Natuurreis

ColombiaNatuurreis

Sport en Avontuur
Alle ecosystemen die op aarde bestaan zijn te vinden in Colombia. Kom volledig tot uzelf en laat u inspireren door de natuurlijke diversiteit van dit unieke land. U bezoekt de belangrijkste steden uit het koloniale tijdperk en wordt ondergedompeld in de fantastische natuur. Van de beroemde koffiedriehoek met zijn charmante finca's tot de torenhoge waspalmen van de Cocoravallei. Een absoluut hoogtepunt is het verblijf in de prachtige Finca La Quinta, gelegen in het Los Nevados National Park. De finca wordt verwarmd door natuurlijke bronnen en er is een zwembad met een ongekend mooi uitzicht op watervallen en bergen. Een ontspannende aanblik na een actieve dag in de natuur.
De rondreis in één oogopslag
  • NatuurNatuur
  • BergenBergen
  • CultuurCultuur
  • HikingHiking
  • StadStad
Reisideeën aangeraden door
Daniel Lokale*r Colombia Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.720
Reisprogramma
Welkom in Colombia!

Dag 1: Welkom in Colombia!

Bij aankomst op de luchthaven in Bogotá wordt u verwelkomd door uw Engelssprekende gids. Hij brengt u naar uw hotel in de historische wijk La Candelaria. Bogotá is een moderne metropool die toch zijn charme en zijn historische karakter heeft behouden. Tijdens een korte briefing krijgt u alle informatie over de aankomende reis en heeft u de mogelijkheid om de laatste vragen te stellen. Reistijd: 30 minuten Accommodatie : Casa Deco (Bogota)

Cultuur en historie in de hoofdstad

Dag 2: Cultuur en historie in de hoofdstad

Ontdek Bogotá tijdens een interessante stadstour die begint met de kabelbaan naar de berg Monserrate. Geniet van het mooie uitzicht over de wereldstad en bezoek de basiliek van Santa María la Cruz Monserrate. Probeer voor de lunch een typisch gerecht uit de streek, Ajiaco Bogotano, dat iets wegheeft van een kipstoofpot. Ontdek vervolgens het historische centrum met het Bolívar-plein en de koloniale wijk La Candelaria. Een hoogtepunt van de stadstour is het goudmuseum met een precolumbiaanse goudcollectie. Accommodatie : Casa Deco (Bogota)
Plaats:
Río Claro

De vergeten stad aan de Magdalenarivier

Dag 3: De vergeten stad aan de Magdalenarivier

U rijdt naar het dromerige stadje Honda, op ongeveer 4 uur van Bogotá. De charmante plek is lager gelegen dan de hoofdstad en heeft daardoor een aangenaam warm klimaat. Maak het u gemakkelijk in de mooie kamer in koloniale stijl van het Hotel Belle Epoque. De rest van de dag kunt u vrij besteden, maak een wandeling door het centrum of langs de rivier. Optioneel kunnen we een begeleide stadstour of een demonstratie traditioneel vissen voor u boeken. Reistijd: 165 km, 4 uur Accommodatie : Casa Belle Epoque (Honda)
Plaats:
Río Claro

Overweldigende natuur in Rio Claro

Dag 4: Overweldigende natuur in Rio Claro

Het is ongeveer 2 uur rijden naar natuurreservaat Rio Claro, ten noorden van Honda. Onderweg ziet u hoe u steeds dieper de natuur in rijdt. De komende twee dagen staan volledig in het teken van natuur, want uw accommodatie ligt middenin de dichte tropische bossen. Maak na aankomst alvast een eerste korte wandeling in de buurt van de lodge om de schoonheid van deze betoverende plek op u in te laten werken. ​ Reistijd: 123 km, 2 uur Drie maaltijden inclusief Accommodatie : Cañon del Rio Claro Reserva Natural (Río Claro)
Plaats:
Bogota

Puur genieten in Río Claro

Dag 5: Puur genieten in Río Claro

U kunt uw dag vandaag vrij besteden. Er zijn verschillende leuke activiteiten te doen in het natuurreservaat. Ga bijvoorbeeld wandelen, kajakken of raften, maak een spannende wandeling door een grot of blijf in de lodge om heerlijk te ontspannen. De activiteiten kunt u bij de accommodatie boeken.  Drie maaltijden inclusief Accommodatie : Cañon del Rio Claro Reserva Natural (Río Claro)
Plaats:
Bogota,Candelaria

De stad roept!

Dag 6: De stad roept!

U laat het groene paradijs achter u en rijdt in 3 uur terug naar de bewoonde wereld. Medellín, de kunstenaarsstad van de eeuwige lente, is uw volgende bestemming. U checkt in bij het Dix hotel en heeft de rest van de dag om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Optioneel kan er in de middag een korte stadstour worden georganiseerd. Reistijd: 154 km, 3 uur Accommodatie : Dix (Medellín)
Plaats:
Manizales

De bloemencultuur van de Paisa's

Dag 7: De bloemencultuur van de Paisa's

U maakt een uitstapje naar het dorpje Santa Elena, niet ver van Medellín. Onderweg stopt u voor een wandeling van ongeveer 15 minuten naar de finca van 'Silletero' Don Hernan Soto. U bezoekt het huis van Don Hernan en ziet zijn passie voor het kweken van bloemen. In een rondleiding van 20 minuten leert u alles over de planten en hun medicinale werking. Weer in Medellín neemt u de kabelbaan naar het centrum, waar u nog een korte stadstour doet. Inclusief lunch Accommodatie : Dix (Medellín)
Plaats:
Villamaría

Door naar de koffiedriehoek

Dag 8: Door naar de koffiedriehoek

De reis gaat verder naar de unieke koffieregio van Colombia. Optioneel kunt u in Manizales overnachten op Finca Romelia, waar u kennis kunt maken met een groot aantal orchideeënsoorten en waar u meer kunt leren over de Colombiaanse flora. Reistijd: 190 km, 5 uur Accommodatie : Hacienda Venecia (Manizales)
Plaats:
Manizales

Ervaar de Colombiaanse koffiecultuur

Dag 9: Ervaar de Colombiaanse koffiecultuur

De dag staat in het teken van de Colombiaanse koffiecultuur. 's Ochtends maakt u met een kleine groep een tour van drie uur in de plantages. U leert alles over de productie en teelt van de koffie. De middag kunt u zelf indelen. Kies voor een koffieproeverij, neem een middagje rust en ontspan aan het zwembad van het hotel terwijl u de tropische vogels hoort zingen, of ga mee op een tour in de omgeving van de finca. Accommodatie : Hacienda Venecia (Manizales)
Plaats:
Medellín

Paardrijden in Los Nevados National Park

Dag 10: Paardrijden in Los Nevados National Park

De volgende stop is Villamaria, uitvalsbasis voor het Nationaal Park Los Nevados. Op een paard maakt u een prachtige rit van 20 minuten door de diepe jungle, tot u aankomt bij de betoverende Finca la Quinta. De dromerige plek aan de rand van het Los Nevados National Park is omgeven door bergen en watervallen. Ga erop uit om de omgeving van de finca te ontdekken of breng uw middag door aan het natuurlijke zwembad. Reistijd: 22 km, 1 uur Drie maaltijden inclusief Accommodatie : La Quinta (Villamaría)
Plaats:
Salento

Vrije dag in Los Nevados

Dag 11: Vrije dag in Los Nevados

Gebruik uw vrije dag om om de prachtige omgeving van de finca te ontdekken. Er worden tal van activiteiten aangeboden. U kunt een rit te paard maken naar een prachtige watervallen en authentieke boerderijen. En wandelaars kunnen naar het bromeliabos of naar de warmwaterbronnen lopen.  Activiteiten niet inbegrepen Drie maaltijden inclusief Accommodatie : La Quinta (Villamaría)
Plaats:
Villamaría

Terug naar de stad

Dag 12: Terug naar de stad

Neem afscheid van de idyllische finca midden in de natuur. Maar niet getreurd, de volgende stop is ook ontzettend bijzonder. U reist naar de kleurrijke stad Salento, die de traditionele architectuur van de zogenaamde Paisa-bevolking heeft behouden. Na het inchecken heeft u nog genoeg tijd om door de mooie straten te slenteren. Reistijd: 92 km, 3 uur Accommodatie : Salento Real (Salento)
Plaats:
Medellín

Hoge waspalmen in de Cocoravallei

Dag 13: Hoge waspalmen in de Cocoravallei

In authentieke jeeps, de zogenaamde Willy's, rijdt u in een paar minuten naar de ongelooflijk mooie Cocoravallei, waar de indrukwekkende waspalmen hoog boven het landschap uittorenen. Tijdens de excursie vertelt de gids u alles over de regio en de vegetatie. U ziet de imposante palmen, waarvan de kronen, vanwege hun enorme hoogte, meestal 's ochtends in de mist verdwijnen. De wandeling duurt ongeveer 4 uur. Accommodatie : Salento Real (Salento)
Plaats:
Salento,Cocora

Laatste dag in Colombia

Dag 14: Laatste dag in Colombia

Uw laatste dag  in Colombia is aangebroken, of wilt u liever nog niet weg? Vraag ons dan naar de mogelijkheden om deze reis uit te breiden met bijvoorbeeld een bezoek aan de Amazone, de Pacifische Kust of het Caribisch gebied. Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Armenia, waar u via Bogotá terugvliegt naar huis. Een veelbewogen reis komt tot een einde, maar wij verwelkomen u graag nog een keer in prachtig Colombia. ​Reistijd: 40 km, vliegtijd 1 uur: 1 uur
Plaats:
Salento
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.720 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Inbegrepen in de prijsBinnenlandse vluchten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Colombia volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten