Actieve tour van Lyon door de Rhônevallei naar de Middellandse Zee

FrankrijkActieve tour van Lyon door de Rhônevallei naar de Middellandse Zee

Avontuur
Wilt u op een actieve, maar ook ontspannen manier de schatten van de Provence ontdekken? Dan is dit de ideale reis voor u. U begint in Lyon, waar de lokale keuken makkelijk kan concurreren met die van Parijs. Vanaf daar slingert de route door de kleurrijke Provence langs de vruchtbare Rhônevallei naar de Middellandse Zeekust. Een deel van de route legt u op een e-bike af om zo nog dichter bij de natuur te komen. Tijdens deze heerlijke vakantie zult u beroemde wijnen proeven, ontspannen tussen de olijfgaarden en verliefd worden op de oude stadjes en uitgestrekte bloemenvelden die deze regio zo bijzonder maken. Ga helemaal op in de levendige geuren en kleuren van dit Provençaalse avontuur.
Reisideeën aangeraden door
Simon Lokale*r Frankrijk Expert*in
Duur van de reis
13 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.720
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Simon momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Frankrijk
Reisprogramma
Welkom in Lyon!

Dag 1: Welkom in Lyon!

U komt aan in Lyon, een stad die ontzettend veel te bieden heeft. Uitstekende musea, een dynamisch cultureel leven, populaire clubs en bars, een bloeiende universiteit en fantastische winkelmogelijkheden: dit is Lyon! Van Coq au Vin tot de beroemde worst van de stad (Rosette de Lyon), Lyon heeft een eeuwenoude en welverdiende reputatie voor culinaire hoogstandjes. Accommodatie : Lyon Renaissance Charming B&B (Lyon)
Plaats:
Lyon

Ontdekkingswandeling door Lyon

Dag 2: Ontdekkingswandeling door Lyon

Onder begeleiding van een gids maakt u in een groep een wandeling door de door UNESCO bekroonde oude binnenstad van Lyon. Onderweg stopt u om lokale specialiteiten te proeven en grappige anekdotes te horen. Die middag heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid de mooiste bezienswaardigheden te verkennen, zoals het Vieux Lyon met zijn kathedraal of de iconische Basilique Notre Dame de Fourvière, of om lekker te ontspannen in het Parc de la Tête d'Or. Accommodatie : Lyon Renaissance Charming B&B (Lyon)
Plaats:
Vienne

Geschiedenis en gastronomie in Vienne

Dag 3: Geschiedenis en gastronomie in Vienne

Ontdek de beroemde wijngaarden van de Côte-Rôtie tijdens een excursie van een halve dag met een kleine groep. U bezoekt de charmante historische stad Vienne, waar u lokale vleeswaren, kazen en wijnen kunt proeven. Geniet te midden van de terrasvormige wijngaarden boven de Rhône in een door een familie gerund wijnhuis van de perfectie van de Syrah- en Viognier-druiven in hun oorspronkelijke terroir.
Plaats:
Montélimar,Grignan

Start e-biketour door de Provence

Dag 4: Start e-biketour door de Provence

Na een treinrit van 1,5 uur bereikt u het treinstation van Montélimar en ontmoet u uw e-bike-specialist. Stap op voor een bijzondere tour door het hart van de Provence. Uw eerste etappe gaat van Montélimar, de stad van de noga, naar Grignan, met het pittoreske kasteel van de Markiezin van Sévigné. U komt in de late namiddag aan, het perfecte moment om een wandeling te maken door het mooie bergdorpje Grignan, dat in de zomer omgeven is door lavendel. Accommodatie : La Bastide de Grignan (Grignan)
Plaats:
Lyon

Fiets verder door het wijnlandschap

Dag 5: Fiets verder door het wijnlandschap

Via achterafweggetjes waar geen andere toeristen komen rijdt u naar de Enclave des Papes en dan door naar het plateau van Vinsobres. In de zomer ziet u tussen de wijngaarden en aromatische planten de Mont Ventoux aan de horizon opdoemen. Het dorp Vinsobres staat bekend om zijn Côtes-du-Rhône Cru - geen betere plek voor een wijnproeverij! Dan komt u aan in Vaison-la-Romaine, bekend om zijn Gallo-Romeinse overblijfselen en zijn wijnen. Accommodatie : Hostellerie Le Beffroi (Provence-Alpes-Côte d'Azur)
Plaats:
Roussillon

Prachtig uitzicht en thermale baden

Dag 6: Prachtig uitzicht en thermale baden

Laat u betoveren door de valleien en prachtige kloven rond de Mont Ventoux, de reus van de Provence (zonder hem te beklimmen!). Ontdek dan het hooggelegen dorp Brantes, met het prachtige uitzicht op Ventoux. U komt door enkele van de mooiste dorpen van Frankrijk, zoals Montbrun-les-Bains met zijn thermale baden. Aan het einde van de dag rijdt u met de e-bike op uw gemak via de kleine bergpassen naar Val de Sault. Accommodatie : La Bastide des Bourguets (Provence-Alpes-Côte d'Azur)
Plaats:
Avignon

Van Val de Sault tot Roussillon

Dag 7: Van Val de Sault tot Roussillon

De route gaat verder naar het zuiden, waar u Val de Sault ontdekt. Rij verder naar het plateau en het natuurpark Luberon in de omgeving van Aix-en-Provence. U kunt de Provençaalse cultuur steeds beter zien. Culinaire hoogstandjes zijn de kruiden, knoflook, basilicum, olijfolie, truffels, vijgen, honing... En natuurlijk de beroemde wijnen van Zuidoost-Frankrijk! In de namiddag bereikt u Roussillon. Accommodatie : Le Clos de la Glycine (Provence-Alpes-Côte d'Azur)
Plaats:
Gordes

Fietsen door het hart van de Provence

Dag 8: Fietsen door het hart van de Provence

Vandaag ontdekt u de Provence buiten de gebaande paden: u fietst langs de prachtige dorpjes van de Luberon, zoals Bonnieux en Ménerbes. Dan bereikt u het hooggelegen dorp Gordes, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. De laatste stop is Fontaine de Vaucluse, een dorp bekend om zijn mythische bron die tot op de dag van vandaag een mysterie blijft voor geologen en wetenschappers. Accommodatie : Hotel du Poète (Provence-Alpes-Côte d'Azur)
Plaats:
Vinsobres,Vaison-la-Romaine

Aankomst in de pauselijke stad Avignon

Dag 9: Aankomst in de pauselijke stad Avignon

Vandaag begint u aan de laatste etappe op uw e-bike. U bereikt de Rhône via Isle-sur-la-Sorgue en volgt de rivier naar Avignon. Na een tour van ongeveer 250 km door de kleurrijke Provence neemt u hier afscheid van de e-bike. De rest van de dag heeft u vrije tijd om de fascinerende middeleeuwse stad Avignon te verkennen. Paus Clemens V verplaatste zijn hof in de 14e eeuw naar hier en de stad bleef tientallen jaren de pauselijke zetel. Accommodatie : Hôtel de l'Horloge (Avignon)
Plaats:
Avignon

Door de straten van Avignon

Dag 10: Door de straten van Avignon

Ontdek het pauselijk paleis in Avignon, het symbool van de kerk in het christelijke westen van de 14e eeuw. Met behulp van een HistoPad tablet geniet u van een dynamisch en origineel bezoek aan het pauselijk paleis. Dankzij het interactieve programma en de mogelijkheid om via de tablet alledaagse taferelen in de kamers van het pauselijk paleis te visualiseren (augmented reality) waant u zich in het verleden en wordt dit een heel bijzonder bezoek.  Accommodatie : Hôtel de l'Horloge (Avignon)
Plaats:
Brantes,Montbrun-les-Bains

De Camarguais-cultuur van Arles

Dag 11: De Camarguais-cultuur van Arles

Stap op de trein naar het stadje Arles, een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een belangrijke etappe tussen de Rhônedelta en het natuurpark Camargue. Tijdens een gratis wandeltocht bezoekt u de belangrijkste Romeinse, christelijke en middeleeuwse monumenten: de arena's, het oude theater, de cryptoportiek, de Saint Trophime kerk, de Fondation Van Gogh, de Luma Foundation en het Parc des Ateliers. Accommodatie : Hotel & Spa Le Calendal (Arles)
Plaats:
Arles

Excursie naar de wetlands

Dag 12: Excursie naar de wetlands

U gaat met een kleine groep op een excursie van een halve dag. Met een lokale gids bezoekt u de vijvers en wetlands van Camargue, waar roze flamingo's en veel andere wilde vogels leven. U neemt niet de klassieke toeristische route, maar rijdt langs de rand van het natuurreservaat om het hart van het Regionaal Natuurpark Camargue te bereiken. En u sluit af met een ontspannen half uurtje in het dorpje Saintes-Maries-de-la-Mer aan de Middellandse Zee. Accommodatie : Hotel & Spa Le Calendal (Arles)
Plaats:
Arles,Camargue

A bientôt!

Dag 13: A bientôt!

Na het ontbijt neemt u de trein naar Lyon, een rit van bijna drie uur. Als u nog niet klaar bent om naar huis te gaan kunt u altijd kiezen voor een verlenging, vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Anders komt uw reis hier tot een eind. We hopen dat u heeft genoten van de prachtige Provence en zien u graag nog een keertje terug. Tot ziens!
Plaats:
Lyon
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.720 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Frankrijk volgens uw wensen