Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
De smaken van het Zuidwesten

FrankrijkDe smaken van het Zuidwesten

 • Buiten de gebaande paden
Deze vakantie voor echte fijnproevers begint in Biarritz, in Baskenland. Ga mee op een gastronomische rondreis door het Zuidwesten van Frankrijk, waar u niet alleen van het eten, maar ook van fantastische uitzichten over de Pyreneeën en de oceaan kunt genieten. Via Baskenland reist u naar de rivier de Garonne. Onderweg proeft u beroemde Bordeauxwijnen en typische lokale lekkernijen, zoals ham en k...

Deze vakantie voor echte fijnproevers begint in Biarritz, in Baskenland. Ga mee op een gastronomische rondreis door het Zuidwesten van Frankrijk, waar u niet alleen van het eten, maar ook van fantastische uitzichten over de Pyreneeën en de oceaan kunt genieten. Via Baskenland reist u naar de rivier de Garonne. Onderweg proeft u beroemde Bordeauxwijnen en typische lokale lekkernijen, zoals ham en kaas en ervaart u de levendige kleuren en geuren van markten en middeleeuwse straatjes. Als u de reis wat meer pit wilt geven, mag u de proeverij van Espelette-pepers niet missen. En om het meeste uit de Béarn-regio te halen, legt u een deel van de route af op een e-bike!

Lees meer

Uw lokale reisexpert Simon

Expert voor reizen buiten de gebaande paden in Frankrijk
11 reviews

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Biarritz

U reist op eigen gelegenheid naar Biarritz, u kunt hier met het vliegtuig komen of met de trein via Bordeaux. Welkom in de beroemde badplaats aan de Atlantische kust! Verken lange stranden van fijn zand en wilde kusten vol rotsen die gevormd zijn door de kracht van de golven. U vindt hier ook prachtige paleizen en villa's met een gevarieerde architectuur; van art nouveau tot neo-baskisch, via art deco en barok. 

Plaats:
Biarritz
Accommodatie
Hotel de la Plage (Biarritz)

Dag 2: De ham van Bayonne

Een privétransfer brengt u naar Bayonne, een voormalig fort dat omringd is door stadsmuren van meer dan een kilometer lang. Wandel door de smalle straatjes langs kleurrijke huizen, die aan de buitenkant versierd zijn met balustrades en aan de binnenkant prachtige trappen en luifels hebben. De lokale specialiteit is ham en de beste plek om dit te proeven is in het Musée du Jambon. In de namiddag keert u per privétransfer terug naar Biarritz.

Afstand: 20 km, 40 minuten

Plaats:
Biarritz, Baiona
Accommodatie
Hotel de la Plage (Biarritz)

Dag 3: De hete pepers van Espelette

Met een privétransfer reist u van Biarritz naar Espelette, een klein dorp in de Pyreneeën dat bekend staat om zijn lokaal geproduceerde pepers. We stoppen onderweg bij een producent en als u durft kunt u proeven. De reis gaat verder naar Salies de Béarn, een prachtig bergstadje met pittoreske charme. Hier bezoekt u het Zoutmuseum dat gevestigd is in een 17e eeuws huis in het hart van het historische centrum.

Afstand: 100 km, 1 uur 30 minuten
Overnachting: Villa Hortebise, Salies de Béarn

Plaats:
Espelette, Salies-de-Béarn

Dag 4: Ontdek Béarn op een e-bike

U stapt op de e-bike om de landweggetjes en kleine steden van Béarn te verkennen. De eerste bestemming is Navarrenx, een stad die omgeven is door sterke verdedigingsmuren. Elke woensdag is hier een markt die zeker een bezoek waard is. Dan fietst u verder naar Angous, waar u een bezoek brengt aan een maker van Ossay Iraty, de lokale schapenkaas. Rij daarna naar het middeleeuwse Sauveterre de Béarn en fiets vervolgens terug naar Salies.

Afstand: 55 km, 3 uur 45 minuten
Overnachting: Villa Hortebise, Salies de Béarn

Plaats:
Navarrenx, Angous, Salies-de-Béarn

Dag 5: Bezoek aan Pau en Lourdes

Op de e-bike rijdt u naar het treinstation van Puyoô, waar u aan boord gaat van de trein naar het middeleeuwse stadje Pau. Bezoek hier het kasteel en het park van Beaumont voordat u op de trein naar Lourdes stapt. Bezoek het beroemde heiligdom en het kasteel Lourdes en geniet van het panoramische uitzicht over de Pyreneeën. Neem dan de trein terug naar Puyoô en fiets terug naar Salies.

Treinreis: ca. 3 uur, auto: 1 uur
Overnachting: Villa Hortebise, Salies de Béarn

Plaats:
Pau, Lourdes, Salies-de-Béarn

Dag 6: Aankomst in Bordeaux

U verlaat de Pyreneeën en arriveert u met een privétransfer op het treinstation van Bayonne. Een sneltrein brengt u naar Bordeaux, de hoofdstad in het zuidwesten van Frankrijk. De prachtige stad aan de oevers van de Garonne staat bekend om zijn heerlijke wijn. Geniet van een wandeling over de rivierkade en neem een ​​verfrissend drankje in een bar met uitzicht op het water.

Reistijd: 3 uur
Overnachting: Apt. de Maryse, Bordeaux

Plaats:
Baiona, Bordeaux

Dag 7: De wijn en kaas van Bordeaux

Geniet van een vrije dag in Bordeaux en ga erop uit om de stad te verkennen. Bezoek het Grand Theatre, de kathedraal, het stadhuis en struin rond in de wijk St. Pierre. Ga 's ochtends winkelen op de St. Michel-markt en geniet van een wijn- en kaasproeverij in een van de talloze wijnbars. Maak een wandeling over Rue St. Catherine, de gezellige voetgangersstraat die door het hele stadscentrum loopt.

Reistijd: 3 uur
Overnachting: Apt. de Maryse, Bordeaux

Plaats:
Bordeaux

Dag 8: Au revoir!

Uw tijd in Zuidwest Frankrijk zit er vandaag alweer op. Na een fijne vakantie waarin u heeft kunnen genieten van eten, drinken en mooie landschappen keert u huiswaarts. Een privétransfer brengt u naar het treinstation of de luchthaven van Bordeaux. We wensen u een goede reis!

Plaats:
Bordeaux

BiarritzBaionaEspeletteSalies-de-BéarnNavarrenxAngousPauLourdesBordeaux

Praktische informatie

Prijs vanaf € 1.280 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 1.280 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Overnachtingen zoals genoemd in het programma of vergelijkbaar
 • Ontbijt dag 2 t/m 6
 • Privétransport zoals in het programma beschreven
 • Gebruik e-bikes
 • Telefonische ondersteuning lokale agent (6.00 - 12.00 uur) gedurende de hele reis

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten en luchthavenbelasting
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooi voor gidsen en chauffeurs
 • Treinkaartjes dag 5
 • Upgrade accommodatie
 • Alles wat niet onder 'inbegrepen' staat
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele activiteiten of verlengingen

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Frankrijk (11)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema