Hoogtepunten van Bogotá tot Cartagena

ColombiaHoogtepunten van Bogotá tot Cartagena

Klassiekers
Tijdens deze 17-daagse reis maakt u kennis met de mooiste koloniale steden van Colombia en ontdekt u diverse natuurlandschappen. U bezoekt prachtige dorpjes zoals Villa de Leyva, proeft het "zwarte goud" in de koffiedriehoek, bewondert de torenhoge palmbomen in de Cocora Vallei en leert alles over de bewogen geschiedenis van de stad Medellín. En tot slot genieten we van een dag aan de Caribische kust, vlakbij het Tayrona National Park en in het betoverende Cartagena. Beleef Colombia!
De rondreis in één oogopslag
  • NatuurNatuur
  • Culturele bezienswaardighedenCulturele bezienswaardigheden
  • BergenBergen
  • StadStad
  • Paradijselijke strandenParadijselijke stranden
Reisideeën aangeraden door
Daniel Lokale*r Colombia Expert*in
Duur van de reis
17 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.700
Reisprogramma
Welkom in Colombia!

Dag 1: Welkom in Colombia!

Welkom in de hoofdstad van Colombia, Bogotá. Metropool Bogotá is rijk aan moderne cultuur, maar heeft zijn historische karakter en charme behouden. U wordt van de luchthaven gehaald door uw Engelstalige gids. Hij brengt u naar uw hotel in de historische wijk La Candelaria, waar u de tijd heeft om samen het programma door te spreken. Accommodatie: Casa Deco (Bogota)
Plaats:
Bogota

Historie en cultuur in de hoofdstad

Dag 2: Historie en cultuur in de hoofdstad

Geen betere manier om de stad te ontdekken dan op de fiets! U stapt op en rijdt naar een van de grootste bloemenmarkten van het land. Bezoek de bruisende markt en proef lokale lekkernijen, zoals tropisch fruit, vers sap en empanadas. Helemaal opgefrist fietst u langs indrukwekkende graffiti terug naar de oude stad. Voor de lunch raden we aan om Ajiaco Bogotano te proberen, een typische soep uit de streek. U sluit de dag af met een wandeling over het Plaza Bolívar en door het historische centrum van La Candelaria. Een hoogtepunt van de stadstour is het niet te missen Goudmuseum. Accommodatie: Casa Deco (Bogota)
Plaats:
Bogota,Candelaria

De zoutkathedraal en Villa de Leyva

Dag 3: De zoutkathedraal en Villa de Leyva

Vandaag verlaat u Bogotá richting het noorden en reist u per privétransfer naar Zipaquira voor een tussenstop om de Zoutkathedraal te bezoeken, een hoogtepunt van deze regio. Deze werd diep in een zoutmijn gebouwd en bevat talloze tunnels en labyrinten en een ondergrondse kapel. In de namiddag bereikt u uiteindelijk de prachtige stad Villa de Leyva, die met zijn koloniale bouwstijl en zijn machtige centrale plein "Plaza Mayor" deel uitmaakt van het nationale culturele erfgoed van Colombia. Accommodatie: Hotel Campenario de la Villa (Villa de Leyva)
Plaats:
Zipaquirá,Villa de Leyva

De rijke historie van Villa de Leyva

Dag 4: De rijke historie van Villa de Leyva

Gebruik vandaag om de stad en de omgeving te bezoeken. Onder begeleiding van uw lokale gids maakt u een rondleiding door de historische stad. Daarna rijdt u de heuvelachtige omgeving van Villa de Leyva in voor een bezoek aan het Ecce-Homo-klooster, de raadselachtige archeologische vindplaats "El Infiernito" en het "Casa Terracota", een bijzonder werk van een lokale kunstenaar. Daarnaast wachten de fossielen van een grote dinosaurus die hier zijn gevonden op u in het museum "El Fosil". Er staat u een reis door de geschiedenis te wachten. Accommodatie: Campenario de la Villa (Villa de Leyva)
Plaats:
Villa de Leyva

Richting de koffiedriehoek

Dag 5: Richting de koffiedriehoek

Vroeg in de ochtend keren we terug naar de luchthaven van Bogotá voor de vlucht naar Pereira, in het hart van de koffieregio. Dit ligt in het centrale Andesgebergte, dat van vulkanische oorsprong is en dus de perfecte omstandigheden biedt om een van de beste koffies ter wereld te verbouwen. Uw hotel ligt in het kleine dorpje Salento, dat de typische flair van deze regio uitstraalt met zijn kleurrijke houten huisgevels. De vele cafés nodigen u altijd uit om even te pauzeren en te kijken naar de kleurrijke drukte in de straten of op het marktplein. Accommodatie: Salento Real (Salento)
Plaats:
Salento

Waspalmen en koffiecultuur

Dag 6: Waspalmen en koffiecultuur

Tijdens een reis naar de Koffiedriehoek is een bezoek aan de Valle de Cocora een must. Dit is de thuisbasis van de majestueuze waspalmen; de nationale boom van Colombia en de grootste palmsoort ter wereld. U rijdt naar de ingang van het park in de typische Willie jeeps. Op het ecologische pad vindt u een prachtige idylle in het dromerige berglandschap met diepgroene weiden, palmbomen tot 60 m hoog en grazende koeien. Als u wilt, kunt u ook langere wandelingen maken en als er nog tijd over is een traditionele koffie-finca bezoeken voor een rondleiding over de plantage. Accommodatie: Salento Real (Salento)
Plaats:
Salento

De dorpen van de koffiedriehoek

Dag 7: De dorpen van de koffiedriehoek

Vandaag maakt u kennis met de koffiedriehoek en zijn mooiste dorpjes, die allemaal hun eigen en onvergelijkbare charme uitstralen. U rijdt in een Willie jeep naar het zuiden en bezoekt de dorpen Córdoba, Pijao en Buenavista. U leert alles over de cultuur van de "cafeteros", de geschiedenis van de regio en hebt fantastische uitzichten over het prachtige landschap van de Eje Cafetero. Tussendoor geniet u van lokale snacks en bij een tussenstop krijgt u een typische lunch geserveerd. Accommodatie: Salento Real (Salento)
Plaats:
Quindío Department

Reis naar Medellin

Dag 8: Reis naar Medellin

Vandaag gaat de reis verder noordwaarts naar Medellín. Tussendoor heeft u spectaculaire uitzichten over de bergen van het Andesgebergte en de diepe valleien. Medellín is zonder twijfel een van de spannendste steden van het land. De stad van de eeuwige lente toont een spannende mix van geschiedenis en moderne ontwikkeling. Uw hotel ligt in de levendige wijk El Poblado met veel uitgaansmogelijkheden en restaurants naar ieders smaak. Na uw aankomst is de namiddag vrij om de buurt of de stad te verkennen.
Plaats:
Medellín

Cultuur en historie in Medellín

Dag 9: Cultuur en historie in Medellín

De tour van vandaag neemt u mee met de enige metro van Colombia naar "Comuna 13", een wijk die zich uitstrekt over de heuvels aan de rand van de stad. Hier heeft zich een creatieve kunstscene ontwikkeld en de grote graffiti vertellen het ontroerende verhaal. Uw gids is zeer sociaal betrokken bij de buurt. U zult met haar lunchen in het huis van een lokale familie. In het centrum van de stad ziet u later de kathedraal en het "Plaza Botero", waar u de grillige beeldhouwwerken van de gelijknamige Colombiaanse kunstenaar kunt bewonderen. Accommodatie: Dix Hotel (Medellín)
Plaats:
Medellín

Trip naar Guatapé

Dag 10: Trip naar Guatapé

In slechts twee uur bereikt u Guatapé. Het dorp ligt aan een groot stuwmeer dat prachtig opgaat in de natuurlijke omgeving. Het staat bekend om zijn kleurrijke schilderingen op de muren van de huizen. Kunstenaars leggen het leven van de lokale bevolking, gebruiken en legendes vast in hun schilderijen. Het absolute hoogtepunt is echter de beklimming van de Piedra del Peñol, een eenzame rots waarvan u de top bereikt via meer dan 700 treden. U wordt beloond met een overweldigend uitzicht over het vertakkende meer en het omringende landschap. Accommodatie: Dix Hotel (Medellín)
Plaats:
Medellín

Van de Andes tot de Caribische kust

Dag 11: Van de Andes tot de Caribische kust

U reist vandaag met een rechtstreekse vlucht naar de Caribische kust naar Santa Marta. Na de landing brengt de transfer u naar uw hotel in de buurt van het Parque Tayrona National Park, op ongeveer 1 uur van Santa Marta. Hier vindt u een lang zandstrand omzoomd met palmbomen. De zee is hier vaak wat ruwer, maar de Colombiaanse Caribische kust laat zich van haar rustieke maar idyllische kant zien. Het is een perfect uitgangspunt voor een bezoek aan de bezienswaardigheden langs de kust, zoals Parque Tayrona, Minca, Palomino of Ciudad Perdida. Accommodatie: Brisa Tranquila (Omgeving Tayrona)
Plaats:
Parque Tayrona

Een dag in het nationale park Tayrona

Dag 12: Een dag in het nationale park Tayrona

Vandaag maakt u kennis met het beroemdste nationale park van Colombia - Parque Tayrona. Het is een heilige plaats voor de inheemse kustbevolking. Daarom is het park meerdere keren per jaar gesloten voor rituele reinigingen. U maakt een 2 uur durende wandeling door het park in de richting van de kust, langs de mooiste stranden van het land naar het strand van Cabo San Juan, een droomachtige baai. Nu kunt u ontspannen op het strand of de koraalriffen verkennen met een snorkel. Voor de lunch krijgt u een typisch Colombiaanse visschotel. Accommodatie: Brisa Tranquila (Omgeving Tayrona)
Plaats:
Cartagena

Ontspanning op het strand

Dag 13: Ontspanning op het strand

Na de opwinding van de afgelopen dagen kunt u vandaag volledig ontspannen en een vrije dag op het strand doorbrengen. Als u toch actief wilt worden, organiseren we graag een programma voor u, want de kuststreek heeft nog veel verrassingen in petto. Accommodatie: Brisa Tranquila (Omgeving Tayrona)
Plaats:
Tayrona

Langs de kust naar Cartagena

Dag 14: Langs de kust naar Cartagena

Vandaag gaat de reis verder langs de Caribische kust naar Cartagena de Indias, de "Parel van de Caraïben". Cartagena is een van de vele UNESCO Werelderfgoederen in het land. De stad valt op door de levendige combinatie van Caribische levensstijl en culturele rijkdom. Het was een van de belangrijkste overzeese havens van de Spaanse bezetters. Als u door het historische centrum loopt, heeft u het gevoel dat u terug in de tijd bent gereisd naar de tijd van de stichting in de 16e eeuw. Het verleden is alomtegenwoordig door de nog bewaard gebleven gebouwen en de overheersende Andalusische koloniale architectuur. Accommodatie: Casa del Curato (Cartagena)
Plaats:
Cartagena

Stadswandeling door Cartagena

Dag 15: Stadswandeling door Cartagena

De stadstour begint met een uitstapje naar de heuvel La Popa, met het 17e-eeuwse klooster met dezelfde naam. Hier vindt u veel interessante tentoonstellingen over het verleden van Cartagena. Het biedt ook een panoramisch uitzicht over de hele stad, helemaal tot aan de buitenwijken, die u anders niet te zien krijgt. Daarna kunt u het fort Castillo de San Felipe bezoeken. Het is een van de grootste forten die de Spanjaarden op het continent bouwden. Een rondleiding door het historische stadscentrum rondt de ochtend af. Accommodatie: Casa del Curato (Cartagena)
Plaats:
Cartagena

Een stukje Afrika in Colombia

Dag 16: Een stukje Afrika in Colombia

San Basilio del Palenque is door UNESCO uitgeroepen tot onaantastbaar erfgoed van de mensheid. Het biedt bezoekers een bijzonder inzicht in de geschiedenis van de Afrikaanse bevolking in Colombia en Amerika. Palenque is de naam die werd gegeven aan de nederzettingen die werden gesticht door slaven die ontsnapten naar de vrijheid. San Basilio wordt beschouwd als het eerste vrije dorp. Als onderdeel van de tour krijgt u een spoedcursus "Palenque" (taal) en uw lokale gids zal u alles uitleggen over de geschiedenis en cultuur van de plaats. Probeer ook een typische lunch van de Palenqueros. Accommodatie: Hotel Casa Mara (San Basilio del Palenque)
Plaats:
San Basilio del Palenque

Neem afscheid van Colombia

Dag 17: Neem afscheid van Colombia

Vandaag eindigt uw rondreis en brengt de transfer u naar de luchthaven voor uw aansluitende vlucht. Tot ziens Colombia en we kijken ernaar uit u weer te zien!
Plaats:
Cartagena
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.700 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Colombia volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten