Een reis door het land van geluk

BhutanEen reis door het land van geluk

Avontuur
Op deze cultureel rijke reis door Bhutan bezoekt u oude kloosterkastelen en mysterieuze en verborgen valleien met 7e-eeuwse tempels. Verwonder u over de prachtige natuur en de architectuur. De rustgevende wandelingen geven u de mogelijkheid om te mediteren en na te denken over de oosterse wijsheden. En u wordt tijdens de beklimmingen en afdalingen getrakteerd op verbluffende vergezichten, warme ontmoetingen met de lokale bevolking en onvergetelijke geluksmomenten.
Reisideeën aangeraden door
Christian Lokale*r Bhutan Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 5.850
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Christian momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Bhutan
Reisprogramma
Kuzuzuzangpo-la! Welkom in Bhutan!

Dag 1: Kuzuzuzangpo-la! Welkom in Bhutan!

Kom na een spectaculaire bergvlucht aan in Paro. U wordt verwelkomd door uw gids en na de lunch gaat u op een sightseeingtour. In het museum, een omgebouwde wachttoren, leert u meer over het culturele en religieuze verleden van Bhutan. Daar kunt u de Rimpong Dzong en de schilderijen van de heilige Milarepa bewonderen, een meester van de meditatie die perfecte verlichting bereikte. Dzongs zijn voormalige vestingkastelen, die als klooster en voor regeringsdoeleinden worden gebruikt. Daarna kunt u zich ontspannen tijdens een idyllische rit langs de Pachu rivier. Voor het diner beleeft u een bijzondere kennismaking met de Bhutanese gebruiken. Reistijd: 60 km - 1 uur 30 min Maaltijden inbegrepen: lunch - diner Accommodatie: Tashi Yoedling (Thimphu)
Plaats:
Thimphu,Paro

De hoofdstad en haar hoogtepunten

Dag 2: De hoofdstad en haar hoogtepunten

Na het ontbijt gaat u op pad om de heiligdommen van de hoofdstad te ontdekken. Eerst bezoekt u de National Memorial Chorten. Deze stoepa werd gebouwd door de derde koning van Bhutan om het land te beschermen tegen de negatieve invloeden van de modernisering. Vervolgens ziet u de Changangkha-tempel en een nonnenklooster. Ga met de nonnen in gesprek en leer meer over hun geloof en leven. Een bezoek aan Tashichhodzong, de vesting van de glorieuze religie, is een absolute must - u zult begrijpen waarom! Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch - diner Accommodatie: Tashi Yoedling (Thimphu)
Plaats:
Thimphu

Cultuur, traditie en musea in Thimphu

Dag 3: Cultuur, traditie en musea in Thimphu

Een bezoek aan het museum laat u het culturele erfgoed van Bhutan zien. Er is een tentoonstelling van objecten die in het verleden op het platteland werden gebruikt. U kunt ook de kunst van het traditionele weven bewonderen in het Textielmuseum en de productie van traditioneel papier. Daarna maakt u een rustige wandeling door de dierentuin. Hier leert u het mystieke nationale dier van Bhutan kennen, de Takin. Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch - diner Accommodatie: Tashi Yoedling (Thimphu)
Plaats:
Thimphu

Over de Dochula-pas naar Punakha Dzong.

Dag 4: Over de Dochula-pas naar Punakha Dzong.

De bestemming van vandaag is Punakha. U steekt de 3100 meter hoge Dochula-pas over, die met gebedsvlaggen is bekleed. Op een heldere dag heeft u een adembenemend uitzicht op het Himalayagebergte. Daarna daalt u af door wilde, kleurrijke rododendronbossen die in april en mei bloeien. De rit door het landelijk gebied geeft u inzicht in het dagelijks leven van dit afgelegen koninkrijk. Aangekomen in de oude hoofdstad van Bhutan bezoekt u de Punakha Dzong - het Paleis van Grote Gelukzaligheid, zoals het liefkozend wordt genoemd door de Bhutanezen. Reistijd: 86 km - 2 uur 40 min. Maaltijden inbegrepen: Ontbijt - Lunch - Diner Accommodatie: Chimi Lhakhang Village Homestay (Dzongkhag Punakha)
Plaats:
Punakha Dzongkhag

Picknick bij de rivier en wandeling naar de vruchtbaarheidstempel

Dag 5: Picknick bij de rivier en wandeling naar de vruchtbaarheidstempel

Na het ontbijt maakt u een rustige wandeling door de rijstvelden naar de Khamsum Yuelley Namgyal Chorten, gebouwd door koningin Ashi Tshering Yangdon Wangchuck. Bij de rivier geniet u van een picknicklunch met uitzicht op de majestueuze Dzong voordat u naar de Chimi Lhakang Tempel, de Tempel van de Vruchtbaarheid, gaat. Net als de tempel van Drukpa Kinley, gebouwd in de 15e eeuw, wordt het ook wel de Divine Madman genoemd. Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch - diner Accommodatie: Zhingkham Resort (Dzongkhag Punakha)
Plaats:
Punakha Dzongkhag

Slinger door de Zwarte Bergen

Dag 6: Slinger door de Zwarte Bergen

De bestemming van vandaag is Trongsa. Langs de kronkelende weg klimt u omhoog terwijl u geniet van het uitzicht op eiken- en rododendronbossen. Het hoogtepunt op de Zwarte Bergen bereikt u bij de Pele La-pas op 3420 meter hoogte! Tijdens de afdaling stopt u bij de prachtige Chendebji Chorten met ogen die naar alle vier de windrichtingen kijken. Bij aankomst heeft u een korte pauze om te ontspannen voordat u verder gaat met een bezoek aan de Trongsa Dzong, een meesterwerk van de Bhutanese architectuur. Traditioneel gebouwd zonder spijkers, is het de grootste Dzong van Bhutan. Reistijd: 140 km - ca. 6 uur Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch - diner Accommodatie: Yangkhil Resort (Trongsa)
Plaats:
Trongsa

Rijd op en neer in het hart van Bhutan

Dag 7: Rijd op en neer in het hart van Bhutan

Vandaag gaan we naar het meest spectaculaire dal van Bhutan en zijn spirituele hart: Bumthang! U steekt de Yutong La Pass over en slingert vervolgens door dicht naaldbos naar beneden in de Chhume Valley tot u in Jakar, de belangrijkste stad van Bumthang, aankomt. Hier vindt u de oudste paleizen, tempels en kloosters van het land. De gerstvelden, appelboomgaarden en weiden in het dal worden omringd door gigantische heuvels die zich uitstrekken tot in het Himalayagebergte dat Bhutan van Tibet scheidt. Daarna gaan we naar Jakar Dzong, de vesting van de witte vogel. Reistijd: 85 km - ongeveer 4 uur Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch - diner Accommodatie: Dechen Gawa Village Homestay (Bumthang)
Plaats:
Bumthang Dzongkhag

Dagtocht naar het Tang-dal en het Brandende Meer

Dag 8: Dagtocht naar het Tang-dal en het Brandende Meer

We maken een dagtocht naar het hoger gelegen dal van Tang en bezoeken het Ogyen Choling Paleis, een voormalig herenhuis uit de tijd van de adel, dat is omgebouwd tot een museum. Hier ontmoet u Aum Kunzang Choden, eigenaar van het paleis en beroemde auteur. Als tussenstop gaat u in 10 minuten naar het heilige Brandende Meer, eigenlijk een rivierbekken. Met een beetje geluk ontmoet u een kluizenaar die voor u bidt. Reistijd: 25 km - ca. 1 uur 30 min Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch - diner Accommodatie: Jakar Village Lodge (Bumthang)

De heiligste tempels in Bhutan

Dag 9: De heiligste tempels in Bhutan

Ontdek het spirituele hart van Bhutan. Jampey Lhakhang is één van de 108 tempels die koning Songtsen Gampo in de 7e eeuw bouwde. Hier gaf Guru Rinpoche zijn eerste preek over het tantrische boeddhisme voor koning Sendha, de lokale heersers en hun families en onderdanen. We gaan verder naar Kurjey Lhakhang met de beroemde kei. Guru Rinpoche zelf liet zijn lichaamsafdruk achter op deze rots. U zult ook een bezoek brengen aan Tamshing Lhakhang, het huis dat de heilige en siddha Pema Lingpa in 1501 voor zichzelf bouwde. Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch - diner Accommodatie: Jakar Village Lodge (Bumthang)
Plaats:
Bumthang Dzongkhag

De indrukwekkende gletsjervallei van Phobjikha

Dag 10: De indrukwekkende gletsjervallei van Phobjikha

Een vroege start brengt u vandaag naar Gangtey in het schilderachtige gletsjerdal Phobjikha, waar de beroemde heilige zwarthalskraanvogels overwinteren. Onderweg markeren boerderijen en tempels het prachtige natuurlandschap. U ontmoet de lokale boeren met hun traditionele kleding en handgeweven bamboehoeden in de stijl van Midden-Bhutan. Het opvallende Gangtey Gompa-klooster kijkt vanaf de heuvel uit over de hele vallei. Het is het enige Nyingmapa-klooster ten westen van de Zwarte Bergen. Reistijd: 160 km - ca. 7 uur Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch - diner Accommodatie: Dewachen (Phobjikha)
Plaats:
Phobjikha Valley

De magie van de zwarte halskranen

Dag 11: De magie van de zwarte halskranen

Van november tot maart kunt u de elegante zwarthalskranen van een afstand bekijken. De vogels brengen hun leven door in strikte monogamie. Als u in maart ter plaatse bent, krijgt u de kans om de jaarlijkse dansvoorstellingen van de kraanvogels te zien, voordat ze terugkeren naar hun zomerverblijf in Tibet. Daarna rijdt u terug naar de hoofdstad Thimphu. In het hotel kunt u ontspannen en de prachtige ervaringen van de laatste dagen verwerken. Reistijd: 130 km - ca. 4 uur 30 min Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch - diner Accommodatie: Namgay Heritage (Thimphu)
Plaats:
Thimphu

Over de Panoramapas Chelela naar Haa

Dag 12: Over de Panoramapas Chelela naar Haa

We rijden naar het meest westelijke dal van Bhutan, het mooie Haa-district. Haa is de kleinste Dzongkhag van Bhutan en één van de meest geïsoleerde dorpen van het koninkrijk. Onderweg steekt u de Chelela-pas over op 3822 meter hoogte. Deze pas beloont u met een adembenemend uitzicht na een kronkelende weg. Terwijl u uw ogen laat dwalen over de prachtige natuur, rijdt u terug naar Paro. Reistijd: 140 km - ongeveer 5 uur. Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch - diner Accommodatie: Spirit of Bhutan Resort (Paro)
Plaats:
Haa District,Paro

Wandeling naar het spectaculaire Tijgernestklooster

Dag 13: Wandeling naar het spectaculaire Tijgernestklooster

Een twee tot drie uur durende wandeling brengt u vandaag naar misschien wel de beroemdste bezienswaardigheid in Bhutan. Het Paro Taktsang klooster, gebouwd op een rotswand, zweeft 1000 meter boven het dal! Als de beklimming te zwaar is, heeft u de mogelijkheid om te paard te gaan. U rijdt naar het café, vanwaar u kunt genieten van een koffie en een prachtig uitzicht op het klooster, één van de meest heilige bedevaartsoorden voor boeddhisten. In de middag gaan we verder naar de Drugyel Dzong, gebouwd in de 17e eeuw om de overwinning tijdens de Tibetaanse invasie te herdenken. Bij mooi weer kunt u een kijkje nemen op de besneeuwde, heilige berg Jomolhari (7314 m). Op de terugweg bezoekt u Kyichu Lhakang uit de 7e eeuw. Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch - diner Accommodatie: Spirit of Bhutan Resort (Paro)

Goede reis naar huis en Tashi Delek!

Dag 14: Goede reis naar huis en Tashi Delek!

Na het ontbijt gaat u naar het vliegveld voor uw terugvlucht of de vlucht naar uw volgende bestemming. Als u via Kathmandu vliegt, vergeet dan niet bij het inchecken te vragen om een plaats aan het raam, zodat u kunt genieten van het prachtige uitzicht op de Himalaya en de Mount Everest! Wij hopen dat u een onvergetelijke vakantie heeft gehad en kijken ernaar uit u binnenkort weer te mogen verwelkomen. Tashi Delek!
Praktische informatie
Budget vanaf€ 5.850 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Bhutan volgens uw wensen