbeeld relaxen op het strand, of plak een paar dagen Tokio aan uw reis en maak uw verblijf in Japan zo nog specialer. 
Plaats:
Nagasaki
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.470 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Japan volgens uw wensen